www.kadett.cz    www.opelastra.cz
Než zadáte dotaz do technické poradny, ujistěte se, že jste si přečetli FAQ - ČASTO KLADENÉ DOTAZY.

* Toto fórum slouží jako technická poradna pro vozy OPEL, pro jiné příspěvky použijte debatu.
* Než se na něco zeptáte, projděte si návody a články na stránkách, nebo použijte vyhledávání tady ve fóru! Spousta problémů se zde už několikrát řešilo.
* Uvádějte u příspěvků typ auta (Astra, Kadett) a označení motoru (C16NZ,C20NE, atd...).
* Adminem tohoto fóra je Standa. Moderátoři: Brouček, Vendys.
2. Motor :  Technická poradna   převodovka, vstřikování, palivová soustava, náplně, výfuk  
Jdi na stránku: 12Následující
Aktuální stránka: 1 z 2
neskutecna spotreba oleje
Autor: lukor (IP zapsáno)
Datum: 02.09.2005 12:55

Koupil jsem v bazaru Opel Astra kombi, 1.6 16v, X16XEL. Hralo se, a po reklamaci vymenili hlavu.

Na aute porad neco zlobi a momentalne je to spotreba oleje. cca 1,5 L / 500 km. Nechal jsem vymenit gufera na ventilech. Dnes jsem kontroloval znovu olej a prestoze ho dolevali, jsem opet s hladinkou na spodni risce. Od odjezdu ze servisu, kde jsem se dival a byl jsem tak v 80% mezi riskama, jsem ujel asi 40-50km a uplynuly dva dni. Auto podle me pri bezne jizde nijak viditelne nekouri, tlaky ve valcich jsem si nechal merit a jsou dobre.

Nechapu, kam se muze ztratit 1/2 litru oleje na 50 kilometrech (a asi hodine jizdy). Vzdyt to by musel byt strasny kour, kdyby ho tolik shorelo? Nebo je to mozne?

Olej nikde nestrika, motor bezi tise, vana je mastna, ale pod autem nikdy kapky nejsou. Olej jsem meril za studena, za tepla, na ruznych mistech - abych vyloucil nerovnost povrchu...proste tomu nemuzu uverit.

Diky za vase nazory.
Lukor.


Re: neskutecna spotreba oleje
Autor: Svaťa X18XE1 (IP zapsáno)
Datum: 02.09.2005 13:22

Nech motor pořádně zahřát a pak se znovu podívej zepodu (na rampě při běžícím motoru), případně ať Ti někdo přidává plyn. Někde to musí prskat.

Re: neskutecna spotreba oleje
Autor: vrabi (IP zapsáno)
Datum: 03.09.2005 08:32

Až odněkud přijedeš, dej pod motor bílý papír a ráno uvidíš jestli olej někde ukapává (a kolik), při té spotřebě co píšeš bys měl mít pod autem loužičku. S největší praděpodobností ti tam ty gufera dali blbě (a nebo se na ně vykašlali) ev. je poškozený dřík ventilu. U 16V většinou ty gufera dost odcházej a teče to tamtudy. Zkus vymontovat svíčky, jestli některá z nic nebude černější než ostatní. Kouřit to moc nemusí, měl jsem kadetta co žral 1l oleje na 100 km a při tom moc nekouřil. Byli to dvě prasklý gufera, po jejich výměně klesla spotřeba okamžitě prakticky na nulu. Jo a ještě mrkni jestli ti nejde olej do vody nebo voda do oleje. Pokud ty gufera dělal nějaký idiot tak je mohl při přetahování přes zajišťovací drážku na dříku ventilu roztrhnout. Zapečený kroužky jsou málo pravděpodobný, oplácký motory na tohle netrpěj a běžně kroužky vydržej přes 250 t km.

Re: neskutecna spotreba oleje
Autor: lukor (IP zapsáno)
Datum: 03.09.2005 16:06

Díky,
zkoušel jsem to trochu víc protúrovat a doopravdy to vypadá, že olej se spaluje, nakonec musím uznat že to kouří a je i docela cítit. Loužičku jsem nezjistil nikdy, ani kapka nebyla vidět, ale test s papírem zkusit můžu taky.

