www.kadett.cz    www.opelastra.cz
Než zadáte dotaz do technické poradny, ujistěte se, že jste si přečetli FAQ - ČASTO KLADENÉ DOTAZY.

* Toto fórum slouží jako technická poradna pro vozy OPEL, pro jiné příspěvky použijte debatu.
* Než se na něco zeptáte, projděte si návody a články na stránkách, nebo použijte vyhledávání tady ve fóru! Spousta problémů se zde už několikrát řešilo.
* Uvádějte u příspěvků typ auta (Astra, Kadett) a označení motoru (C16NZ,C20NE, atd...).
* Adminem tohoto fóra je Standa. Moderátoři: Brouček, Vendys.
1. Obecné :  Technická poradna   názory, rady, dotazy 
Jdi na stránku: 12Následující
Aktuální stránka: 1 z 2
Prodej auta - postup
Autor: Láďa (IP zapsáno)
Datum: 29.06.2005 06:07

Můžete mi někdo poradit jaký je postup při prodeji auta? Kupující dá prachy, auto si odveze, ale které doklady mu můžu dát a které potřebuju pro odhlášení nevím. Pokud by někdo z vás měl i rozumnou smlouvu na prodej, taky by se hodila.

Re: Prodej auta - postup
Autor: Honza (IP zapsáno)
Datum: 29.06.2005 06:16

Taky se přikláním o radu. Za nedlouho mě to bude čekat.
A taky by mě zajímalo, jestli při prodeji auta "z ruky do ruky", jsem povinen dodžet po určitou dobu nějaké záruky (ohledně stavu auta) atd.

Re: Prodej auta - postup
Autor: jarad77 (IP zapsáno)
Datum: 29.06.2005 06:34

S kupujícím sepíšete smlouvu o koupi vozidla. Tu sepíšete dvakrát. jednu dáte kupujícímu jednu si necháváte vy. KUpujícímu by jste vlastně neměli nechávat nic jen auto, ale nechává se i malý techničák. Pak na základě smlouvy odhlásíte vozidlo na nového majitele a předáte kupujícímu.
Se smlouvou pak ješte zaběhnete na pojišťovnu a odhlásíte povinné ručení.
Kupující má nárok ze zákona na odstoupení od smlouvy na základě skrytých vad.
Jinak je dobré mít ve smlouvě klauzuli o tom, že kupující souhlasí s technickým stavem vozidla a na pozdější reklamace nebude brán zřetel.

Re: Prodej auta - postup
Autor: tonda (IP zapsáno)
Datum: 29.06.2005 06:36

Doklady nepotřebuje vůbec žádný, stačí mu (kupujícímu) smlouva o koupi. Pokud mu dáš malej TP, budeš si muset při odhlášení nechat vystavit za kilo duplikát. Takže - ty si necháš velkej i malej techničák a na odboru dopravy přehlásíš auto na novýho majitele (bez poplatku) - musíš mít jeho osobní údaje. To je všechno, potom mu pošleš TP. Pro úplnost - kupující musí nejprve pojistit auto na starejch značkách, na STK udělat evidenční prohlídku (cca 100,-Kč) a s TP, dokladem o pojištění, dokladem o evidenční prohlídce a značkama (pokud je to jinej okres) přiklusat na svůj odbor dopravy. Tam už mu za 800,- udělají pomyšlení :-)
Doufám, že je to vyčerpávající, absolvoval jsem to teď 2x.

Re: Prodej auta - postup
Autor: Svaťa X18XE1 (IP zapsáno)
Datum: 29.06.2005 06:47

Lze ještě zjednodušit. Sepíšete smlouvu a pokud Ti dá peníze a nebo jestli mu věříš, můžeš vyplnit plnou moc, (tiskopis je na inspektorátě) a veškeré formality i za tebe (odhlášení), vyřizuje on (musí mít ale i velký TP). Ty pak pouze zrušíš na pojišťovně na základě smlouvy povinné ručení.
Pře půl rokem jsem takto známe prodával fabču.

Re: Prodej auta - postup
Autor: Jakub (IP zapsáno)
Datum: 29.06.2005 07:21

Bacha na to! Ted se kvuli prodeji auta budu soudit. Odsotupit od smlouvy lze jedne kdyz je vada neopravitelna (a jeste se musi prokazat, ze byla skryta - skryta je ta, o ktery vis a i presto to zakrejes a prodas - ale jak ti asi nekdo dokaze, zes o tom vedel).

