www.kadett.cz    www.opelastra.cz
Než zadáte dotaz do technické poradny, ujistěte se, že jste si přečetli FAQ - ČASTO KLADENÉ DOTAZY.

* Toto fórum slouží jako technická poradna pro vozy OPEL, pro jiné příspěvky použijte debatu.
* Než se na něco zeptáte, projděte si návody a články na stránkách, nebo použijte vyhledávání tady ve fóru! Spousta problémů se zde už několikrát řešilo.
* Uvádějte u příspěvků typ auta (Astra, Kadett) a označení motoru (C16NZ,C20NE, atd...).
* Adminem tohoto fóra je Standa. Moderátoři: Brouček, Vendys.
4. Podvozek :  Technická poradna   brzdy, pružiny, řízení, pneu, jízdní dojmy 
Brzdy - jdou ztuha
Autor: jfk (IP zapsáno)
Datum: 20.07.2009 07:31

Ahoj,
mam dotaz ohledne spatneho ucinku brzd. Mam Opel Astra F 92 Caravan 42 kw 1.7D. Nechal jsem si v servisu vymenit spojku (lamela odesla do vecnych lovist) a kdyz mi to manzelka vyzvedavala ze servisu, tak se s tim skoro zabila na krizovatce, protoze ji to proste nebrzdilo (kdyz mate brzdit na kritzovatce pred nakladakem a necekate, ze to brzdi malo, tak to je problem). Mrknul jsem na to svym neodbornym zrakem a na prvni pohled vidim, ze tam couha naka bezprizorni hadicka od motoru, tak jsem ji zasunul do dalsi bezprizorni diry (takovej disk pod oknem - asi posilovac brzd, je u toho nadrzka s brzdovkou-brzdovky je dost). Ucinek brzd je lepsi, ale neni to ono. Ani kdyz dupnu na brzdu na mokry ceste, tak se mi z 60 km/h nezablokujou brzdy a pomalu to dobrzduje a to se musim snazit. Podle navodu v knizce "Jak na to" jsem zkousel nenastartovany auto 5x tvrde seslapnout brzdu a pak nastartovat a prej kdyz je vse OK, tak by mel pedal povolit, ale on nepovoluje. Mam podelanej ten posilovac brzd (kolik stoji?)? Nebo neco jineho? Mohli to pokazit v tom servisu pri vymene spojky? Servisak se dusoval, ze s brzdama nic nedelal (neznam postup pri vymene lamely), ze nic neodpojoval ... tak jak se odpojila ta hadicka fakt nevim, protoze narvat ji zpatky stalo celkem dost usili.

Diky za nazory

Re: Brzdy - jdou ztuha
Autor: vrabi (IP zapsáno)
Datum: 20.07.2009 08:01

Podle všeho máš problém s posilovačem, většinou je to ale bezporuchová věc, spíš si myslím, že závada bude v tom, že si vedení k němu někde přisává vzduch. Jinak posilovač bych se nebál koupit na vrakáči, cenu nového si najdi v elitu nebo autokelly.

Re: Brzdy - jdou ztuha
Autor: Chosse (IP zapsáno)
Datum: 20.07.2009 08:19

Nastartuj auto a poslouchej jestli v místech u té hadičky co jsi zapojil někde nepřisává vzuch.Posliovač pracuje s podtlakem ze sání...

Kadett E GSi C20NE rv. 91

Re: Brzdy - jdou ztuha
Autor: JFK (IP zapsáno)
Datum: 20.07.2009 08:38

Von je to starej diesel ... je tam kraval, takze to nemam sanci slyset

Re: Brzdy - jdou ztuha
Autor: Chosse (IP zapsáno)
Datum: 20.07.2009 10:06

Tak v tom případě bych zkusil vyměnit tu hadici za novou a uvidíš jestli je to OK, jo a ještě me napadlo, když jsi to nacvakával zpátky do posilovače,měl jsi tam "ó" kroužek ? Nevypadl?Pak by to přisávalo tam...

Kadett E GSi C20NE rv. 91

Re: Brzdy - jdou ztuha
Autor: Vendys (IP zapsáno)
Datum: 20.07.2009 10:33

Že ono to má podtlakovou pumpu na vačce? Neodcházej na tom taky?