Gufera jsem nechal udělat v auto - Zralý. Máte s nimi někdo zkušenost? Dá se jim věřit?

To auto mám 3 týdny, ujel jsem 1000 km, a stálo mě jenom peníze. Spíš teď přemýšlím, jak dosáhnout odstoupení od smlouvy. Bude s tím asi dost problémů, ale už nevím co dalšího triviálního by to mohlo být - překroužkování rozhodně platit nechci.


Re: neskutecna spotreba oleje
Autor: Zdeněk (IP zapsáno)
Datum: 03.09.2005 16:24

V kterém bazaru jsi to koupil?? Kolik to má najeto?? Mám ten samý motor a docela by mě to zajímalo..

Re: neskutecna spotreba oleje
Autor: lukor (IP zapsáno)
Datum: 03.09.2005 20:04

Koupil jsem to v Domazlicich, W&P Company, najeto ma 120.000, jak jsem psal nahore, nejdriv praskla hlava a pak jsem zacal resit tu spotrebu oleje. Myslim, ze tedka to je vazne tak litr oleje / 100 km. Jinak jezdi pekne, jen se mi zda, ze motor tahne az od vyssich otacek (tak 3000 min). Nekdo mi rikal, ze to muze souviset - ze od toho spalovanyho oleje muze byt zapeceny katalyzator, ktery pak cely motor dusi - ale ja tomu zase tolik nerozumim.


Re: neskutecna spotreba oleje
Autor: Zdeněk (IP zapsáno)
Datum: 04.09.2005 07:34

Tento motor jede docela slušně a opravdu pořádně táhne až ve vyšších otáčkách. Po 120 t jak píšeš, se mi zdá spotřeba oleje velmi neúměrná, mě při 270 t to bralo 1l na 1000km, ale po celkové opravě jsem spokojen /pomalu lepší než nový/ a mám už najeto 343 t. A spotřeba oleje je nyní 0,6 dl na 15 000 t. Jak to funguje u Zralého, to nevím. Ale ve Stodůlkách se mi zdá lepší přístup na prodejně, než na Pankráci.

Oprava by tě stála docela dost, proto bych přemýšlel o reklamaci v dotyčném bazaru, nezapomeň na právníka, nebo alespoň dobrou radu od něho, nebo pohoříš......

Re: neskutecna spotreba oleje
Autor: lukor (IP zapsáno)
Datum: 04.09.2005 08:58

Díky, to mě utvrzuje v tom, že vrátit (alespoň zkusit) je dobrá volba. Samozřejmě, že se mi nechce přijít o všechny ty peníze, co jsem do toho už investoval, ale o ty jsem nakonec přišel už v okamžik, kdy jsem tu špatnou koupi udělal. :-(

Jinak, s touhle spotřebou oleje se vážně moc jezdit nedá, 1l / 1000km je hodně, ale 1l / 100km se fakt nedá.

Re: neskutecna spotreba oleje
Autor: filip (IP zapsáno)
Datum: 04.09.2005 09:20

cau

mel sem stejne problemy jako ty - jen s rozdilem ze mam astru f caravan 1997,s motorem 1.6 8v

nejdrive sem resil praskle tesneni pod hlavou a pak to zaclo brat olej, a to hodne moc - pritom se mi taky nezdalo ze bych nejak extreme kouril a nikde to neteklo, nakonec se ukazalo navdory vsemu, jakoze tlaky ok, gufera ok, ze slo o zapeceny pistni krouzky - pres jeden valec mi to zralo olej fest - svicka byla cerna jak bota smiling smiley po vymene krouzku naprosto ok..

hodne stesti. F

Re: neskutecna spotreba oleje
Autor: Zdeněk (IP zapsáno)
Datum: 04.09.2005 09:36

Kolik stála u Zralýho ta výměna gufer a co dalšího už jsi s tím dělal??

Re: neskutecna spotreba oleje
Autor: lukor (IP zapsáno)
Datum: 04.09.2005 14:55

V souvislosti s tim olejem jsem menil jenom gufera (3500,- u Zralyho) a svicky a kabely ke svickam (protoze to jelo jen na 3 valce).

