www.kadett.cz    www.opelastra.cz
Než zadáte dotaz do technické poradny, ujistěte se, že jste si přečetli FAQ - ČASTO KLADENÉ DOTAZY.

* Toto fórum slouží jako technická poradna pro vozy OPEL, pro jiné příspěvky použijte debatu.
* Než se na něco zeptáte, projděte si návody a články na stránkách, nebo použijte vyhledávání tady ve fóru! Spousta problémů se zde už několikrát řešilo.
* Uvádějte u příspěvků typ auta (Astra, Kadett) a označení motoru (C16NZ,C20NE, atd...).
* Adminem tohoto fóra je Standa. Moderátoři: Brouček, Vendys.
4. Podvozek :  Technická poradna   brzdy, pružiny, řízení, pneu, jízdní dojmy 
domontovani ABS
Autor: rockycz (IP zapsáno)
Datum: 06.03.2006 15:33

mozna hloupy dotaz, nevim presne jak to funguje, ale - jde do Astry F domontovat nejakym rozumnym zpusobem ABS ? popripade co je k tomu potreba (treba z vrakace) a jestli to za tu namahu bude stat.... (s ABS jsem nikdy nejel), diky,

Astra F, 1997, X16SZR

Re: domontovani ABS
Autor: dusan (IP zapsáno)
Datum: 06.03.2006 15:54

domontovat sa to da. Co presne, to ti odpovedia iny. Ale co sa tyka jazdy s ABS a bez, je to podla mna 100 a 1. Ja na mojom kadete nemam ABS na firemnom ABS mame. Ked je sneh , je to uplne ina jazda. Na svojom aute ked zacnem brzdit, iba cakam, kedy ma zacne smykat a tocit, na firemnom proste brzdim ako chcem a nedostanem smyk. Takze najblizsie auto co budem kupovat, uz musi mat ABS ( a klimu , ale aspon poloautomaticku )

Re: domontovani ABS
Autor: Standa (IP zapsáno)
Datum: 06.03.2006 16:33

Potrebujes servoventily (kovova krabice, ktera se umistuje misto expanzni nadrzky), pres ktery zenes brzdovy trubicky (k tomu novy trubicky, protoze ty puvodni budou kratky), kabelaz, ridici jednotku a cidla na predni a zadni kola. A potom uz to jen namontovat a zapojit na napajeni kontrolku ABS a diagnostickej konektor. :-)
Ale pozor, naprava uz musi bejt pripravena na cidla, tak ze je lepsi sehnat persony a zadni napravu z auto co ABS melo. K tomu jeste taky expanzni nadobku, ktera se umistuje na stranu k alternatoru do mist kde vyustuje kabelovej svazek od ECU a v neposledni rade i plastovou trubku ktera je uchacena na zadni strane motoru a je z ni vedenej mimo jine prave vyvod do expanzky.

Re: domontovani ABS
Autor: fukin (IP zapsáno)
Datum: 09.03.2006 20:02

Další problém je s kabeláží,mám dvě Astry na jezdění a teď jsem koupil jednu na náhradní díly. Ta má ABS a pod kapotou,věřím,že nejenom tam je úplně jiná kabeláž.Všechno jsou to nafty a stejné stáří.
Na jezdění s ABS jsou rozdílné názory,člověk si to musí vyzkoušet,znám hodně odpůrců a já z ABS taky zrovna nejsem nadšený.Najezdím měsíčně kolem tří tisíc kilometrů většinou po silnicích té nejhorší třídy,vyzkoušel jsem oboje a raději ABS nechci.Hodně mých kolegů ABS má a většina je proti(jedná se i o dost nová auta). Ale to si musí každý opravdu vyzkoušet.

Re: domontovani ABS
Autor: vrabi (IP zapsáno)
Datum: 10.03.2006 08:02

vykašli se na to, dělal jsem to jednou a víckrát už o tom nechci slyšet, je to hrozná práce, potřebuješ druhý kompletní auto s naprosto shodným motorem , hromadu trpělivosti a dobře vybavenou dílnu

Re: domontovani ABS
Autor: rockycz (IP zapsáno)
Datum: 10.03.2006 14:02

dik vsem, myslel jsem ze to bude jednodussi, s takovou se asi radeji spokojim s abs nacvicenym v noze i kdyz trosku pomalejsim smiling smiley, vypada to dost nakladne a narocne.

Re: domontovani ABS
Autor: chajda (IP zapsáno)
Datum: 08.05.2006 12:32

Teď mi to známý automechanik dělal. Z auta bez papírů mi dal ABS na moje. Moje astra byla připravená na ABS. Takže kabeláž seděla. Velký konektor na levo v motoru. Vyměnit ABS v motoru zadní bubny, přední kola (komplet) a vysokotlaký hadičky v motoru. Pokud tvé auto neni připravené na ABS tak se na to vy.....



Jméno: 
Email: 
Téma: 
Smileys
...
(loading smileys)
Spam prevence:
Prosím, opište tento kód. Toto opatření slouží k blokování automatických robotů, které vkládají spam (nevyžádané reklamy).
 ********         **   *******   **      **   *******  
 **     **        **  **     **  **  **  **  **     ** 
 **     **        **  **     **  **  **  **  **        
 **     **        **   ********  **  **  **  ********  
 **     **  **    **         **  **  **  **  **     ** 
 **     **  **    **  **     **  **  **  **  **     ** 
 ********    ******    *******    ***  ***    *******  
Powered by Phorum.