www.kadett.cz    www.opelastra.cz
Než zadáte dotaz do technické poradny, ujistěte se, že jste si přečetli FAQ - ČASTO KLADENÉ DOTAZY.

* Toto fórum slouží jako technická poradna pro vozy OPEL, pro jiné příspěvky použijte debatu.
* Než se na něco zeptáte, projděte si návody a články na stránkách, nebo použijte vyhledávání tady ve fóru! Spousta problémů se zde už několikrát řešilo.
* Uvádějte u příspěvků typ auta (Astra, Kadett) a označení motoru (C16NZ,C20NE, atd...).
* Adminem tohoto fóra je Standa. Moderátoři: Brouček, Vendys.
1. Obecné :  Technická poradna   názory, rady, dotazy 
Jdi na stránku: 12Následující
Aktuální stránka: 1 z 2
Neseriózní jednání v Srba servisu
Autor: Hanka (IP zapsáno)
Datum: 16.05.2005 12:26

Ahojky všem:-)

Chtěla bych se s váma podělit o dost nechutný zážitek z páteční návštěvy autorizovaného servisu. Opel SRBA SERVIS na Ořechovské ulici.

Nesvítila mi zpátečková světla, zajela jsem do jednoho servisu, kde na to kluk koukl, spojil drátky a zjistil, že je pojistka zpátečky v háji, proto to nesvítí. Že mi ji vymění (nová stojí 315Kč bez DPH). Donesl novou, dvakrát otočil klíčem v motoru a držel v ruce jakousi malou potvoru, která za to mohla. Jenomže neměl tu samou, tak tam tu starou zase zašrouboval, že musím do autorizovanýho servisu, protože to jinde mít nebudou. Celá ta výměna - nevýměna trvala asi dvě minuty i s tím, že zjistil, že to není ta samá součástka (vzal 50Kč za novou žárovku, kterou mi našrouboval plus diagnózu vady a práci). Poradili mi SRBA SERVIS na Ořechovské ulici. Jelikož jsem motorizovaný Pražák teprve necelý dva měsíce, nemám servisy ještě "zmáklý". Tak jsem tam dojela, a že to prý musí vyměnit oni. Jinak bych si to koupila a odjela, věděla jsem co, kamarád vymění. Ne, prý mi to udělají. Ale musí si mě zadat do počítače dle údajů v techničáku. Snažil se Slávek, ale marně, po půlhodině marného boje s počítačem mě předal panu řediteli servisu. Seděla jsem další téměř hodinu, než byly zadány mé nacionále a číslo karoserie. Byla mi tam strašná zima, unavená z práce, ani kafčo.... No nic. Po té, co se pan ředitel konečně dosnažil, odvezl auto do dílny a po cca 20ti minutách mě volal, s tím, že mám zaplatit 739Kč!!! Součástka za výše uvedenou cenu byla i zde. Myslela jsem, že jsem se přeslechla....přeci za dvě minuty práce nemůže někdo chtít 400Kč, obzvláště, když mi sebral 90minut mého času!!! (já beru cca 80Kč za hodinu a to mám jednu z nejtěžších vysokých škol... úspěšně zakončenou titulem...) Vlastní neschopností pracovat s počítačovým programem!!! Ohradila jsem se tedy, že by bylo fér slevit něco za čas nedobrovolně tam strávený. Pan ředitel se ohradil, že to tedy néééé, že se teda omlouvá, ale že až PŘÍŠTĚ přijedu, zdarma mi umyjí auto!!! Tak to byla poslední kapka...

Nevím, jak to cítíte vy, přátelé, ale já jsem se dusila vzteky nad jeho drzostí. Omluvu jsem nepřijala, pokud by auto bez řečí umyli jako omluvu teď, dokázala bych pochopit, počítače jsou někdy zrádné... Odmítnout zaplatit nešlo, měli auto i klíče s klíči od bytu... Ale aby někdo neuměl vyplnit tabulku, obzvláště ředitel, který jistě program objednával a ještě se u toho choval, že zdržuji já jeho, to mi příjde nejmíň hnusné. Chce se mi napsat, nedávejte svoje tvrdě vydělané penízky někomu, kdo se neumí slušně chovat...v Praze je jistě spousta Opeláckých servisů s lidmi, kteří se k vám budou chovat příjemně...

