www.kadett.cz    www.opelastra.cz
Než zadáte dotaz do technické poradny, ujistěte se, že jste si přečetli FAQ - ČASTO KLADENÉ DOTAZY.

* Toto fórum slouží jako technická poradna pro vozy OPEL, pro jiné příspěvky použijte debatu.
* Než se na něco zeptáte, projděte si návody a články na stránkách, nebo použijte vyhledávání tady ve fóru! Spousta problémů se zde už několikrát řešilo.
* Uvádějte u příspěvků typ auta (Astra, Kadett) a označení motoru (C16NZ,C20NE, atd...).
* Adminem tohoto fóra je Standa. Moderátoři: Brouček, Vendys.
1. Obecné :  Technická poradna   názory, rady, dotazy 
Jdi na stránku: 12Následující
Aktuální stránka: 1 z 2
Poradíte? Koupě Astry F
Autor: Mathys (IP zapsáno)
Datum: 15.04.2005 22:11

Ahoj...

Rád bych si pořídil Astřičku F a ted se mi jedna možnost naskytla,ale...

... je po DN (ještě nevím, jak to vypadá po opravě)a nemá airbag, tudíž se bojím problémů při STK atd. Poradíte mi, kde by se nechal sehnat nový a ankolik by to tak mohlo vyjít?

Jinak auto je po prvním majiteli, r.v. 95 prosinec, zdědila ho známá mého nejlepšíhokamaráda po tátovi, což byl první aposlední majitel. Údajně se o ní skvěle staral a krom toho airbagu má mít pouze jednu vadu a to v tuto chvíli nefunkční centrál.

Určtiě se na ni pojedu nejdřív podívat, ale zajímal by mne taky váš názor a případné rady, na co si dávat pozor, kam koukat a na co atd...

Díky a zatím ahoj

Mathys

Re: Poradíte?
Autor: Martin 16V (IP zapsáno)
Datum: 16.04.2005 08:00

Rok výroby, motor atd. ???

Re: Poradíte?
Autor: Mathys (IP zapsáno)
Datum: 16.04.2005 17:42

r.v. 95 v prosinci, motor 1,4 ta dopravka byla jen něco lehčiho a na autě to prý není skoro vidět, ale od té doby je ten volant pravděpodobně ještě stále roztržený od airbagu...... centrál je prý ( po dnešní telefonické konzultaci s majtelkou) pouze odpojený, protože to údajně nějak blblo občas při startování. Má nalítáno 96000,ale poslední tři roky s ním její táta už moc nejezdil...

V pondělí se na nijedukouknout....

Re: Poradíte?
Autor: Lala (IP zapsáno)
Datum: 18.04.2005 11:18

No, výměna airbagu není až takovej problem, z druhovýroby to vyjde tak na tušim 10 tis i s prací, taky jde samozřejmě volant s bouchlým airbagem vyměnit za normální, ale pak můžeš mít problém na stk. Taky se dělají záslepky na airbag, takže to vypadá jakoby tam airbag byl. Ale to je "prasácká oprava" kterou opravdu nedoporučuju.............
Jinak 1.4 je na astru dost slabá, ale jezdit se stim samozřejmně dá....

Re: Poradíte?
Autor: bohous (IP zapsáno)
Datum: 18.04.2005 13:54

1.4 (16V?)r.95 je jako 1.6 (8V). Takže je jen úspornější nez 1.6. Takže bych to bral..1.6 mi bere 6.7 na dálky 7.5-8 na krátký tratě.

Re: Poradíte?
Autor: bohous (IP zapsáno)
Datum: 18.04.2005 13:56

A chtělo by to sehnat, co všechno na tom kdy dělal. Podlew toho je třeba naplánovat opravy: kritická je výměna kapalin a hnacího řemenu - to je lepší udělat preventivně+++a další podle servisní knížky /nebo Jak na to???-za 600Kč/...

Re: Poradíte?
Autor: Mathys (IP zapsáno)
Datum: 19.04.2005 13:22

Tak jsem ji viděl.... tedy ve zkratce....

Auto je na konec dotažené z Německa, ale má ofocený původní techničák, ověřený původ a vše sedí.

Motoricky jede fakt dobře a mne by ta 1,4 stačila, navíc mi bylo řečeno, že to byly držáky. Nikde nic neteče a neutíká, převodoka trocha oběhaná, ale řekl bych, že opradvu v normě. Olej byl měněný před 1000 km i s filtrem, ale kladka a řemen ne, takže ty samozřejmě půjdou.

Řízení táhne malilčko doleva,ale orpadvu jen minimálně a prohlížel a zkoušel to i kamarád mechanik a říkal, že tohle je zatím v pohodě. Brzdí dobře, ručka super. Budou se muset vyměnit přední tlumiče akoupit zadní nové gumy.

Potom teda ty airbagy a já je tam chci a k tomu pásy, páč mají vystřelený bombičky na přitahování. Takže dotaz na vás, dá se to sehnat někde na vrakáči použitelný a znovu vmontovatelný, abych pak něco neriskoval?