Pred tim tu hlavu vymenili na naklady predchoziho majitele v bazaru, kde jsem to koupil. Spolu s tim jsem menil i rozvody o kterych mi ted u Zralyho rekli, ze jsou uplne v haji, stary a na 100% vymeneny nebyly!!!

Dalsi veci uz jsou relativne drobnosti, cidlo k ventilatoru, olej, napinaci kladka ke klinovemu remenu, EGR ventil.

I tak me tohle dohromady stalo 18.500,-, a odhad prekrouzkovani u Zralyho je pry dalsich cca 10.000,- (pokud nebudou chyceny valce nebo pisty) + znovu rozvody 5.500,-.

Na to, ze auto mam 3 nedele, stalo 91.000 a ma jeste dalsi (provozu nebranici) nedostatky mi to prijde docela hodne.


Re: neskutecna spotreba oleje
Autor: Zdeněk (IP zapsáno)
Datum: 04.09.2005 15:24

To auto opravdu vrať, ten motor je totálně v háji. A trval bych taky na vrácení peněz za jejich údajně provedené opravy !!
A jak píšeš drobnosti, tak podle financí to tak nevypadá, jen ta kladka je za 2000,-. Těch 10 000t co ti říká Zralý je ještě v normě. Ale měl jsem to taky úplně rozebraný a stále jsme nacházeli někde nějakou chybu. Když připočteš těsnění a jiné drobnosti tak si připrav i těmi rozvody cca 20000t.
Nechci tě strašit, ale to je realita. Ty jsi z Prahy??



Příspěvek upraven (04. 09. 2005 18:16)

Re: neskutecna spotreba oleje
Autor: lukor (IP zapsáno)
Datum: 04.09.2005 16:05

Díky, něco takovýho jsem asi potřeboval slyšet. Jsem z Prahy, což je v případě koupě v Domažlicích trochu nevýhoda. Zkusím teda vymyslet, jak na ně - dobrovolně mi asi nic nedají.


Re: neskutecna spotreba oleje
Autor: Zdeněk (IP zapsáno)
Datum: 04.09.2005 16:19

Zkus to a pak dej vědět.

Re: neskutecna spotreba oleje
Autor: filip (IP zapsáno)
Datum: 06.09.2005 07:00

to lukor:
pokud by ti to nevzali, nebo by ses rozmyslel , poslal bych ti do mailu kontakt na sikovnyho servisáka , neni primo v praze ale kousek od roudnice nad labem, ty castky co uvadis za opravy motoru u zralyho jsou u nej vyrazne nizssi - rozvody dela hodne levne - a neni to zadnej vesnickej looser. rozumi tomu a ma profi dílnu, na co nema nastroje nato ma lidi , dela prakticky vse.. moji astru dal komplet dohromady, namatkou ceny: vymena tesneni pod hlavou i s pripadnym rovnáním , kolem 4000tis (v praze po me chteli minimalne 8tis) , s prekrouzkovanim bys vysel urcite levneji nez 10tis atd... jo a jestli ti blbne EGR, me taky blbnul, prave asi diky tomu spalovani oleje, ted vse ok...

Re: neskutecna spotreba oleje
Autor: Radim_17D (IP zapsáno)
Datum: 06.09.2005 07:38

To: Filip
Pokud máš dobrou zkušenost, tak ten kontakt klidně zveřejni. Bylo by to zajímavé asi pro všechny z Prahy a okolí. Kdyby nic jiného, tak pro srovnání cen. V Praze je Zralý ve Stodůlkách v podstatě jediná možnost (ceny u Autotepas a jiných autorizovaných servisů jsou ještě někde úplně jinde...) a malé autodílny jsou dobré spíš na řešení běžných věcí, než GO motoru...