Kadett E GSI 3dv. C20NE červený - minulost
Vectra A sedan C20NE vínová metal. - minulost
Vectra B kombi X25XE zelená metal. - minulost
Corsa C sport 3dv. Z17DTH červená

Re: Brzdy - jdou ztuha
Autor: jfk (IP zapsáno)
Datum: 20.07.2009 11:09

2 choose: zadnej krouzek tam nebyl ... byl tam jen takovej gumovej trn s radialnimi drazkami a ten jsem narval do ty diry ... . Ani nevim kam bych ten "o" krouzek narval.

2 vendys: Je to diesel, takze to je asi na vacce. Benziny maj podtlak asi ze sani ... . Od hlavy motoru vpravo je takova mensi jakokdyby krabicka ze ktery vede ta hadicka. Co myslis tim jestli na tom neodchazej tlaky? Nevim co to je, ale ani trochu se mi to nelibi ... :-) .

Furt nechapu co se mohlo stat. Mel jsem to OK, pak jsem to hodil mechanikovi a je to v knedli. A to ani nemluvim o tom, ze se mi ted stalo, ze mi to nebralo jednicku ani dvojku (razeni), ale kdyz jsem tam hodil zpatecku, tak OK, akorat ze to jelo jako zpatecka ... . A pak to zas bylo dobry. To mi taky nikdy nedelalo. To muze mechanik pri vymene spojky takhle podelat?

Re: Brzdy - jdou ztuha
Autor: Vendys (IP zapsáno)
Datum: 20.07.2009 11:15

Ne tlaky, ale jestli ty vývěvy na tom neodcházejí taky. Odpoj od ní tu hadici, nastartuj a opatrně zkus, jestli pořádně tahá.

Kadett E GSI 3dv. C20NE červený - minulost
Vectra A sedan C20NE vínová metal. - minulost
Vectra B kombi X25XE zelená metal. - minulost
Corsa C sport 3dv. Z17DTH červená

Re: Brzdy - jdou ztuha
Autor: jfk (IP zapsáno)
Datum: 20.07.2009 11:26

Ok, zkusim. Dikec. Jen nevim co to je: "jestli pořádně tahá"... . Jako jestli mi to udela cucflek na palci nebo staci kdyz ucitim, ze je tam mirnej podtlak. Nemam to s cim srovnat. Nikdy jsem to nedelal.

Re: Brzdy - jdou ztuha
Autor: Chosse (IP zapsáno)
Datum: 20.07.2009 13:42

Ten kroužek by měl být na tom trnu aby těsnil když ho docvakneš...

Kadett E GSi C20NE rv. 91

Re: Brzdy - jdou ztuha
Autor: JFK (IP zapsáno)
Datum: 20.07.2009 21:18

Zadnej krouzek tam nebyl. Akorat tam byla gumova ta nasada s drazkama nakonci s rozsirenim a v tom posilovaci byla taky gumova dira s kruhovyma vystupkama, takze bych rekl, ze to tesnit muze, ale nevim jaky tam jsou tlaky ... . Kdyz jsem to tam rval, tak jsem se do toho musel opravdu poradne oprit.

Nevite nekdo jestli kdyz se meni spojka, tak se musi sundavat i toto? Mechanik tvrdil, ze ne, ale proc by to bylo sundany. Ja do toho nelezu. Max. zkouknout kapaliny a rychle zavrit. Jde mi o to, jestli mi to mohl podelat ten mechanik nebo jsem to mel uz nacly a ted se to projevilo.

Re: Brzdy - jdou ztuha
Autor: jfk (IP zapsáno)
Datum: 24.07.2009 05:17

Tak praskla hadicka zespod prisavala vzduch. Dekuji vsem za rady.



Jméno: 
Email: 
Téma: 
Smileys
...
(loading smileys)
Spam prevence:
Prosím, opište tento kód. Toto opatření slouží k blokování automatických robotů, které vkládají spam (nevyžádané reklamy).
 ********   **    **   ******    ******   ********  
 **     **  ***   **  **    **  **    **  **     ** 
 **     **  ****  **  **        **        **     ** 
 ********   ** ** **  **        **        ********  
 **         **  ****  **        **        **        
 **         **   ***  **    **  **    **  **        
 **         **    **   ******    ******   **        
Powered by Phorum.