Chjo...drahá zkušenost.... příště s mou plechovkou do servisu pojede nějaký statný chlap, na toho si snad nedovolí. Ještě ho ale musím sehnat... :-) ;-)

Re: Neseriózní jednání v Srba servisu
Autor: Standa (IP zapsáno)
Datum: 16.05.2005 12:34

No vis, ve znackovejch Opel servisech nemuzes nikde cekat nic dobreho. Oni se tam vlastne na starsi auta neumeji ani podivat.

Re: Neseriózní jednání v Srba servisu
Autor: David (IP zapsáno)
Datum: 16.05.2005 13:17

Standa: No to já úplně souhlasit nemohu, když jsem jim přesně řekl, co chci udělat a oni mi řekli, kolik to asi tak bude stát, tak to vždycky udělali, stálo to většinou míň a na nekvalitu si taky nemůžu naříkat. Ono totiž servisování je činnost, jako kterákoliv jiná a i tam se může uplatint sepsání smlouvy a odhadnutá cena se může lišit pouze o 10%.
Ale to co píše Hanka, to bych tam rozmázl klíče neklíče auto neauto. Moc se bojíme někde si dupnout. Já už jsem pár nepříjemností řešil a vyplácí se tvrdě si stát za svým (ale v maximální slušnosti, klidná věcná argumentace vyvede z konceptu) a když by nechtěli dát klíče, tak bych tam kildně zavolal policajty, s tím, že se mě snaží podvést a ani mi nechtějí vrátit moje věci.

Re: Neseriózní jednání v Srba servisu
Autor: Kamil (IP zapsáno)
Datum: 16.05.2005 18:15

Součástka stála cca 315,- Kč. Hodina (byť i načatá) práce 250-300 Kč plus DPH. Vstupní prohlídka u lékaře stojí u nás 500,- Kč. Trvá to cca 30 minut. To jsou pálky! Tyto webovské stránky se provozují proto, ať si takové prkotiny řidiči opravují sami. Pokud jsem si dobře všimnul, tak všechny autorizované servisy jsou drahé jak čert. Hanko, zrychli hledání toho chlapa. A hledej nejlépe v OPEL servisu. Teď vážně: VŠUDE SE PŘEDEM NEJPRVE ZEPTEJ, KOLIK TO BUDE STÁT.


Re: Neseriózní jednání v Srba servisu
Autor: Zdeněk (IP zapsáno)
Datum: 16.05.2005 18:23

nedávno jsem se zastavil s prkotinou v jednom nejmenovaném servisu v Hostivaři a za požadovanou práci + materiál chtěli 2000,-. bylo to o 100% více než jinde. tzn. že nejen značkový servis je drahý

Re: Neseriózní jednání v Srba servisu
Autor: Hanka (IP zapsáno)
Datum: 17.05.2005 07:56

Davide,
díky moc za podporu:-) Já jsem argumentovala, trvala na svým, ale chlap mě uhádal...bohužel v tom neumím chodit, nesnáším konflikty a to jsem teď byla hodně ostrá, nic nepomohlo. Tady spíš než o cenu práce, jak mi vysvětluje Kamil, jde o slušný lidský chování. Mně ten ztracený čas nikdo nezaplatil a Kamile, můžeš mi věřit, že mám práce, že nevím, co dřív...a rozhodně mě neplatí tak, jak by se slušelo za každou započatou hodinu... A makám dlouho do noci na úkor svýho spánku...

Pěkně hnusný taky je, protože vypadám mladší, když mají pánové narážky na můj věk, zda už jsem dosáhla plnoletosti...:-/ (a to teda nějakej ten pátek ano!!!:-D )

Re: Neseriózní jednání v Srba servisu
Autor: Kamil (IP zapsáno)
Datum: 17.05.2005 08:21

Nic ve zlém. Chybama se člověk učí. Ale jen hlupák opakuje stejnou chybu dvakrát. Příště se zeptej, co to bude stát předem a pak případně, proč je to tak drahé. A pán za pultem třeba sleví. Nebo se poohlédni jinde.

