www.kadett.cz    www.opelastra.cz
Než zadáte dotaz do technické poradny, ujistěte se, že jste si přečetli FAQ - ČASTO KLADENÉ DOTAZY.

* Toto fórum slouží jako technická poradna pro vozy OPEL, pro jiné příspěvky použijte debatu.
* Než se na něco zeptáte, projděte si návody a články na stránkách, nebo použijte vyhledávání tady ve fóru! Spousta problémů se zde už několikrát řešilo.
* Uvádějte u příspěvků typ auta (Astra, Kadett) a označení motoru (C16NZ,C20NE, atd...).
* Adminem tohoto fóra je Standa. Moderátoři: Brouček, Vendys.
2. Motor :  Technická poradna   převodovka, vstřikování, palivová soustava, náplně, výfuk  
Za vlhka nestartuje-C16NZ
Autor: Pelee (IP zapsáno)
Datum: 06.03.2006 17:40

Astra C16NZ nechce za mokra startovat. Poprve se to objevilo po projeti myckou, kdy motor do 3 minut chcipnul a znova naskocil az po pul hodine po mnohonasobnem toceni starteru. A stejny problem se od te doby vyskytne pokazde, kdyz venku leje...vecer za sucha zaparkuju, zacne prset a rano musim pri startovani temer obetovat baterku - tj. ani nemusim projet kaluzi:-( jinak chyta spolehlive za horka i mrazu...jen ta nejistota, jestli v noci nesprchne. Potkal se uz nekdo z vas s podobnym probleme, kde zacit?

Re: Za vlhka nestartuje-C16NZ
Autor: Standa (IP zapsáno)
Datum: 06.03.2006 18:01

Nezatyka Te do ECU?? Bud kolem kabelovyho svazku, nebo kolem koaxu od anteny, teda jestli ji mas v prednim blatniku.
Podivej se na konektor jestli neni zaoxidovanej od vody....

Re: Za vlhka nestartuje-C16NZ
Autor: Pavel J (IP zapsáno)
Datum: 06.03.2006 19:23

Zkus očistit kabely ke svíčkám-oblíbený trik u Škodivky, případně otevři v úplné tmě kapotu běžícího motoru a zkus hledat "ELIJÁŠKY". Potom zkontroluj víčko rozdělovače.

Re: Za vlhka nestartuje-C16NZ
Autor: Rorr (IP zapsáno)
Datum: 17.03.2006 00:44

jojo problém bude spíš na vysokém napětí než v ecu, nekde bude svod..

Re: Za vlhka nestartuje-C16NZ
Autor: marselino (IP zapsáno)
Datum: 17.03.2006 15:23

Odizoluj kabely ke svíčkám tak aby se nedotýkaly motoru ani samy sebe. Otevři rozdělovač a vyčisti a potom prostříkej sprejem na odvodnění (HD) nebo WD, taktéž všechny kontakty v motoru. U svíček to samé. Pokud jsou káble už zpuchřelé nebo jinak poškozené tak je radši vyměň.



Astra F X16SZ LPG

Re: Za vlhka nestartuje-C16NZ
Autor: Eda (IP zapsáno)
Datum: 18.03.2006 09:03

Mám kadett 1,6 LZ a stejný problém, vyměnil jsem kabely od svíček a všechny konektory jsem prostříkal a pořád to samé. Teď zkusím se podívat na indukční cívku, jak si vzpomínám, měl jsem škodovku a dělala to samé a nemohl jsem na to dojít zapršelo a hotovo, byla to cívka. Jdu na to......

Re: Za vlhka nestartuje-C16NZ
Autor: Eda (IP zapsáno)
Datum: 19.03.2006 14:59

Píšu ohpedně toho špatného startování. A konečně jsem to našel, je to alespoň v mém případě víčko rozdělovače. Prva jsem měl podezření na indukční cívku, ale ta je v pohodě. Než sezávada projevila, tak jsem políval vodou jednotlivé věci, indučku, svíčky, jednotlivé konektory, alternátor a naposledy rozdělovač a začalo to blbnout. Vyměnil jsem víčko a polil vodou a jede to PARADA..... Otravovalo mě to dva měsíce.

Re: Za vlhka nestartuje-C16NZ
Autor: paranMax (IP zapsáno)
Datum: 19.03.2006 21:21

To je dobrý spůsob opravy.Polét to vodou a počkat co to dělá to jsem jestě neviděl ale na druhou stranu když to pomohlo odstranit závadu tak je každý spůsob dobrý

Re: Za vlhka nestartuje-C16NZ
Autor: Lcf (IP zapsáno)
Datum: 28.03.2006 07:11

Co přesně se myslí víčkem rozdělovače? Jen takovej ten plastovej kroužek uvnitř?
Mám totiž taky problém se startováním. Včera ráno nic, odpoledne bez problémů. Vyčistil sem vnitřek rozdělovače. Dneska to po dešti zas nechytlo. Vytřel sem opět uvnitř rozdělovač, všechny konektory, i na svíčkách. Nepomohlo to.

Motor jakokdyby chytal tak na jeden válec, ale nenaskočí.

Re: Za vlhka nestartuje-C16NZ
Autor: Eda (IP zapsáno)
Datum: 28.03.2006 15:14

Dobře, ale co máš za typ auta?

