www.kadett.cz    www.opelastra.cz
Než zadáte dotaz do technické poradny, ujistěte se, že jste si přečetli FAQ - ČASTO KLADENÉ DOTAZY.

* Toto fórum slouží jako technická poradna pro vozy OPEL, pro jiné příspěvky použijte debatu.
* Než se na něco zeptáte, projděte si návody a články na stránkách, nebo použijte vyhledávání tady ve fóru! Spousta problémů se zde už několikrát řešilo.
* Uvádějte u příspěvků typ auta (Astra, Kadett) a označení motoru (C16NZ,C20NE, atd...).
* Adminem tohoto fóra je Standa. Moderátoři: Brouček, Vendys.
1. Obecné :  Technická poradna   názory, rady, dotazy 
Jdi na stránku: 12Následující
Aktuální stránka: 1 z 2
Opel servisní prohlídka za 99kč
Autor: Rom@n (IP zapsáno)
Datum: 23.10.2007 11:16

Tak jsem u Opela našel nabídku na preventivní prohlídku před zimou za 99kč,
včera jsem se jen zeptal a rovnou mě objednali na příští pátek. smiling smiley

Kontrolují nemrznoucí směsy v ostřikovači, v chladiči, stav baterie, světel, tlumičů, podvozku a brzd.
Zeptal jsem se na jaká auta se to vztahuje, protože vím, že dost často takto "stará" auta už na kontroli ani neberou, ale je to pro všechny, tak že klidně vente Kadetty a somozřejmě i Astry a pokud chcete mít před zimou klid, tak si nechte auto zkontrolovat, myslím, že těch 99kč je docela zajímavá částka za trochu té prevence a vlastní bezpečnosti.

Info a rezervace na [servis.opel.cz]

Re: Opel servisní prohlídka za 99kč
Autor: lojzinac (IP zapsáno)
Datum: 23.10.2007 19:13

Tak jsem se objednal do Olomouce, jsem zvědavý kdy mě vezmou

Opel Astra F, 1,7 TD, X 17 TDL, r.v. 1997, sedan

Re: Opel servisní prohlídka za 99kč
Autor: mikeš (IP zapsáno)
Datum: 23.10.2007 22:16

Ještě, že jsem to tu četl, taky jsem se objednalsmiling smiley. Nejdřív jsem byl trošku skeptický, ale po telefonátu se servisem jenom upřesním, že brzdy a tlumiče jdou na přístroje, světla na seřízení, kapaliny - změření hustoty, zbytek je pak vizuální..skoro taková malá technickásmiling smiley.

Re: Opel servisní prohlídka za 99kč
Autor: Petr A-C C14NZ (IP zapsáno)
Datum: 24.10.2007 10:03

Nemam iluze o tom, ze za 99,- ziskam nejakou paradu, zvlaste v autoprumyslu. Ale presto jsem si rekl, ze to vyzkousim. Uz jsem ztratil vic. Byl jsem tedy na te prohlidce vcera. Nechtel jsem Vam kazit radost ale po dnesku jsem se rozhodl, ze Vam napisu svoji zkusenost.
Auto do te doby pocitove v poradku, udrzbu delam prubezne. Cekal jsem asi 35 min v showroomu, do service me nechteli pustit a venku v te zime cumet pres okno se me nechtelo. Vratili me auto, ze je v naprostem poradku. Sedl jsem do auta a jel pro manzelku, ze ji odvezu k doktorce. Jiz cestou jsem slysel a citil, ze volnobeh neni to prave orechove. Kontrolka motoru vsak neblikla. Jak jsem dojel k doktorce, tak jsem na parkovisti kouknul do motoru a ejhle. Na PRVNI pohled jsem uvidel prasklou hadicku podtlaku pod zabou. Tak krasne na me koukala cistou prasklinou a zbytek byl umerne zaflakan spinou. Hadicka byla dost dlouha tak jsem ji uriznul nozem a zasunul zpet. Zpatecni jizda domu byla jiz v pohode. Volnobeh drzel tak jak mel a motor se nekuckal. No rikal jsem si nahoda. Nebudu spekulovat o tom, ze si nekdo chystal moznou praci ... Nemam to jak dokazat.
Dnes jsem jel kolem special firmy na baterky, a protoze mam baterku jiz 4 rokem a posledni dobou jezdim kratke trate, nechtelo se me verit, ze je OK (nerad bych v zime s deckem nekde vytuhl), tak jsem si rekl, ze necham premerit baterku - delaj to zadara. Borec donesl zatezak, kouk na baterku na startovaci proud (390A) a zadal do meraku. Merak ukazal pouze 180A. Borec na me, ze je baterka tak kolem 50% a ze teda zmeri elektrolyt. V kazdem clanku bylo tak kolem 50% a rekl tedy "Baterka je dobra, protoze ve vsech clancich je skoro stejna kapacita, ale neni nabita".