Re: Neseriózní jednání v Srba servisu
Autor: David (IP zapsáno)
Datum: 17.05.2005 08:26

Hanko,
chápu, že člověka naštve, že ho někdo utáhl na vařené nudli. K servisování čehokoli je potřeba přistupovat zodpovědně a pokudmožno to řešit v době, kdy odhalíme, že se asi něco brzo vysype. Zavolat objednat se, nechat si to nacenit, to je běžná věc. Stane se, že se potom něco během opravy objeví, ale to jsme třeba byli domluveni, že mi zavolají a operativně se to přizpůsobí. Navíc všude jsou daný sazebníky i normovaný časy na různé úkony (v těch lepších servisech).
A pokud v jednom servisu trvalo 10 minut vyjmutí vadné součástky a její opětovné namontování po zjištění, že danou nemám na skladě a jinde by chtěli 2x tolik a ještě mě obrali o 2 hodiny, to bych řval jak zasypaný horník.

Re: Neseriózní jednání v Srba servisu
Autor: jarad77 (IP zapsáno)
Datum: 17.05.2005 09:30

když jsem si pořídil auto byl jsem spíš uživatel, ale po tom co jsem si dal párkrát dal auto do servisu a pak zjistil, že půlku věcí neudělali a druhou odflákli a ještě si řekli víc.... prostě začal jsem si auto dělat sám a už je málo věcí co nezvládnu sám.... Holt mám jen jedny nervy a nejsem milionář...

Re: Neseriózní jednání v Srba servisu
Autor: Radim (IP zapsáno)
Datum: 17.05.2005 09:56

Hanko,
řekl bych, že autorizovaný servis Opel je u auta našeho stáří až poslední zoufalé řešení, když všechno ostatní selže...
Když jsem svého kadeta kupoval, byl proti Tvé astřičce ještě mladík :-) (10let) a za těch 6 let, co ho mám, jsem byl v autorizovaném servisu jen jednou - když mi v okamžiku odjezdu na loňskou dovolenou upadl výfuk a všude jinde už v pátek odpoledne měli zavřeno. Byly to naštěstí jen prasklé gumy. U Autotepasů v Řepích mi to provizorně přivázali drátem a s tím, že gumu nemají na skladě, mě poslali na Smíchov k výfukářům. Nemohu si stěžovat - byli až překvapivě slušní (na majitele 15 let starého vraku) a bylo to za "děkuju a nashledanou" (konec konců přivázání výfuku drátem asi nebude standardizovaný úkon ze sazebníku :-) ). Takže je to spíš o lidech, než o "značkovosti" servisu. Mám zkušenost, že když má člověk co do činění se sprostými vydřiduchy, mnoho toho neuhádá.
Mám kamaráda, který dřív nějakou dobu pracoval u Autotepas a tvrdil, že u Srby mají špatné techniky. O Srbovi jsem taky opravdu zatím nic pozitivního neslyšel...
Pokud bydlíš na jihozápadě Prahy jako já :-), tak bych doporučoval autodílnu p. Křížka ve Slivenci (dělá sice všechno, ale Kadety a Astry umí nejlíp...). Jezdím k němu 6 let a nemohu si zatím stěžovat. V případě zájmu mohu poslat kontakt.
Jinak, jen tak pro informaci: nový servis Opel má teď Zralý ve Stodůlkách. Nicméně nemám s ním osobní zkušenost, takže zatím nemohu hodnotit.