Plechařina je opravená, i když vidno že jen amatersky stříknutá, ale to prý nebude problém udělat a vepředu je starší model nárazníku bez mlhovek. Hlavně nejsou hnutý nosníky!

Interiér hezký, čistý, s původním radiem, šíbr, okna jsou pěkně manuál yawning smiley). Kromě klasiky lemu blatníků jsem koukal i zespod a dobrý. Až na pár škrábanečků v pohodě.

STK a EM do 09/06 cena 30000,- , tak si myslím, že za to je to dobrý. Co Vy na to? a díky za pomoc.

Re: Poradíte?
Autor: Martin 16V (IP zapsáno)
Datum: 19.04.2005 19:05

Rozvody, lak, airbag, pyropatrony, tlumiče, 2x pneu. Dle mého do ní ještě 20 000-25 000,- nasypeš, možná víc, záleží kdo ti to bude dělat.

Re: Poradíte?
Autor: Lala (IP zapsáno)
Datum: 20.04.2005 06:43

Za 30000 tis je to celkem dobrá cena, jestli je to 1.4 klasika 8 ventil, tak je to opravdu držák, já s tímto motorem najezdil 270000 km a byl pořád v pohodě a žral kolem 7 litrů. K těm airbagům, jestli jsou bouchlé oba dva tak to bude horší, to by se asi musela měnit i palubní deska, Zadej si někam do vyhledávače airbagy,najde to určitě spoustu firem co je prodávají nebo v annonci je jich spousty, z vrakáče bys možná sehnal volant s airbagem, ale ty ceny novejch dílů nejsou zas tak strášný a jde o tvoji bezpečnost.....
I když bys do ní narval eště třeba 30 tis(A to je asi maximum) tak tě vyjde na 60 tis, což je na astru z roku 95 víc než slušná cena. Jinak tlumiče a nové pneu to je spotřební materiál......řemen a kladku určitě novou, ale nezapoměn k tomu eště přihodit novou vodní pumpu.

Re: Poradíte?
Autor: Matys (IP zapsáno)
Datum: 20.04.2005 09:31

Lala...jo, je to klasika 8 ventil...takže nic světobornýho, co se rychlosti a odpichu týče, ale mně to bude stačit. Hele o té pumpě, to se musí taky vyměnit?

K ostatním věcem..... lak a takové to "dovyklepání" oněch drobných prohřešků předchozího vyspravovatele, udělají moji kamarádi. Motor - tedy kladku a řemen a tlumiče zase další kamarád.

No,pak jsou tu ty airbagy.... chmmmm, hele já koukal na poměrně velké množství Aster z 95, ale dva airbagy moc k vidění nejsou. Většinou jen jeden. Nedalo by se to udělat tak, že bych si dal do volantu nový a pak vyměnit část palubky, nebo celou...já nevim,jak je to tam dělený?

Já vím, že to auto nebude takpěkný, jako jsou ty Vaše, ale jezdit to bude a když se do toho něco málo vrazí, tak udělá spoustu služby a rozhodně víc než Fávo za ty samé peníze. Favorita jsem měl, nemůžu si stěžovat,ale tohle mi připadá lepší. Navíc ceny ND jsou srovnatelné....tvrdost auta a bezpečnost už tolik ne. TAm Astra vede.

A vždycky si můžu nechat dotáhnout nějakou pěknou ze Švýcar a postavit si ji na tyhle papíry, ne? yawning smiley)


Ä ještě jeden dotaz.... Vezmete mne i s takovýmhle autem k sobě do klubu?

Nepřihlášený Mathys bez H yawning smiley)

Re: Poradíte?
Autor: Lala (IP zapsáno)
Datum: 20.04.2005 09:47

Jo pumpa by se měla měnit s rozvodama, páč je poháněná taky rozvodákem, pak je zbytečný když začne téct nebo rachtat rozebírat znovu rozvody, stojí kolem 900 kč takže nic hroznýho a máš klid.

Ty airbagy, já na to nejsem žádnej odborník, ale jestli chceš vyměnit jenom u ridiče tak ke spolujezci by šla koupit záslepka, jinak sehnat palubku bez airbagu neni problém, ale měnit jí je hrozně práce......To se chce zeptat někoho kdo to dělá co stim.......Ale já myslim že nejméně pracný bude dát ke spolujezdci záslepku a bude to vypadat jako že tam je, akorát nevím co na to řídící jednotka airbagů, jestli tam bude jenom jeden místo dvou...Tuty informace neber nijak vážně, ale já si myslim že by to tak mohlo jít.

