www.kadett.cz    www.opelastra.cz
Než zadáte dotaz do technické poradny, ujistěte se, že jste si přečetli FAQ - ČASTO KLADENÉ DOTAZY.

* Toto fórum slouží jako technická poradna pro vozy OPEL, pro jiné příspěvky použijte debatu.
* Než se na něco zeptáte, projděte si návody a články na stránkách, nebo použijte vyhledávání tady ve fóru! Spousta problémů se zde už několikrát řešilo.
* Uvádějte u příspěvků typ auta (Astra, Kadett) a označení motoru (C16NZ,C20NE, atd...).
* Adminem tohoto fóra je Standa. Moderátoři: Brouček, Vendys.
1. Obecné :  Technická poradna   názory, rady, dotazy 
Stěrače
Autor: Jiricek (IP zapsáno)
Datum: 23.05.2005 20:51

Mám už hodně sjeté gumičky od stěračů. V gumičce je takový plíšek, je to trochu jiné než u předešlého auta. U kadetta se musí koupit spešl gumička, nebo se dá koupit v metráži a navlíct to na to nějak.

Prosím, kolik běžně stojí guma i s tím plíškem do stěračů. Předem děkuji, s pozdravem začínající Kadeťák

Re: Stěrače
Autor: Láďa (IP zapsáno)
Datum: 24.05.2005 06:06

Já kupuju obyč. stěrače nepř. v Tescu za pár kaček a s výměnou gumiček se nezdržuju. Obyč gumičky vyjdou na cca 30Kč a obyč stěrače jsem kupoval za 49Kč, takže pro mne jednoduchá volba.

Re: Stěrače
Autor: vrabi (IP zapsáno)
Datum: 24.05.2005 06:36

Gumičky nemá cenu kupovat, protože už je vyvyklaný ramínko a většinou to stírá pak špatně. Za 60,- kupuju celý nový ramínko s grafitovanou gumičkou. Pokud bys to ale chtěl měnit tak se rozehnou poslední nožičky ramínka co drží tu gumičku, vytáhne se i s plíškama, plíšky se vyndají a dáš tam novou gumičku a do ní starý plíšky. Gumička se prodává buď přímo na konkrétní délku ramínek a nebo můžeš koupit delší a uříznout jí.

Re: Stěrače
Autor: George (IP zapsáno)
Datum: 24.05.2005 06:44

Ja teda nevim, jak to resite vy, ale myslim si, ze koupe steracu z Tesca asi moc problem resit nebude. Jejich kvalita odpovida cene. Ja kdyz jsem resil tento problem, tak jsem zkusil koupit jen gumicky Champion do starsich raminek a taky jeden sterac koupil original cely a pokud jsem porovnal kvalitu stirani, tak byla stejna - zalezelo pouze na gumicce sterace. Jen pri ohybani tech pacicek na tom jednom konci se mi odpryskala barva a trochu to rezavelo. A nakonec, nejlepsi je stejne kombinovat sterace s pripravkem na odpuzovani deste. Pak nejsou sterace temer potreba.

Re: Stěrače
Autor: Tomino (IP zapsáno)
Datum: 24.05.2005 06:59

Koupil jsem na Astru před dvěma roky kvalitní stěrače BOSCH - cena za všechny tři ( včetně zadního skla ..) byla cca 650 Kč. Na období podzimu a zimy používám tyto stěrače s grafirovými gumičkami, na léto gumičky silikonové - červené - k barvě auta - koupené v servisu v metráži. Metr je za 45 Kč, ty si nastříhám a nasadím do stěračů BOSCH. Po létě je vždy vyhazuju. A nemám problémy s kvalitou setření skel.

Re: Stěrače
Autor: Láďa (IP zapsáno)
Datum: 24.05.2005 07:41

Je to jen věc názoru. Stěrače z hypermarketů mi vydrží cca 1/2 roku, ale na kvalitu stírání si stěžovat nemůžu. Když dám nové na léto a potom nové na zimu, tak mne ta legrace vyjde na cca 100Kč za rok. Vzhledem k tomu že nemám garáž a gumičky přeci jen víc trpí, tak to beru jako pro mne ideální variantu.

Re: Stěrače
Autor: Jiricek (IP zapsáno)
Datum: 24.05.2005 20:03

Co mi rikal borec v motodilech, tak normální gumička 135,- pár a nebo 150,- pár s grafitovými gumičkami. Dá se to koupit i jednotlivě. Prozatím koupím na zadní stírač nějakou obyč. s Tesca, dopředu asi ten grafit. Díky moc za odpovědi.



Jméno: 
Email: 
Téma: 
Smileys
...
(loading smileys)
Spam prevence:
Prosím, opište tento kód. Toto opatření slouží k blokování automatických robotů, které vkládají spam (nevyžádané reklamy).
 **     **  ********   ********   *******   **    ** 
 **     **  **     **     **     **     **   **  **  
 **     **  **     **     **     **     **    ****   
 *********  ********      **      ********     **    
 **     **  **            **            **     **    
 **     **  **            **     **     **     **    
 **     **  **            **      *******      **    
Powered by Phorum.