Re: Neseriózní jednání v Srba servisu
Autor: Mascote (IP zapsáno)
Datum: 17.05.2005 12:12

K tomu Zralymu ve Stodulkach... byl jsem tam parkrat s mou Astrou a zatim jsem ucinil velmi dobrou zkusenost. Velice solidni jednani a jejich technici vedi... Ceny jsou taky celkem v poho. Sazba na hodinu je cca 370,-

Re: Neseriózní jednání v Srba servisu
Autor: Mišut (IP zapsáno)
Datum: 17.05.2005 16:31

HANKA:
Nedá mě to abych se taky nezapojil do diskuze, vzhledem k tomu že momentálně dělám přijímacího technika právě v autorizovaným servise OPEL v Brně tak si myslím že nikdo jinej o tom nemůže vědět víc než někdo takovej jako jsem já.
Na začátku musím souhlasit s předchozíma příspěvkama v tom že všechno je jenom o lidech!!!
1/Co se týče počíteče, je to jenom stroj očas dovede opravdu člověka DOST potrápit! Nemysli si určitě nebyl zrovna nejšťastnější když viděl že mu to nejde. Zadat si tě tam musí pač by ti pak nemohl vystavit fakturu, nepustilo by ho to dál. Na druhou staru zadávání nových zákazníku dělám dnes a denně a je to otázka max. 3 min. Vysvětluji si top tím že buď měli novej program s kterým ještě neuměli zacházet, nebo tam byl novej technik! V každým případě by se v takových případech měl omluvit a natož vedoucí servisu!!!

2/Co se oprav týče, je fakt že značkový servisy nerady dělají takovýto starší auta a to spíše z jednoho prostýho důvodu: nemají na ně nic skladem co není v podstatě stejný s jiným modelem. Diagnostika taky není svatá a když někdy nevíš v čem je chyba a potřebuješ něco vyzkoušet tak to nemáš kde vzít! A jsme u toho skladu. Druhá věc je že když ti někdo řekne že je zřejmě špatnej třeba rozdělovač a že u nich stojí cca 8 500,- Kč tak to stejně asi odvezeš jinam protože to je třetinová cena auta! Ne-li polovina.
Další věcí je, jak už tady zaznělo, hodinové sazby a pracovní pozice!
Podle normohodin by se měli řídit všechny servisy a ne jenom značkový! Ale převážně v těch značkových se tím většinou řídí, pač to mají přednastavený v programu. Pokud by se měli tím ale opravdu řídit, tak bys tam zaplatila ale ještě víc! Můžou si totiž naúčtovat i přistavení vozidla na dílnu, testovací jízdu apod. Co je min. půl Nhod (krát cca 400 Kč bez DPH/hod!).
Proto je lepší s takovýma věcima jezdit spíše do menších servisů a nebo si najít toho zručnýho chlapa :-)
Hau, domluvil jsem.

Re: Neseriózní jednání v Srba servisu
Autor: Hanka (IP zapsáno)
Datum: 19.05.2005 09:10

Mišute ahoj, :-)
já nepopírám, že autorizované servisy jsou drahé, počítala jsem s tím, ale nepočítala jsem s tak nechutným chováním. Vím, že počítač je jen stroj, denně u něj sedím a pracuju na něm...ale snad než pustím jako ředitel něco nového do provozu, naučím se aspoň s tím pracovat jako šéf já... Nebo se minimálně omluvím... Součástka je to naprosto běžná, nejdříve jsem se zeptala, jestli ji mají, věděla jsem přesně, co chci udělat... měli ji. Tak mi příjde slušné, ji přehodit zdarma za tu hodinu a půl ztraceného mého času...přesně jak píše David, měla jsem řvát, jak zasypaný horník, jenomže v tom ještě neumím chodit. Přivézt auto do haly pro mě nebyl problém (parkovala jsem před ní), auto projet nebylo potřeba...stačilo zařadit zpátečku a kouknout, jestli svítí její světla...

Re: Neseriózní jednání v Srba servisu
Autor: Hanka (IP zapsáno)
Datum: 19.05.2005 09:15

Ahojky Radime.
Díky moc za radu na servis, prosím, prosím, dej mi na ně kontakt. Bydlím spíše jihovýchodněji, ale do Slivence to mám kousek.
Ke Zralýmu to mám pocit vezl bratr na komplet servis po koupi a jsem maximálně spokojená. Za 6500Kč udělal všechn o možné i nemožné a makali na tom 8hodin.

