www.kadett.cz    www.opelastra.cz
Než zadáte dotaz do technické poradny, ujistěte se, že jste si přečetli FAQ - ČASTO KLADENÉ DOTAZY.

* Toto fórum slouží jako technická poradna pro vozy OPEL, pro jiné příspěvky použijte debatu.
* Než se na něco zeptáte, projděte si návody a články na stránkách, nebo použijte vyhledávání tady ve fóru! Spousta problémů se zde už několikrát řešilo.
* Uvádějte u příspěvků typ auta (Astra, Kadett) a označení motoru (C16NZ,C20NE, atd...).
* Adminem tohoto fóra je Standa. Moderátoři: Brouček, Vendys.
4. Podvozek :  Technická poradna   brzdy, pružiny, řízení, pneu, jízdní dojmy 
Jdi na stránku: Předchozí12
Aktuální stránka: 2 z 2
Re: Pružiny
Autor: Lukin (IP zapsáno)
Datum: 03.01.2009 08:21

Gizmo_CZ> vidim ze o podvozku nic nevis, tak si nabarvi ty svoje pruziny a dej si pivko. smileys with beer Kdyby ses svezl v aute se sportovnim podvozkem, tak uz bys ho nedal z ruky. Auto se nenaklani, neuskakuje, je vic nez dost stabilni a presne.

Jarda> Aby si tady mnozi nemysleli jake jsem prase, a ze delam akorat ZKURVING tak to upresnim.

Moje pruziny pochazeji z Kadett GSi 2.0 16V, ktery vazi nejakych 1010kg, mam je na Astre 1.6, ktera vazi nejakych 1050kg, ok priznavam necelych 50kg jsem uletel, ale pruzinami to nezkoncilo, dalsi cast podvozku jsou stavitelne Koni tlumice, nove cepy a silentbloky, takze za ten podvozek muzu dar ruku do ohne. Tim jsem chtel rict, ze pruziny Kadett - Astra sice shodne jsou, ale kazda sada je primo urcena pro dany typ vozila a primo danou vybvu, prave k vuli hmotnosti. Takze kazdy, kdo se do takove zameny chce pustit, at zvazi jestli to za to riziko stoji, kdyz najdete na vrakarne nejake pruziny z Kadett 1.4 a date si je na Astru GSi. A ruku na srdce, kolik znate lidi, kteri jezdi na vyteklych tlumicich a popraskanych pruzinach, ani o tom nevi, nebo to neresi, kolik mladych frajeru davaji na origo tlumice kratsi pruziny, nejcasteji jen do predu. O proti tomu je muj podvozek naprosto stabilni a v poradku. Kdyby se nekdo chtel podivat, tak tady je fotodokumentace: [picasaweb.google.com]

Re: Pružiny
Autor: Gizmo_CZ (IP zapsáno)
Datum: 03.01.2009 08:35

Jasně souhlasím s tebou já narážel na rádoby sportovní pružiny noname. Samozřejmě kvalitní pružiny od renomovaných výrobců je něco jiného - tam je ale i jiná cena! jde mi o to bastlení Českého človíčka a vymýšlení blbostí co z čeho lze nebo nelze prohodit

.



Opel Astra F Caravan X17DTL r.v.95


Promiň jsem "chudší duchem" pomalu mě to myslí. :-)

Re: Pružiny
Autor: Zdeno 113 (IP zapsáno)
Datum: 03.01.2009 08:48

Dobře tak tu rozjedu debatu o něcěm jiným! je jiný spůsob jak navíšit výkon,než je chip tuning,za stejnou cenu??? cca 5000-8000tis. Kč????

Re: Pružiny
Autor: Standa (IP zapsáno)
Datum: 03.01.2009 09:05

Panove ja myslim, ze by ste meli tohle debatu o ho*ne ukoncit. Dekuji.

To Zdeno : Kup si jiny auto se silnejsim motorem.

