www.kadett.cz    www.opelastra.cz
Než zadáte dotaz do technické poradny, ujistěte se, že jste si přečetli FAQ - ČASTO KLADENÉ DOTAZY.

* Toto fórum slouží jako technická poradna pro vozy OPEL, pro jiné příspěvky použijte debatu.
* Než se na něco zeptáte, projděte si návody a články na stránkách, nebo použijte vyhledávání tady ve fóru! Spousta problémů se zde už několikrát řešilo.
* Uvádějte u příspěvků typ auta (Astra, Kadett) a označení motoru (C16NZ,C20NE, atd...).
* Adminem tohoto fóra je Standa. Moderátoři: Brouček, Vendys.
4. Podvozek :  Technická poradna   brzdy, pružiny, řízení, pneu, jízdní dojmy 
Jdi na stránku: 12Následující
Aktuální stránka: 1 z 2
Náraz do sloupu
Autor: MetalKalic (IP zapsáno)
Datum: 22.11.2008 15:46

Ahojte lidi, tak jsem se bohužel přidal k těm nešťastníkům, kterým se podařilo nabourat. Jel jsem si do vedlejšího města za kolegou, kde jsem měl uschovány zimní pneumatiky, že si tam přehodím kola. Bohužel už jsem nedojel, zastavil mě náraz do sloupu asi ve 20 km/h na zledovatělé cestě bez posypu. Má první bouračka po asi 200.000 km bez nehody. yawning smiley( Airbagy nevystřelili, auto jde normálně nastartovat a jede, jen jde špatně řadit. Kola se točí v pohodě a lehce. Chci se tedy zeptat, jak je řešený předek co se týče uchycení motoru, převodovky, kol atd. - slyšel jsem, že je to jeden kus, nějaký rám, který vše drží. Rád bych tedy znal Váš názor, zda se ještě vyplatí auto opravovat a kolik případně taková oprava může vyjít. Fotky jsou zde: [ZdenekSoska.Net] . Je zničený nárazník, obě světla, maska, kapota, chladič a to by mělo být vše. Zajímá mě hlavně ten rám, jestli jeho pohnutí může být příčinou špatného řazení. Pokud někdo máte i nějaké součástky na prodej, budu rád, když se ozvete. Děkuji všem za rady a pokud už se tu podobný problém řešil, tak se omlouvám za nové téma.

Re: Náraz do sloupu
Autor: MartinTomáš (IP zapsáno)
Datum: 22.11.2008 17:23

20Km/h jo? a chladič na sračky a navalený až na motor, to ti nebaštím!!

Vsadím se o co chceš, že je hnutý motor s převodovkou! proto ti jde špatně řadit! Nezlob se na mě, ale já bych měl strach to nastartovat. Myslím si, že je to z hlediska ceny opravy totálka!
Kups stejné auto za 4O tis a tohle rozprodej na ND vyjde ti to levněji než do toho mím skromným odhadem vrazit 20tis!

Opel Astra Caravan F X17DTL r.v. 95

Re: Náraz do sloupu
Autor: MetalKalic (IP zapsáno)
Datum: 22.11.2008 18:16

No, o to právě jde, že si myslím, že je to hnuté, a tak jsem se ptal, kolik myslíte, že by to stálo a jestli to má cenu. Pokud by to bylo do dvaceti tisíc, tak bych to ještě asi opravil, nemá cenu zase kupovat další auto a rvát do něj další peníze, když to moje je opravené komplet, dané LPG atd. Jel jsem opravdu tak 20 km/h, maximálně tak 25 km/h, ale jak to sklouzlo, tak to prostě navalilo přímo do sloupu, no. sad smiley Jak se to řeší s tím hnutým motorem, musí se předpokládám na stolici to jít srovnat, že? Kolik to tak může stát? A jak se to dělá s tím prodejem na náhradní díly? Nikdy jsem to neřešil a co jsem tak slyšel, tak se auto musí ekologicky zlikvidovat a to prý nikdo oficiálně nevystaví bez kompletního auta. Čili jak to porozprodávat? Díky za informace.

