www.kadett.cz    www.opelastra.cz
Než zadáte dotaz do technické poradny, ujistěte se, že jste si přečetli FAQ - ČASTO KLADENÉ DOTAZY.

* Toto fórum slouží jako technická poradna pro vozy OPEL, pro jiné příspěvky použijte debatu.
* Než se na něco zeptáte, projděte si návody a články na stránkách, nebo použijte vyhledávání tady ve fóru! Spousta problémů se zde už několikrát řešilo.
* Uvádějte u příspěvků typ auta (Astra, Kadett) a označení motoru (C16NZ,C20NE, atd...).
* Adminem tohoto fóra je Standa. Moderátoři: Brouček, Vendys.
2. Motor :  Technická poradna   převodovka, vstřikování, palivová soustava, náplně, výfuk  
Jdi na stránku: Předchozí12
Aktuální stránka: 2 z 2
Re: Problémy s rozvoďákem
Autor: N@Plech (IP zapsáno)
Datum: 13.02.2007 13:57

Jaxem psal pumpa je úplně nová a ozubení přesně odpovídá té staré co tekla. Je hranaté, tak jak ostatní 2 kola. Už mi tu leží rozvoďák, je to zn. GATES má hranaté zuby a je jich 104. A stál 340,- Jdu to zkusit nasadit.



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil N@Plech (13.02.2007 13:59)

Re: Problémy s rozvoďákem
Autor: Fyzik (IP zapsáno)
Datum: 13.02.2007 15:05

Teda kde si to sehnal za tak nízkou cenu? Já kupoval rozvoďák před 14ti dny a stál mi na C14NZ 630kč ale značku už nevim. No a přesto že má naprosto stejné označení jako ten co jsem tam měl tak je asi o milimetr slabšítakže mi tam svítí malinká mezerka na řemenici.
Stando dík, ale než si mi napsal tak jsem ho trošičku povolil a je to lepší, není to slyšet uvnitř. Jinak pumpa se točí zlehounka, tiše a nikde neteče.

Re: Problémy s rozvoďákem
Autor: N@Plech (IP zapsáno)
Datum: 13.02.2007 19:58

Kupoval jsem ho v Prostějově ve firmě PV Mobil. Maji tam rozumné ceny a perfektní přístup k zákazníkovi. Dělal jsem vloni přední brzdy-destičky a hadice. Půjčili mi 3 různé typy hadic protože jsem si nebyl jistý které přesně potřebuju a to co mi zbylo jsem nepoužité jednoduše vrátil. A cena desky a hadice celkem 677,-. Opravdu spokojenost.

Jinak Kadett už zas jezdí, nepotkalo se to smiling smiley Hodně jsem to povolil, (v nejdelším místě se mi řemen tlakem ruky prohne o víc jak centimetr) ale jekotavý zvuk nezmizel, jenom se ztišil. Víc povolovat už se bojím, aby mi to nepřeskočilo. Po pár kilometrech to vždycky prohlídnu, abych zas nezůstal někde viset. Moc všem děkuji za rady a tipy!

Re: Problémy s rozvoďákem
Autor: Standa (IP zapsáno)
Datum: 13.02.2007 21:50

Rozvodovej remen se nenapina na pruhyb jako klinovej remen!!!
Rozvodak vezmes v nejdelsim miste mezi dva prsty a nesmi jit pretocit o vic nez 90 stupnu. Psal jsem to tady uz snad milionkrat.

Re: Problémy s rozvoďákem
Autor: vrabi (IP zapsáno)
Datum: 14.02.2007 06:43

Zkus ještě nastartovat se shozeným klíňákem, abys neřešil rámus v rozvodech a nebyl to altík smiling bouncing smiley

Re: Problémy s rozvoďákem
Autor: N@Plech (IP zapsáno)
Datum: 27.02.2007 20:56

Už jsem odhalil příčinu toho zvuku. Je to tím, že řemen není přesně na středu řemenic, je posunutý směrem od motoru a na horní řemenici přesahuje přes ni o 1mm. No a na vodní pumpě se opírá o kraj toho ozubeného kola pumpy a tím vzniká ten pazvuk. Chtělo by to řemen posunout asi tak 2mm směrem k motoru, jenomže nevím jak to udělat aby tam zůstal. Když jej nasadím na prostředek jak parří, tak se po pár otáčkách motoru zas vrátí mimo střed, jak jsem popsal výš. Jak teda mám docílit toho, aby rozvoďák běhal po středu řemenic, a neječel o kraj?