Re: Za vlhka nestartuje-C16NZ
Autor: Lcf (IP zapsáno)
Datum: 28.03.2006 16:08

astra 96, motor C14NZ

Re: Za vlhka nestartuje-C16NZ
Autor: Eda (IP zapsáno)
Datum: 28.03.2006 17:46

No jo tam to bude jinak já mám kadetta a tam je rozdělovač jinak, jestli ti můžu poradit a jestli nato teď nedojdeš, až bude sucho postříkej rzdělovač rozprašovačem na kvítka a uvidíš, musíš najít místo, které za to může. Já jsem koupil nové víčko rozdělovače a když jsem ho postříkal tak to víčko začlo tu vodu do sebe úplně nasakovat a v rozdělovači bylo vlchko a motor za dlouho naskočil na dva válce a pochvíli se rozběhl na všechny, a otáčkoměru občas skákala ručička. Zkus mou metodu.

Re: Za vlhka nestartuje-C16NZ
Autor: Lcf (IP zapsáno)
Datum: 29.03.2006 08:14

no, nedalo mně to a hodil sem to dneska do servisu. Nenastartoval sem včera, ani dneska po celonočním stání v garáži. A podle meteopresu bych na pěkný počasí čekal hodně dlouho. Musel sem to tam teda dovést na laně. Před servisem si říkám, ještě jednou to zkusím. A ono to chytlo. To je teda pech. Ale nechal jsem jim ho tam, ať se na to stejně mrknou a rovnou vymění svíčky, který by se stejně měly za chvílu měnit. Uvidím, co vyřeší.

Re: Za vlhka nestartuje-C16NZ
Autor: NOVON (IP zapsáno)
Datum: 29.03.2006 09:05

TO LCF:Motor C14NZ má jiné zapalování než C16NZ.U 1.4 je na rozdělovači zespodu Hallův snímač otáček,který může dělat paseku.Mi to tedy funguje,ale první co by bylo,tak demontuju a vyčistím ten snímač otáček..

Re: Za vlhka nestartuje-C16NZ
Autor: Chajda (IP zapsáno)
Datum: 29.03.2006 12:03

Me to delalo tak rok (astra 92 14NZ), zaclo to kdyz jsem vymenil kabely ke svickam (nove). Kdyz prselo a auto stalo den tak neslo nastartovat ale jakmile jsem ho pustil z kopce tak chytlo hned. A pak mi preskocil rozvodovej remen sad smiley. Zavadu spatneho startovani jsem nezjistil.Pelee napsal:

Re: Za vlhka nestartuje-C16NZ
Autor: Lcf (IP zapsáno)
Datum: 29.03.2006 14:51

Tak servis mě stál 1350,-. Vyměnili svíčky, pročistili rozdělovač. Svíčky byly dost zaprasený od oleje, tekl mi z těsnění pod víkem motoru. Takže problém byl možná práve ve starých svíčkách v kombinaci s olejem a vlhkostí. Uvidíme, pokud bude dneska v noci pršet, tak se ráno pozná, jestli je to ok.

Re: Za vlhka nestartuje-C16NZ
Autor: Pelee (IP zapsáno)
Datum: 18.04.2006 14:04

Mé vřelé díky za vaše rady, odstraňování navrhovaných poruch pozdržela zlomenina nohy, ale problém je zdá se vyřešený.:-)
Jako osoba lenivá jsem vyzkoušel nejdříve to nejjednoduší , to jest zkontrolovat svíčky, kabely k rozdělovači, rozdělovač....a bylo to ono! Kontakty byly total zoxidované, že se z nich sypal prach a pod víčkem rozdělovače se držela vlhkost.
Všechno jsem pročistil kontaktolem a WDečkem a nejen, že startuje i za vlhka, ale přestalo i cukání motoru při ak/deceleraci a celkově teď motor běží klidněji:-)))

Re: Za vlhka nestartuje-C16NZ
Autor: štuky (IP zapsáno)
Datum: 07.08.2006 18:51

Zdar všem oplistům....mam dotaz....za vlhka nebo za deště mi nechce jít kadet za plynem..nechce rychle akcelerovat...spíš brzdí motorem jako by se dusil a vždycky musim prošlápnout spojku,aby se chytil...je to kvůli vlhku nebo je to něco jiného???za sucha nic,benzín čerpám u seriozních stanic.....díky za náměty...
kadett 1.4i r.91

Re: Za vlhka nestartuje-C16NZ
Autor: A010939 (IP zapsáno)
Datum: 19.12.2015 20:14

Každé ráno je staré nebo nové víčko rozdělovače orosené zevnitř???



Jméno: 
Email: 
Téma: 
Smileys
...
(loading smileys)
Spam prevence:
Prosím, opište tento kód. Toto opatření slouží k blokování automatických robotů, které vkládají spam (nevyžádané reklamy).
 **     **  **     **  ********  ********  **       
 **     **  **     **     **     **        **       
 **     **  **     **     **     **        **       
 **     **  **     **     **     ******    **       
  **   **   **     **     **     **        **       
   ** **    **     **     **     **        **       
    ***      *******      **     **        ******** 
Powered by Phorum.