Re: Náraz do sloupu
Autor: Gizmo_CZ (IP zapsáno)
Datum: 22.11.2008 20:08

Cus all

No kolik stojí stolice ti já nepovím, ale si vem že to musíš celé rozdělat. Mluvím bohužel s vlastní zkušenosti.

Budeš potřebovat nové nebo použité tyto díly:
ceny velmi orientačne! neuvedl jsi r.v. + typ motoru!

Kapota = ?? jedině vrak jinak nová bez laku 2100Kč

mřížka = 500Kč nové

nárazník = 1700 vrakoviště + výstuha pokud bude potřeba + 500Kč

přední čelo = 917Kč nové

reparatura předního čela kompletní = 866Kč nové

vrchní příčka předního čela = 583Kč nové

P/L držák zadního světla = 2x 570Kč

chladič 1.4, 1.6 = 1233Kč (zde asi nový starý koupit nemá cenu)

klakson = 100Kč vrak

Světla 2x doporučuji valeo v žádném případě neber Bosch jsou do žluta a slepnou! na vraku 600Kč jedno + 2x 200Kč motorek

bílý blikač pro oranž.žárovku = 2x 200Kč nové

700mlm namíchání barvy do spreju dle auta = 2x 700Kč

No a jsme na cca 12tis bez práce za základ! a to ještě co seženeš na vraku???

No a to je jen začátek toho co vidím že máš KO! Kdo ví co s tím je dál! K tomu si připočítej práci servisu a kde jsi?! Radím ti finančně tě to zrujnuje!

Já vím že je to hrozný já osobně jsem tohle řešil před rokem (srážka se srnou v 40Km předek byl celý vražený k motoru! ještě že chladič jen vyskočil s uložení a tím se zachránil. Celé mě to vyšlo na 17tis (světla, motorky,blinkry,nárazník,klakson, vyrovnání servis 8tis!! + hafol práce jsem si dělal sám! + barva.

Kdybych to byl věděl, koupil bych "pojízdné" stejné auto za cca 20-30tis to rozmontoval na ND díly a zbytek ještě rozprodal! kastli bych dal na zvrakování a máš doklad o ek. likvidaci.Nebo prodáš papíry a kastli na železo.

.



Opel Astra F Caravan X17DTL r.v.95


Promiň jsem "chudší duchem" pomalu mě to myslí. :-)



Upraveno 2 krát. Naposledy upravil Gizmo_CZ (22.11.2008 20:11)

Re: Náraz do sloupu
Autor: MetalKalic (IP zapsáno)
Datum: 22.11.2008 20:45

Gizmo, díky za odpověď. Ironií osudu je, že jsem si to zavinil asi sám tím, že když jsem šel včera vyvažovat zimní kola do pneuservisu, nabídli mi i jejich přehození. Ale chtěl jsem ušetřit zhruba dvě stovky, že si to prostě udělám sám o víkendu. No, tak se mi ta ušetřená dvoustovka docela prodražila. Další ironií je i to, že jsem nedávno zrušil havarijní pojištění. No jo, ono hold když je člověk pojištěný tak se nic nestane, jakmile to zruší, hned se něco semele. Takže mám prostě pech, co se týče auta tak opravdu. Škoda, že se mi nepodařilo vjet do té branky jak jsem se snažil, bych jí prorazil a škody by určitě nebyly takové jako teď od sloupu. Ale štve mě to, o auto se starám jako opravdu málokdo, pořád ho nějak vylepšuju, naposledy před týdnem jsem do něj koupil rádio za čtyři litry, nový olej za litr (ještě nevyměněný), včera jsem koupil světla pro denní svícení za dva litry, namontovat už jsem je ale nestihl. Je to hold osud. Štěstí mám alespoň v tom, že tam nešel žádný člověk. Ještě tedy uvidím, jak to udělám, moc se mi do toho už investovat nechce, nehledě k tomu, že to auto ještě pořád splácím. Ale zase splácet ho a nemít nic? Ještě by mě zajímalo, jestli třeba lze prodat na náhradní díly LPG, co tam mám. Zda je možné, aby si ho někdo koupil a někde mu ho použité namontovali. To asi tak jednoduše nepůjde, že? Je to docela balík, 25.000,- Kč. Myslím, že nejdražší věc na tom autě. Pokud někdo zná cenu srovnání na stolici, prosím napište. Jinak je to Astra F Caravan, motor X14XE (1,4; 16 V), rok výroby 1997.



