www.kadett.cz    www.opelastra.cz
Než zadáte dotaz do technické poradny, ujistěte se, že jste si přečetli FAQ - ČASTO KLADENÉ DOTAZY.

* Toto fórum slouží jako technická poradna pro vozy OPEL, pro jiné příspěvky použijte debatu.
* Než se na něco zeptáte, projděte si návody a články na stránkách, nebo použijte vyhledávání tady ve fóru! Spousta problémů se zde už několikrát řešilo.
* Uvádějte u příspěvků typ auta (Astra, Kadett) a označení motoru (C16NZ,C20NE, atd...).
* Adminem tohoto fóra je Standa. Moderátoři: Brouček, Vendys.
2. Motor :  Technická poradna   převodovka, vstřikování, palivová soustava, náplně, výfuk  
Jdi na stránku: 12Následující
Aktuální stránka: 1 z 2
Jede na tři válce
Autor: Sedlo (IP zapsáno)
Datum: 27.07.2012 19:09

Zdarec hoši, mám problém se svojí astřičkou a už vůbec netušim co s tim. Jedná se o motor C18NZ. Jezdim vetšinou na plyn kde auto jede v pohodě, auto ale startuje na benzín a to je problém. Dneska jsem už ani nemohl ani vyjet z garáže na silnici, auto mi asi 3x chcíplo. Na benzín to za studena vůbec nejede a po vyndání kabelu ke 4tému válci se chod motoru nezmění. Takže počítám že to šlape jen na tři válce.
Je tam novej palivovej filtr, novej vzduchovej filtr (koupil jsem sportovní, abych mohl dát pryč airbox), vyčistil jsem škrtící klapku, dal jsem novej vstřikovací ventil, novou zapalovací cívku a kabely. Svíčky jsou spešl na plyn a maj asi 4kkm najeto. Na tom nefungujícím válci jsem dal úplně novou a nic se nezměnilo. Čerpadlo si myslim že tlakuje dobře, dneska jsem vycucával nádrž jestli tam neni voda a ta 2l flaška byla naplněná do minuty. S tátou jsme měřili komprese válců a všechny mělo stejně okolo 11ATM.
Už si s tim vůbec nevim rady. Napadlo mě ještě jestli nemohl nějak degradovat ten benzín, jak se na něj jen startuje tak už tam je skoro rok. Snad jsem na nic nezapomněl. Opravdu bych byl rád za každou radu která by vedla k lepšímu chodu motoru. 18.8 s tim odjíždim 1200km k moři.

Re: Jede na tři válce
Autor: Sedlo (IP zapsáno)
Datum: 27.07.2012 19:19

Jo ještě jsem zapomněl, měnil jsem lambda sondu z druhý astry, neni nový, ale dělá to furt stejně. Kontrolka žádnou chybu nehlásí. Zkoušel jsem i vyblikat bohatost směsi a při volnoběžných otáčkách tam skákaly obě chyby, jak chudá tak bohatá směs, ale když jsem trochu přišlápl plyn tak hned šla správně bohatá směs.

Re: Jede na tři válce
Autor: JardaGSi (IP zapsáno)
Datum: 28.07.2012 11:33

Pokud tam ten benzín je fakt rok, mohl by to být problém... Já když nechal jednou v motorce přes sezonu benzin v nádrži a nejezdil s ní, tak jsem to po zimě nemohl ani natočit. Stačilo jen vyměnit benzín a šla hned...
Asi neublížíš ničemu, když ho vysaješ a naliješ kanystr nového...

Re: Jede na tři válce
Autor: Sedlo (IP zapsáno)
Datum: 28.07.2012 18:09

Včera večír jsem vytáhl benzín z nádrže a nechal ho odstát v petkách a nic se neusadilo. Takže v benzínu bych to asi nehledal. Ale v pondělí skusim natankovat aspoň půlku novýho u shelky

Re: Jede na tři válce
Autor: Sedlo (IP zapsáno)
Datum: 02.08.2012 08:14

Tak dneska jsem byl v servisu a měnil mi špatnej rozdělovač, byl zvenku proraženej, asi do toho krytu natekla voda. Dal mi k tomu rovnou i nový kabely. A auto pořád na benzín nejede. Povídal že asi jediná možnost čim to může bejt je že je chycenej ventil na tom 4tým válci. Co si o tom myslíte?

Re: Jede na tři válce
Autor: JardaGSi (IP zapsáno)
Datum: 02.08.2012 09:08

Sedlo:
Pokud jsi měřil kompresi a na všech 4 válcích je shodná jak jsi psal, netěsnost ventilu bych trochu vylučoval... Nehledě na to, že kdyby byl netěsný ventil, nepojede to ani na plyn...

Re: Jede na tři válce
Autor: Sedlo (IP zapsáno)
Datum: 02.08.2012 18:17

No taky mi to přijde divný, ale povídal že může bejt jen lehce, že na kompresi se to nepozná, ale do tohodle fakt nevidim. Jenže čim to může bejt jiným? Snad všechno jsem vyměnil. Na tom čtvrtým válci je nějakej podtlak pro brzdy, ale když k tomu sundám regulační hadičku tak tam podlak je, takže tam to foukat nemůže. Už fakt nevim co s tim, 18.8 mám odjíždět do chorvatska, sice to na plyn jede normálně, ale když nevim co s tim je tam se mi tam nechce moc jet, aby mě to někde nenechalo po cestě.