Re: Pružiny
Autor: dokturek (IP zapsáno)
Datum: 03.01.2009 11:18

the finger smileythe finger smileythe finger smiley standa to vyřešil

Re: Pružiny
Autor: zdeno 113 (IP zapsáno)
Datum: 03.01.2009 15:19

Stando,nechci se hádat , ale za kolik myslíš že prodam astru f r.v96???? Navíc vim co v tom autě mam,další věc je že koupim v mí cenový relaci jinej střep-do kterýho nevidim a budu do toho jen cpát prachy. Takhle mam jakš takš motor v kupě a chci nějakej ten výkon přidat,a koukal sem na parametry po chipu a nemyslim si že to nebude znát!

Re: Pružiny
Autor: Vendys (IP zapsáno)
Datum: 03.01.2009 16:01

Bude to znát úplně stejně, jako když na Astru dáš nějaké sportovní pružiny z Kadetta a zbytek podvozku necháš původní. smiling smiley A opět jsme u toho. Sám píšeš, že nechceš cpát prachy do něčeho, do čeho nevidíš. Standa napsal dle mého správný názor, ale stejně chceš cpát prachy do nějakého čipu. Pořád to samý dokola. To mi připomíná jednoho co slyšel, že ostrá vačka upraví křivku výkonu na sportovnější. Tak ji vzal na brusku a udělal ji víc do špičky.

Kadett E GSI 3dv. C20NE červený - minulost
Vectra A sedan C20NE vínová metal. - minulost
Vectra B kombi X25XE zelená metal. - minulost
Corsa C sport 3dv. Z17DTH červená

Re: Pružiny
Autor: pesto (IP zapsáno)
Datum: 06.02.2012 20:23

nazdar chlapi,ohladom tych pruzi,vperu som spokojny ale v zadu citim kazdy jeden hrb,nadskakuje mi zadok jak cernoske,neviem ci to bude v pruzinach,ci by to chcelo maksie alebo naopak tvrdsie,alebo mozno je chyba v niecom inom?
pozeram ze tu mate debatu len o osobnych nazoroch,co sa komu paci,tak sa opytam na ,,normalnejsiu" vec
dikes majstri

Re: Pružiny
Autor: ondre palen (IP zapsáno)
Datum: 24.12.2012 09:11

Ahoj kluci, chtel bych si o trochu zvednout zadek a aby byl tvrdsi. U jakeho auta to tam jde? Nebo vite o necem jak by se to dalo udelat? Dik

Re: Pružiny
Autor: Lukin (IP zapsáno)
Datum: 01.01.2013 22:34

a co chces pomoct? zvednout zadek ze židle, nebo jak eye rolling smiley bože... nechápu jak to někdo může mít v té lepě tak vyrubané smoking smiley

-------------------------------
http://img98.imageshack.us/img98/9787/myopelys8.gif
Astra F GSi 16V M2.8 150ps

[picasaweb.google.com] - monopost gallery

Re: Pružiny
Autor: Standa (IP zapsáno)
Datum: 02.01.2013 07:09

Hele Lukine, kazdej mame nekdy spatny dny, ale uz ctu od tebe druhej prispevek, kterej se me z nejakyho duvodu vubec nelibi.

Re: Pružiny
Autor: m.artty (IP zapsáno)
Datum: 02.01.2013 13:11

Lukin je totiž dost namyšlenej poslední dobou, dává to najevo všude, ne jen tady thumbs up

-------------------------------------------------------
'86 Opel Kadett GLS 5 dv. hatchback (C18NE)
'88 Opel Kadett GSI cabrio (C20NE)
'00 Opel Omega 2,5 TD (X25DT)

Re: Pružiny
Autor: ToBu (IP zapsáno)
Datum: 26.04.2013 21:16

Zdravím vás tu všechny. Chtěl bych jen vědět názor někoho, kdo se v autě občas hrabe. Mám astru f 1,4, 16V kombi. Při STK přišli na prasklé obě levé pružiny. Nechal jsem tedy logicky vyměnit všechny 4. Po výměně je celé auto viditelně čumákem nahoru. Nemáte nápad, čím by to mohlo být. Je třeba rozdíl v pružinách, pokud je v autě jiný motor, třeba těžší nafťák? Nebo ještě jeden možná úplně debilní nápad - nemohl omylem dát zadní na předek? Nevím jaká je délka a průměr pružin, takže prosím nechci slyšet, že jsem úplnej ocas, jen mě zajímá názor. Předem dík za odpovědi.