Re: Prodej auta - postup
Autor: Láďa (IP zapsáno)
Datum: 29.06.2005 07:25

Díky za rady, takže ve shrnutí - vezmu od něho prachy a nedostane žádné doklady jen kupní smlouvu (důvěra v lidi pokud jde o prachy není moje hobby :-) . Potom auto přehlásím na nového majitele a velký TP pošlu poštou. Malý si počítám asi nechají při přehlášení? Potom odhlášení na pojišťovně a tím to pro mne (snad) končí. Jdu na net hledat nějakou rozumnou smlouvu.
Ještě jednou dík - odpoledne by auto mělo jít do světa, tak snad všechno klapne.

Re: Prodej auta - postup
Autor: jarad77 (IP zapsáno)
Datum: 29.06.2005 08:15

já jsem prodával dvě auta a vždy jse mu nechal malý techničák, on ho odevzdá při přihlášení a nikdy jsem nic neplatil.....

Re: Prodej auta - postup
Autor: Mišut (IP zapsáno)
Datum: 29.06.2005 09:13

ještě jedna maličkost, dá se udělat evidenčka klidně ještě před odhlášením, ale musí znít na jméno nového majitele! jinak Vám to magistrát nevezme.
Úplně nejlepší je sepsat smlouvu a odhlásit auto v jeden den a nemusíte mít strach že to prodávající bude nějak zbytečně zdržovat, a kupující má jistotu že ten techničák opravdu uvidí!

Re: Prodej auta - postup
Autor: Láďa (IP zapsáno)
Datum: 29.06.2005 11:45

Tak jsem si ještě ověřil ten malý techničák u nás na dopravce, protože názory se tady různily a po mne ho kupující chce. Výsledek - řekli mi malý techničák nedávat z ruky, je potřeba při odhlášení, jinak se platí jako za ztrátu. Bez něho prý auto neodhlásí. Možná záleží taky na tom, na koho člověk na úřadech narazí :-(

Re: Prodej auta - postup
Autor: Josef (IP zapsáno)
Datum: 30.06.2005 10:55

Jojo, to jsem přesně zažil asi předlóni.
Nechal jsem kupujícímu malej. A na DP v Hloubětíně mi za kilo vystavila duplikát, a aniž sem si na něj šáhnul - ustřihla mu roh a odhodila do koše. Buzerace!!!

Re: Prodej auta - postup
Autor: kilmen (IP zapsáno)
Datum: 19.07.2005 13:22

ja koupil auto a kdyz sem ho kupoval tak mi rekli ze hned druhej den mi technicak poslou...kdyz do tri dnu neprisel, tak sem si jel pro nej osobne a rekli mi ze nevedeli ze je hlasenej v jinym meste a ze cekaj az jim ho poslou, at pockam 10 dni - pak to urcite budu mit...dneska je to 11. den, volal sem tam a dozvedel sem se uplne to sami jako pred 11 dny...to je ukazkovej pripad toho kretenskyho protahovani, ktery posledni dopou dela kazdej druhej.

ja nevim jestli sou tak neschopny, nebo co, ale kdyz chci provozovat autobazar tak se musim chovat taky trochu seriozne vuci zakaznikum a to oni teda opravdu nedelaj.

Re: Prodej auta - postup
Autor: MARTINI (IP zapsáno)
Datum: 01.08.2005 13:09

takovy dotazecek nemam od byvaliho majitele tu prukazku o mereni emisi nebudou ji nahodou pri prihlaseni na DI pomne chtit? podle toho co tu pisete tak ne dik!

Re: Prodej auta - postup
Autor: tomáš (IP zapsáno)
Datum: 01.08.2005 15:59

tu orandžovou průkazku mi ani ten člověk při pordeji auta nedal, a nikde jsem ji nepotřebuval (evidenčka, přepis). Další emise mám za rok tak budu říkat že jsem ji ztratil. Hlavně že ji mám vzádu na značce a ve velkým TP tak ať mi všichni bengošský švestky vlezou na hrb. Já už měl 6 aut, furt se to mění, ale dřív při prodeji jsem kupujícímu dal smlouvu a malý TP. Při odhlášce tam do kolonky pro dopravní podnik kde si to bude kupující přihlašovat napsal: OTP ODEBERTE! a nikdo na to nic neříkal. Pak jsem velký průkaz poslal kupujicímu DOPORUČENĚ poštou. To abych měl kdyby náhodou potvrzení o převzetí - podpisem pří výběru a záruku doručení. Kdyby se to ztratilo, máte o běhání navíc a to něco stojí a hlavně to čekání na D.I.

