www.kadett.cz    www.opelastra.cz
Než zadáte dotaz do technické poradny, ujistěte se, že jste si přečetli FAQ - ČASTO KLADENÉ DOTAZY.

* Toto fórum slouží jako technická poradna pro vozy OPEL, pro jiné příspěvky použijte debatu.
* Než se na něco zeptáte, projděte si návody a články na stránkách, nebo použijte vyhledávání tady ve fóru! Spousta problémů se zde už několikrát řešilo.
* Uvádějte u příspěvků typ auta (Astra, Kadett) a označení motoru (C16NZ,C20NE, atd...).
* Adminem tohoto fóra je Standa. Moderátoři: Brouček, Vendys.
1. Obecné :  Technická poradna   názory, rady, dotazy 
Výměna čelního skla
Autor: Starý Známý (IP zapsáno)
Datum: 03.09.2009 14:31

Zdravím přátelé, smileys with beer
chci se s Vámi podělit o svoji zkušenost s výměnou čelního skla u mého trhače OPEL ASTRA F CARAVAN X16SZR.

Protože mně nějaký "hodný" řidič s nákladním automobilem naťuknul přední sklo a na něm se posléze udělala asi 12cm prasklina, rozhodl jsem se, že ho vyměním. Teď samozřejmě kecám grinning smiley, protože k tomuto kroku mně donutili až hodní "chrániči a pomáhači" z Brna, kteří mně zastavili a kterým se nepodařilo nic závadného najít, tak mně alespoň oflastrovalo JEN tisícikorunou a bezbodovým kontem (vždyť říkám, že byli hodnísmiling smiley) za to sklo - mně ta prasklina nevadila ani ve výhledu a navíc jsem v tom místě měl upevněný držák navigace, takže nebyla SKORO ani vidět...grinning smiley.

Po zběžném hledání jsem narazil na fy.Autoglass v Brně na špitálce, kde mně ohromili svým přístupem, samozřejmě POZITIVNĚ !!!!!
V pondělí jsem tam volal a celkem úpěnlivě je prosil, jestli by mně to mohli udělat co nejdřív, protože jsem nechtěl chytit dalšího flastra. odpověď byla NO PROBLEM, nějak to zařídíme, takže druhý den ráno jsem v 8h už stál před garáží a auto předával. Perfektní přístup přijímacího technika i montážníků mně utvrdil, že jsem opravdu správně. Vše mně podrobně vysvětlil, jak se co udělá, dostal jsem vybrat z několika typů skel apod. Podepsal jsem přejímací protokol a šel se projít do města. Za 2 h mně přijímací technik volal, že je hotovo a můžu se stavit. to jsem udělal a OPĚT se mnou prošel co se na autě udělalo,proč se měnilo staré gumové těsnění (staré se při demontáži potrhalo a nešlo tedy použít) zatírali rezavé místa na okrajích apod. a jelikož jsou i "kouzelníci" the finger smiley ocitla se na novém skle i stará dálniční známka z původního skla BEZ PORUŠENÍ!!!
Navíc to celé se mnou sepsali pro pojišťovnu a nafotili (mám připojištění předního skla) takže jsem se už nikam nemusel otravovat grinning smiley . celá sranda mě stála 2 tis. ale hlavně proto, že jsem měl sklo pojištěné jen do 5 tis. a spoluúčast 30% díky smlouvě staré jen 5 měsíců + 1000 klukům od chráničů a pomahačů grinning smiley
Pokud bych to platil celé, tak by to vyšlo něco kolem 5000,- Kč.

Nechci, aby to vyznělo jako nějaká reklama, ale přesně takhle si představuju jednání se ZÁKAZNÍKEM, kéž by to bylo pravidlo i v obyčejných autoservisech, ale to je asi vždy jen o lidech, co tam pracují....

Ahoj smileys with beer

Re: Výměna čelního skla
Autor: Gizmo_CZ (IP zapsáno)
Datum: 03.09.2009 22:04

no vidíš a pokud by jsi znal dobře naše zákony tak klukům "momáhatachránit" nedáš vydělat! Objevíli se závada na automobilu, smí s ní řidič dojet do nejbližšího místa, kde lze tuto závadu odstranit a to přiměřenou rychlostí k dané závadě! A vůbec, stalo se mi to teď a basta! ať ti to dokážou že ne! ještě bych je zaukoloval at ti to auto chytí! Já vím po bitvě je každý generál...

.



Opel Astra F Caravan X17DTL r.v.95


Promiň jsem "chudší duchem" pomalu mě to myslí. :-)



Upraveno 3 krát. Naposledy upravil Gizmo_CZ (03.09.2009 22:05)



Jméno: 
Email: 
Téma: 
Smileys
...
(loading smileys)
Spam prevence:
Prosím, opište tento kód. Toto opatření slouží k blokování automatických robotů, které vkládají spam (nevyžádané reklamy).
 **     **   *******   ********  ********  ******** 
 **     **  **     **  **    **     **        **    
 **     **  **             **       **        **    
 *********  ********      **        **        **    
 **     **  **     **    **         **        **    
 **     **  **     **    **         **        **    
 **     **   *******     **         **        **    
Powered by Phorum.