www.kadett.cz    www.opelastra.cz
Než zadáte dotaz do technické poradny, ujistěte se, že jste si přečetli FAQ - ČASTO KLADENÉ DOTAZY.

* Toto fórum slouží jako technická poradna pro vozy OPEL, pro jiné příspěvky použijte debatu.
* Než se na něco zeptáte, projděte si návody a články na stránkách, nebo použijte vyhledávání tady ve fóru! Spousta problémů se zde už několikrát řešilo.
* Uvádějte u příspěvků typ auta (Astra, Kadett) a označení motoru (C16NZ,C20NE, atd...).
* Adminem tohoto fóra je Standa. Moderátoři: Brouček, Vendys.
2. Motor :  Technická poradna   převodovka, vstřikování, palivová soustava, náplně, výfuk  
Nejde řazení
Autor: Jaromír (IP zapsáno)
Datum: 25.05.2005 01:47

Zdravím Vás všechny nevím čím to je ale smůlu s autem mám pořádnou sotva spravím jednu věc pokazí se další. Takže opět prosím o radu.

Takže auto Opel kadett 1.6 a problém je stím, že ať zařadím cokoli tak to nejede. Normálně jsem vycouval, zastavil a když jsem se chtěl rozjet do předu jedničkou tak už se auto ani nepohlo. Skoušel jsem zařadit i jiné rychlosti, ale auto se nepohne motor samozdřejmě běží.
Pokud někdo víte co tomu může být prosím napište mi to. Předem moc děkuji.

Re: Nejde řazení
Autor: David (IP zapsáno)
Datum: 25.05.2005 06:26

No pokud motor nechcípne přizařazení jedničky i jiných rychlostí, tak Ti někde po vyřazení osudne zpátečky musel vypadnout kolíček z řadicí tyče a ta se rozpojila, jinak to není možný. Pokud Ti motor chcípne, tak máš nějak zasukovanou převodovku a jsou zařazený zaráz 2 kvalty - tohle by asi bylo na novou almaru (rychlejší i možná lacinější).

Re: Nejde řazení
Autor: Koubajz (IP zapsáno)
Datum: 25.05.2005 07:09

Co blba prevodovka nebo jak uz se tu rikalo,radici tyc vysunuta.Zkus se napred podivat na cely razeni-od šaltr páky až k převodovce a modli se at je to ono.Jinak...vymena prevodovky.

Re: Nejde řazení
Autor: Jaromír (IP zapsáno)
Datum: 25.05.2005 10:07

Takže kolíček z řadící tyče nevypadl. Ta funguje. Dále jsem zjistil, že je vypadlá jedna poolosa takže nejspíš je opravdu vháji převodovka.

Re: Nejde řazení
Autor: Standa (IP zapsáno)
Datum: 25.05.2005 10:32

Spis mas urezlej silenblok co drzi rameno (v podlaze), tudiz se to hnulo a poloosa jen vyskocila. Zarazis ji tam kdyz sundas kolo a tu velkou matici a zarazis ji silou zpatky.

Re: Nejde řazení
Autor: David (IP zapsáno)
Datum: 25.05.2005 10:47

Nicméně si zkontroluj podvozek a stav koroze na nosných částech a okamžitě to řeš, protože poloosa jen tak sama od sebe nevypadne. Nicméně, to neukazuje na závadu převodovky, protože díky diferenciálu se točivý moment přenášel na stranu s menším odporem, to znamená, tam kde vypadla poloosa, a proto se auto nehýbalo.

Re: Nejde řazení
Autor: vrabi (IP zapsáno)
Datum: 25.05.2005 11:24

Když vypadne poloosa tak auto nejede a kvalty tam normálně jdou, dokonce by měl i ukazovat tachometr :-). Vypadnutí polosy ukazuje, ale na něco jiného, buď tam byla blbě naražená, nebo prasknul zajišťovací kroužek (to jsou ty lepší varianty), pak to může být nabourané nebo vyhnilé rameno (horší varianta).Hlavně to moc nezkoušej startovat protože si hobluješ tisícihran na konci tý vypadlý poloosy. Tu horší variantu měl někdo na srazu a musel odjet na laně (které mi mimochodem dodnes nevrátil). Postup opravy najdeš v v kadett/technika/návody/výměna manžety na poloose.

Re: Nejde řazení
Autor: Jaromír (IP zapsáno)
Datum: 25.05.2005 21:40

Díky za rady vše už jede, sice nevím jak dlouho. Koroze je minimální nebo spíš žádná, silenblok taky, bourané sice kdysy nejspíš bylo, ale to by mělo bejt spravený. Zajišťovací kroužek je taky v pohodě. Nejspíš to bylo tím, že jsem měnil ložiska na předních kolech a špatně jsem tu poloosu narazil na zpět.

Re: Nejde řazení
Autor: Mišut (IP zapsáno)
Datum: 25.05.2005 22:01

Nejspíš asi jo. Chtěl bych tě ale vidět jak ti to vypadne při 150 na dálnci! :-(



Jméno: 
Email: 
Téma: 
Smileys
...
(loading smileys)
Spam prevence:
Prosím, opište tento kód. Toto opatření slouží k blokování automatických robotů, které vkládají spam (nevyžádané reklamy).
       **  **     **  **    **  **     **  ********  
       **  **     **   **  **   **     **  **     ** 
       **  **     **    ****    **     **  **     ** 
       **  *********     **     *********  ********  
 **    **  **     **     **     **     **  **        
 **    **  **     **     **     **     **  **        
  ******   **     **     **     **     **  **        
Powered by Phorum.