Re: Prodej auta - postup
Autor: starkey (IP zapsáno)
Datum: 11.09.2008 07:33

Auto jsem koupil přes autobazar, ale nakonec jsem ho vůbec nepoužíval, protože jsem dostal firemní. Nepřihlásil jsem ho tedy, je na mě pouze odhlášené již z autobazaru. Teď ho chci prodat. Znamená to tedy, že musím pouze sepsat kupní smlouvu a předat veškeré doklady kupujícímu?

Re: Prodej auta - postup
Autor: JardaGSi (IP zapsáno)
Datum: 11.09.2008 16:34

Ahoj!
Auto je teď ve stádiu převodu = ty máš povinnost ho dohlásit na svojí osobu tušim asi do 10dnů od odhlášení na tvou osobu (dostaneš malej TP, uzavřeš povinný ručení a ve velkým TP jsi psanej jako majitel)... no a jako asi tisíc dalších ses na to vyprd :-)...
Teďka když ho chceš prodat, sepíšeš s někým smlouvu, na základě který on si to může dohlásit na svou osobu po uzavření smlouvy na povinné ručení. Já když jsem tohle absolvoval, chtěli po mně ještě na DI plnou moc k převodu na mou osobu(nemusela být notářsky ověřená - takže jen byrokratický canc) od bývalého majitele...

Re: Prodej auta - postup
Autor: m.artty (IP zapsáno)
Datum: 12.04.2009 10:15

Zajímala by mě jedna věc. Když prodám auto, odhlásím ho na jmého nového majitele a on už si ho na sebe nedohlásí, tak kdo je v tu chvíli majitelem? Jde mi o to, abych pak neměl nějaký problémy, když novej majitel je lempl (nebo nechce platit EKO-daň) a nedohlásíto.

-------------------------------------------------------
'86 Opel Kadett GLS 5 dv. hatchback (C18NE)
'88 Opel Kadett GSI cabrio (C20NE)
'00 Opel Omega 2,5 TD (X25DT)

Re: Prodej auta - postup
Autor: Gizmo_CZ (IP zapsáno)
Datum: 12.04.2009 11:37

Tak rčitě máte kupní smlouv ne? pak je to jasný kdo je majitelem?!

.



Opel Astra F Caravan X17DTL r.v.95


Promiň jsem "chudší duchem" pomalu mě to myslí. :-)

Re: Prodej auta - postup
Autor: petrr (IP zapsáno)
Datum: 13.06.2009 11:35

Koupil jsem vuz z bazaru (dovoz Francie), pri prodeji mi dal kupujici prodejni smlouvu, s tim ze mu poslu okopcenej OP, a ze ve Fran. vuz na me prevedou a zašlou mi TEch. prukaz.

Je to tak mozne?

Díky

Re: Prodej auta - postup
Autor: Gizmo_CZ (IP zapsáno)
Datum: 13.06.2009 12:24

co je to za blbost? proč by někdo měl na tebe v cizí zemi převádět auto a to kór bez tvého podpisu?!

NE

auta se normálně koupí v cizině odhlásí dvezou sem a tady se za cca 5000Kč + emisní poplatek přihlásí s ím, že bude nový velký techničák kde budeš napsán jako první majitel... aspoň tak jsem to udělal já

.



Opel Astra F Caravan X17DTL r.v.95


Promiň jsem "chudší duchem" pomalu mě to myslí. :-)

Jdi na stránku: 12Následující
Aktuální stránka: 1 z 2


Jméno: 
Email: 
Téma: 
Smileys
...
(loading smileys)
Spam prevence:
Prosím, opište tento kód. Toto opatření slouží k blokování automatických robotů, které vkládají spam (nevyžádané reklamy).
 **         ********        **   ******    ******** 
 **    **   **              **  **    **   **       
 **    **   **              **  **         **       
 **    **   ******          **  **   ****  ******   
 *********  **        **    **  **    **   **       
       **   **        **    **  **    **   **       
       **   **         ******    ******    **       
Powered by Phorum.