www.kadett.cz    www.opelastra.cz
Než zadáte dotaz do technické poradny, ujistěte se, že jste si přečetli FAQ - ČASTO KLADENÉ DOTAZY.

* Toto fórum slouží jako technická poradna pro vozy OPEL, pro jiné příspěvky použijte debatu.
* Než se na něco zeptáte, projděte si návody a články na stránkách, nebo použijte vyhledávání tady ve fóru! Spousta problémů se zde už několikrát řešilo.
* Uvádějte u příspěvků typ auta (Astra, Kadett) a označení motoru (C16NZ,C20NE, atd...).
* Adminem tohoto fóra je Standa. Moderátoři: Brouček, Vendys.
1. Obecné :  Technická poradna   názory, rady, dotazy 
VSTRIKY
Autor: JENDAOPEL (IP zapsáno)
Datum: 14.03.2009 16:46

AHOJKY VSEM SEM MAJITELEM OPEL ASTRA f 16 16W MUJ PROBLEM JE ASI TAKOVY: jiz delsi dobu pozoruju ze pri jizde do vetsiho kopce ze zarazenou rychlosti 3 a pri otackach kolem 2000 se auto zacne dusit s tim, ze jiz dane otacky do kopce padaji na otackomeru pod patnactset neco jakoby auto jelo na pul plynu.ale. vcera sem zjistil ze jakmile pri jizde do kpce a pouze do kpce at je jakykoliv po asi tak tretim proslapnuti pedalu plynu jede zase normalne. s tim ze sem taktez pred nedavnem kopil pripravek na vycisteny vstrikovani paliva a celkovenu vycisteny motoru stim, ze pripravek se pridava po asi tak 5000 tisicich kilometrech znova do nadrze. je fakt ze na aute cejtim zlepseni ale chcilema to pokracuje ale ne tak ve velkym mnozstvi to duseni.. a taktez je to slyset i na sportovnim filtru pac ma hlubocejsi zvuk tim vzniklim dusenim.....muzete mi nekdo poradit co stim... jo a ptal sem se v servisu a tam mi rekli ze motor asrty ma elektronicky rizeny vstrikovani..a ze to muze bejt bud tim a nebo jeste prej nakym cidlem... rikam na rovinu sem LAIK tak ze se vsichni zde pritomny nedivte ze sem neco napsal blbe nebo tak...

Re: VSTRIKY
Autor: Gizmo_CZ (IP zapsáno)
Datum: 14.03.2009 17:21

dej si tam originál vzduchový filtr a pk to zkus s ním vyjet ten kopec jestli se to zlepší! někdy tohle dělají ty "sportovní" filtry! Osobně si myslím, že vstřiky tohle nebudou. Jinak udej typ motoru! to co jsi napsal nestačí!

.



Opel Astra F Caravan X17DTL r.v.95


Promiň jsem "chudší duchem" pomalu mě to myslí. :-)

Re: VSTRIKY
Autor: Lukin (IP zapsáno)
Datum: 14.03.2009 18:47

Gizmo_CZ> 1.6 16V v Astre F byl snad jen jeden paskvil :-) X16XEL

jinak klasika.. jak jsou na tom svicky, kable, pal filtr, apod.. co lambda ? hlasi zavadu ?

Re: VSTRIKY
Autor: Gizmo_CZ (IP zapsáno)
Datum: 15.03.2009 08:11

jj vím koukal jsem na typy motorů jenže jsem koukal na 1.8 smiling bouncing smiley místo na 1.6 16V

Někdo tady ale psal, že měl podobný problém po výměně filtru za ten kužel? Bohužel nevím kde to bylo. zkusil bych nejprve jeho výměnu za originál pak kdyby to mepomohlo tak ten paliový filtr svíčky kabely

PS jak jsi na tom s potřebou oleje sad smiley

.