Jinak astra je proti fávu nesrovnatelně lepší

Re: Poradíte?
Autor: Lala (IP zapsáno)
Datum: 20.04.2005 09:55

Eště se koukni na tuto adresu, třeba ti to pomůže:

[www.geocities.com]

Re: Poradíte?
Autor: Mathys (IP zapsáno)
Datum: 20.04.2005 10:06

Tak jsem ted volal do OPELu a chtějí za řidiče 25000 za spolujezdce 15000, jednotka jde snad vymazat a ted jde ještě o čidla..... tak nevím...... dá se koupit celá palubka na vrakáči a volant s nevystřeleným?

Jenže pak budu asi zase dost riskovat, co?

Re: Poradíte?
Autor: Lala (IP zapsáno)
Datum: 20.04.2005 10:11

Origoš díly sou šíleně drahý, zkus nákou jnou firmu zabívající se airbagama, jejich spousty.............a lepší to je než z vrakáče......

Re: Poradíte?
Autor: IJK (IP zapsáno)
Datum: 20.04.2005 10:47

1.4 naopak je míň úsporná než 1.6, anžto má kratší převody a na stejnou rychlost musí motor víc točit. Z téhož důvodu ale není výrazně línější, i když výkon je menší. Rozdíl ve spotřebách ve prospěch 1.6 udávají i oficiální materiály Opel.

Re: Poradíte?
Autor: Mathys (IP zapsáno)
Datum: 20.04.2005 10:51

tady lozim po netu a hledám a hledám, ale všude jen odblokovávají jednotky....airbagy jsem zatím nenašel....

Re: Poradíte?
Autor: Lala (IP zapsáno)
Datum: 20.04.2005 11:01

Co třeba WWW.airbagy.com nebo kup annonci, tam něco bude.

Re: Poradíte?
Autor: Mathys (IP zapsáno)
Datum: 20.04.2005 16:27

Tak jsem to prolejzal a našel..... teda nervy mám na dranc a od telefonu otlačený ucho, ale našel jsem dvě firmy, jedna je schopna sehnat origo airbagy a druhá zase namontovat a zacelit díry + nabít jednotku.

Ráno jsem našel jen originál servis OPEL a tam mi řekli, že bezproblému a že teda řidič 25000, spolujezdec 10000 a ted k tomu jednotku a práci atd..... Normálně se mi zatmělo před očima azačal jsem uvažovat, že si nechám airbag spouljezdce vymazat z TP.

A pak jsem narazil na takového sympaticky znějícího človíčka a oba airbagy - origo Opel vyjdou na 6000,- a v druhé firmě provedou montáž, nabití jednotky a zacelení za nějakých bratru 2500,-, což už si myslím jde...

Takže až ozkouším, dám Vám samozřejmě vědět. Třeba se to ještě bude někdy někomu hodit.



Astra F - C14NZ

Re: Poradíte?
Autor: Tori (IP zapsáno)
Datum: 20.04.2005 19:10

Patrony na pasy nejsou také levnou záležitostí, tuším, že cena se pohybuje někde kolem 6000,-. Takže tohle raději shánět na vrakovišti a opatrně při manipulaci, je tam takový červený plastový jazýček, který při přendavání musí být zastrčený! Cena není špatná a kdybys nechal nárazník, který tam je a do něj dal nějaké mlhovky, určitě zase něco ušetříš. Cena za airbagy je překvapivě nízká, tak se mi nezdá, že by to byly nové originály. Tlumiče, gumy, rozvody... jsou běžná údržba, kterou si žádá každé auto.

Re: Poradíte?
Autor: Mathys (IP zapsáno)
Datum: 21.04.2005 07:59

Tori... no, na pásy jsem se ještě nedostal yawning smiley(, ale stejně nejdřív půjdou řemen a kladka a tlumiče atd... to bude prvotní a pak teprve airbagy a takové ty dodělávky....

Od včera jsem jejím majitelem. Fotky dám do galerie. Mlhovky do tohohle nárazníku...no, ono je to první provedení a navíc asi z nějakého základního modelu, takže nevim, jak bych je tam napasoval a jestli by tam šly...ale ještě uvidím.

Na fotkách je vidět, že ten předek je takový trochu "nesedící"....takovej oplácanej....ale ona to dost děla ta stará maska a nárazník. Plechy mi dodělá kamarád.

Ty airbagy- říkal, že jsou originál OPEL, takže uvidím.



Astra F - C14NZ

Jdi na stránku: 12Následující
Aktuální stránka: 1 z 2


Jméno: 
Email: 
Téma: 
Smileys
...
(loading smileys)
Spam prevence:
Prosím, opište tento kód. Toto opatření slouží k blokování automatických robotů, které vkládají spam (nevyžádané reklamy).
 **     **  **    **  ********    ******   **      ** 
 **     **  **   **   **     **  **    **  **  **  ** 
 **     **  **  **    **     **  **        **  **  ** 
 **     **  *****     ********   **        **  **  ** 
 **     **  **  **    **     **  **        **  **  ** 
 **     **  **   **   **     **  **    **  **  **  ** 
  *******   **    **  ********    ******    ***  ***  
Powered by Phorum.