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil MetalKalic (22.11.2008 20:49)

Re: Náraz do sloupu
Autor: Gizmo_CZ (IP zapsáno)
Datum: 22.11.2008 22:10

Máš seznam ju

.



Opel Astra F Caravan X17DTL r.v.95


Promiň jsem "chudší duchem" pomalu mě to myslí. :-)

Re: Náraz do sloupu
Autor: D.J. (IP zapsáno)
Datum: 23.11.2008 20:19

Bez urážky, ale pokud někdo měl na havarijní pojištění a během týdne do auta vrazí za relativní zbytečnosti nebo spíš zbytnosti 7.000,- tak asi bude schopný do auta vrazit 30000,- na opravu. A jestli tam máš plyn, tak bych o opravě asi uvažoval.Nejspíš budeš mít hnutou krapet převodovku vůči motoru,ta rána šla přímo na spoj bloku motoru a převodovky.Astra F už má vepředu pod motorem takový pomocný rám, když ten bude hnutý, jakože asi jo, připočti klidně dalších 5000,- .

Re: Náraz do sloupu
Autor: Gizmo_CZ (IP zapsáno)
Datum: 23.11.2008 20:50

Já si myslím, že by se mu vyplatilo koupit za 2Otis podobné auto a přehodit si celý předek a zbytek rozprodat na ND. jenže to chce mít na to prostory a to je problém kam potom to rozebraný auto dát.

.



Opel Astra F Caravan X17DTL r.v.95


Promiň jsem "chudší duchem" pomalu mě to myslí. :-)

Re: Náraz do sloupu
Autor: MetalKalic (IP zapsáno)
Datum: 23.11.2008 20:59

No, možná rádio je zbytečnost, ale olej mi jako zbytečnost nepřijde a denní svícení má taky něco do sebe - lépe se dobíjí akumulátor, když najednou spadne spotřeba o nějakých 150 W dolů, což se v zimě docela hodí. Jinak prostory by byly, jsem sice z paneláku, ale mám možnost dát si auto k bratrankovi k baráku. A jinak ten rám sice stojí něco přes čtyři tisíce, ale na vrakovišti bude levnější, nehledě na to, že už se mi ozvali lidé na inzerát, co mi ho nabízejí ještě levněji. Ale stejně ještě pouvažuju, jak to udělám. Ale myslím, že jsme docela odběhli od tématu, ptal jsem se původně na to, jak je řešeno uložení motoru a kolik asi vyjde narovnání na stolici. winking smiley

Re: Náraz do sloupu
Autor: Gizmo_CZ (IP zapsáno)
Datum: 23.11.2008 22:41

Uložení motoru je myslím řešeno 3 silenbloky + převodovka

orientační ceny rovnací stolice ale počítej ještě + rozdělání auta! to jsou ceny pouze za výkon tj za srovnání!!
[www.ivecomoravia.cz]

.



Opel Astra F Caravan X17DTL r.v.95


Promiň jsem "chudší duchem" pomalu mě to myslí. :-)

Re: Náraz do sloupu
Autor: oplik.jenik (IP zapsáno)
Datum: 26.11.2008 06:40

nechápu výraz hnuta převodovka od motoru :-) Rána do bloku ani nejspíš nedošla nehledě na to že se to zastavilo o svody...
tohle bych jště uvažoval opravit, šlo to do měkýho místa bez výztuhy proto se to tak promačkalo.... blatmík a spáry dveří se zdají OK.. nehledě na to že je vezpod rám kterýho se to nejspoíš ani nedotklo..

