www.kadett.cz    www.opelastra.cz
Než zadáte dotaz do technické poradny, ujistěte se, že jste si přečetli FAQ - ČASTO KLADENÉ DOTAZY.

* Toto fórum slouží jako technická poradna pro vozy OPEL, pro jiné příspěvky použijte debatu.
* Než se na něco zeptáte, projděte si návody a články na stránkách, nebo použijte vyhledávání tady ve fóru! Spousta problémů se zde už několikrát řešilo.
* Uvádějte u příspěvků typ auta (Astra, Kadett) a označení motoru (C16NZ,C20NE, atd...).
* Adminem tohoto fóra je Standa. Moderátoři: Brouček, Vendys.
3. Elektrika :  Technická poradna   ECU, osvětlení, přístrojová deska, čidla 
Jdi na stránku: 12Následující
Aktuální stránka: 1 z 2
Zadní mlhovka + dálkové
Autor: Georgeeno (IP zapsáno)
Datum: 08.11.2005 07:55

Ahoj. Zapnu-li zadní mhlhovku, tak je vše v pořádku a vzadu svítí. Ale pokud zapnu do toho dálkové, tak se vypne. Dělá to u všech Kadettů? Podle mě je něco přehozené, takto to dělá u předních mlhovek. Ale nevím co? Můžete mi poradit prosím?

Re: Zadní mlhovka + dálkové
Autor: Crkyk (IP zapsáno)
Datum: 08.11.2005 08:04

Podívej se na starý předpis o svícení dle staré normy to bylo tak že při dálkových světlech nesmí svítit mlhové ono to vychází i s logiky když je mlha tak je ptákovina svítit dálkovými nové auta už tuto funkci nemají je to dobré i na to že šetříš dobíjení!!!!

Re: Zadní mlhovka + dálkové
Autor: Georgeeno (IP zapsáno)
Datum: 08.11.2005 08:35

Ok. Já chápu tu logiku. Chápu to ale u předních mlhovek a dálkových. Ale u zadního mlhového světla je to divný.
No a teď k tomu, jak to změnit. Jde to? Podle mě je to jen něco přehodit, ale teď jde o to co? :-)

Re: Zadní mlhovka + dálkové
Autor: Standa (IP zapsáno)
Datum: 08.11.2005 09:26

Nic neni divny, ma to prave tu logiku. Nic neres, neprepinej a hlavne po nicem nepatrej :-) v mlze stejne nemuzes svitit dalkovejma pac bys prd videl, jak pise Crkyk, tak vo co go?? A myslim ze kdyz poletis s dalkovejma (za nesnizeny viditelnosti) a bude Te jeste sviti mlhovka, tak te spousta za tebou jedoucich asi urcite nebude mit rada. Navic Ty nesmis oslnit a zadni svetlo do mlhy oslnuje jako krava. Ostatne minulej tejden jsme tohle resily na kadett debate - pouziti mlhovych svetel....

Re: Zadní mlhovka + dálkové
Autor: Brouček (IP zapsáno)
Datum: 08.11.2005 09:29

Opět se tu hledá problém,kde ve skutečnosti žádný není.Mrkni do vyhlášky,jak Ti píše Crkyk.Zapojení mlhových světel.Nebo chceš jezdit s dálkovýma a ještě oslňovat zadní mlhovkou,ty co jedou případně za tebou????????



Příspěvek upraven (08. 11. 2005 11:40)

Zdraví Brouček
Vectra A sedan C25XE modrá metalíza - minulost
Vectra C sedan Z18XE zelená metalíza - součastnost

Re: Zadní mlhovka + dálkové
Autor: Zdeněk (IP zapsáno)
Datum: 08.11.2005 10:15

Že by další expert?? Já jen že jsem se dnes kolem 3 ráno vracel ze Sedlčan a i když byla mlha /hustá, že by se dala krájet/ jen v okolí Benešova tak pomalu každé druhé auto mělo zapnuté přední i zadní mlhovky snad pořád........a bylo to opravdu nepříjemné.........
Tak se vykašli na nějaké úpravy a dodržuj vyhlášku, jinak je to pěkná džungle..

Re: Zadní mlhovka + dálkové
Autor: Georgeeno (IP zapsáno)
Datum: 08.11.2005 10:49

Ok ok ok. Já to tak teda nechám. :-)
Jen mě to přišlo zvláštní. Ale rád si nechám poradit.

