www.kadett.cz    www.opelastra.cz
Než zadáte dotaz do technické poradny, ujistěte se, že jste si přečetli FAQ - ČASTO KLADENÉ DOTAZY.

* Toto fórum slouží jako technická poradna pro vozy OPEL, pro jiné příspěvky použijte debatu.
* Než se na něco zeptáte, projděte si návody a články na stránkách, nebo použijte vyhledávání tady ve fóru! Spousta problémů se zde už několikrát řešilo.
* Uvádějte u příspěvků typ auta (Astra, Kadett) a označení motoru (C16NZ,C20NE, atd...).
* Adminem tohoto fóra je Standa. Moderátoři: Brouček, Vendys.
4. Podvozek :  Technická poradna   brzdy, pružiny, řízení, pneu, jízdní dojmy 
tyčka stabilizátoru
Autor: Vladimír (IP zapsáno)
Datum: 01.10.2006 19:34

Mám Astru 1.7D, rok 92 caravan. Po letošní zimě došlo na předku k utržení tyček stabilizátoru (průměr 22), dílem výtluků na silnici a dílem narušení nosného průřezu tyčky korozí. Sehnat nové nebyl problém (Auto Kelly). Jsem teď před problémem jakým postupem je namontovat. Pokud to někdo již řešil, Dík za odpověd.

Re: tyčka stabilizátoru
Autor: mart (IP zapsáno)
Datum: 02.10.2006 19:00

já měnil tyčky stabilizátoru(plastové)na Astře G.jednoduchá práce,povolíš spodní a horní matku na čepech a vyměníš.Zkus to,určitě to dokážeš,hlavně jestli se ti bude čep protáčet,nezapomen,že si ho musíš bud chytit,stranovym klíčem,nebo na konci závitu v čele je otvor pro imbus.

Re: tyčka stabilizátoru
Autor: mart (IP zapsáno)
Datum: 02.10.2006 19:06

mimochodem když sem je měnil třeba na mazdě,málem sem vytek,matky byli totálně zarezlý v závitu,na zadku byl přístup a použil sem flexu a odbrousil je,ale na předku sem se nedostal s ní a musel sem je odsekávat sekáčem,dvě hodiny jedna matka,nechci strašit,nejdřív si matky stříkni nějakym žroutem korozi,třeba WDéčkem a nech den působit,v podstatě je to práce na půl hodky,ale když nejdou povolit matky,je to na půl dne,jak pro koho teda,třeba to někdo umí rychle i tak.přeju ti abys je neměl přirezlý.

Re: tyčka stabilizátoru
Autor: Karel (IP zapsáno)
Datum: 03.10.2006 20:59

tak jsem dnes zjistil že mi zrezivěl a utrhl se čep tyčky stabilizátoru na levém rameni! Snad ho rychle seženu! Před rokem jsem měnil utržený kloub na pravé straně a je zřejmé že je to slabé místo na stabilizátoru! Z výměnou by neměl být problém! Povolit matku na kloubu a vyšroubovat!Našroubovat nový na tyčku a přitáhnout druhou stranu kloubu k nápravě!

Re: tyčka stabilizátoru
Autor: fukin (IP zapsáno)
Datum: 06.10.2006 19:07

Párkrát jsem to už dělal,už jsem tady i o tom psal.
Zbytek pouzdra na stabilizátory odříznout,smirkem očistit obnaženou plochu. A teď to hlavní,mnoho lidí(i já kdysi)si řeklo,že stačí namazat olejem nebo vazelínou. V tom případě si nachystej rozbrušovačku a další silentblok.
Vezme se obyčejné tekuté mýdlo na ruce(zjistil jsem,že stačí i Jar),namaže se hřídel i vnitřek silentbloku a narazí kladivem. Pár klepnutí,případně přes dřevěný špalek a je to. Pokud to namažeš nějakým oficiálním mazadlem,dostaneš se do půlky. Prý to jde i grafitovou vazelínou,ale to nemám vyzkoušený,mýdlo se mně osvědčilo.

Re: tyčka stabilizátoru
Autor: Vladimír (IP zapsáno)
Datum: 15.10.2006 12:53

Mohu přidat zkušenost, že grafitová vaselina je na toto špatná, pouzdro šlo max. do poloviny. podařilo se jej stahnout stahováčkem po ohřátí hřídele v okolí silembloku (horkovzdušnou pistolí). Mohu potvrdit zkušenost fukina nejlepší je mazlák (mazlavé nebo - tekuté mýdlo). Mohl jsem si tento krok vedle uštřit, jenže já tu informci dostal 5min. po 12. I přesto díky



Jméno: 
Email: 
Téma: 
Smileys
...
(loading smileys)
Spam prevence:
Prosím, opište tento kód. Toto opatření slouží k blokování automatických robotů, které vkládají spam (nevyžádané reklamy).
  ******   ********  ********  ********  **     ** 
 **    **     **        **     **        **     ** 
 **           **        **     **        **     ** 
 **           **        **     ******    ********* 
 **           **        **     **        **     ** 
 **    **     **        **     **        **     ** 
  ******      **        **     ********  **     ** 
Powered by Phorum.