No, preberte si to jak chcete ale na me je to az nejak moc nahod. Hadicka praskla tesne po vyjezdu ze service a za 24hod ztratila baterka 50% svoji kapacity. Spis si myslim, ze to auto v prubehu prohlidky nevidelo zadnej merak a ta hadicka ... no nevim.

A to se nechci domyslet, zda na me jeste neco neceka. Radeji si prohlednu auto v klidu v garazi. Nemam ve zvyku delat ukvapene zavery ale tohle je pro me jasne.

P.S. Kdyz jsem odjizdel ze service, tak jsem chtel zatopit, at manzelka neni jeste vic nachcipana. Podivne, ale foukal studenej vzduch. Tak nevim jak zkouseli brzdy ...

Re: Opel servisní prohlídka za 99kč
Autor: Rom@n (IP zapsáno)
Datum: 24.10.2007 11:14

Petr : v jakém jsi byl servise Opel? V reálu by tě podle mě z toho servisu neměli vyhodit, myslím si, že máš právo vidět co dělají na tvém autě a navíc by jsi měl dostat protokol s konkrétními údaji. Všude je to o lidech, co vím z doslechu tady od lidí, tak třeba Opel v Hradci Králové děs, ale třeba v Pardubicích je ten přístup úplně jinej. Já jedu do LBC a to hlavně proto, že tam dělá Zdeněk z Astrou G a známe se ze srazů.
Uvidím z jakou zkušeností přijedu já.

Re: Opel servisní prohlídka za 99kč
Autor: Petr A-C C14NZ (IP zapsáno)
Datum: 24.10.2007 11:37

to Rom@n: Co vic k tomu napsat? Popsal jsem jen muj pribeh. Vim, ze je to o lidech a o pristupu. Protokol jsem samozrejme jakysi dostal, kde vse bylo odskrtano OK. Vis ono s tim pristupem do prostoru service to celkem chapu. Ve fabrice te taky nepusti k vyrobni lince. Jde o bezpecnost prace a zodpovednost na pracovisti. Pripadne hrazeni skody at materialni ci zdravotni, si nikdo nelizne.
No a kde to bylo? Vis, jak jsem psal, nedelam rad ukvapene zavery. Mozna to opravdu byla nahoda a mozna taky byla vcera spatna konstalace hvezd ;-)

Re: Opel servisní prohlídka za 99kč
Autor: waldafifi (IP zapsáno)
Datum: 24.10.2007 12:20

Ahoj všem
Když si řekneš že chceš být u prohlídky přítomen nebo u jaké koli opravy kdykoli jindy jsou dnes servisy povinné vyjít ti vstříc.Ať je to značkový nebo neznačkový je to jedno četl jsen o tom nějákou vyhlášku pokud to najdu tak ji tady dodám.ale platí to od tohoto roku to jsem si jistsmiling smiley

Re: Opel servisní prohlídka za 99kč
Autor: Petr A-C C14NZ (IP zapsáno)
Datum: 24.10.2007 12:31

to waldafifi: Pokud to najdes, tak sup sem s tim. Ale zbytecne to nehledej.

