www.kadett.cz    www.opelastra.cz
Než zadáte dotaz do technické poradny, ujistěte se, že jste si přečetli FAQ - ČASTO KLADENÉ DOTAZY.

* Toto fórum slouží jako technická poradna pro vozy OPEL, pro jiné příspěvky použijte debatu.
* Než se na něco zeptáte, projděte si návody a články na stránkách, nebo použijte vyhledávání tady ve fóru! Spousta problémů se zde už několikrát řešilo.
* Uvádějte u příspěvků typ auta (Astra, Kadett) a označení motoru (C16NZ,C20NE, atd...).
* Adminem tohoto fóra je Standa. Moderátoři: Brouček, Vendys.
2. Motor :  Technická poradna   převodovka, vstřikování, palivová soustava, náplně, výfuk  
Prasklá hlava?
Autor: Mirek (IP zapsáno)
Datum: 01.08.2005 12:28

Mám C20XE a najednou začal motor jet jako na dva válce, cuká, nedrží otáčky, přirovnal bych to ke škodovce kterou nastatujete v zime a pak nechce jet a skáče. Při tom mi šel svetlý dým z výfuku. Zastavim, zkontroluju co se dá a najednou koukám ze mi z olejové hadice ke chladici oleje stríká olej. Tak jsem to nechal být tak jak to je a ted nevim co to s tim motorem muze byt.

Re: Prasklá hlava?
Autor: jirkaaa (IP zapsáno)
Datum: 01.08.2005 14:46

Mnoo...a nepřehřál jsi to???to tu nepíšeš...

Re: Prasklá hlava?
Autor: tomáš (IP zapsáno)
Datum: 01.08.2005 15:39

Já měl něco podobného (viz starší témata). Byla to špatné těsnění pd hlavou. Ztatilo to výkon, poslední kilometry to žralo olej (bílý dým z výfuku) a vodoní chlazení se tlakovalo a to dokonce i v olejovém prostoru až se mi vytrhl olejový filtr. Jak to tlakovalo, vylítala mi voda a přehřálo se to (jeliž mi nefungovala teplota :-( ) Bylo to těsněním pod hlavou a 100% to bude i na tvém autě. Jak jsem četl je to na oplech častá závada a doporučuji i srovnat hlavu - já ji měl po tom pěkně zvohejbanou. Já mám C16NZ a těsnění stálo 350 Kč u autokelly a vyměněný ho máš do + - 3 hodin. Zkontroluj jestli nemáš vodu v oleji a jestli jo, vyměň ho. Jestli si to uvařil jako já, je velká pravděpodobnost že ti to pak bude žrát olej z důvodu zapečených kroužků, mě to teď bere tak 1 litr na 1000 Km. Do tohoto motoru já už vrážet nebudu, půjdu do přestavby :-), ale jzdím. Jede to dobře, ale kouří to jak diesel.

Přílohy: (210.3KB)  
Re: Prasklá hlava?
Autor: jirkaaa (IP zapsáno)
Datum: 01.08.2005 17:45

Jj..to že nemá válec kompresi je důsledek většinou pojebanýho těsnění...rozeber ,vyměň (stejně by k tomu došlo jednouu...) a uvidíš...

Re: Prasklá hlava?
Autor: Mirek (IP zapsáno)
Datum: 02.08.2005 06:32

Jirka > něpřehřál? Jako uvařil? Kdysi ano, varila voda v celém motoru ale to už je mesíc zpátky a jelo to od té doby v pohodě. Tohle cukani začlo najednou z niceho nic pri studenem motoru a pokracovalo i za tepleho motoru i druhy den rano pri startu na studeno.

Tomáš > díky, zkusim to vyměnit a uvidim. Voda v oleji ale neni a nikdy nebyla. Pouze olej v nádobce na vodu je už dlouho. Olej mi to žere taky, ale otázka zda mizí přes výfuk nebo do nádobky s vodou. Taky mi občas praskla nějaká hodice na vodu. Ale to byl motor pořád v pohode. Az ted kdyz to cuká tak praskla oljeová hadice a motor skoncil.

:
Autor: DAvid (IP zapsáno)
Datum: 06.08.2005 19:46

Mirek : Ahoj tohle se mi stalo dneska mam motor 1.7 Xtdl , normalne si takhle jedu ,najednou mi to z niceho nic chcipne ,tak to zkousim znova a jak rikas olejovej kour z vejfuku ,chod to melo jak na dva valce ,cely se to klepalo jako koza ,na motoru nic neslo videt ,teplotu to melo asi 100°C ,tak nevim co s tim nevite nekdo co s tim nechci rozebirat nic zbytecne!!!Dik

Re: Prasklá hlava?
Autor: Mirek (IP zapsáno)
Datum: 07.08.2005 08:10

DAvid > Domluvil jsem se s Kubasem a prijede se na to podivat. Veme měřák a zmeří tlaky na válcích. Tim zjistí jestli je praskla hlava nebo tesneni a pak se to musí celé rozebrat. Dam vedet jak se to bude provádet...

Re: Prasklá hlava?
Autor: david (IP zapsáno)
Datum: 08.08.2005 13:52

Jasne budu rad kdyz mi das vedet ,nevim jestli mam jit do toho sam nebo kontaktovat odborniky!!!Automechanik sem ,ale delal sem to jen jednou!Co bych tak mel vymenit ,asi to bude tim tesnenim ,co bych tak mel vymenit na tom dieselu???Motor 1,7Xdtl.Dík!!!

Re: Prasklá hlava?
Autor: David (IP zapsáno)
Datum: 31.08.2005 14:47

tak co jak ti to dopadlo?Pisni mi na mejl!Davidhilbert@seznam.cz



Jméno: 
Email: 
Téma: 
Připojit soubor
  • Můžete připojovat soubory následujících typů: jpg, gif, bmp, pdf
  • Soubor nesmí být větší než 600KB
  • k tomuto příspěvku může být připojeno ještě 3 soubor(ů|y)
Smileys
...
(loading smileys)
Spam prevence:
Prosím, opište tento kód. Toto opatření slouží k blokování automatických robotů, které vkládají spam (nevyžádané reklamy).
  *******   **     **  **    **  **         **       
 **     **   **   **   ***   **  **    **   **       
        **    ** **    ****  **  **    **   **       
  *******      ***     ** ** **  **    **   **       
        **    ** **    **  ****  *********  **       
 **     **   **   **   **   ***        **   **       
  *******   **     **  **    **        **   ******** 
Powered by Phorum.