www.kadett.cz    www.opelastra.cz
Než zadáte dotaz do technické poradny, ujistěte se, že jste si přečetli FAQ - ČASTO KLADENÉ DOTAZY.

* Toto fórum slouží jako technická poradna pro vozy OPEL, pro jiné příspěvky použijte debatu.
* Než se na něco zeptáte, projděte si návody a články na stránkách, nebo použijte vyhledávání tady ve fóru! Spousta problémů se zde už několikrát řešilo.
* Uvádějte u příspěvků typ auta (Astra, Kadett) a označení motoru (C16NZ,C20NE, atd...).
* Adminem tohoto fóra je Standa. Moderátoři: Brouček, Vendys.
3. Elektrika :  Technická poradna   ECU, osvětlení, přístrojová deska, čidla 
ostřikovače - motorek
Autor: Riccardo (IP zapsáno)
Datum: 10.10.2005 12:45

Chlapi,

pokud už to tu bylo, fakt sorry, ale hledám to už nejmíň půl hodiny všude možně.......(v tématech)...

DOTAZ: jak na pojistné skříni zjistím ,která pojistka je pro motorek ostřikovačů? Z popisků mi to není jasné, stěrače stírají vpředu i vzadu ,ale motorek nevrčí....a tudíž nepracuje...Má to vůbec samostatnou pojistku?...zoxidované kontakty na motorku nejsou, ještě to musím proměřit,jestli tam leze šťáva, ale na těch pojistkách ne a ne to najít (hledal jsem symbol ostřiku, takový ten vodotrysk,nebo jak to mám popsat).

Díky, Riccardo

p.s.Neví někdo kolik bych dal za nový, pokud se ukáže, že dosloužil?

Re: ostřikovače - motorek
Autor: tonda (IP zapsáno)
Datum: 10.10.2005 12:52

Zkus to proměřit, ale já bych z vlastní zkušenosti tipoval, že je motorek potopenej ve vodě. Na čas jsem svůj nahradil škodováckým (pouze na přední sklo) a potom jsem naštěstí sehnal od dobrýho člověka jetej. Ptal jsem se v Kelly na novej a jen za motorek řekli pětikilo.

Re: ostřikovače - motorek
Autor: jarad77 (IP zapsáno)
Datum: 10.10.2005 13:14

tenhle motorek je stejnej na mnoha typech aut nejenom u ople. úplně stejný motůrek byl i na mercedesu i u vw. takže se zkus zeptat na motorek na vrakáčích, ale podle mě je po smrti ten motorek... Udělal mi to taky... hajzlík. :-)

Re: ostřikovače - motorek
Autor: Romano (IP zapsáno)
Datum: 11.10.2005 12:06

Riccardo: Stalo se mi to samé co popisuješ.Na tom motorku odešlo těsnění a voda z ostřikovačů ho prostě totálně vyrezla(vyžrala). Nevím jak ti příjde výhodné kupovat motorek na vrakáči (mě řekli 250Kč) bůch ví jak starej nebo rezavej a nebo koupit za 500Kč fungl nový.Já osobně jsem koupil nový.Rozhodni se jak chceš.Toť můj názor. Romano.


Re: ostřikovače - motorek
Autor: Riccardo (IP zapsáno)
Datum: 11.10.2005 12:59

Díky Vám chlapi,

asi to tak bude....a co se té pojistky týče?Je to ta samá jako na stěrače?

Dík,Riccardo

Re: ostřikovače - motorek
Autor: wombat (IP zapsáno)
Datum: 13.10.2005 08:21

Na vrakovišti jsem měl moturek mít za 50,- , ale měl jsem jenom 100 a on neměl zpátky, takže mi ho nechal zadarmo.

Že je funkční jsem si vyzkousel hned na místě, když jsem ho dal místo toho starého. Přeházel jsem kontakty a vyzkoušel. Hadičky se mi už přehazovat nechtělo, takže jsem si drobátko pokropil motor, ale za tu radost z funkčního moturku to stálo...