Re: Opel servisní prohlídka za 99kč
Autor: mikeš (IP zapsáno)
Datum: 24.10.2007 19:40

Mám taky pocit, že to je někde ve vyhlášce či tak. Čistě jde o to, že jakýkoliv servis musí být prokazatelný, že se tak stalo. Pokud někdo dá auto do servisu, které nestartuje, a oni jej vrátí spravené, závada byla odstraněna a člověk ani nemusí být u toho. Ale to, že proběhl například test brzd, musí být prokazatelné..buď osobní účastí nebo výstupem z měření.

Re: Opel servisní prohlídka za 99kč
Autor: ada (IP zapsáno)
Datum: 25.10.2007 05:55

šel jsem do učení v roce 1968 autoservis byl vyhlášenej tím, že zákazník mohl stát u auta a koukat jak na něm děláš. v ostatních autodílnách to bylo přísně zakázáno / bezpečnost zákazníka,krádeže atd. /.pokud tě někde pustí nebo nepustí na dílnu, tak je to asi pouze na rozhodnutí majitele servisu. po zaplacení máš dostat doklad, kde je rozepsáno co se přesně na autě dělalo.pokud se ti zdá, že je něco neudělané a přesto zaplacené pak to můžeš přeci reklamovat. angry smiley thumbs up

Re: Opel servisní prohlídka za 99kč
Autor: Petr A-C C14NZ (IP zapsáno)
Datum: 25.10.2007 07:05

Chlapi uz to neresme, jak jsme napsal "Uz jsem ztratil vic." a pro 99,- nema cenu ani psat a rozcilovat se. Jen jsem Vam popsal muj pribeh.
Kdyby to bylo vic penez a oprava, kterou jsem si nechal ja delat, tak to bych jednal uplne jinak, o to nemusite mit obavu.
Kdyby jsem sli do dusledku, tak me muzou odpalkovat, ze nemeli v te nabidce presne napsano jak to budou testovat ci kontrolovat. Napr. stylem "No brzdy brzdi, projel jsem to a zastavil, tlumice tlumi, oprel jsem se o to a auto nehoupalo...." ale to tu nechci resit.
Ukonceme to a at Vam vsem auta jezdi v pohode.

Re: Opel servisní prohlídka za 99kč
Autor: Brouček (IP zapsáno)
Datum: 25.10.2007 09:34

Já jsem se ted objednal na Kladně, tak pak napíšu výsledek.

Zdraví Brouček
Vectra A sedan C25XE modrá metalíza - minulost
Vectra C sedan Z18XE zelená metalíza - součastnost

Re: Opel servisní prohlídka za 99kč
Autor: lojzinac (IP zapsáno)
Datum: 25.10.2007 18:08

já jedu v pondělí do Olomouce.

Opel Astra F, 1,7 TD, X 17 TDL, r.v. 1997, sedan

Re: Opel servisní prohlídka za 99kč
Autor: waldafifi (IP zapsáno)
Datum: 26.10.2007 13:58

TAk jsem objednán na čtvrtek a dám vědět co a jak.thumbs downthumbs upspinning smiley sticking its tongue out

Re: Opel servisní prohlídka za 99kč
Autor: Gizmo_CZ (IP zapsáno)
Datum: 26.10.2007 20:21

Moje auto už v Olomouci neuvidí ani za boha! Jsou to příšerní fušeři!!

.



Opel Astra F Caravan X17DTL r.v.95


Promiň jsem "chudší duchem" pomalu mě to myslí. :-)

Re: Opel servisní prohlídka za 99kč
Autor: Milan.st (IP zapsáno)
Datum: 27.10.2007 14:41

Nemá někdo zkušenost se servisem Opel na Veslařské v Brně? Objednal jsem se tam. Díky.

1,6 16V
X16XEL

Re: Opel servisní prohlídka za 99kč
Autor: kefish (IP zapsáno)
Datum: 28.10.2007 08:09

Milan st.: se servisem primo ne, ale s prodejem nahr. dilu jen tu nejhorsi.