PS: včera když jsem jel v mlze, tak jsem si logicky zapl zadní mlhové. No a vpředu jsem si (když nikdo nejel proti mě) zapínal dálkové, a rozhodně mi to pomohlo, abych viděl líp. To auto zamnou si pak ale muselo myslet, že jsem cvok, když na něho blikám. Proto vznikl tento dotaz.

Re: Zadní mlhovka + dálkové
Autor: Standa (IP zapsáno)
Datum: 08.11.2005 11:04

To auto za Tebou si urcite nemyslelo nic spatnyho, vzhledem k tomu, ze o tehle zavislosti mlhovky a dalkovych kazde moc dobre vi. A jestli si opravdu neco myslel, tak jen to ze ses blazen, kdyz svitis v mlze dalkovejma. :-)

Re: Zadní mlhovka + dálkové
Autor: Georgeeno (IP zapsáno)
Datum: 08.11.2005 11:05

Ok. Už to beru. :-) Ale když nevím, tak se zeptám. Takže díky

Re: Zadní mlhovka + dálkové
Autor: Zdeněk (IP zapsáno)
Datum: 08.11.2005 12:40

Kup si pořádný přední mlhovky a nemusíš zapínat dálkový.....Jak je zapneš a vypne se ti zadní mlhovka, nikdo tě neuvidí!! Nebo jo, ale blbě!!! A pak se ti někdo akorát podívá do kufru...:-(

Re: Zadní mlhovka + dálkové
Autor: Mišut (IP zapsáno)
Datum: 11.11.2005 05:48

No je vidět že tady většina má stejný názor. Nicméně já bych si dovolil souhlasit s Georgeenem pač pokud nemá auto přední mlhovky a jedeš v místech kde je místama mlha a místama ne tak si to občas přepneš na dálkový abys viděl líp dopředu. no a potom fakt blikáš mlhovkou jak trubka.
Pokud někdo ví jak to jednoduše předělat tak sem s tím.

Re: Zadní mlhovka + dálkové
Autor: Standa (IP zapsáno)
Datum: 11.11.2005 06:25

To Misut : Vis ale on ten figl prednich mlhovek je hlavne v tom, ze jsou nizko a tak mlhu podsviti narozdil od dalkovejch, ktery jsou v husty mlze proto nepouzitelny. Navic mlhovky maji jinej uhel rozptylu, prave proto aby nesvitily nahoru. Musi bejt samozrejme dobre serizeny a umisteny tak kam patri.
A jak uz jsem psal, az vyjedes z mlhy a zapomenes sviti zadni mlhovku, tak budes skutecne oblibenej.

Re: Zadní mlhovka + dálkové
Autor: fukin (IP zapsáno)
Datum: 12.11.2005 17:15

Jelikož jsem v tehdejší době,kdy mlhovky a to ani zadní nebyly v originální výbavě snad žádného auta dost často montoval,dobře vím,o čem je tu řeč. Podle tehdejší vyhlášky č.41 mlhovky nesměly svítit při dálkových světlech(o tom je tato debata). To znamená,že se buď napojily na tlumená světla,což bylo nejjednodušší a nebo se vsadilo spínací relé ukostřené dálkovými světly,v tom případě se mlhovky navázaly na obrysovky.
Jelikož tato část vyhlášky(nefunkce při dálkových) je už zrušena,stačí přívod proudu na mlhovky vzít z tlumených a napojit na obrysovky.
Ale popravdě řečeno,za zbytečné svícení zadními mlhovkami bych srážel do příkopy,zvláště ty,co je mají vysoko,není moc velká mlha a nemůžete je předjet,protože vás oslňují.

Re: Zadní mlhovka + dálkové
Autor: Jirka C (IP zapsáno)
Datum: 14.11.2005 09:36

to, ze se ma vypinat mlhove svetlo dobre vim. Ale proste si myslim, ze dalkove se mohou hodit zaroven s rozsvicenou zadni mlhovkou. To blikani vzadu je pak fakt ujety. A kdyz uz je ta vyhlaska zrusena, tak bych tu vazbu na dalkovy taky zrusil.