Motorek - ZPROVOZNĚNÍ :-)
Autor: Riccardo (IP zapsáno)
Datum: 27.10.2005 06:20

S určitým časovým odstupem popisuji svůj úspěšný zásah do chodu mého ostřikovacího motorku :-))

-postup byl: po zjištění, že na konektor se dostává 12V napětí jsem vytáhl celou nádobku na osřikování, vyprázdil ji, vysunul motorek. Profoukl vodu, připojil znovu na konektor - nefungoval....
Do poslední součástečky jsem ho rozebral - tzn.až na rozdělení rotoru a uhlíků bez vytahování vlepených magnetů :-))) .....celé vyčistil od rzi, ano pánové, i ten můj byl zateklý - a pak už jen chybělo nastříkat ho pořádně Konkorem,....a....OSTŘIKOVAČE OSTŘIKUJÍ!!! ...celé poskládat, zpátky zasadit do nádobky, zapojit...A JE TO! Při skládání samozřejmě bylo nutné použít i izolační pásku, aby zase motorek držel pohromadě, stejně jako ho ještě jednou vytáhnout z nádobky již plné směsi,( trochu to odnesl motor ),ale v motorku se vyrovnal tlak z nádobky a teprve potom začal fungovat i ponořený...Mravenčí práce na cca hodinku, ale 500,- za nový motorek v kapse...Žel jsem neměl možnost nafotit rozložení a složení vnitřností motorku, ale předpokládám,že průměřně manuálně zručný řidič si poradí...Takže víceméně tento příspěvek posílám pro utvrzení v tom, že to opravit LZE :-)

Riccardo

Re: Motorek - ZPROVOZNĚNÍ :-)
Autor: Zdena (IP zapsáno)
Datum: 27.05.2009 17:55

Zdravím, můžete, prosím, někdo popsat jak lze vytáhnout motorek ostřikovače z těla nádoby? Je nasazen např. na bajonetovém uzávěru a je s ním potřeba otočit např o x stupńů vlevo/vpravo? Moc děkuji.

Re: Motorek - ZPROVOZNĚNÍ :-)
Autor: Papez (IP zapsáno)
Datum: 27.05.2009 19:14

ani si to nezkousel co je jenom vsunutej do gumovyho tesneni na nadobce ale pocitej s tim ze ti to vytece normalne ho capni a vytahni zadnej zavit tam neni

Re: ostřikovače - motorek
Autor: Cosmo (IP zapsáno)
Datum: 17.08.2009 17:54

Ahoj,

motorcek na ostrekovace som mal aj ja vadny. Vytiahol som ho z nadrzky a prestriekal konkorom. Fungoval vynikajuco. Tesil som sa vsak predcasne. Ked som ho vsadil do nadrzky, ostrekovace fungovali ale nezdal sa mi ten tlak. Skontroloval som trysky ale situacia sa nezmenila. Dal som si nacas par dni a zrazu motorcek odmietol fungovat. Skratka po 10s pouziti pri ostrekovani uz viac nefungoval. Odporucam po odstraneni korozie konkorom, kontoxom alebo inym sprejom prestriekat zberacie kefy, turbinku cerpadla a hriadel napr. silikonovym olejom. Konkor alebo podobny sprej vam po case moze sposobit zadretie motorceka z dovodu usadenia povodnych korozivnych elementov. Olej v spreji urcite pomoze. Motorcek som po uplnom rozobrati uz nedokazal spojazdnit, napriek tomu, ze som starostlivo zlozil zberacie kefy, motorcek sa uz nerozbehol. Nakoniec som kupil motorcek od jedneho mileho pana, ktory mal pred domom vrak opla Kadetta. Poprosil som ho a motorcek mi venoval za financny obnos "aby bolo na pivo" :-) Som mu velmi vdacny lebo "opraveny" motorcek by som uz asi nespojazdnil :-)

Re: ostřikovače - motorek
Autor: Vendys (IP zapsáno)
Datum: 17.08.2009 21:25

Jasně. Turbínku si nastříkám olejem a radši ještě i stříknu do hadiček, abych měl té mastnoty na okně víc. V naprosté většině ty motorky odcházejí na spodní pouzdro a jeho "O" kroužek. Osobně si myslím a z vlastní zkušenosti vím, že se nevyplatí ho opravovat. Stejně za nějaký čas řekne dost.

Kadett E GSI 3dv. C20NE červený - minulost
Vectra A sedan C20NE vínová metal. - minulost
Vectra B kombi X25XE zelená metal. - minulost
Corsa C sport 3dv. Z17DTH červená

Re: ostřikovače - motorek
Autor: Gizmo_CZ (IP zapsáno)
Datum: 18.08.2009 11:07

300Kč stojí nový se100% garancí funkčnosti.

Rád bych věděl jak jsi pak "odmastil" odstřikovcí cesty smiling bouncing smiley
Přes to sklo musel být fantastický výhled! Zvlášť proti slunku the finger smiley

.