Kadett E C16NZ sedan, r.v. 1986

Re: Opel servisní prohlídka za 99kč
Autor: Radim_17D (IP zapsáno)
Datum: 29.10.2007 08:21

Možná by to stálo za ten test tlumičů - tedy pokud je nekontrolují "opticky" od vrat haly... ;-)
Jinak nemohu nevzpomenout, jak jel kdysi otec na předzimní prohlídku s favoritem na Barrandov ke Klokočkovi - druhý den se ochladilo a nenastartoval - 4 roky stará "údržbová" Akuma 40Ah; chyběla v ní asi tak polovina elektrolytu (tatínka za ty 4 roky nikdy nenapadlo na akumulátoru něco kontrolovat nebo dokonce dolévat); po dolití a dobití byla totálně KO.
Musím ale uznat, že poté, co p. Klokočkovi napsal dopis na téma "k čemu je taková předzimní kontrola, když se nepodívají ani na akumulátor...", dostal omluvný dopis a poukázku, tuším 1000,- Kč, na benzín u pumpy (kterou v té době Klokočka rovněž provozoval).

Re: Opel servisní prohlídka za 99kč
Autor: mikeš (IP zapsáno)
Datum: 29.10.2007 16:30

Tak dnes jsem absolvoval prohlídku a podělím se o zkušenosti. Dle toho, co avizuje Opel, proběhla kontrola snad dostatečně. I kdyby nic, test brzd a tlumičů stojí za to, naštěstí neprobíhá jenom od "vrat"smiling smiley. Kontrola kapalin proběhla vč. měření hustoty nemrzky. Baterie - magické oko, jen vizuálně. Podvozek a motorový prostor - únik oleje (slabě kolem těsnění), únik nafty z přepadů (to řeším opakovaně), prasklý levý silentblok. A pak už vážně do detailů, jako že mám utržený chladič (ze závěsu), chybí mě na přístrojovce ovládání na výšku světel (na to mají nějaké tabulky) apod. Sečteno podtrženo, přes počáteční pochyby jsem s prohlídkou spokojen, zejména detailní informace o brzdách a tlumičích mě daly dost. Asi půl hodiny po odevzdání vozu jsem jel kolem a vidím, že ještě na parkovišti někdo zkouší odstřikovač a kvalitu stírání, takže tak. Jediné, co mohu vytknout, že neupozornili na letní směs v odstřikovači (což teda psal Roman na začátku, že taky měří), ale to je vážně zanedbatelná drobnostsmiling smiley.



Upraveno 3 krát. Naposledy upravil mikeš (29.10.2007 16:36)

Re: Opel servisní prohlídka za 99kč
Autor: Gizmo_CZ (IP zapsáno)
Datum: 30.10.2007 10:31

Do kdy to platí? Ty brzdy a hlavně ty tlumiče by mě zajímali! (hlavně kdyby zjistili že mám špatné zadní tl. které mě měnili před cca 3měsíci!) Asi mě ukecáte takysmiling bouncing smileysmiling bouncing smiley

.



Opel Astra F Caravan X17DTL r.v.95


Promiň jsem "chudší duchem" pomalu mě to myslí. :-)

Jdi na stránku: 12Následující
Aktuální stránka: 1 z 2


Jméno: 
Email: 
Téma: 
Smileys
...
(loading smileys)
Spam prevence:
Prosím, opište tento kód. Toto opatření slouží k blokování automatických robotů, které vkládají spam (nevyžádané reklamy).
 **     **  **      **  **      **  ********  **    ** 
 **     **  **  **  **  **  **  **  **         **  **  
 **     **  **  **  **  **  **  **  **          ****   
 **     **  **  **  **  **  **  **  ******       **    
 **     **  **  **  **  **  **  **  **           **    
 **     **  **  **  **  **  **  **  **           **    
  *******    ***  ***    ***  ***   ********     **    
Powered by Phorum.