Re: Problémy s rozvoďákem
Autor: m.king (IP zapsáno)
Datum: 27.02.2007 21:21

Vypadá to, že nejsou souosé všechny kola a napínací kladky. Řemen se snaží tlačit do nějvyššího místa nebo jinak řečeno na větší průměr a ještě víc se natahuje.

m.king Astra F sedan X 17 DTL 94/12

Re: Problémy s rozvoďákem
Autor: D.J. (IP zapsáno)
Datum: 28.02.2007 12:54

Zkus ještě porovnat vodní pumpu s tou starou jestli je stejně hluboko nalisovaná řemenice. Postav je vedle sebe vrtulkama dolů a porovnej všechny vzdálenosti. Třeba je tá pumpa šmejd a jestli jo, tak ji běž reklamovat. Že by se uvolnilo (zasunulo nebo vysunulo) kolo na vačce nebo klikovce se mi nechce věřit.

Re: Problémy s rozvoďákem
Autor: N@Plech (IP zapsáno)
Datum: 28.02.2007 15:01

Bohužel v pumpě to nebude, tu jsem přeměřil šuplerou a má desetinu milimetru naprosto stejny všechny rozměry. To kde řemen je záleží na kole na klikovce, protože tam sedí přesně, na pumpě a na hornim kole je kousek mimo a když ho posunu jak má být sám se zas po pár otáčkách vrátí. Je to sice otázka 1,5-2mm což bych neviděl jako problém, ale štve mně ten zvuk, co to vyluzuje o vodní pumpu... Je možné nějak posunout spodní ozubené kolo od klikovky o 1mm směrem k motoru?

Re: Problémy s rozvoďákem
Autor: N@Plech (IP zapsáno)
Datum: 16.04.2007 09:33

Jsem už z mého kadetta celkem zoufalý, přesně stejná situace jako před měsícem. Najezdil jsem s novým rozvoďákem přes 1000km, rozvoďák pořád v pohodě, celou dobu jak nový, průběžně jsem ho kontroloval, a z ničeho nic nastartuju, ujedu 50 metrů a auto zdechlo a rozvoďák očesaný. Jelikož jsem vycházel z předpokladu, že nová vodní pumpa nemůže být vadná, rozdělal jsem vačkovou skříň a vyměnil gufero na vačkové hřídeli, bylo poničené. teď jsem si jistý, že v horním rozvodovém kole problém není, proto znova prosím o radu čím to může být. Na fotce je vidět, že rozvoďák nesedí na středu jak by měl, nevím proč... A taky jsem nahrál zvuk motoru, třeba byste podle toho mohli někdo poznat co je špatně. Video je tady: www.testovaciweb.ic.cz/Gal/video.avi

-=Kadett 1,3 r.v. 1989=-
-=C13N=-

Přílohy: IMG_0444.JPG (123.5KB)  
Re: Problémy s rozvoďákem
Autor: skalka (IP zapsáno)
Datum: 16.04.2007 10:43

podle toho sjetí to vypadá na ložisko hned za kolem rozvodu vačky za tím guferem!!!!eye popping smiley

Re: Problémy s rozvoďákem
Autor: N@Plech (IP zapsáno)
Datum: 19.04.2007 07:16

Tam žádné ložisko není sad smiley

Re: Problémy s rozvoďákem
Autor: D.J. (IP zapsáno)
Datum: 19.04.2007 14:42

Nevím, jestli je to možné, ale neměl někdo dole to rozvodové kolo a nenasadil ho obráceně ... Asi pitomost, ale v tvém případě už fakt nevím.

Re: Problémy s rozvoďákem
Autor: martinsyslik (IP zapsáno)
Datum: 19.04.2007 16:21

Ahoj,opravdu si myslim,ze to bude ve vodni pumpe,muze byt treba pod spatnym uhlem vyvrtana diry pro osu cerpadla,nebo spatne obrobena.Zkusil bych vzit jinou,treba i starsi,myslim na vyzkouseni.A pokud to nebude delat,ta je to jasny.

