www.kadett.cz    www.opelastra.cz
Než zadáte dotaz do technické poradny, ujistěte se, že jste si přečetli FAQ - ČASTO KLADENÉ DOTAZY.

* Toto fórum slouží jako technická poradna pro vozy OPEL, pro jiné příspěvky použijte debatu.
* Než se na něco zeptáte, projděte si návody a články na stránkách, nebo použijte vyhledávání tady ve fóru! Spousta problémů se zde už několikrát řešilo.
* Uvádějte u příspěvků typ auta (Astra, Kadett) a označení motoru (C16NZ,C20NE, atd...).
* Adminem tohoto fóra je Standa. Moderátoři: Brouček, Vendys.
2. Motor :  Technická poradna   převodovka, vstřikování, palivová soustava, náplně, výfuk  
Chytá jak se mu chce
Autor: Rozzik (IP zapsáno)
Datum: 27.05.2005 09:58

Cus lidi (vrabi), potreboval bych poradit s matcinym autem, snad me nazabijete ze to neni kadett, ale principy jsou snad vsude stejny, je to Citroen ZX 1.4 z roku 92, jednoho dne to mamu nechalo kousek od baraku a motor toci jak divej ale ani si to neskytne, menil jsem ji potom tesneni pod hlavou a auto stalo asi dva tydny a kazdy den jsem to zkousel startovat, a nic, motor se toci a podotykam ze dost z lehka ale nenaskoci! Kontroloval jsem principy, bud neni co zapalit nebo cim, tak jiskru to hazi na vsech valcich, cistil jsem jeste rozdelovat, ale problem je s dodavkou paliva, cerpadlo funguje kdyz jsem ho napojil na primo, tak davalo benzin, ale pri startovani to benzin nedava, jestli zacne fungovat az pri nastartovani, taky mi to nekdo rikal ze nektera auta dodavaji benzin az pri nastartovani. U me Xsary je normalka po otoceni klicku slyset jak bezi cerpadlo, u tohodle jsem ho neslysel, pruser je ze to vzdycky mame chytlo kdyz ja jsem u toho nebyl, tak nevim jestli pred tim slo cerpadlo nebo ne. Dalsi zkousku jsem provedl tak ze jsem lehce nastrikal benzin nad klapku u vstiku a to motor naskocil a tak 5 vterin bezel pak to chciplo a zase se jen tocil a nic. Pruser je ze je to naprosto nepredvidatelny!! Uz jsme chteli auto odtahnout na diagnostiku ECU a ono naskocilo a dojelo az do servisu, ECU nehlasi zadnou chybu, nechali si ho tam na pozorovani a jezdili snim asi 100km nez je to nekde nechalo, pritahli to na diagnostiku a auto zase hned naskocilo. jednou to jede pak zase ne. Nemate nejaky napady cim by to mohlo byt??? Ja sazim na modul zapalovani, ten podle me ridi jak vstrikovaci ventil tak i to cerpadlo.
Zkuste mi neco poradit, s tim autem nas poslali domu ze nevi co stim, pry elektrikari, takovej elektrikar jako oni jsem ja taky kdyz nedokazou skotrolovat nejake soucastky samostatne, nejaky hodnoty jsou prece dany, jako u kadetta, kolik to ma mit odpor nebo proud atd. Jeste ze zato nic nechteli kdyz tam nic nespravili!!! Dik za info

Re: Chytá jak se mu chce
Autor: Standa (IP zapsáno)
Datum: 27.05.2005 10:19

Docela bych vsadil na rele palivovyho cerpadla.

Re: Chytá jak se mu chce
Autor: Jakub (IP zapsáno)
Datum: 27.05.2005 11:02

Presne tak - hledal bych zavadu nekde na davani benzinu - kuprikladu banalni GSIckova zavada - zaoxidovany kontatky benzinovyho cerpadla pod zadnim kolem - taky dokaze pekne potrapit.

Re: Chytá jak se mu chce
Autor: Rozzik (IP zapsáno)
Datum: 27.05.2005 11:20

Taky jsem zkousel to rele, nechal jsem ho proverit a pry je dobre, takze fakt nevim. Jinak ja jsem jednou neukostril modul zapolovani na C16NZ u meho kadetta a nasledne jsem nastartoval a odpalil jsem ho, mel jsem nastesti v zaloze jeden, taky to tocilo a nic, pruser ze nejsem elektrikar, jinak bych to rele treba obesel a zkusil to cerpadlo napijit primo, ale bojim se aby se nejak neodpalilo kdyz bude tlacit benal a on se tam bude jakoby tlakovat??? Jinak z hadicky co jde do vstriku, tak mi pripada ze je tam nejaka membranka, ktera ridi tlak a pak uz je hned vstrik, zkusim to vyfotit a ukazu vam to jak je to s porovnanim u kadetta. Zatim cus a dik

Re: Chytá jak se mu chce
Autor: jarad77 (IP zapsáno)
Datum: 27.05.2005 12:01

no každopádně bych zkusil připojit čerpadlo na klíček a se zapnutým klíčkem poběží čerpadlo.... nemělo by se mu nic stát, od střiku vede do nárže zpět hadice, takže to požene tudy... a protékajícim palivem se čerpadlo chladí takže bych se nebál že ho utavím. měl jsem to takhle na kadetu a v klidu to fungovalo....

Re: Chytá jak se mu chce
Autor: Oťas (IP zapsáno)
Datum: 27.05.2005 14:13

Měl by si zjistit tlak na vstřikách, jestli ti nezůstává viset přepouštěcí ventil co vrací beňo do nádrže, ale jakej má mít tlak Citroen to netuším, Astra 1.4 16V má 3atm. ale záleží na motoru, některá má 3,8.
Pokud tam bude stálej tlak a nechytne, tak potom hledat dál.

Re: Chytá jak se mu chce
Autor: Rozzik (IP zapsáno)
Datum: 30.05.2005 10:51

Oťas - je to jen jedno bod, zkusim to jak psal jarad77 napojit to na primo a zkusit jestli kdyz tam tece benal jestli to chytne, podle me to nechytne, proste to tam nepusti pres ten vstrik, ten musi byt nejak rizen???!!!

Re: Chytá jak se mu chce
Autor: Oťas (IP zapsáno)
Datum: 30.05.2005 11:20

Aha tak to pak jooo, zkus a dej vědět.



Jméno: 
Email: 
Téma: 
Smileys
...
(loading smileys)
Spam prevence:
Prosím, opište tento kód. Toto opatření slouží k blokování automatických robotů, které vkládají spam (nevyžádané reklamy).
  *******    *******   ********  ********  **    ** 
 **     **  **     **  **        **        ***   ** 
        **         **  **        **        ****  ** 
  *******    *******   ******    ******    ** ** ** 
        **         **  **        **        **  **** 
 **     **  **     **  **        **        **   *** 
  *******    *******   ********  **        **    ** 
Powered by Phorum.