Re: neskutecna spotreba oleje
Autor: filip (IP zapsáno)
Datum: 06.09.2005 08:19

asi jo..mas pravdu

nemam ted po ruce na nej telefon, ale je to tady:

[mapy.cz]

obec Přestavlky, cca 30min po dalnici D8 smerem na Teplice , sjezd je na Roudnici nad Labem, po sjezdu a najezdu na prvni krizovatku Téčko, se odboci doprava (opacny smer nez roudnice) , po cca 250metrech je kruhvy objezd s motorestem, zde se dame prvni odbockou doprava a nasleduje delsi rovinka cca 2km , kde bude v takovem doliku odbocka doleva - je to prvni odbocka od toho kruháče, jiná tam neni - je tu sice zakaz odboceni - ale i presto odbocuju tady - stejne jako místní. pak uz je to kousicek rovne po horsi asfaltce se dojede do Přestavlk , na prvni krizovatce se odboci vlevo a cca po 50 - 60 metrech uz je videt bila nizka budova , na zdi kouká do silnice symbol servisu , francouský klíč smiling smiley

je sice mensi servísek, ale pan je vazne profík a GO motoru mu muzes klidne svěřit, nedělá to na koleně a poskytuje na opravy záruku. vetsinou to je do tydne a tez si cenim ve vetsine pripadu presneho odhadu ceny, samozrejme zalezi na konkretni situaci.. kazdopadne na rozvody, tlumice, přetěsnění apod je u nej vpohode, ceny dílů má taky vpohode, stejne jak z autobennex atd, stim ze nedava nutne nejšuntější výrobce, zalezi na domluvě.

Re: neskutecna spotreba oleje
Autor: Zdeněk (IP zapsáno)
Datum: 06.09.2005 08:30

To Filip: Neznám servis, který by to udělal jak ty říkáš takhle levně... Výměna těsnění pod hlavou je jak píšeš za 4000t a co to překroužkování??? Sada kroužků stojí na jeden píst cca 1000,- a musí dolů úplně vše, včetně vany. Tak připočítej veškerý těsnění a práci a jseš na 15 000t !!!! Sám jsem to podstoupil, kompletní GO.. původní mám pouze blok, hlavu a písty. A dělal mi to známý, který dělá jen motory opel. Mě to stálo 35000t

Re: neskutecna spotreba oleje
Autor: filip (IP zapsáno)
Datum: 06.09.2005 08:52

to zdenek:

si to nevymejslim, co pisu mi ta ty penize na aute udelal a dle meho soudu kvalitne. vymena tesneni pod hlavou - tesneni asi do 800 kc ne ? brouseni -zarovnani hlavy - ma nato lidi co mu to delaj pry za 800kc - + uctuje si 100kc za to ze to tam doveze + mu to tam testnou zda neni hlava prasklá , praci si uctuje neco pres 2tisice - uctuje si za ukon ne za hodiny , takze do 4500tis sem se vesel.
na prekrouzkovani mi dal mirnou slevu, cca kolem 3tis + krouzky asi 3500tis..stim ze samozrejme ja i on víme ze spodek musí dolu , + nejake to tesneni a pomodlit se at sou pisty a vse uvnitr ok - nepocitam olej a filtr (tez sem nepocital u te vymeny tesneni pod hlavou) , rozvody sem mel jiz do nej cca 3mesice stary takze se nechaly. bylo to kolem 8tis..uz nevim presne ale ted tam pojedu s dasi astrou, taky na prekrouzkovani tak muzu dat vedet.
jedina nevyhoda muze byt pro nekoho delka opravy, tyden , max 14dni - me to nevadi, radej usetrim nakou tu tisicovku

Re: neskutecna spotreba oleje
Autor: filip (IP zapsáno)
Datum: 06.09.2005 08:55

ps: taky nikde ale nepisu ze mam za ty penize totalni GO ze jo - jde jen o opravy stavajicich zavad, tady se pocita stim ze pisty budou ok a ze nebude vsecko meneny..pak samozrejme tvych 35tis za GO chapu

Jdi na stránku: 12Následující
Aktuální stránka: 1 z 2


Jméno: 
Email: 
Téma: 
Smileys
...
(loading smileys)
Spam prevence:
Prosím, opište tento kód. Toto opatření slouží k blokování automatických robotů, které vkládají spam (nevyžádané reklamy).
 **    **  ********  ********   ********  **    ** 
 ***   **     **     **     **     **     ***   ** 
 ****  **     **     **     **     **     ****  ** 
 ** ** **     **     **     **     **     ** ** ** 
 **  ****     **     **     **     **     **  **** 
 **   ***     **     **     **     **     **   *** 
 **    **     **     ********      **     **    ** 
Powered by Phorum.