www.kadett.cz    www.opelastra.cz
Než zadáte dotaz do technické poradny, ujistěte se, že jste si přečetli FAQ - ČASTO KLADENÉ DOTAZY.

* Toto fórum slouží jako technická poradna pro vozy OPEL, pro jiné příspěvky použijte debatu.
* Než se na něco zeptáte, projděte si návody a články na stránkách, nebo použijte vyhledávání tady ve fóru! Spousta problémů se zde už několikrát řešilo.
* Uvádějte u příspěvků typ auta (Astra, Kadett) a označení motoru (C16NZ,C20NE, atd...).
* Adminem tohoto fóra je Standa. Moderátoři: Brouček, Vendys.
2. Motor :  Technická poradna   převodovka, vstřikování, palivová soustava, náplně, výfuk  
Spojka...
Autor: jeník.kadett.1.6DA (IP zapsáno)
Datum: 31.08.2005 14:37

Ahoj.. na svem Kadettu mi posledni dobou jde hodne spatne seslapnout spojkovy pedal... Zkousel jsem promazat a pak uz i vymenit spojkove lanko jenze to pomohlo tak na tyden.. pak znovu... a lanko je novy a bylo promazany jeste pred montazi ... nemuze to bejt nekde na spojce ( prevodovce) v prostoru motoru???.. ... stejnej problem mam i s razenim.....

Re: Spojka...
Autor: jirkaaa (IP zapsáno)
Datum: 31.08.2005 14:47

Mám uplně stejnej problém a bohužel nikdo neví co s tím ..prej výměna převodovky...sad smiley

Re: Spojka...
Autor: jeník.kadett.1.6DA (IP zapsáno)
Datum: 31.08.2005 17:12

to je divny protoze mam menenej motor s prevod.(ten co na nem drhne spojka) v jiny karoserii ..a po vymene to bylo na tyden zas jak novy... a pak zas.! na spojku prej nikdo nesahal.. ja myslel ze nekam napatlali vazelinu nebo tak..to nejak musi jit.... ???

Re: Spojka...
Autor: jirkaaa (IP zapsáno)
Datum: 31.08.2005 18:18

Tak to je divný,ale jak říkáš taky jsem mazal a byl chvíli klid,ale už to je zas tuhý nanovo a nikdo mi nedokázal zatím pomoct sad smiley snad možná Vrabi by věděl

Re: Spojka...
Autor: Rosťa (IP zapsáno)
Datum: 31.08.2005 22:02

Zdravím Jeníku měl jsem kdysi astru a taky mi začala jít ztěžka spojka tak
jsem ji nechal vyměnit a potom to bylo vpohodě, díval jsem se potom na tu starou a měl jsem celkem fialový přítlačný talíř co znamenalo že už měl toho celkem dost za sebou a mechanik mě řekl že na lamele už byly stářím zatuhlé pružiny takže asi nezbývá než vyměnit spojkovou lamelu, dával jsem novou lamelu i přítlačný talíř i ložisko a bylo to od firmy Sachs.

Měl bych na tebe jeden dotaz jednou jsi myslím psal že ti cuká motor v nízkých otáčkách, mám totiž takový problém cuká mi právě v nízkých otáčkách jestli máš nějakou radu rád ji uvítám a předem děkuji za odpověď.

Re: Spojka...
Autor: jirkaaa (IP zapsáno)
Datum: 01.09.2005 05:44

To Rosťa : Super!a nevíš prosímtě na kolik to cca i přišlo i s prací?Nebo jis to dělal sám?

Re: Spojka...
Autor: Rosťa (IP zapsáno)
Datum: 01.09.2005 09:46

TO Jirkaaa : Je už to ale dlouho ta sada stála skoro 5000 kč tuším že to bylo u Elitu a za výměnu jsem dával asi tak 1000kč, ale dělal mi to kamarád přímo v OPELU. Bylo to na ASTRU F 1.6 ale je už to tak pět let. zatím čauky.

Re: Spojka...
Autor: jeník.kadett.1.6DA (IP zapsáno)
Datum: 01.09.2005 17:05

ouuu... to je dost penez ;-) ... ale zas na kadett by ta cena mohla byt jinačí.... no asi tak- spojkovy lozisko nebo pritlacak bych uz vymenit mel, s uvolnenou spokou to klepe jako svina ..ale jak rikam nejak se to na chvilku samo rozhejbalo...teda po prehohezeni toho celeho motoru.

jinak. ten problem jsem defakto nevyresil. udajne by tech pricin mohlo byt vic. vstrikovaci trysky, nekvalitni nafta nebo prej pomaha zkusit bionaftu :-) ja u sveho kadetta prisel na to ze kdyz na plno vytahnu tahlo na ''studene starty'' tak je cukani pryc, nebo se projevy jen opravdu minimalne.. a plus to o dost lip chyta. kdykoliv. ALE! spotreba se teda opravdu PROJEVILA.!!. a taky bylo znat jak motor o dost pomalu pada z otacek pri razeni. z toho bych rekl ze by to u me mohly delat znecisteny vstriky. pak to cuka. Zkusim jeste sehnat kvalitni prostredek na procisteni vstriku co se kydá do nafty.. nekdo tu psal ze mu to na tohle nepomohlo ale ze starty se mu zlepsily. tak aspon tak. a jinak bych zkusil sehnat jiny/novy vstriky...



Jméno: 
Email: 
Téma: 
Smileys
...
(loading smileys)
Spam prevence:
Prosím, opište tento kód. Toto opatření slouží k blokování automatických robotů, které vkládají spam (nevyžádané reklamy).
  *******         **        **  **     **  ******** 
 **     **        **        **   **   **      **    
 **               **        **    ** **       **    
 ********         **        **     ***        **    
 **     **  **    **  **    **    ** **       **    
 **     **  **    **  **    **   **   **      **    
  *******    ******    ******   **     **     **    
Powered by Phorum.