www.kadett.cz    www.opelastra.cz
Než zadáte dotaz do technické poradny, ujistěte se, že jste si přečetli FAQ - ČASTO KLADENÉ DOTAZY.

* Toto fórum slouží jako technická poradna pro vozy OPEL, pro jiné příspěvky použijte debatu.
* Než se na něco zeptáte, projděte si návody a články na stránkách, nebo použijte vyhledávání tady ve fóru! Spousta problémů se zde už několikrát řešilo.
* Uvádějte u příspěvků typ auta (Astra, Kadett) a označení motoru (C16NZ,C20NE, atd...).
* Adminem tohoto fóra je Standa. Moderátoři: Brouček, Vendys.
2. Motor :  Technická poradna   převodovka, vstřikování, palivová soustava, náplně, výfuk  
Názor na svíčky Brisk ZC/ZS
Autor: SpeedyGSI-16v (IP zapsáno)
Datum: 24.09.2007 17:09

Ahoj
Co říkáte na tyto svíčky? Dle výrobce by měli být dobré, i když vydrží o něco méně, ale přijdou na kadetta GSI 16v s hlavou sníženou o 0,5mm a po dlouhém rozhodování pravděpodobně zvolím tyto. Ideální průběh mají až když jsou horké, takže uvidíme co na to řeknou starty, ale toto auto je stavěno za účelem dobrého výkonu, a na spotřebu paliva a opotřebení svíček se až tak nehledí.

Re: Názor na svíčky Brisk ZC/ZS
Autor: SpeedyGSI-16v (IP zapsáno)
Datum: 24.09.2007 17:11

Obrázek svíčky
[www.brisk.cz]

Trochu info z ofiko serveru
Vícejiskrové zapalovací svíčky zvyšující výkon motoru. Dvě pomocné elektrody nanesené speciální patentovanou technologií na špičce izolátoru umožňují současný přeskok dvou povrchových a jedné vzduchové jiskry při jednom impulsu zapalovacího systému.

Každá z jisker má možnost přeskoku po celém obvodu pomocné elektrody (360°). Jiskřiště zasahuje hluboko do spalovacího prostoru a zlepšuje počáteční šíření čela plamene. Počet jisker a dostatečná vzdálenost mezi nimi snižuje pravděpodobnost nedokonalého zapálení směsi ve spalovacím prostoru, zvyšuje rychlost hoření a výkon motoru.

Re: Názor na svíčky Brisk ZC/ZS
Autor: Rom@n (IP zapsáno)
Datum: 24.09.2007 18:31

Je tady dost lidí co mají na Brisk vlastní názor, ovšem tyhle svíčky nejsou špatné.Měl jsem v autě (C16NZ) ten druhý typ LGS a taky spokojenost.
Nevím sice kolik stojí ale zvaž jestli by spíš nestálo za to trochu si připlatit a nekoupit pro tento motor Denso Iridium.

Re: Názor na svíčky Brisk ZC/ZS
Autor: Standa (IP zapsáno)
Datum: 24.09.2007 19:19

Do tohodle motoru na BRISK uplne zapomen a kup neco poradneho, jako jsou minimalne NKG V-line, Beru Ultra-X, nebo nejake vicebodove BOSCH.

Re: Názor na svíčky Brisk ZC/ZS
Autor: SpeedyGSI-16v (IP zapsáno)
Datum: 24.09.2007 19:32

kdyz prodavas to sam doporucoval tak nevim..stali 170kc kus tak zadnej vitr v penezence se nekonal. Ale rad si necham poradit. Vymenit se to da v pohode...a ngk Vline tam mel taky mno..tady u tech mi rekl ze bude vykon nejlepsi, jen trochu problem se studenejma startama ale az se to ohreje tak to bude peklo ..prej smiling smiley

Re: Názor na svíčky Brisk ZC/ZS
Autor: Standa (IP zapsáno)
Datum: 24.09.2007 19:43

Vyzkousel jsem od BRISKu svicky s jednou elektrodou, se trema i svicky LGS s kruhovym jiskristem a to na motorech C16NZ a v C20NE. Jediny ktery za neco staly byly prave ty s kruhovym jiskristem, ale ty me po cca 5ti tisici vylagrovaly ventily na jednom valci. Od te doby me BRISK nesmi do baraku.
Ostatne i sam Opel do svych auto doporucuje BOSCHe (i kdyz ne nich je vyrazeno GM smiling smiley ) a to konkretne do C20XE svicky Bosch FR8LDC, Bosch FR8LDC4.

Re: Názor na svíčky Brisk ZC/ZS
Autor: Speedy (IP zapsáno)
Datum: 25.09.2007 15:33

Tak mam platinove brisky, doporucil mi je primo jak vyrobce tak prodejce... s briskama nidky nebyl problem a toto jsou klasicke jednoelektrodove svicky... akorat platinove

Re: Názor na svíčky Brisk ZC/ZS
Autor: Lukin26 (IP zapsáno)
Datum: 26.09.2007 18:48

Ahoj, brisky uz bych nikdy nekoupil, mel jsem nejake 4 bodove a uplne se mi ve 2 svickach rozletela keremika v motoru, koupil jsem NGK V-Line a naprosta spokojenost :-))

Re: Názor na svíčky Brisk ZC/ZS
Autor: Kubi (IP zapsáno)
Datum: 27.09.2007 10:44

Já brisky taky hážu do háje. Auti mi cuká a občas netáhne. Měnil jsem snad už vše - svíčky, palivový filtr a káble, a když sem byl an diagnostice tak se mechoš smál, že co se divím, když koupím Brisky za 200...... Teď asi dám na Adama a koupím Boschky ;-)

Re: Názor na svíčky Brisk ZC/ZS
Autor: Robin99 (IP zapsáno)
Datum: 03.10.2007 11:37

já tam mám ty nejlevnější brisk asi 33Kc/ks a nestěžuju si... auto jede, motor necuká jen chytá tak na 3 - 5 otočení jak kdy ale to může bejt milionem další věcí...

Re: Názor na svíčky Brisk ZC/ZS
Autor: JardaGSi (IP zapsáno)
Datum: 03.10.2007 16:23

Já měl v motoru 18E svíčky brisk extra (tří elektrodový) a stojej za pendrek...
Motor kuckal, žral a studený starty bylo utrpení. Pak jsem tam dal Beru ultra X a na nic jinýho ani nešáhl a voilá...motor přede jak kočička, žere o 1/2 litru méně a auto chytá na první ťuk i úplně prochladlé...s briskama bych skončil od felicie výš ;o)...



Jméno: 
Email: 
Téma: 
Smileys
...
(loading smileys)
Spam prevence:
Prosím, opište tento kód. Toto opatření slouží k blokování automatických robotů, které vkládají spam (nevyžádané reklamy).
 **    **  **     **  **        **     **   *******  
 ***   **  **     **  **        **     **  **     ** 
 ****  **  **     **  **        **     **  **     ** 
 ** ** **  *********  **        **     **   ******** 
 **  ****  **     **  **        **     **         ** 
 **   ***  **     **  **        **     **  **     ** 
 **    **  **     **  ********   *******    *******  
Powered by Phorum.