Re: Neseriózní jednání v Srba servisu
Autor: Adamek (IP zapsáno)
Datum: 20.03.2006 23:42

Taky mam blbou zkušenost sad smiley Byl to těžši připad ale problem byl pravě ve způsobu jednani. Od te doby nas Srba neviděl a taky neuvidi i přeso že jsme od nich měli vicero aut.

Co se tyka ceny - je to hold značkovy servis a je stavěny spiš způsobem - než opravit radši vyměnime to cely. Přiklad - vyměna xenonu stala 6000! prej original žarovka, když shořela tak jsem už jel do měnšiho vicemeně originalniho Opel servisu - vybojka 3000 a prace cca 200kč(tehdy začinali a cena za praci byla krapec levnějši).. a vybojka byla stejna neoriginalni co mi měnili v u Srby! A kde jsou ty zbyvajici 2800??? :/ asi daň za to že jsme dlouholeti zakazniky. Smutny to je sad smiley

Jinak sorry za tahani rok stareho topiku yawning smileyops:Hanka napsal:

Re: Neseriózní jednání v Srba servisu
Autor: rasto (IP zapsáno)
Datum: 22.03.2006 07:32

prave preto si vsetko robim doma sam
Teda aspon to co dokazem a podla navodov na tychto strankach je toho dost. No a nehovorim o tych usetrenych peniazoch za servisy ktore to aj tak neurobia ako si to predstavujem



Rasto

Re: Neseriózní jednání v Srba servisu
Autor: ýbrc (IP zapsáno)
Datum: 22.03.2006 20:34

já jsem s autorizovaným servisem Opel A....o nadmíru spokojen ! ;o)


bezvadný přístup k zákazníkovi(mě) a kvalita práce taky.

Re: Neseriózní jednání v Srba servisu
Autor: Mišut (IP zapsáno)
Datum: 26.03.2006 14:29

To pan ýbrc: :-)))))

To adamek a ALL:
Nechápu jak si někdo může myslet že v autorizovaným servisu, kterej bere veškerý díly od Opela z NDR a má +- daný ceny to bude stejně drahý jako u nějakýho garážníka!!!!!!!!
Vím že sposta originálních dílů je úplně stejná jako v neorigu, třeba věci od bosche, ale holt se pořád ještě platí za značku! V kenvelu mají taky ty samý trička jako ťamani na stánku, akorát že 5 krát dražší!!!!
Zajímalo by mě jestli taky tak nadáváš když si koupíštričko v kenvelu za 1000 kč a pak ho uvidíš na stánku za 3 kila????
Toto je typ lidí kteří budou vždycky jenom nadávat!
Pokud jsi byl v autorizovaném servise poprvý tak bych tě chtěl upozornit že ceny jsou u nich pořád +- stejný a že ani na podruhý to nebude levnější!!!!
Takže pokud se nechceš zase rozčilovat nad tím jak mají všechno drahý tak tam ani nelez!!! Ušetříš si pár mozkových buněk za rozčílení.
A jestli máš představu je ti v kšeftě kterej nakoupí VÝBOJKU do xenonu za 5 tis. Kč prodají za 3 tis. tak seš trochu naivní! Podnikání je od toho aby firma vydělala na provoz, zaměstnance a taky trochu prosperovala. Pokud chceš něco zadarmo tak zkus navštívit nějakou charitativní společnost třeba jako ARMÁDU SPÁSY!!!!! A nebo se mrkni jestli ju nemají třeba v karfůru :-)))
Dle toho žes kupoval xenonovou výbojku soudím že máš min. Vectru B, tak jsem zvědavej až ti začne svítit kontrolka airbagu nebo motoru kam s tím pojedeš???!!!! Garážník s 386 to asi těžko pozná :-)
A pokud se ti zdá být ta cena příliš vysoká tak si kup Š 120, tam ta H4 stojí na benzince asi tak 130 Kč. A nebo jezdi sockou.

