www.kadett.cz    www.opelastra.cz
Než zadáte dotaz do technické poradny, ujistěte se, že jste si přečetli FAQ - ČASTO KLADENÉ DOTAZY.

* Toto fórum slouží jako technická poradna pro vozy OPEL, pro jiné příspěvky použijte debatu.
* Než se na něco zeptáte, projděte si návody a články na stránkách, nebo použijte vyhledávání tady ve fóru! Spousta problémů se zde už několikrát řešilo.
* Uvádějte u příspěvků typ auta (Astra, Kadett) a označení motoru (C16NZ,C20NE, atd...).
* Adminem tohoto fóra je Standa. Moderátoři: Brouček, Vendys.
4. Podvozek :  Technická poradna   brzdy, pružiny, řízení, pneu, jízdní dojmy 
brzdy bubnove astra f
Autor: Thoms (IP zapsáno)
Datum: 17.12.2008 18:48

zdravím všechny oplaky mam takovy problem kdyz trosku prudce slapnu na brzdovy pedal tak se mi na prave zadni strane kolo dostane do smyku nevite prosim cim to muze byt na leve strane jsem daval novy brzdovy valecek a oblozeni uz to jsou asi 2 mesice a ted se mi zacala¨dostavat do smyku prava strana tak jsem to rozebral a na nic jsem neprisel vse vypada OK myslim si ze neni chyba nikde, jeden znamej mi rekl ze by to mohl delat zatezak ale ze je moc drahej MOC PROSIM nesetkal se s timto problemem nekdo dekuji predem za kazdou radu ps: kdyz zvednu zadni kola a nekdo slapne na pedal a zkousim otocit zadnimi koli tak s nimi nehnu tak ze brzdi obe kola MOC prosim za kazdou odpoved

Re: brzdy bubnove astra f
Autor: Vendys (IP zapsáno)
Datum: 17.12.2008 18:56

Tak především o brzdách je toho tady dost a dost. I o blokování bubnovek. Ale pár věcí k tomu napsat můžu. Proč myslíš, že tam ty brzdy jsou? Aby těmi koly šlo otočit rukou, když někdo stojí na brzdě? To asi ne viď? Další věc je taková, že nechápu, proč jsi dělal jen jednu stranu brzd. Vždycky se dělají obě najednou, vyhneš se pak takovým problémům. Když jsi měnil brzdový váleček, odvzdušnil jsi to pak pořádně? Co přední brzdy? Není to třeba o tom, že ta levá zadní si ještě nesedla, přední brzdy nestojí za moc a jediné, které brzdí, je to pravé zadní? Co to udělá, když přibrzdíš ruční brzdou? Hlavně jeď pomalu, až to budeš zkoušet.

Kadett E GSI 3dv. C20NE červený - minulost
Vectra A sedan C20NE vínová metal. - minulost
Vectra B kombi X25XE zelená metal. - minulost
Corsa C sport 3dv. Z17DTH červená

Re: brzdy bubnove astra f
Autor: Thoms (IP zapsáno)
Datum: 18.12.2008 07:17

vím mas pravdu mel jsem vymenit obe ,koupeni je mam tak to hned vymenim ,v te dobe jsem toho mel moc (rodina v nemocnici) ,dneska to hned napravím . Utrhlo se mi oblozeni na te leve zadni strane a vyjel i valecek proto jsem ho daval novy aby netekl . K tomu predku daval jsem asi pred mesicem nove kotouce i desticky na obou stranach ted jak to tady pisu mi asi dochazi ze to muze byt asi ten problem ze ta prava zadni strana nejlepe sedi ale moc dekuju ze kazdou odpoved dneska se polepsim a vymenim tu pravou zadni stranu



Jméno: 
Email: 
Téma: 
Smileys
...
(loading smileys)
Spam prevence:
Prosím, opište tento kód. Toto opatření slouží k blokování automatických robotů, které vkládají spam (nevyžádané reklamy).
 **    **  **    **        **  **     **  ******** 
 ***   **  **   **         **  **     **  **       
 ****  **  **  **          **  **     **  **       
 ** ** **  *****           **  **     **  ******   
 **  ****  **  **    **    **   **   **   **       
 **   ***  **   **   **    **    ** **    **       
 **    **  **    **   ******      ***     ******** 
Powered by Phorum.