Opel Astra F Caravan X17DTL r.v.95


Promiň jsem "chudší duchem" pomalu mě to myslí. :-)

Re: VSTRIKY
Autor: JENDAOPEL (IP zapsáno)
Datum: 15.03.2009 11:53

ZDRAVIM VSECKY. K TEM VSTRIKUM, TEN KUZEL CO TAM TED MAM JE SVEDENEJ SKORO U ZEME A POZORUJU ZE UKAZATEL TEPLOTY NEPRELEZE 90 NEZ STIM ORIGINALNIM.PALIVOVY FILTR BYL JIZ PRED MESICEM MENEN. SVICKY TAM SOU ASI NECO PRES ROK CO VIM. KABELY VSAK NETUSIM PAC MI PRIPADA ZZE VYPADAJ JAK NOVY ALE VYMENIM JE.- JESTLY MATE NEKDO TADY TYP KDE TY KABELY SEHNAT ZA CO NEJLEPSI CENU TAK NAPISTE.DIK.RIKAM ZE SEM LAIK. A PRAVE ZKRZE SERVISMENA SEM SE DOSLECHL JAK UZ SEM ZDE PSAL ZE MUJ MOTOR MA ELEKTRONICKY 4BODOVY VSTRIKOVANI TAK NEVIM NEVIM.OSTATNE NECHAM TO NAPPICHNOUT NA POCITAC A ZJISTI SE VIC. akorat mi vazne vrta hlavou ze je cejtit ze se to dusi jen do kopce. pripada mi spis jako kdyby tam bylo neco pricpanyho jako spatnej pripust benzinu. co se tyce oleje je tam ted 10w40 schell.a spostreba neni takrka zadna.ma too stejnou hladinu.premejslel sem krokovej motorek ale prej tenhle motor ho nema. muj opel astra F 1,6 16w je rok vyroby 97 a je dotazena z nemecka. jestly sem sem napsal neco divne nezlobte se vseci rikam sem laik a ho... tomu rozumim. dik vsem za rady.confused smileythumbs downwinking smiley

Re: VSTRIKY
Autor: Gizmo_CZ (IP zapsáno)
Datum: 15.03.2009 17:52

Vypni si capslock je to hrozný to pak číst! Háčky čárky taky neuškodí!
Jestli ti nesvítí kontrolka motoru je skoro zbytečné něco někam napichovat - imho vyblikat si o můžeš i sám a ušetřit tak 5OOKč za diagnostiku:
[www.kadett.cz]

.



Opel Astra F Caravan X17DTL r.v.95


Promiň jsem "chudší duchem" pomalu mě to myslí. :-)

Re: VSTRIKY
Autor: D.J. (IP zapsáno)
Datum: 15.03.2009 18:56

A co takhle uvoněný kus katalyzátorové mřížky uvnitř katíku. Nehrká v něm něco, když po něm poboucháš třeba pěstí? Měl jsem to jednou na Omeze,do kopce to netáhlo a po vyřezání katalyzátoru se zjistil ulomený kus, který se tam všelijak natáčel a při jízdě do kopce přicpával výstupní trubku tak, že to nechtělo jet.
A jeden zákazník zase měl problém s rezonátorem na výfuku. Bylo to sice nějaké Terrano, ale když vyměnil středový tlumič (který u toho auta plnil funkci hlavního tlumiče), tak si stěžoval, že auto nějak netáhne. A za dva dni mu z koncové trubky na níž byl jen takový malý rezonátorek začala lézt ta tlumicí vata či co to je. Vytáhlo se to, vyklepala rez z rozpadlé vnitřní trubky a auto už jelo jak má.

Re: VSTRIKY
Autor: JENDAOPEL (IP zapsáno)
Datum: 16.03.2009 08:44

ahoj vsem caps se vypnul mam divnej notas.k veci: vcera sem vymenil kabely ke svickam.a jde to furt stejne kontrolka motoru nesviti ani neblika.zkusim ten katalizator je fakt ze to vazne dela jen do kopce. muzete mi ale nekdo poradit jak ho vyndam resp myslim abych nic neznicil vic.a jak ho vycistim co nejsetrnejc..dik vsem.ps"sem opravdu neznalej tohodle auta.jinak sem s astrou jedinecne spokojen akorat ma tento problem.dik vsem za rady.

