www.kadett.cz    www.opelastra.cz
Než zadáte dotaz do technické poradny, ujistěte se, že jste si přečetli FAQ - ČASTO KLADENÉ DOTAZY.

* Toto fórum slouží jako technická poradna pro vozy OPEL, pro jiné příspěvky použijte debatu.
* Než se na něco zeptáte, projděte si návody a články na stránkách, nebo použijte vyhledávání tady ve fóru! Spousta problémů se zde už několikrát řešilo.
* Uvádějte u příspěvků typ auta (Astra, Kadett) a označení motoru (C16NZ,C20NE, atd...).
* Adminem tohoto fóra je Standa. Moderátoři: Brouček, Vendys.
4. Podvozek :  Technická poradna   brzdy, pružiny, řízení, pneu, jízdní dojmy 
Jdi na stránku: Předchozí12
Aktuální stránka: 2 z 2
Re: prasknutá brzdová rúrka
Autor: paša (IP zapsáno)
Datum: 13.03.2006 17:47

To vrabi: to Pali C20NE/88, Brzdit ti bude po úprave ktorú som popísal v prvom príspevku a to že upcháš guličkou vývod z hlavného brzdového valca ktorý je prasknutý a bude brzdiť bez problémov. Ja som nemal guličku z ložiska tak som ju vyrobil z obalu na syr resp. alobal

Re: prasknutá brzdová rúrka
Autor: paranMax (IP zapsáno)
Datum: 13.03.2006 19:46

jo když to praskne myslím ta hadička tak nesmite brzdit jako obvikle ale s citem ono to brzdí ale nesmíte pedál sešlápnout až na podlahu.

Re: prasknutá brzdová rúrka
Autor: vrabi (IP zapsáno)
Datum: 14.03.2006 06:03

problém je v tom,že právě když ucítíš že se ti pedál propadá tak ho instinktivně prošlápneš co to jde, já jsem taky dlouho žil v přesvědčení že když mi praskne trubička tak budou brzdit aspoň dvě kola a auto normálně dobrzdím, bohužel praxe je poněkud odlišná :-(, v okamžiku prasknutí trubičky (většinou když potřebuješ prudce zabrzdit) prošlápneš pedál až na podlahu a auto jede dál, sice mírně zpomaluje ale rozhodně skončíš minimálně v půlce křižovatky, moc dobře vím že opel má dvoukruhové brzdy nicméně mě účinnost pouze jednoho okruhu velmi zklamala (a co teprve na to měl říkat ten záhon v kruháku který to odnesl :-))

Re: prasknutá brzdová rúrka
Autor: Pali C20NE/88 (IP zapsáno)
Datum: 14.03.2006 07:15

Tak sem to vcera risknul, a jel sem s autem z prace normalne dom (cca 15km). Jel sem pomalu a auto slo v pohode zastavit (v kombinaci s rucni brzdou). Takze v pohode. Dneska si du pro tu trubku v metrazi a ve CT to dam dokupy. Huraaaaa smiling smiley

Re: prasknutá brzdová rúrka
Autor: Uafs (IP zapsáno)
Datum: 14.03.2006 16:51

S tim prošlápnutím brzdy. Když sem asi před měsícem jel do školy auto celou cestu normálně brzdilo, ale z ničeho nic sem pedál prošlápnul až na zem, párkát sem to prošláp a zas to brzdilo, ten den to udelalo jestě asi 2x, Od tý doby v pohodě. Nevíte co to mohlo bejt?? (destičky dobrý, brzdovky dost a odvzdušněný to taky bylo...)??????

Re: prasknutá brzdová rúrka
Autor: sr71 (IP zapsáno)
Datum: 03.07.2011 15:36

Včera mě na astře F praskla přední pravá brzdová trubka, párkrát jsem zkusil zabrzdit, ale brzdný účinek minimální, tak jsem dojel domů na ruční brzdu, udivuje mě ale to co se zde už psalo, že ten jeden okruh opravdu použitelně nebrzdí.
Měl jsem za to že ty dva okruhy tam jsou proto aby se v případě úniku kapaliny z jednoho okruhu dalo bezpečně pokračovat v jízdě - teď už si to nemyslím, protože doma jsem navíc zjistil že nádržka s kapalinou je prázdná a už to nebrzdilo vůbec.
Předpokládám že u jiných aut bude situace podobná nebo ne?
Pokud by to někomu pomohlo, tak PP trubka u Astry F s ABS má délku cca 190cm a koncovky mají závit M10x1 a je tam čočkovité zakončení trubky.
Všimnul jsem si ale že koncovky druhého okruhu v ABS jednotce mají jiný - větší závit.

