www.kadett.cz    www.opelastra.cz
Než zadáte dotaz do technické poradny, ujistěte se, že jste si přečetli FAQ - ČASTO KLADENÉ DOTAZY.

* Toto fórum slouží jako technická poradna pro vozy OPEL, pro jiné příspěvky použijte debatu.
* Než se na něco zeptáte, projděte si návody a články na stránkách, nebo použijte vyhledávání tady ve fóru! Spousta problémů se zde už několikrát řešilo.
* Uvádějte u příspěvků typ auta (Astra, Kadett) a označení motoru (C16NZ,C20NE, atd...).
* Adminem tohoto fóra je Standa. Moderátoři: Brouček, Vendys.
1. Obecné :  Technická poradna   názory, rady, dotazy 
Opel Astra
Autor: gruber (IP zapsáno)
Datum: 10.10.2006 22:27

Nevim co je to za motor, ale jdu ji napsat, aby mi to zjistila presne. Diky za radu a behem zitrka napisu podronosti. Byl bych vdecny za reakci. Rad bych ho v sobotu vyzvedl, kdyby to stalo za to. Urcite zitra napisu. Jinak diky moc!!!

prosim o radu
Autor: gruber (IP zapsáno)
Datum: 10.10.2006 21:07

Zdravi Vas vsechny nadsence aut Opel. Potrebuju poradit, ponevadz jsem co se tyce aut analfabet.:-) Jsem hudebnik-bubenik a pozadal jsem kamaradku zijici v Nemecku, aby mi pres sveho letiteho znameho automechanika, od nehoz vzdycky kupovala starsi vozy zajistila take starsi auto. Vim, ze ji mohu duverovat a tomu automechanikovi taky, ale presto se chci poradit. Jsem rad, ze jsem zabloudil na tuto skvelou stranku a tak toho chci vyuzit a poradit se na co se mam pres ni zeptat. Dal jsem ji limit 2000 euro a prisla tato nabidka za 1.800 euro:
Opel Astra Combi rok vyroby 1996, najeto 117 000km, 75 PS, automatika s okny, centralni uzavirani a air bags. Vubec nepochybuji o kvalite vozu Opel, rika se, ze jsou drzaci, ale zaslechl jsem neco o problemech s korozi a vubec bych se chtel poradit na co se mam zeptat nez tam vyrazim, ponevadz je to az ve Frankfurtu, tak predem dekuji za kazdou radu a omlouvam se za rozvlacnost a jestli mohu, tak by me take zajimala praxe, kdyz si clovek priveze auto z venku. Diky moc

Re: prosim o radu
Autor: Luke (IP zapsáno)
Datum: 10.10.2006 21:28

No opravte mě někdo jestli se pletu ale auto, které nikdy nebylo přihlášené v ČR a je starší 8 let nelze přihlásit v ČR. Takže jestli to je r.v. 1996 a je právě rok 2006 a já dobře počítám tak to nepřihlásíš...:-/ takže nic moc. L

Re: prosim o radu
Autor: Vendys (IP zapsáno)
Datum: 10.10.2006 21:49

Tak si právě dovoluji tě opravit Luke. Od 1.7.2006 je toto zrušeno.
To Gruber: Víme co je to za motor?

Opel Astra
Autor: gruber (IP zapsáno)
Datum: 11.10.2006 09:57

Tak jsem zjistil, ze motor k Opel Astra combi je X 16 SZ 2 a finalni cena je 1.700 euro. Kamaradka rikala, ze vypada vyborne. Ten automechanik je spolehlivej a rad bych se jeste zeptal, co vsechno je potreba, abych ho mohl vyvezt z Nemecka do CR. Mam v umyslu tam jet v patek. Diky za radu

Re: Opel Astra
Autor: Luke (IP zapsáno)
Datum: 12.10.2006 10:09

To Vendys: Tak to se omlouvám, to jsem nevěděl a děkuji za informaci. A je to teĎ nějak omezeno?

Re: Opel Astra- chlazení
Autor: Dědek Karel (IP zapsáno)
Datum: 20.02.2014 13:58

Zdravím,mám prosbu,kdysi jsem si koupil Astru F-CC 17D (1996) a po celou dobu,mimo údržby a servisů na oleje a řemeny a brzd jsem najel 210000 km jsem nepotřeboval mechanika. Ten můj mi ale před půlrokem zemřel a si tak trochu nevím rady. Začala mi unikat chlad. kapalina,hadice jsou v pořádku a přesto uniká.Chtěl jsem se podívat na vodní čerpadlo,ale kde přesně je? Před tím jsem měl 120 a tam to bylo jasný, ale teď potřebuji pomoc.Poradí mi někdo kde je a jak na něj.Hodně jsem se o autě už dověděl a naučil v technické poradně,ale o tomto jsem nic nenašel.Servis na Oply mám daleko a o zdejším mechanikovi kolují zvěsti.
Jinak si nemohu Astřičku vynachválit,byl jsem s ní v Portugalsku potom ve Španělsku a různě po Evropě a Čechy se Slovenskem projeté křížem krážem.Nechci se chlubit, ale to byl kup, který se hned tak nepovede.
Jinak díky za radu.

Re: Opel Astra
Autor: Vendys (IP zapsáno)
Datum: 20.02.2014 20:53

17D nám moc neřekne. Typ motoru je v technickém průkazu. Nebo alespoň, alternátor je před motorem dole a je na něm vývěva pro brzdy, nebo je za motorem?