Re: Pružiny
Autor: ToBu (IP zapsáno)
Datum: 28.04.2013 16:35

Přeji krásnou neděli. Koukám, že mi nikdo neodpovídá, patrně proto, že Vám dotaz přišel stupidní. Teď jsem viděl zadní pružinu venku a je mi jasné, že by dopředu z hlediska průměru krajního závitu dát nešla ani omylem. Nicméně i kdybych bral, že předek je vysoko z důvodu vymačkání původních pružin, stále je tu problém se zadními pružinami. Nevíte někdo, jestli pasují na kombi buď ze sedana nebo pětidvířka? Samozřejmě, že to budu reklamovat, protože zadek je tak měkký, že když se u prázdného auta zhoupnu na kouli, tak jsem na dorazu.Jen bych se sám rád dopátral důvodu a k jaké záměně mohlo dojít, protože už přesně slyším ty výmluvy v autodílně. Předem dík za odpovědi. T.B.

Re: Pružiny
Autor: Zdeněk (IP zapsáno)
Datum: 28.04.2013 17:10

Nikdo ti neodpovedel, jelikoz jsme meli klubovy sraz. To uz asi nevyreklamujes, mel jsi si to zjistit hned a koupit pruziny zesilene. V jakem stavu jsou dosedaci misky pruzin + gumy???

Re: Pružiny
Autor: Standa (IP zapsáno)
Datum: 28.04.2013 17:15

No, vis tady na poradne nedrzime stalou sluzbu a o vikendu ma vetsina lidi jinou praci nez sem kazdou chvilku koukat, jestli naaaahodou nekdo neco nechcce.

A jinak s pruzinama je to dost slozity.. V katalogu by se mela pruzina vybirat podle motoru (ropa/benzin, obsah) a karoserie (sedan, hatchback, kombajn ...), ale bohuzel kazdej vyrobce muze mit jinou tvrdost pruzin.

Tak ze ono hazet to rovnou na servis nemusi byt vzdy na miste, ale kazdopadne kdyz (jestli vubec) videli, ze je neco spatne, meli objednat jinej typ pruzin.

V kazdem pripade bych to sel se servisem resit.

Re: Pružiny
Autor: ToBu (IP zapsáno)
Datum: 28.04.2013 18:49

Moc se omlouvám, jestli to vyznělo až tak blbě, nemyslel jsem to zle. Já s tím autem jel vlastně poprvé až dnes, předtím to byl jen pohledový dojem. Teď jsem zjistil, že je to fakt hrozná jízda a nezdá se mi, že by vůbec mohly ty zadní být na tohle auto. Výměna proběhla v pátek, tak doufám, že to vyreklamuju. Já navíc ty pružiny nekupoval, komplet jsem to zadal, protože se raději nehrabu v něčem čemu neruzumím. Dík za odpovědi a ještě jednou se omlouvám za svoji netrpělivost. T.B.

Re: Pružiny
Autor: Alpental (IP zapsáno)
Datum: 12.06.2013 13:23

Zdravím, tak jak to dopadlo nakonec, tak jestli byla faktura atd.., ale známe to u nás že..

Jinak řeším podobný problém, mám Caravan v plynu takže extra navíc zátěž v zadu ve VTP 1130 pohotovostní a když budu chtít vést něco těžšího, tak bych nerad byl moc při zemi, u Vrabiho jsem četl, že tam dal z Ascony, ale ty se nějak nemohu najít nové a z vrakáče bych nevzal ani ventilek už a známého na něm nemám

Díky za rady

Jdi na stránku: Předchozí12
Aktuální stránka: 2 z 2


Jméno: 
Email: 
Téma: 
Smileys
...
(loading smileys)
Spam prevence:
Prosím, opište tento kód. Toto opatření slouží k blokování automatických robotů, které vkládají spam (nevyžádané reklamy).
 **    **  ********    *******   **     **  ******** 
  **  **   **     **  **     **  **     **  **       
   ****    **     **         **  **     **  **       
    **     **     **   *******   **     **  ******   
    **     **     **         **  **     **  **       
    **     **     **  **     **  **     **  **       
    **     ********    *******    *******   ******** 
Powered by Phorum.