www.kadett.cz    www.opelastra.cz
Než zadáte dotaz do technické poradny, ujistěte se, že jste si přečetli FAQ - ČASTO KLADENÉ DOTAZY.

* Toto fórum slouží jako technická poradna pro vozy OPEL, pro jiné příspěvky použijte debatu.
* Než se na něco zeptáte, projděte si návody a články na stránkách, nebo použijte vyhledávání tady ve fóru! Spousta problémů se zde už několikrát řešilo.
* Uvádějte u příspěvků typ auta (Astra, Kadett) a označení motoru (C16NZ,C20NE, atd...).
* Adminem tohoto fóra je Standa. Moderátoři: Brouček, Vendys.
3. Elektrika :  Technická poradna   ECU, osvětlení, přístrojová deska, čidla 
Kontrolka airbagů
Autor: Michal (IP zapsáno)
Datum: 06.11.2005 16:51

Chlapi, možná, že jste tady na fóru již diskutovali na toto téma, jsem totiž novým čtenářem a hlavně majitelem Astry, G r.v. 1998, 1,7 TD a můj problém je v tom, že se nemůžu nijak zbavit rozsvícené sytě červené kontrolky na přístrojovce znázorňující airbag. Po zasunutí klíčků do spínací skříňky a aktivování kontrolek, kontrolka airbagu na chvíli (cca 2-3 vteřiny) pohasne, potom ale již po celou dobu trvale svítí a to hlavně během jízdy. Byl jsem s tím již na diagnostice, ale závadu mi nebyli schopni odstranit. Řekli mi jenom, že je to nějaká prkotina a na činnost airbagů to nemá žádný vliv. Njenom, že tímto si nejsem tak úplně jistý, ale hlavně rozsvícená kontrolka během jízdy a večer, když na sebe upozorňuje o to víc, není vůbec příjemné. Proto pokud s tímto problémem si někdo z Vás víte rady, budu rád za každou informaci. Díky a přeji mnoho dalších kilometrů bez závad a nižší ceny ropy do budoucna.

Re: Kontrolka airbagů
Autor: tokin (IP zapsáno)
Datum: 06.11.2005 18:28

Máš recht, nenechává tě to klidným a toj e dobře.Toto se tu již několikrát řešilo, přesnš Tvůj případ.Takžé listuj a hledej.Musíš hlavnš do autorizáku na diagnostiku - tam ti vypíší chybu a rovnou opraví, pokud to bude možné.Airbagy jsou ve chvílůi, kdy svítí kontrolka fakt nefunkční.Aspoň tak to řekli mě v aut.servisu na Kladně.Jinak počítej s cenou do 2,500Kč.Buď bude v pr..svazek bočního airbagu nebo čidlo nárazu (ve dveřích).Možná taky jen kontakt pod sedačkou(nejlépe je odpojit baterii a kontakty proletovat)

Re: Kontrolka airbagů
Autor: Tairo (IP zapsáno)
Datum: 09.11.2005 15:47

bezne se prodava atrapa airbagu, pokud nekomu vylitne a nechce utracet za novej, kdyz vi, ze bude auto prodavat. Takze pokud nejsi prvni majitel, mozna by stalo za to se na to juknout.

Re: Kontrolka airbagů
Autor: Crkyk (IP zapsáno)
Datum: 10.11.2005 08:17

pokud dáš atrapu tak je z bakelitu to poznáš pohým stiskem středu volantu pokud se ti prst propadne jako do koženky tak tam pytel je pokud je tvrdý plast je to atrapa

Re: Kontrolka airbagů
Autor: Mišut (IP zapsáno)
Datum: 17.11.2005 11:29

Přesně jak říká Tokin! Rozhodně když už je tam máš tak si zajeď do jinýho, nejlíp značkovýho servisu - maj tam s tím rozhodně už svý zkušenosti, ať ti to opraví.



Jméno: 
Email: 
Téma: 
Smileys
...
(loading smileys)
Spam prevence:
Prosím, opište tento kód. Toto opatření slouží k blokování automatických robotů, které vkládají spam (nevyžádané reklamy).
 **    **  **     **  **         **     **  **    ** 
 ***   **  ***   ***  **    **    **   **   ***   ** 
 ****  **  **** ****  **    **     ** **    ****  ** 
 ** ** **  ** *** **  **    **      ***     ** ** ** 
 **  ****  **     **  *********    ** **    **  **** 
 **   ***  **     **        **    **   **   **   *** 
 **    **  **     **        **   **     **  **    ** 
Powered by Phorum.