Opel Astra F Caravan X17DTL r.v.95


Promiň jsem "chudší duchem" pomalu mě to myslí. :-)

Re: ostřikovače - motorek
Autor: Papez (IP zapsáno)
Datum: 18.08.2009 19:57

caues gizmo ted se podelim ja u astry mi taky nesel moturek chyba byla v rzi na rotoru moturku ja ho vzal a rozebral ocistil nastřikal odrezovacem a pak silikoilem ted se ptam mel si ho nekdy rozebranej?je tam dole gumička ktera zabranuje se dostat vode z ostřiku do moturku 1vec ktera brani oleji do vody,mimo jine i od vyroby je namazanej olejem
a i kdyby se tam ta troska dostala je to opravdu zanedbatelne množstvi v ohledu na objem a vody do ostřikovaču nadoby
tak co chces kurna odmastovat nikdo tam prece neleje ojetej olej od šadyny nebo ty snad jo?
a co si budem povidat voda do ostřikovaču sama o sobe obsahuje ethanol a jina oranicka rozpouštědla ktera nam cisti sklo denodene



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Papez (18.08.2009 20:10)

Re: ostřikovače - motorek
Autor: Cosmo (IP zapsáno)
Datum: 19.08.2009 06:47

Ahoj,

tvrdim presne to iste ako Papez... Suhlasim, ja som mal na mysli normalne mnozstvo oleja a nie Liter :-) Okrem ineho par kvapiek urcite nezamasti sklo tak, aby nebolo priehladne a okrem ineho latky v kvapaline pre ostrekovace primarne mastnostu odstranuju, tak neviem o co potom ide.

To Vendys > Pokial odstranis hrdzu a nenamastis, tak sa ti po kratkom case znova vsetko zasekne, lebo Konkor NIE JE priamo urceny na mazanie ale iba na rozpustanie korozie... Ja som chcel svojou radou povedat iba tolko, ze pokial odstranite hrdzu, nezabudnite aj namazat. Ja som nenamazal a motorcek siel do ...
A v podstate je asi aj tak lepsie najst na vrakaci a vymenit...

Re: ostřikovače - motorek
Autor: Vendys (IP zapsáno)
Datum: 19.08.2009 14:47

Na vytvoření mastného-duhového filmu na okně stačí jedna kapka oleje, natož pár. Stejně jsi mě nějak nepřesvěděil o tom, že po opravě to čerpadlo ještě něco vydrží. Fakt radši dám ty tři stovky, než abych se s ním musel během nejbližšího čtvrt roku opět zabývat a nejlépe někde v mrazu, když přestane fungovat právě ve chvíli, kdy jsou siln.ice samý posolený marast.

Kadett E GSI 3dv. C20NE červený - minulost
Vectra A sedan C20NE vínová metal. - minulost
Vectra B kombi X25XE zelená metal. - minulost
Corsa C sport 3dv. Z17DTH červená

Re: ostřikovače - motorek
Autor: Gizmo_CZ (IP zapsáno)
Datum: 20.08.2009 06:24

Motorek jsem rozdělaný měl a jelikož jsem zjistil jak to po cca 15letach provozu vypadá fakt nevidím jediný dobrý důvod se s tím mastit. 289Kč stojí el. motorek odstřikovače na škodu felicii který má i odstik zadního okna. Myslím si, že tento motorek už auto přežije smiling bouncing smiley

.



Opel Astra F Caravan X17DTL r.v.95


Promiň jsem "chudší duchem" pomalu mě to myslí. :-)

Re: ostřikovače - motorek
Autor: Cosmo (IP zapsáno)
Datum: 21.08.2009 07:42

Ahoj,

Vendys > Ak si si precital poslednu vetu, napisal som, ze aj tak je to lespie vymenit za novy alebo z vrakoviska, pretoze po oprave sa to zasa poserie:
"A v podstate je asi aj tak lepsie najst na vrakaci a vymenit..."

Nechcel som nikoho presvedcit, ze motorcek sa da bez problemov opravit, skor naopak. Len som upozornil na to, kde som chybu pri oprave urobil ja. Nakoniec som ho aj tak vymenil za pouzivany ale v dobrom stave za par euro z vraku. Zvazoval som, ci ho nevymenim za novy motorcek z Favorita, ktory som mohol mat zadarmo, s tym, ze prisposobim zvysok ostrekovacov. Motorcek na Feliciu je u nas zbytocne drahy...



Jméno: 
Email: 
Téma: 
Smileys
...
(loading smileys)
Spam prevence:
Prosím, opište tento kód. Toto opatření slouží k blokování automatických robotů, které vkládají spam (nevyžádané reklamy).
  ******    ********   **     **   *******   **     ** 
 **    **   **     **   **   **   **     **  **     ** 
 **         **     **    ** **    **     **  **     ** 
 **   ****  ********      ***      ********  ********* 
 **    **   **           ** **           **  **     ** 
 **    **   **          **   **   **     **  **     ** 
  ******    **         **     **   *******   **     ** 
Powered by Phorum.