J astra 95

Re: Zadní mlhovka + dálkové
Autor: Tairo (IP zapsáno)
Datum: 14.11.2005 09:49

dalkovy se daji pouzit pouze pri MIRNE mlze, ze jsou videt patniky v dalce, ale stejne je to o hubu, kdyby se vyloupnul z "bile steny" pred autem, kterou ty dalkove vytvori, treba chodec. A pokud je mlha, ze by v ni i rakosnicek zabloudil (ta pohadkova bytost, ne spoluobcani z trzice), tak jedine tlumene, protoze jenom hovado poleti v takove mlze tak, ze mu nestaci dosvit tlumenych svetel. A blikani mlhovkou pri vjezdu/vyjezdu do/z mlhy skutecne spis ty za tebou oceni, nez aby jim vadilo, ze jim v jasnych usecich nesvitis cervenym reflektorem do oci.

Re: Zadní mlhovka + dálkové
Autor: Tajga (IP zapsáno)
Datum: 11.01.2006 22:37

Jasně, že je normální probliknout si dálkovýma i v mlze a to byl taky důvod, proč ten nesmysl z té vyhlášky odstranili. Přece nepojedu jen s potkávačkama, protže někdo říkal, že je to lepší, záleží snad na situaci, jako třeba v jaké výšce je mlha, jak je souvislá a další desítky okolností.

Re: Zadní mlhovka + dálkové
Autor: Robrt (IP zapsáno)
Datum: 12.01.2006 08:11

No nevím, já jsem velice rád, že mám přední mlhovky - protože jsem si ověřil že dálkové (i v mírné mlze) před autem fakt vytváří "bílou zeď". Jenom jednou jsem si v mlze svítil dálkovýma, ale to bylo na planině v Madarsku (cesta do HR) a ta mlha byla ve výšce cca 2m. Víckrát jsem už takovou mlhu nezažil (dálkové tentokrát vytvářely bílý "strop".
Sám nevím, jestli mi takhle mlhovky/dálkové fungují. Hned to omrknu ... ;-)



------------------------
Robrt Ostrava
Škoda Roomster 2010 1.4 16V

ex
Astra F Caravan 96 X18XE

ex
Astra F Caravan 96 X16SZR

Re: Zadní mlhovka + dálkové
Autor: Tajga (IP zapsáno)
Datum: 12.01.2006 09:39

>Robrt No vidíš, svítil, a nevím proč by to mnělo znamenat, že nejsi normální, jak se tu uvádí. A představ si, že by ti v tu chvíli nesvitili ani zadní mlhovky, jak bylo dřív.

Re: Zadní mlhovka + dálkové
Autor: Robrt (IP zapsáno)
Datum: 12.01.2006 11:14

To: Tajga

Ale já tehdy v té mlze (já v ní vlastně ani nebyl - to bych musel mít letadlo) svítil jen proto, že byla až půl metru nad střechou a v tu chvíli mě zezadu bylo vidět úplně v pohodě - nebo tvé koncové světla jsou ve výšce 2,5m nad vozovkou (pak ovšem nesplňují vyhlášku)?

Nechytej mě za slovo, byla to jen výjimka potvrzující pravidlo.



------------------------
Robrt Ostrava
Škoda Roomster 2010 1.4 16V

ex
Astra F Caravan 96 X18XE

ex
Astra F Caravan 96 X16SZR

Re: Zadní mlhovka + dálkové
Autor: Tajga (IP zapsáno)
Datum: 12.01.2006 12:00

Jenže ono se taky může stát, že mlha je v chuchvalcích a né pravidelně celou cestu a pokud ty s chuchvalce zrovna na nějakých třeba 70 metrů vyjedeš, dáš dálkový a zhasnou ti ty zadní mlhovky, tak tomu autu , co je za tebou ještě v mlze zmizneš. Jenom tak ten odstavec nesmazali.

Jdi na stránku: 12Následující
Aktuální stránka: 1 z 2


Jméno: 
Email: 
Téma: 
Smileys
...
(loading smileys)
Spam prevence:
Prosím, opište tento kód. Toto opatření slouží k blokování automatických robotů, které vkládají spam (nevyžádané reklamy).
 ********  **     **  **         **     **  **     ** 
    **      **   **   **    **    **   **    **   **  
    **       ** **    **    **     ** **      ** **   
    **        ***     **    **      ***        ***    
    **       ** **    *********    ** **      ** **   
    **      **   **         **    **   **    **   **  
    **     **     **        **   **     **  **     ** 
Powered by Phorum.