Re: Problémy s rozvoďákem
Autor: Standa (IP zapsáno)
Datum: 19.04.2007 17:29

Koukal jsi na dosedaci plochu na blok kam doseda vodni puma, je cista bez hrbolku? Ten zvuk co Te to vydava, dela nejspis ten plastovej dekl co rozvodak kreje ve spodni casti. Kdyz ho sundas, tak to odreny misto uvidis. Vetsinou se to stava tak, ze se spatne nasadi plast - kryt rozvodaku na plech co je kolem vodni pumpy a tam to dre a dre az se teplem remen roztrhne.
A jeste jedna vec, nasadil si spravne spodni rozvodovy kolo? Nesmi pod nim bejt zadna podlozka, sedne si samo rovnou na osazeni klikovky.

Re: Problémy s rozvoďákem
Autor: N@Plech (IP zapsáno)
Datum: 19.04.2007 17:55

Krytem to neni, ani plastovým ani plechy, dělá to totiž ten zvuk i bez nich a i bez kliňáku k alternátoru. Dolní rozvodové kolo jsem nesundával, to je jak bylo. Asi to bude tím jak píše martin, tou vodní pumpou. Ikdyž je nová...
Je možné, že by se do chladicí kapaliny mohl dostat nějaký bordel, co by mohl pumpu zastavit a pak odplavat´, že se zas točí volně?

Re: Problémy s rozvoďákem
Autor: D.J. (IP zapsáno)
Datum: 19.04.2007 18:07

To s nějakým svinstvem v chladící kapalině je dost nepravděpodobné,něco většího by se ti ve vrtulce zakouslo a neodplavilo.A co se týká vodní pumpy, dělám do autodílů a vodních pump jsem prodal určitě už dobrých pár set, z toho se reklamovaly tak 2-3 a vždycky proto, že přestala těsnit ucpávka na ložisku.

Re: Problémy s rozvoďákem
Autor: D.J. (IP zapsáno)
Datum: 19.04.2007 18:38

Tak jsem si poslechl to video, sice mám momentálně nanic repráky, které škrčí,ale můj první dojem byl na přešponovaný rozvoďák.

Re: Problémy s rozvoďákem
Autor: N@Plech (IP zapsáno)
Datum: 19.04.2007 19:29

Jo, taková rada taky už byla, povolil jsem, ale zvuk nezmizel, ani nezeslabil sad smiley Víc povolovat už jsem se neodvážil. V sobotu vymontuju pumpu a mrknu jak vypadá ta plocha kam pumpa dosedá. A jestli nenajdu stopu po čemkoli na lopatkách pumpy.

Re: Problémy s rozvoďákem
Autor: jiriras (IP zapsáno)
Datum: 04.12.2012 17:44

Zdravim stal se mi podobnej problem. Dneska sem se pustil do rekonstrukce motoru protoze uz dva roky stoji a objevil sem stejnej problem: remen votrhanej, utrhlej šroub na vačkove hridely a ani s ni nejde otočit a i ozubene kolo je otrhane. Chtel bych se tedy zeptat co s tim? kdyby se mi povedlo vyndat tu hridel tak by ta vačkova skrin byla asi stejne zni.cena tak asi bude nejlepsí řešeni sehnat celou skřin i s hrideli? jinak ventily v pohode a valce taky mam opel kadett C16NZ diky za rady

Jdi na stránku: Předchozí12
Aktuální stránka: 2 z 2


Jméno: 
Email: 
Téma: 
Připojit soubor
  • Můžete připojovat soubory následujících typů: jpg, gif, bmp, pdf
  • Soubor nesmí být větší než 600KB
  • k tomuto příspěvku může být připojeno ještě 3 soubor(ů|y)
Smileys
...
(loading smileys)
Spam prevence:
Prosím, opište tento kód. Toto opatření slouží k blokování automatických robotů, které vkládají spam (nevyžádané reklamy).
 **    **  **     **  **     **   *******   **    ** 
 **   **    **   **   ***   ***  **     **   **  **  
 **  **      ** **    **** ****         **    ****   
 *****        ***     ** *** **   *******      **    
 **  **      ** **    **     **         **     **    
 **   **    **   **   **     **  **     **     **    
 **    **  **     **  **     **   *******      **    
Powered by Phorum.