takže bych šel do opravy... pokud vše poscháníš zas tak drahý to ani nebude

Re: Náraz do sloupu
Autor: MetalKalic (IP zapsáno)
Datum: 26.11.2008 09:34

No, právě že spáry na obou stranách se mezi blatníkem a dveřmi rozešly, navíc levý blatník je mírně vyboulený. A myslíš, že to tedy není hnuté, když jde špatně řadit? Navíc mám i mírně rozhozenou geometrii, protože rovně to jede až když je volant od 1/4 otáčky vlevo, což předtím nebylo.

Re: Náraz do sloupu
Autor: oplik.jenik (IP zapsáno)
Datum: 27.11.2008 09:44

nejřív bych to odstrojil, až na podběhy.. blatníky dolu chladič ven nárazní atd.. aby bylo co nejvíc vidět...

- řazení nejde protože po ráně se hnula kulisa řazení... to vypadá že šel jedn podběh nahoru a psunul"nadzvedl" převodovku, ale vážně z fotek takhle nejde nic poznat..

doporučuji to očesat

Re: Náraz do sloupu
Autor: MetalKalic (IP zapsáno)
Datum: 27.11.2008 11:26

Chystám se na to o víkendu, pokud bude hezké počasí. Mám totiž k dispozici jen garáž, kde se to auto nevejde, takže musím dělat venku. sad smiley

Re: Náraz do sloupu
Autor: MartinTomáš (IP zapsáno)
Datum: 27.11.2008 14:32

Nafoť to a dej pak sem fotky ju

Opel Astra Caravan F X17DTL r.v. 95

Re: Náraz do sloupu
Autor: oplik.jenik (IP zapsáno)
Datum: 28.11.2008 06:03

hlavně nafot věci nad rámem, pod oknem a uchycení rámu do podběhu, rohy podlah, spodní příčku a podběhy bez plastů

Re: Náraz do sloupu
Autor: MetalKalic (IP zapsáno)
Datum: 28.11.2008 08:30

Pánové, díky za zájem a Vaše rady, zkusím to všechno nafotit. Ovšem nevím, kolik toho v tomto počasí rozeberu než mi zmrznou ruce. winking smiley

Re: Náraz do sloupu
Autor: Gizmo_CZ (IP zapsáno)
Datum: 29.11.2008 20:53

Tož láhev špiritusu s sebou smileys with beer

.



Opel Astra F Caravan X17DTL r.v.95


Promiň jsem "chudší duchem" pomalu mě to myslí. :-)

Re: Náraz do sloupu
Autor: MetalKalic (IP zapsáno)
Datum: 01.12.2008 17:15

Tak jsem se k rozborce zatím nedostal, místo toho jel koupit auto na náhradní díly. Cesta na laně asi 490 km od Plzně do Frenštátu p/R byla velmi zajímavá, už takovou šílenost nikdy nepodniknu. grinning smiley

Re: Náraz do sloupu
Autor: MartinTomáš (IP zapsáno)
Datum: 03.12.2008 00:06

doufám, že jsi to tahal po dálnici smiling bouncing smileysmiling bouncing smiley

hele pakto nafoť a i to auto co jsi dotáhl the finger smiley

Opel Astra Caravan F X17DTL r.v. 95

Jdi na stránku: 12Následující
Aktuální stránka: 1 z 2


Jméno: 
Email: 
Téma: 
Smileys
...
(loading smileys)
Spam prevence:
Prosím, opište tento kód. Toto opatření slouží k blokování automatických robotů, které vkládají spam (nevyžádané reklamy).
 **     **  ********  **      **   ******    **    ** 
 **     **     **     **  **  **  **    **   **   **  
 **     **     **     **  **  **  **         **  **   
 *********     **     **  **  **  **   ****  *****    
 **     **     **     **  **  **  **    **   **  **   
 **     **     **     **  **  **  **    **   **   **  
 **     **     **      ***  ***    ******    **    ** 
Powered by Phorum.