Kadett E GSI 3dv. C20NE červený - minulost
Vectra A sedan C20NE vínová metal. - minulost
Vectra B kombi X25XE zelená metal. - minulost
Corsa C sport 3dv. Z17DTH červená

Re: Opel Astra
Autor: tomas4488 (IP zapsáno)
Datum: 30.07.2015 13:58

dobry den vlastnim opel astra caravan kombi 2.0dti rok 2001 ... Chtel jsem se zeptat kdyz nastartuju tak se mi rozsviti obcas kontrolka vada na motoru auto s klicem (kontrolka) Ale hned asi po par vterinach zhasne . Dnes jsem si vzal do auta druhy klic od vozu protoze mam v prvnim dalkaci slabou baterii . Notrmlane jsem odemkl sednul chtel nastartovat a ta konrtrolka zacala blikat stale a neslo nastartovat . Ale s prvnim klicem se mi to nedeje .. Diky za rady

Re: Opel Astra
Autor: Standa (IP zapsáno)
Datum: 30.07.2015 15:30

Druhy klic neni naparovany na imobilizer.
Kazdopadne by to chtelo diagnostiku.

Re: Opel Astra
Autor: tau (IP zapsáno)
Datum: 24.02.2016 21:23

Dobrý den
vlastním druhou astru v pořadí s motorem Z14XE 16V, rok výroby 2001. Auto jsem koupil objeté, asi 40 000Km, mám najeto 115 000 Km, doposud šlapala OK. Nyní si ze mne dělá legraci, je již asi po 4 v servisu s tím, že svítí kontrolka závady motoru. První servis vyměnil relé EGR (snad je to dobře) přepouští spaliny do sání. Na svíčky a lištu jim asi nezbyl čas i když jsem výměnu svíček požadoval a kontrolu zapalovací lišty také. Auto po ujetí cca 20km opět svítí a jede na tři, při nízké rychlosti se zmítá. Vyměnila se lišta a svíčky, přitom auto vozím pro mne do těžko dopravně dostupného servisu, který opravuje motory i pro servis Opelu. Jel jsem tedy do druhého servisu, kde se podivili. Došlo na novou lištu a svíčky ne nějaký brak je to výrobek doporučený servisem výrobce z Německa. No po výměně jízda jako vítr asi po 2 dnech opět zpět a stejný problém, prohodili jsme vstřiky a zase nic, stále druhý válec, vylepšeno o nesprávné zapalování v ostatních válcích. Dostalo se mi nesčíslně návrhů na odstranění závady:
a.) výměna ventilů a vodítek, údajně mohou být přidřené
b.) výměna hydrostavítek, způsobují nedovření ventilu, s tím, že u obou závad může dojít k potkání ventilu s pístem, nic příjemného
c.) může jít o závadu snímače otáček vačkové hřídele, kdy je zapotřebí najít správný typ, ani nové někdy nejsou v tomto případě zárukou odstranění závady, nutno dopsat do výrobního závodu a oni údajně ten správný zašlou.
d.) nikdo neviní ze závady elektroniku motoru?

Má někdo prosím zkušenost s podobnou závadou? VDĚČNĚ PŘIJMU RADU. Dnes aniž by jsem s autem něco dělal jsem nastartoval a závada byla, auto běželo normálně na 4. po asi 15 min. jízdě a hodinové odstávce ejhle kontrolka zhasla a auto jede normálně.
Tedy babo raď, tím se nechci potenciálního rádce dotknou.

Za radu děkuji předem

Rosa

Re: Opel Astra
Autor: Standa (IP zapsáno)
Datum: 24.02.2016 21:46

U techdle motoru skutecne dochazelo k pridirani driku ventilu. Projevovalo se to hlavne pri studenem motoru.

Zkusil bych premerit tlaky ve valcich. Dela se to pri teplem motoru, ale zkusil bych to i za studena.

Zapalovaci lista pozna, kdyz je ve valci neco v neporadku a ECU odstavi vstrik, aby nedoslo k podpaleni ventilu, nebo nedej boze proplaeni pistu.

Cidlo na klice to samozrejme take delat muze... Zkusil bych ho vyndat a podivat se, jestli neni zalepeno zeleznyma pilinama - stava se to... Potom to cidlo "keca"

Cidlo na vacce to podle me nebude, to by motor netahnul nad 4000 otacek, ale nedelalo by to asi tuhle paseku.

Chtelo by to diagnostiku a prohlednout grafy z cidel - nejlepe v okamziku, kdyz se zavada projevi.

Jak je na tom treba palivovy filtr?

Re: Opel Astra
Autor: JardaGSi (IP zapsáno)
Datum: 27.02.2016 19:26

tau:
Ahoj,

já řešil u kamarádovy Merivy se stejným motorem obdobný problém. Po všech možných laboracích a pokusech jsme zcela náhodu přišli na to, že se mu v kabelovém svazku, který vede od ECU prošoupala izolace na dvou kabelech.
Potom záleželo na vlhkosti vzduchu a na tom, kde mu to zrovna drnclo na výmolu a šluslo se to na kostru...

Oprava za 50 halířů - ale hledali jsme jí čtvrt roku...



Jméno: 
Email: 
Téma: 
Smileys
...
(loading smileys)
Spam prevence:
Prosím, opište tento kód. Toto opatření slouží k blokování automatických robotů, které vkládají spam (nevyžádané reklamy).
 **     **  **    **        **  **    **  **     ** 
 **     **  **   **         **  **   **   **     ** 
 **     **  **  **          **  **  **    **     ** 
 **     **  *****           **  *****     ********* 
  **   **   **  **    **    **  **  **    **     ** 
   ** **    **   **   **    **  **   **   **     ** 
    ***     **    **   ******   **    **  **     ** 
Powered by Phorum.