Toť je můj názor.
čus Mišut

Re: Neseriózní jednání v Srba servisu
Autor: Beruna (IP zapsáno)
Datum: 26.03.2006 19:32

Hele Mišute koukám že když děláš u Opela tak jste tam asi nejchytřejší co. Já dělám taky ve velký firmě a chápu že se musí uživit, ale kritizovat nějaký "garážníky" zrovna nemusíš. Ono totiž už i některý garážníci mají počítače a programy a na vyblikání nějaký posraný závady ti bude stačit asi tak 13 mm nejlépe Cu drátu a zjistíš tím to samí co vy machři ve značkovým servisu jestli vůbec zjistíte kde tihle "starý" auta maj konektor pro připojení tak moc nekritizuj. Nevím co je starý auto, ale např. astra F se vyráběla do roku 2001, a moc se nevytahuj že máte veškerý náhradní díly, protože by ste se z toho museli zbláznit a mít skladový plochy a takovou logistiku že by to ani Opel neutáh finančně, a praxe je většinou taková že se všechno objednává až na opravdu velice obrátkové zboží. A za další to tvoje +- má takovej rozpal že když jsem sháněl snímač otáček vačky tak ve značkovejch servisech to +- bylu 500 Kč za součástku za 3000 Kč. Jinak a hlavně je to o lidech oni totiž taky existujou zjednodušený daňový doklady a já osobně jsem po 10 minutovým čekání dost nervózní, takže výmluvy že nejde počítač mě vůbec nezajímaj, natož že mě jako soukromou osobu si musí zadat do databáze kvůli součástce za korunu(při nákupu trenýrek asi budeme taky v databázi). S firemníma autama taky jezdím do značkových servisů ne sice Opel a vím že když budu potřebovat nějakou pí.ovinu tak určitě mi nevyjedou doklad s mým jménem. Jinak nejhorší zkušenosti mám s Porsche Praha Prosek to co tam dělá nebo dělalo za lidi to je síla, to se se starej Ferdinand se synem Ferym točej v hrobě jak vrtule. To sem trochu odbočil, ale tihle chytrý řeči že dělám v značkovým servisu a proto jsem nejpovolanější mě točej a znám dost "garážovejch" mechaniků který sice nechoděj v kvádru a kravatě a vědí toho i bez počítače víc než vy machři.
Tak taky howg, domluvil jsem.

Re: Neseriózní jednání v Srba servisu
Autor: Mišut (IP zapsáno)
Datum: 27.03.2006 04:56

čekal jsem kdo se první ozve, já neříkám že jsme svatí a že všechno umíme a dokážeme, dělají u nás taky jenom lidi kteří se občas mílí, nebo holt nedokážou někdy na závadu přijít a pak na to přijde třeba ten "garážník".
Já nezatracuju všechny garážníky, je jich spousta dobrejch a někdy i mnohem šikovnějších než ve značkových servisech.
Já jsem to spíše směřoval na ceny dílů, ale ty ses tak rozpovídal.
Je mě jasný že efko nebo kaďousa si vyblikáš doma, taky mám kadetta a všechno co můžu si dělám sám! Ale zajímalo by mě jak si vyblikáš chybový kód u Astry G nebo dokonce u posledního modelu efka! A to se nebavím o Vectře C kde už půlka informací chodí přes CANBUS a min. množství ŘJ je 7 aby auto vůbec nastartovalo !!!

Jdi na stránku: 12Následující
Aktuální stránka: 1 z 2


Jméno: 
Email: 
Téma: 
Smileys
...
(loading smileys)
Spam prevence:
Prosím, opište tento kód. Toto opatření slouží k blokování automatických robotů, které vkládají spam (nevyžádané reklamy).
 **    **  **      **  ********        **  **    ** 
 **   **   **  **  **     **           **  ***   ** 
 **  **    **  **  **     **           **  ****  ** 
 *****     **  **  **     **           **  ** ** ** 
 **  **    **  **  **     **     **    **  **  **** 
 **   **   **  **  **     **     **    **  **   *** 
 **    **   ***  ***      **      ******   **    ** 
Powered by Phorum.