Re: Jede na tři válce
Autor: Sedlo (IP zapsáno)
Datum: 03.08.2012 05:28

Tak asi k moři nepojedu, teď jsem chtěl odjet do práce, auto naskočilo, chtěl jsem nechat zahřát motor, abych mohl přepnout na plyn. Auto po pár sekundách chcíplo a už jsem ho nenastartoval.

Re: Jede na tři válce
Autor: Sedlo (IP zapsáno)
Datum: 03.08.2012 07:12

Super tak to odneslo palivový čerpadlo. Je možný že už delší doby bylo načatý a dávalo malý tlaky a kvůli tomu se nestačil plnit ten 4tej válec, i když to má jednobodový vstřikování?

Re: Jede na tři válce
Autor: Sedlo (IP zapsáno)
Datum: 06.08.2012 19:37

Koupil jsem nový čerpadlo a pokud to bude blbnout dál tak pude dolu hlava. Musí se kupovat doopravdy nový šrouby pod hlavu? Je to celkem drahý za pár šroubý dát skoro 900,-

Re: Jede na tři válce
Autor: Standa (IP zapsáno)
Datum: 06.08.2012 19:44

Jen namatkou jsem nasel v Elitu srouby za 530kc.

Jestli je to nutny, poznas az v okamziku, kdy je vyndas. Kazdopadne, pokud jsou tam original, nic bych neresil a vymenil je. Mohlo by se stat, ze pri utahovani praskne.

Re: Jede na tři válce
Autor: Standa (IP zapsáno)
Datum: 06.08.2012 19:46

...a na shopu [www.autodilyparts.cz] je sada od Elringu za 300kc.

Re: Jede na tři válce
Autor: Bre@thlless (IP zapsáno)
Datum: 06.08.2012 20:08

No je to doporučené , ale možná bych tam nechal originálné než kupoval nějaký šmejdy. Když nepraskne při utahovaní tak pak už na 80% vydrží.

Re: Jede na tři válce
Autor: Sedlo (IP zapsáno)
Datum: 06.08.2012 20:23

V Budějcích máme AutoKelly a tam maj jeden za 80kč, takže tam dám origo a ty co prasknou tak vyměnim, ono samo o sobě to těsnění je dost drahý.

Re: Jede na tři válce
Autor: Standa (IP zapsáno)
Datum: 06.08.2012 20:39

No nic, ja vam do toho kecat nebudu...

Re: Jede na tři válce
Autor: Sedlo (IP zapsáno)
Datum: 06.08.2012 21:03

Si napsal že to poznám aý v okamžiku kdy je vyndám, ale nejsem si jistej jestli to poznám. Dočetl jsem se že se utahujou až na mez kluzu, nejsem si jistej jestli poznám šroub kterej tam už dát nemůžu.

Re: Jede na tři válce
Autor: Standa (IP zapsáno)
Datum: 06.08.2012 21:14

Vetsina originalnich sroubu byva slusne orezla a navic po tech letech jsou "vyhřatý" Tak ze pokud to budes kombinovat s novyma, muze se stat, ze se Te hlava prohne, protoze novy srouby se budou "natahovat" jinak nez ten zbytek.
Tak ze kdyz uz to delas a chces mit jistotu ze to bude zase par let fungovat, udelej to poradne a ne jako vetsina rado by odborniku v servisech.
Objenej si veci na tom shopu co jsem psal a vyjde Te to s postovnym jeste levnejch nez z Autokelly...
Mimochodem Elring neni zadnej smejd.

Ale me neposlouchej, jsem zvyklej delat vsechno poctive a to uz se dneska evidentne moc nenosi.

Re: Jede na tři válce
Autor: oplik.jenik (IP zapsáno)
Datum: 07.08.2012 04:52

a nebo napiš mě :-) za ceny z toho webu ti mohu nechat většinu dílů :-)

Re: Jede na tři válce
Autor: Sedlo (IP zapsáno)
Datum: 07.08.2012 11:23

Tak jsem vyměnil čerrpadlo a furt to samí. Byl jsem to projet a zjistil jsem že nad 4000ot/min se auto i na benzín začne chovat normálně a krásně táhne. Vyměnil jsem teda řídící jednotku a auto jako zázrakem začlo jezdit bez chyby. Jenže problém nastal že teď auto jezdí i na tu starou ŘJ. Takže vyvstává problém proč po smazání paměti tý jednotky to jede. To musí z nějakýho čidla dostávat špatný údaje, kvůli kterým to nejede. Táta volal nějakýmu známímu z vectrawebu a ten říkal ať ještě skusíme vyměnit MAP senzor. Mám tu jen z motoru C16NZ, myslíte že tam bude stejnej?

Re: Jede na tři válce
Autor: Standa (IP zapsáno)
Datum: 07.08.2012 11:48

Myslim, ze to stejny bude...

Jdi na stránku: 12Následující
Aktuální stránka: 1 z 2


Jméno: 
Email: 
Téma: 
Smileys
...
(loading smileys)
Spam prevence:
Prosím, opište tento kód. Toto opatření slouží k blokování automatických robotů, které vkládají spam (nevyžádané reklamy).
 ********   ********   ******   **     **  ******** 
 **     **  **        **    **  **     **  **       
 **     **  **        **        **     **  **       
 ********   ******    **        **     **  ******   
 **         **        **        **     **  **       
 **         **        **    **  **     **  **       
 **         ********   ******    *******   **       
Powered by Phorum.