Re: VSTRIKY
Autor: Gizmo_CZ (IP zapsáno)
Datum: 16.03.2009 09:08

No já nevím ale "vyčistit" kat jedině ho vykuchat - pak s tím spojené problémy na emisích

.



Opel Astra F Caravan X17DTL r.v.95


Promiň jsem "chudší duchem" pomalu mě to myslí. :-)

Re: VSTRIKY
Autor: JENDAOPEL (IP zapsáno)
Datum: 16.03.2009 17:14

ahoj vsem vycistim katalizator a dam vedet jestly je to uz ok.ale ma prece jen dotaz zkrz muj laikizmus jak ho dokazu vycistit ????? pac ja jeste akovej ukol nemel a sem rikam laik.poradte mi.a jestly se to da vycistit a pak dat zpatky nebo kupit novej.dik vsem....

Re: VSTRIKY
Autor: Gizmo_CZ (IP zapsáno)
Datum: 16.03.2009 21:22

No nový kat cca 9tis na autokelly vrakoviště nedoporučuji protože koupíš kolikrát to co máš teď! Vyčistit kat pokud vím nehrozí, leda by jsi ho celý vykuchal, a to je už fakt lepší tam navařit jen trubku! Variant je několik:
a, mám známého na emisích - pohoda neřeš to a vykuchej ho
b, nemám známého na emisích - udělej si čerstvé emise a STK pokud zachvilku dojde a vyhoď kat a dej místo něj jen trubku :-)

.



Opel Astra F Caravan X17DTL r.v.95


Promiň jsem "chudší duchem" pomalu mě to myslí. :-)

Re: VSTRIKY
Autor: D.J. (IP zapsáno)
Datum: 16.03.2009 21:49

Vyčistit kat opravdu nejde,jak psal Gizmo, na to zapomeň. Krom toho, kdyby byl zanesený a neprůchodný, tak to nepojede ani na rovině nebo z kopce. A to bys musel jezdit na nevím jak sajrat místo benzínu, aby se to stalo. Nejjednodušší je vlézt pod auto a lehce po něm bouchnout pěstí nebo zavibrovat s výfukem. Ten ulomený kus by tam musel hrkat. Jinak máš pravděpodobně katík mezi 2 přírubama, takže demontovat ho by neměl být až takový problém, pokud si předem seženeš patřičné těsnění na příruby. Stará těsnění by už nemusela při opětovné montáži těsnit.Nejlepší by bylo zajet s tím na zvedák nebo jámu, aby to nejaký mechanik posoudil a případně vymontoval a zkontroloval. Prušvih je, že tenhle typ katalyzátoru myslím nemá vstupní a výstupní trubku v jedné ose, takže nahradit ho nějakým umiverzálem , který stojí řádově do 3500,- a dělá se v různých provedeních je práce pro mechanika a svářečku.

Re: VSTRIKY
Autor: milanchal (IP zapsáno)
Datum: 28.03.2009 13:02

Ahoj. Něco podobného mi to dělalo taky. Mám kadeta C18NE a dělaly to 3-bodové svíčky. V 1900-2000 otáčkách se to začalo šíleně dusit. Pomohlo jen podřadit, protože to nechtělo zrychlit na více otáček. Po výměně svíček za 10 let staré 1-bodové brisky ze škodovky mi to jede jak raketa. Uvažoval jsem o koupi nějakých NGK, ale auto má technickou už jen rok a pak jde zvrakovat, tak je to pro mne zbytečná investice. Ale k problému. Zkus vyměnit ty svíčky a uvidíš.
Kadett caravan C18NE 1986.



Jméno: 
Email: 
Téma: 
Smileys
...
(loading smileys)
Spam prevence:
Prosím, opište tento kód. Toto opatření slouží k blokování automatických robotů, které vkládají spam (nevyžádané reklamy).
 ********   ********  ********    ******   **    ** 
 **     **  **        **     **  **    **  ***   ** 
 **     **  **        **     **  **        ****  ** 
 ********   ******    ********   **        ** ** ** 
 **     **  **        **         **        **  **** 
 **     **  **        **         **    **  **   *** 
 ********   **        **          ******   **    ** 
Powered by Phorum.