www.kadett.cz    www.opelastra.cz
Než zadáte dotaz do technické poradny, ujistěte se, že jste si přečetli FAQ - ČASTO KLADENÉ DOTAZY.

* Toto fórum slouží jako technická poradna pro vozy OPEL, pro jiné příspěvky použijte debatu.
* Než se na něco zeptáte, projděte si návody a články na stránkách, nebo použijte vyhledávání tady ve fóru! Spousta problémů se zde už několikrát řešilo.
* Uvádějte u příspěvků typ auta (Astra, Kadett) a označení motoru (C16NZ,C20NE, atd...).
* Adminem tohoto fóra je Standa. Moderátoři: Brouček, Vendys.
4. Podvozek :  Technická poradna   brzdy, pružiny, řízení, pneu, jízdní dojmy 
Bouchnutí při rozjezdu
Autor: blbounek (IP zapsáno)
Datum: 01.07.2011 06:18

Vím že o bouchání je tu toho dost a dost, ale ne taková prekérka, tak prosím než to smáznete tak si to aspoň přečtěte. Jde o Astru F sedan C16NZ. Abych co nejpřesněji popsal závadu, tak se trochu rozepíšu.

Na jaře jsem vyměnil na předku všechny 4 čepy, sšechny silentbloky ramen, tyčky stabilizátoru i jeho uložení, horní uložení tlumičů a ložiska. Tedy vše nové a řádně dotažené, udělána geometrie, a bylo to v pořádku.

Teď jsem ještě dělal nějaké opravy na motoru (taky není výsledek nejlepší,ale o tom později) a měl jsem předek asi týden zvedlý. Od té doby se mi cca od 100 km/h MÍRNĚ roztřepe volant a mám následující problém:

Při rozjezdu s plným rejdem do leva se ozve jedna tupá rána z levé strany,kterou cítím i v podlaze, při pravém rejdu z pravé strany. Zvláštní je taky to, že to udělá např. ráno když vyjíždím od kraje cesty, a pak už třeba za celou jízdu ne i když se třeba točím na parkovišti. Levá strana to dělá více a častěji,a taky se mi na levé gumě sjíždí vnitřní okraj.

Zkoušel jsem vše podotahovat,ale vše je dotažené, dnes ráno jsem byl na stk ať mi s tím zatřepou a žádnou vůli jsme nenašli, rada technika byla nechat to projevit více,ale to se mi moc nechce když mi to šmajdá gumy.

Zní to uplně stejně jako když mi bouchal zadní silentblok ramene,ale je nový a dotáhnout ho víc už je o stržený závit.... Nenapadá vás něco?

Re: Bouchnutí při rozjezdu
Autor: blbounek (IP zapsáno)
Datum: 07.07.2011 06:22

Opravdu nikoho nic nenapadá?sad smiley Jako největší specifikum vidím to, že to bouchne jen jednou a pak už je klid, a to né hned při rozjezdu ale až tak po prvním metru těsně před tím než začnu srovnávat kola (pokud se rozjíždím s plným rejdem, např. když stojím u kraje cesty).

Včera jsem zkoušel: kolega zatáhl ručku, vytočil volant a zkoušel se jakoby rozjet dopředu a dozadu, nic se nehlo ani o milimetřík, páčidlem jsem zkoušel, a nic nenacházím sad smiley

Re: Bouchnutí při rozjezdu
Autor: blbounek (IP zapsáno)
Datum: 11.07.2011 05:21

Tak jsem na to přišel, dělá to převodovka řízení. Když vezmu za ty tyče tak s nimi jde hýbat nahoru a dolu. Nevím jak je řešená zevnitř, někdo kdo to ví, mohl by mi prosím poradit? Je to nebezpečné na upadnutí nebo se s tím dá chvíli jezdit? Chtěl jsem s tím jet příští týden do Francie, a nevím jestli to stihnu vyměnit...

Re: Bouchnutí při rozjezdu
Autor: PavelKracmer (IP zapsáno)
Datum: 16.02.2014 11:40

ahoj jak jsi odstranil zavadu na řizení? mam také tento problém na spotku mam vše nové mam OPEL ASTRU F X17DTL 5oKW mam najeto 17O650km telfon 604 317693 dekuji za odpoved

Re: Bouchnutí při rozjezdu
Autor: Astrák (IP zapsáno)
Datum: 18.02.2014 10:22

Na vyřachtané řízení u Fka je asi nejschůdnější sehnat jiné řízení nejlépe z pozdějších ročníků. Alespoň mě se nepodařilo sehnat žádný jiný díl než gufero.

Případně sehnat pozdější ročník celého autawinking smiley

Re: Bouchnutí při rozjezdu
Autor: PavelKracmer (IP zapsáno)
Datum: 22.02.2014 11:33

dekuji za info takže jiné nebo repas cena za repas je asi 5000kč plus práce mam co delat ašetřit dekuji

Re: Bouchnutí při rozjezdu
Autor: Astrák (IP zapsáno)
Datum: 24.02.2014 06:29

Já teda vždy preferuju repas, ale za předpokladu, že si ho dělám sám. Dobře si prověř tu firmu, je běžné, že se jen zvenku očistí, vymění nějaké gufero či manžeta, prostě co je akutně vadné, a je vyděláno. A že je vytlučené, s tím si třeba ani nelámou hlavu, když ND nejdou sehnat. Viz např. repasované poloosy z Kelly.
Zkus se mrknout na aukru, bývají tam aukce typu "rozprodám auto na ND, napiště si co potřebujete". Já takhle koupil řízení za 600 Kč. Vybírej auta z ročníků 96+, tam je velká pravděpodobnost, že to řízení vydrží déle než zbytek vozu.

To bouchnutí při rozjezdu může mimo spodku dělat i horní uložení tlumičů, a na autě je to problém poznat. Je to ale určitě běžnější, než to řízení.

Re: Bouchnutí při rozjezdu
Autor: PavelKracmer (IP zapsáno)
Datum: 25.02.2014 17:57

Ta firma je na aukru



Jméno: 
Email: 
Téma: 
Smileys
...
(loading smileys)
Spam prevence:
Prosím, opište tento kód. Toto opatření slouží k blokování automatických robotů, které vkládají spam (nevyžádané reklamy).
 ********   ********  **    **  ********   *******  
 **     **     **      **  **   **        **     ** 
 **     **     **       ****    **        **        
 ********      **        **     ******    ********  
 **            **        **     **        **     ** 
 **            **        **     **        **     ** 
 **            **        **     **         *******  
Powered by Phorum.