Re: prasknutá brzdová rúrka
Autor: Vendys (IP zapsáno)
Datum: 03.07.2011 23:06

Při jakékoli poruše brzd se má vozidlo odstavit a nikoli pokračovat v jízdě. winking smiley

Kadett E GSI 3dv. C20NE červený - minulost
Vectra A sedan C20NE vínová metal. - minulost
Vectra B kombi X25XE zelená metal. - minulost
Corsa C sport 3dv. Z17DTH červená

Re: prasknutá brzdová rúrka
Autor: kominik (IP zapsáno)
Datum: 05.07.2011 08:33

Pokud vím tak se s tím druhým okruhem počítá jen na nouzové dobrždění ihned když se závada projeví, a né na jízdu domů... Brzdovka samozřejmě vyteče jako při odvzdušňování, nemusíš ani šlapat na pedál.

Re: prasknutá brzdová rúrka
Autor: sr71 (IP zapsáno)
Datum: 05.07.2011 08:42

tomu rozumím, ale přece by nebylo nijak složité vyrobit to tak aby kapalina nevytekla - třeba přepážkou v nádržce kapaliny (nějak tak, pokud si dobře vzpomínám byl v nádržce oddělený spojkový a brzdový okruh u Š120)

Re: prasknutá brzdová rúrka
Autor: MilanK (IP zapsáno)
Datum: 30.12.2011 13:56

Dobrý den,
mám opel astra f caravan 1,7 D r.v. 1994.
pozoruji v garáži, že mi vždy vyteče pár kapek brzdové kapaliny v místě přesně uprostřed kol zadní nápravy. Zezadu z pohledu k nádrži není nic vidět, jen visící kapka. Nevím co tam může být ? Můžete mi někdo poradit ?
Děkuji.

Re: prasknutá brzdová rúrka
Autor: Bre@thlless (IP zapsáno)
Datum: 03.01.2012 11:55

je tam omezovač brzdného výkonu dle zatížení. Takovej váleček.

Re: prasknutá brzdová rúrka
Autor: mklink (IP zapsáno)
Datum: 20.01.2012 13:49

Moc Vám děkuji za radu " Bre@thlless ", zřejmě to nebude v servisu drahá oprava. Moc v zimě nejezdím a únik je nepatrný. nechám to na jaro. Ještě jednou moc děkuji.

Re: prasknutá brzdová rúrka
Autor: kubi (IP zapsáno)
Datum: 28.12.2014 15:37

Ahojte, nechci zakládat nové téma tak se ptám zde. Netuší prosím někdo jaké holendry jsou na brzdových trubkách u Astry F vzadu (v mém případě řidičova strana) - jde mi o takovou tu spojovací - je dvakrát zalomená a měla by být těsně před hadicí co vede nad nápravou. Je krátká, cca dohromady 30 cm? U Kadetta toto bohužel není, tam jsem měnil potrubí cca 2 měsíce zpět, proto mne překvapilo, že to Astra má takto. Mám tu trubičku už dosti rezavou a chci ji zavčas vyměnit neb i na STK prskali. Odhaduju, že jedna koncovka bude stejná jako na Kadettovi neboť ta hadice nad nápravou rozměry vypadá stejně ale raději se zeptám, jestli někdo netušíte. Při nejhorším ji sundám a změřím ale tomuto bych se rád vyhnul, neboť potřebuju pak s autem ještě dojet do garáže kde to budu měnit a jakmile ji sundám abych to změřil tak celý okruh zavzdušním žejo. Raději bych zítra zašel nechat udělat rovnou celou trubičku a tu si pak vyměnil. Netušíte prosím někdo?

Moc díky smiling smiley

__________________________________________________________________
Kadett E "Neela" - C13N >> C20XE swap

[picasaweb.google.cz]

Jdi na stránku: Předchozí12
Aktuální stránka: 2 z 2


Jméno: 
Email: 
Téma: 
Smileys
...
(loading smileys)
Spam prevence:
Prosím, opište tento kód. Toto opatření slouží k blokování automatických robotů, které vkládají spam (nevyžádané reklamy).
 **     **  **     **  **     **        **  **    ** 
 ***   ***  **     **  **     **        **   **  **  
 **** ****  **     **  **     **        **    ****   
 ** *** **  **     **  **     **        **     **    
 **     **  **     **  **     **  **    **     **    
 **     **  **     **  **     **  **    **     **    
 **     **   *******    *******    ******      **    
Powered by Phorum.