www.kadett.cz    www.opelastra.cz
Než zadáte dotaz do technické poradny, ujistěte se, že jste si přečetli FAQ - ČASTO KLADENÉ DOTAZY.

* Toto fórum slouží jako technická poradna pro vozy OPEL, pro jiné příspěvky použijte debatu.
* Než se na něco zeptáte, projděte si návody a články na stránkách, nebo použijte vyhledávání tady ve fóru! Spousta problémů se zde už několikrát řešilo.
* Uvádějte u příspěvků typ auta (Astra, Kadett) a označení motoru (C16NZ,C20NE, atd...).
* Adminem tohoto fóra je Standa. Moderátoři: Brouček, Vendys.
3. Elektrika :  Technická poradna   ECU, osvětlení, přístrojová deska, čidla 
ECU
Autor: skalka (IP zapsáno)
Datum: 11.04.2005 11:43

Ahoj lidi.Mám takový "menší"problém.Mám kadetta 1.6 jednobod multec.Mám tam něco v háji a nemůžu najít co.Našel jsem ADSL zásuvku,že si vyblilám chyby a k mému zděšeni po spojení na krátko se nic nestalo.Ani při otočení kíčku,to se mi normálně rosvítí diagnostická kontrolka na palubce a po nastartování normálně zhasne.Tak nevím jestli je v háji ECU a nebo něco v kabeláži.Předem dík za pomoc.

Re: ECU
Autor: Standa (IP zapsáno)
Datum: 11.04.2005 12:07

No mozna by stalo za to, popsat co presne za problemy mas. Z Tvyho mailu se toho clovek moc nedozvi. Propojoval jsi spravny PINy u toho konektoru??
V navodech na kadett.cz je podrobny popis.

Re: ECU
Autor: Skalka (IP zapsáno)
Datum: 12.04.2005 08:09

Jo ADSL jsem našel upravého sloupku nad počítačem.Dokonce jsem ji odmontoval abych se ujistil,že je to ona.Je to tam i na ní dokonce popsaný.Spojil sem na krátko drátem piny-a- s -b-,ale žádný registr se mi nepodařilo vyvolat.Zkoušel jsem i různé kombinace jako sezapnutým klíčkem,nastartovat atd.Kontrolka na palubce fachá,protože když otočim klíčkem tak normálně svítí a po nastartování zhasne.Jde mi o to,že mi motor za studena se neudrží na volnoběhu i když je čidlo v pořádku"měřil jsem ho pro jistolu asi třikrát".No a za tepla mám někdy otáčky asi 1100-1200 a rosvítí se mi kontrolka a někdy za jízdy zhasne a někdy zas furt svítí.Krokáč to určitě není ten maká jak pánbůch,dokonce jsem ho pro jistotu vyčistil.Mám podezdření na lamdu,ale jsou to furt jen dohady když mi nejde vyvolat registr závad.

Re: ECU
Autor: Standa (IP zapsáno)
Datum: 12.04.2005 10:28

No jediny co Te muzu poradit, je promerit ten ALDL konektor resp. jeho PINy A a B proti konektoru do ridici jednotky, jestli je v tom nekdo nehrabal a nezapojil to blbe, nebo vubec. Schemata jsou taky v technice na kadett.cz.
JInak muzes zkusit propojit PIN A9 na ECU a kostru. To je stejny jako kdyz spojis A a B na ALDL konektoru. Predem upozornuju ze jestli se v elektrice moc nevyznas tak tohle nedelej a nech to na nekom kdo uz to delal.

Re: ECU
Autor: Skalka (IP zapsáno)
Datum: 12.04.2005 10:46

Stndo diky zkusímto.Jen se chci zeptat ze které strany se to bere.Když se dívám na ECU tak jsou tam dva konektory,jeden je větší.Od toho většího a nebo toho menšiho.

Re: ECU
Autor: Standa (IP zapsáno)
Datum: 12.04.2005 11:19

Kdyz ty konektory vytahnes z ECU a podivas se na ne z druhy strany, tak jsou tam popsany, myslim ze samicka i samecek (A1, A2...B1, B2....C1, C2...). Musis ale odpojit baterku kdyz budes vyndavat konektory.

Re: ECU
Autor: Skalka (IP zapsáno)
Datum: 12.04.2005 11:48

Dík jdu to prubnout,snad budu mít štěstí.

Re: ECU
Autor: Skalka (IP zapsáno)
Datum: 13.04.2005 06:37

Tak jsem neuspěl.Dráty jsem prozvonil ty jsou v pořádku,projistotu jsem očisti i piny v zásuvce a přihnul kunektory aby tam neby přechoďák a nic.lChyba je asi"v cenrálnim mozku lidstva".Z kusím ještě jiné ECU co na to bude řikat.

Re: ECU
Autor: Skalka (IP zapsáno)
Datum: 18.04.2005 19:20

Jelikož mě od pátka do neděle čekalo víc jak 800km tak mi to nedalo spát.Říkal jsem si,že jediné co jsem ješte nemněnil je lamda.Doma jsem měl jednu fungl novou na Felcku s předehřevem 4 vývod.Ve fázi zoufalství jsem ji namontoval a konektory připojil bajpasem.Po nastarování jsem nevěřil vlasním očím.Motor držel jak za studena a nezhasínal,tak na volnoběch za tepla asi 850 otáček.Předehřev jsem zapojil na přívod na cívku.Za více než 800km si ani jednou ECU nerosvítilo a motot šlapal jak hodinky!



Jméno: 
Email: 
Téma: 
Smileys
...
(loading smileys)
Spam prevence:
Prosím, opište tento kód. Toto opatření slouží k blokování automatických robotů, které vkládají spam (nevyžádané reklamy).
 ********    ******    ********   ********  ********  
 **     **  **    **   **     **  **    **  **     ** 
 **     **  **         **     **      **    **     ** 
 **     **  **   ****  ********      **     ********  
 **     **  **    **   **           **      **        
 **     **  **    **   **           **      **        
 ********    ******    **           **      **        
Powered by Phorum.