www.kadett.cz    www.opelastra.cz
Než zadáte dotaz do technické poradny, ujistěte se, že jste si přečetli FAQ - ČASTO KLADENÉ DOTAZY.

* Toto fórum slouží jako technická poradna pro vozy OPEL, pro jiné příspěvky použijte debatu.
* Než se na něco zeptáte, projděte si návody a články na stránkách, nebo použijte vyhledávání tady ve fóru! Spousta problémů se zde už několikrát řešilo.
* Uvádějte u příspěvků typ auta (Astra, Kadett) a označení motoru (C16NZ,C20NE, atd...).
* Adminem tohoto fóra je Standa. Moderátoři: Brouček, Vendys.
4. Podvozek :  Technická poradna   brzdy, pružiny, řízení, pneu, jízdní dojmy 
Astra - zadni naprava oprava
Autor: Radim (IP zapsáno)
Datum: 01.11.2005 06:15

Mel jsem nehodu a mam posunutou zadni napravu zhruba o 0.7 - 1 cm, ze strany ridice. Karoserie je v poradku. Predbezne se musi vymenit pouze naprava a jeden zadni tlumic. Jinak vse v poradku, naboje jsou OK. Kolik stoji naprava ( starsi ) a tlumic. Co mi radite - po oprave prodat, nebo si auto nechat. Muze to mit velke nasledky na jizdni vlastnosti vozu po oprave. Dekuji moc, Radim PS: Astra F r.v.1992, 3dv provrdrni, motor 1.4 l

Re: Astra - zadni naprava oprava
Autor: Aligator (IP zapsáno)
Datum: 01.11.2005 07:34

Cis, jak ze strany řidiče?? to jako mysliš že zadní naprava je o 1cm do boku vučí přední napravě. Jestli to je tak, tak to jenom naprava nebude sice budeš muset koupit starší a zkontrolovat jak je na tom uchycení napravy tam to muže bejt hnutej nosnik, ale to poznaš jak ji vyndaš a budeš chtit dat novou tak uvidíš jestli ti tam sedne nebo ne.

Měl sem skoro podobnej problem měl jsem nosnik na jedný straně ohlej naprava dostala ranu a to dost velkou. Nosnik byl o 2cm poposunutej do předu směrem k řidič a do boku asi o 1cm.Tlumič byl taky ohnutej ale jen malinko. Nosnik mě srovnal typek na stolici za studena, hlavně neohřejvat autogenem,, nesmysl ti ten plech se okysličí a začne to hnit a je po nosniku.
Oprava mě stala mou praci vše sem si připravil. Stolice 1300 a naprava hola kostra 1200.

Jinak když si to daš na stolici tak ti to proměřej aby byli jizdní vlastnosti cajk nebo si stim pak někam zajed aby ti to proměřily třeba na geometrii.

Po opravě sem stim rok jezdim a bez problemu.

cis cis

Re: Astra - zadni naprava oprava
Autor: Radim (IP zapsáno)
Datum: 01.11.2005 12:16

Diky moc, dam vedet, jak jsem dopadl, ale automechanik se vrati az za 3 tydny. Snad to ten nosnik nebude.

Re: Astra - zadni naprava oprava
Autor: Dalibor M. (IP zapsáno)
Datum: 05.11.2005 20:13

Pokud by jsi mel zajem, mam k dispozici zadni napravu z Kadetta 1.3i. Jestli se nepletu, tak by mela pasovat i na Astru. Je samozrejme starsi. Vcetne naboju. Prodal bych ji levne, za par stovek. Jsem ze Severni Moravy (Havirov). V pripade zajmu se ozvi na mail.

Re: Astra - zadni naprava oprava
Autor: Slavek (IP zapsáno)
Datum: 06.11.2005 19:04

No ja auto koupil se souplou napravou. (Zjistil jsem to dodatecne) ten typek s tim takhle jezdil asi 8 let, takže na druhou stranu uz to bylo overeno. Jedinej problem co s tim mam je ze tam mel jeste vytuneny rozsireny kola a ty na jedne strany pri plnym aute a hrbech obcas dreli. Ted tam mam origos kola jak maji bejt a nemam s tim problem. Tak nevim. Mam tam cca rozdil 1cm do strany

Re: Astra - zadni naprava oprava
Autor: Radim (IP zapsáno)
Datum: 07.11.2005 06:31

Ahoj Dalibore. Poslal jsem ti email ohledne ceny, jsem z Ostravy. Diky moc

Re: Astra - zadni naprava oprava
Autor: Aligator (IP zapsáno)
Datum: 07.11.2005 06:35

to dalibor

zadni naprava s kadeta by tam možná sedla, ale to si nejsem jist jinak ta naprava je uplně jiná, naboje na kola jsou na pevno přivařený a na astře jsou příšroubovaný je to prostě jiný, a možná že i šiřka bude jina neproměřoval sem to. Každopádně bych osobně do toho nešel.

Re: Astra - zadni naprava oprava
Autor: Radim (IP zapsáno)
Datum: 07.11.2005 06:47

Diky Aligatore. Do te napravy z Kadeta nejdu, mam moznost sehnat holou napravu za 4000 Kc a nebo 2500 Kc. Da se zjistit pri koupu te napravy zda je v poradku a nema vadu. Aby treba to nesjizdelo gumy apod. Diky

Re: Astra - zadni naprava oprava
Autor: Aligator (IP zapsáno)
Datum: 07.11.2005 07:00

ty ceny co pišeš to je docela drahy. celou komplet napravu i snabojem bubnama tak za 4000 tacy z vrakače vic ne a to musí mit i stabilizator, jinak samotnej ram za 2500 to ujde ešte, jinak bejt tebou tak si tu napravu když ji budeš kupovat tak jí dat na rovnej beton nebo něco a nesmý se někde viklat měla by sedět rovně na zemi a kouknout jestli ty naboje jak na nich je přišroubovyný kolo tak jestli maj stejnej uhel podle voka nebo vodovahy ale to je tak zhruba a kouknout jestli někde není ohla to zhruba poznaš.

jinak ty odklony nejlepe poznaš na aute a ty se daj doladit tim jak je ten naboj přišroubovanej tak tam dat podložky vymezovaci jde to ale blbě, naštesti jak sou přišroubovaný tak to jde na kadetácky ani prd to nejde.

Re: Astra - zadni naprava oprava
Autor: Radim (IP zapsáno)
Datum: 10.11.2005 14:44

Tak zitra jsi jdu pro spravene auto. Nakonec se nemusela menit naprava, pouze oba zadni tlumice. Na geometrii vse v poradku. Cela oprava stala 2000 kc. Ale oddychl jsem si teda poradne.



Jméno: 
Email: 
Téma: 
Smileys
...
(loading smileys)
Spam prevence:
Prosím, opište tento kód. Toto opatření slouží k blokování automatických robotů, které vkládají spam (nevyžádané reklamy).
 **        **     **  ********    ******   ******** 
 **         **   **   **     **  **    **     **    
 **          ** **    **     **  **           **    
 **           ***     ********   **           **    
 **          ** **    **         **           **    
 **         **   **   **         **    **     **    
 ********  **     **  **          ******      **    
Powered by Phorum.