www.kadett.cz    www.opelastra.cz
Než zadáte dotaz do technické poradny, ujistěte se, že jste si přečetli FAQ - ČASTO KLADENÉ DOTAZY.

* Toto fórum slouží jako technická poradna pro vozy OPEL, pro jiné příspěvky použijte debatu.
* Než se na něco zeptáte, projděte si návody a články na stránkách, nebo použijte vyhledávání tady ve fóru! Spousta problémů se zde už několikrát řešilo.
* Uvádějte u příspěvků typ auta (Astra, Kadett) a označení motoru (C16NZ,C20NE, atd...).
* Adminem tohoto fóra je Standa. Moderátoři: Brouček, Vendys.
4. Podvozek :  Technická poradna   brzdy, pružiny, řízení, pneu, jízdní dojmy 
Pojede někdy rovně?
Autor: Jumper (IP zapsáno)
Datum: 05.08.2005 12:37

Zdravím všechny. Mám dotaz.Týká se OPELA VECTRY B rv 2001,kterou jsem koupil v roce 2004 jako mírně ojetou , nebouranou od Srby z Jíloviště. Měla najeto 40.000 km a od začátku mírně táhne doprava. Hned jsem tam jel zpátky a řekli mi že to jsou gumy. Koupil jsem nové. Nic. Pak mi řekli že jsou to disky. Koupil jsem nové. Nic. Třikrát dělali geometrii-bezvýsledně. Auto mám rok a pořád se s tím trápím. Naposledy mi řekli,kde máte napsáno,že to auto má jezdit rovně?
Tak to mě vytočilo. Kamarád mi poradil ,že to možná budou ramena.Vyměnil jsem obě originál. Stále stejně. Dělá to i při rozjíždění.Stahuje se volant doprava.Když jedu na rovině stále musím mírně přetahovat doleva.
Poradíte mi ? Nebo nějaký slušný servis,kde by objevili co je příčinou?
Děkuju moc.

Re: Pojede někdy rovně?
Autor: David (IP zapsáno)
Datum: 05.08.2005 13:20

Pokud není navalená (bouraná), tak to ještě může být závada někde na brzdách, které jsou zatuhlé (stačí zvednout auto a kola musí jít ručně otočit). A pak už to může být jen tím, že jezdíš po příliš vyspádovaných cestách winking smiley-) - tohle byl vtip.
Jo ještě je jedna možnost: je poškozená převodka řízení a někde Ti prolíná hydraulický olej a dochází k natáčení kol a proto musíš rukama držet přímý směr. Zkus jet pomaličku na parkovišti, nedržet volant a sleduj jestli auto zatáčí a jestli se výchylka volantu sama zvětšuje. Prostě se na tot zkus zaměřit. Možná by nebylo od věci to risknout, shodit na chvilku řemen a vyzkoušet to zatáčení, když servo není v provozu.

Re: Pojede někdy rovně?
Autor: Svaťa X18XE1 (IP zapsáno)
Datum: 05.08.2005 20:16

Byla vážně nebouraná ? Moje Astra G byla taky inzerována jako nebouraná, ale mechanik, kterého jsem měl s sebou při koupi poznal, že byla bouraná, ale velmi profesionálně, asi ve značkovém servisu, opravená.

Re: Pojede někdy rovně?
Autor: Petr 1 (IP zapsáno)
Datum: 17.08.2005 16:05

Je to vyvážením kol, já jsem jednou prohazoval přední za zadní a hned to začalo táhnout do prava, podívej se, jak velké závaží máš na kolech. Jakmile máš velká závaží, tak je to špatné. Zkus prohodit přední kola se zadníma a když to nepomůže, tak si je nech znova vyvážit.

Re: Pojede někdy rovně?
Autor: vrabi (IP zapsáno)
Datum: 18.08.2005 05:51

co je to 3x geometrie? pokud ti dělali jen sbíhavost tak to není k ničemu. musíš si nechat udělat kompletní geometrii všech kol, nejlépe laserem. můžeš totiž mít auto po bouračce "do rohlíku" a pak ti seštelovaná sbíhavost nepomůže.

Re: Pojede někdy rovně?
Autor: Jumper (IP zapsáno)
Datum: 19.08.2005 07:33

Tak jsem se dozvěděl, že mám auto kratší o 2,5mm na rámu. Nevíte,kde a za kolik by mě to srovnali? Protože to vypadá,že to je ta příčina.
Díky moc

Re: Pojede někdy rovně?
Autor: vrabi (IP zapsáno)
Datum: 19.08.2005 11:10

jestli myslíš rám pod motorem tak ten se rovná pěkně blbě, je totiž moc tuhej, jediný kdo ti pomůže je dobře vybavená karosárna s rovnací stolicí, cena vždy závisí na dohodě

Re: Pojede někdy rovně?
Autor: Jumper (IP zapsáno)
Datum: 19.08.2005 11:18

Díky,pokusím se nějakou sehnat.Nicméně,kdyby jste o nějakým slušnym servisu ,kde tohle dělají,věděli, v Praze nebo v okolí Prahy ,napište.

Re: Pojede někdy rovně?
Autor: Zdeněk (IP zapsáno)
Datum: 19.08.2005 19:00

To mi připadá, že ta vectra je po pěkný ráně a velmi dobře opravená.... na oko...

Re: Pojede někdy rovně?
Autor: IJK (IP zapsáno)
Datum: 21.08.2005 06:49

Takovejch !nebouranejch! aut už jsem viděl... Schválně koukni na světla nebo přední nárazník - prakticky na všech dílech má Opel rok a měsíc výroby, u originálních dílů je to tak měsíc-rok před ofociálním datem výroby celého auta, měněný díly jsou často novější (měněno za nový), nebo i podstatně starší (díl z vrakáče). Adam totiž nikdy neměl moc velký sklady.
A prodejci bych to otlouk o hlavu - pokud by text !nebouraná! byl v kupní smlouvě, reálně máš nárok vysoudit slušné odškodnění.



Jméno: 
Email: 
Téma: 
Smileys
...
(loading smileys)
Spam prevence:
Prosím, opište tento kód. Toto opatření slouží k blokování automatických robotů, které vkládají spam (nevyžádané reklamy).
 **    **  **    **   ******   **     **  ******** 
 **   **   **   **   **    **   **   **   **       
 **  **    **  **    **          ** **    **       
 *****     *****     **           ***     ******   
 **  **    **  **    **          ** **    **       
 **   **   **   **   **    **   **   **   **       
 **    **  **    **   ******   **     **  ******** 
Powered by Phorum.