www.kadett.cz    www.opelastra.cz
Než zadáte dotaz do technické poradny, ujistěte se, že jste si přečetli FAQ - ČASTO KLADENÉ DOTAZY.

* Toto fórum slouží jako technická poradna pro vozy OPEL, pro jiné příspěvky použijte debatu.
* Než se na něco zeptáte, projděte si návody a články na stránkách, nebo použijte vyhledávání tady ve fóru! Spousta problémů se zde už několikrát řešilo.
* Uvádějte u příspěvků typ auta (Astra, Kadett) a označení motoru (C16NZ,C20NE, atd...).
* Adminem tohoto fóra je Standa. Moderátoři: Brouček, Vendys.
2. Motor :  Technická poradna   převodovka, vstřikování, palivová soustava, náplně, výfuk  
problem s plynem
Autor: Mira (IP zapsáno)
Datum: 15.07.2005 18:17

Mám podle mého soudu docela závažný problém s plynem, a to takový, že jednou kdyz sem jel a chtel sem radit tak sem normalne sundal nohu z plynu a seslap spojku, ale motor rval jako bych mel nohu s plynem az na podlaze, tak sem ho nejdriv zkusil vytahnout (to nepomohlo) a pak sem ho seslap az nadoraz a prestal rvat a varatil se na puvodni otacky --- bylo to aso den po tom so se mi to povedlo zapichnout do skarpy.

ale ted se mi stala dalsi vec: pri nastartovani mi auto vzdycky chciplo, tak sem pridal plyn, otacky vylitly, ale nechciplo a kdyz sem potom vyradil do neutralu, tak a sundal nohu z plynu tak ty otacky byli zase dost nahlas.

kdyz sem kontroloval funkcnost pedalu tak se normalne vraci.

nevite nekdo co by to mohlo byt? docela se bojim ze je to naka vazna zavada.

Re: problem s plynem
Autor: Zdeněk (IP zapsáno)
Datum: 15.07.2005 19:16

A co krokovej motorek? Zkus se podívat do techniky, je tam návod jak ho vyčistit.

Re: problem s plynem
Autor: tomáš (IP zapsáno)
Datum: 15.07.2005 19:47

plyn nemám (nenám s tím zkušenosti), ale jestli ti to dělá i když to přepneš na benzín, tak když jsem zkošel u mího auta funkčnost včech čidel, po odpojení kontaktů krokového motorku mi najednou vylítly otáčky na 3 tisíce. Zkus ho zkotrolovat a nebo tu zástrčku nebo kabely který do něj jdou. Zkus vyvolat diagnostiku, jestli s ním nšco je, určitě ti to bude blikat 1*2*1*2*1*2 - úvod a pak chyby - třeba krokový motor 3*5*3*5*3*5 a pak další chyby. (viz nahoře technika - motor - diagnostika závad)

Re: problem s plynem
Autor: Standa (IP zapsáno)
Datum: 15.07.2005 21:31

No Miro mozna by jsi mel zacit tim, jaky mas motor. Potom se podivej jestli problem neni mechanickeho razu, jestli se treba nezadrhava lanko nebo tak. Na krokovy motorek me to prijde jako moc prudky zmeny, ale kazdopadne neni od veci ho vycistit podle navodu. Dal te neporadim kdyz nevim co mas za motor a jestli je to vubec u Opela nebo u nejakeho traktoru..:-(

Re: problem s plynem
Autor: Mira (IP zapsáno)
Datum: 15.07.2005 21:47

je to motor OHC nevim typ, ale je to v kadettovi 1.6i, rv. 91....

na lanko sem koukal jestli se nezadrhava a vypada ze je v pohode, ale udela to jen obcas....

ale to s tim startovanim sem nepochopil....rano mi to totiz skoro vubec nenaskocilo...tocilo se to strasne pomalu, jako kdyz je slaba baterka....kdyz sem s tim vyjel, tak sem ocistil kontakty, poradne dotah a zkusil nastartovat...naskocil uplne krasne....pak sem to zkusil vecer a neslo to...to sami co rano sem a kdyz se to povedlo tak to zas chciplo...navic nevim kolik mam benzinu, protoze ta rucka je jak snek....a doleze vzdycky nekam k tomu cervenymu.


i kdyz sem dal za 300 tak se skoro ani nehla dal (ale to sem nepatri)

Re: problem s plynem
Autor: Mira (IP zapsáno)
Datum: 15.07.2005 21:48

pozn. je to jen benzin....jen sem pouzil vyraz plyn pro palivo...

Re: problem s plynem
Autor: jeník.kadett 1.6DA (IP zapsáno)
Datum: 16.07.2005 09:18

To si pouzil ale blbej vyraz ..! hele bratr mel na fávu neco podobnyho ... seslapl spojku a tak a otacky vyleteli na 3500 asi. ale nekdy taky ne. a bylo to plynove lanko.. Na to startovani mozna muze mit vliv i ta baterka..jestli to chapu dobre tak to tocilo pomalu a pak to chytlo.. a pak jsi to zkousel hned znova ?nebo po nejaky jizde???? za 300 se mi v aute pohne rucica docela dost! i 100je znat! ...

Re: problem s plynem
Autor: Mira (IP zapsáno)
Datum: 16.07.2005 09:24

tak na to startovani sem dneska prisel: protoze je ta baterka slaba, tak se cerpadlo ticilo pomalu a ja nepockal az prestane a hned nastartoval....a pak tomu dosel benzin tak se to udusilo....dneska sem zkusil pockat az to prestane hucet a pak to natocil a v poho....

ale zas sem mel trochu problem s tema otackama: plynovyho pedalu sem se ani nedotk a po nastartovani byli otacky dost vysoky, a pak postupne klesali.

Re: problem s plynem
Autor: Miroslav Vrána (IP zapsáno)
Datum: 19.07.2005 11:34

tu konstrukci od lanka az k motoru sem celou postrikal tim specialnim sprejem jak uvolnuje zarezly a zatvrdly srouby a od ty doby se mi to uz nestalo, ale taky sem moc nejezdil

Re: problem s plynem
Autor: paša (IP zapsáno)
Datum: 19.07.2005 11:58

Tak s tými otáčkami to nie je problm ale je to normálne. Tie upravuje krokový motorek podľa teploty motora. Je to niečo ako automatický sytič.



Jméno: 
Email: 
Téma: 
Smileys
...
(loading smileys)
Spam prevence:
Prosím, opište tento kód. Toto opatření slouží k blokování automatických robotů, které vkládají spam (nevyžádané reklamy).
 ********   **     **  **     **  **    **  ******** 
 **     **   **   **   **     **  **   **      **    
 **     **    ** **    **     **  **  **       **    
 ********      ***     **     **  *****        **    
 **     **    ** **    **     **  **  **       **    
 **     **   **   **   **     **  **   **      **    
 ********   **     **   *******   **    **     **    
Powered by Phorum.