www.kadett.cz    www.opelastra.cz
Než zadáte dotaz do technické poradny, ujistěte se, že jste si přečetli FAQ - ČASTO KLADENÉ DOTAZY.

* Toto fórum slouží jako technická poradna pro vozy OPEL, pro jiné příspěvky použijte debatu.
* Než se na něco zeptáte, projděte si návody a články na stránkách, nebo použijte vyhledávání tady ve fóru! Spousta problémů se zde už několikrát řešilo.
* Uvádějte u příspěvků typ auta (Astra, Kadett) a označení motoru (C16NZ,C20NE, atd...).
* Adminem tohoto fóra je Standa. Moderátoři: Brouček, Vendys.
1. Obecné :  Technická poradna   názory, rady, dotazy 
Jak uchytit sportovni pase
Autor: Stehno (IP zapsáno)
Datum: 06.01.2009 13:11

jak uchytit sportovni pasy na normalni sedacku aby za mnou mohli sedet lidi. A jak mam vychytat diry na ty pase.Mockrat vam dekuji za odpoved.

Re: Jak uchytit sportovni pase
Autor: Standa (IP zapsáno)
Datum: 06.01.2009 13:16

To jde dost tezky, protoze uchyt pasu musi vest dozadu za sedacku a to pokud mozno k sedacce kolmo. Jediny reseni je necha si jak puvodni, tak sportovni pasy a pouzivat podle toho, jestli nekoho vozis nebo ne. Stejne litat s lidma v aute je kravina.



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Standa (06.01.2009 13:16)

Re: Jak uchytit sportovni pase
Autor: JardaGSi (IP zapsáno)
Datum: 06.01.2009 17:00

No, co jsem kamarádovi montoval do závoďáku 6 bodové sportovní pásy, tak na normální sedačku se to nedá dát. Potřebuješ homologovanou skořepinu, která má v sobě otvory pro vedení pasů dozadu + vespod po nohama na konstrukci uchytný bod pro pas. Navíc, v zadu je potřeba udělat v kastli další vyztužený ukotvovací bod resp. dva - dle provedení pasů v místech, kde zhruba máš zadní sedačku, což ale nejde aby na ní někdo seděl. Jinak pro běžný ježdění to nepotřebuješ - navíc, když nemáš homologovaný pásy, můžou tě za to vykopat od STK.
A plně souhlasím se Standou, že lítat jako kráva s lidma za sebou je přinejmenším hazard (jak s jejich, tak tvým životem) - když někam narveš, ty se přikurtován supr pasama ani nehneš, ale oni se seriovýma pasama narazej zezadu do tebe a klidně ti lebka frajera za tebou dle 2. Newtonova zákona rozrazí lebku tvou a on přežije...
Mrkni na testy co dělá DEKRA a spol. - kámoš na todle téma dělá diplomku a lidi, co nechávají za sebou jet nepřipoutaný lidi jsou jednou nohou v hrobě...

Re: Jak uchytit sportovni pase
Autor: oplik.jenik (IP zapsáno)
Datum: 08.01.2009 06:30

přesně pás musí bejt co nejvíc kolmo za sedačku řidiče /většina amaterských pásů je vybavena karabinou/ a druhé oko dáš místo puvodních uchytů.. má to i výhody pás lze snadno vyndat /STK/ zustane ti plně funkční originál.

pokud máš nějaký vícebod zavodního ražení v tom případě stim moc nenaděláš... pásy jsou pak připraveny na uchycení do rámů a podobně.

hlavně nezapomen že ten pás musí držet, nesmí bejt protaženej pod opěrkou hlavy, nesmí bejt uchycen do horních uchcycení pásů



Jméno: 
Email: 
Téma: 
Smileys
...
(loading smileys)
Spam prevence:
Prosím, opište tento kód. Toto opatření slouží k blokování automatických robotů, které vkládají spam (nevyžádané reklamy).
 **     **  **      **        **   ******   ********  
 **     **  **  **  **        **  **    **  **     ** 
 **     **  **  **  **        **  **        **     ** 
 *********  **  **  **        **  **        ********  
 **     **  **  **  **  **    **  **        **        
 **     **  **  **  **  **    **  **    **  **        
 **     **   ***  ***    ******    ******   **        
Powered by Phorum.