www.kadett.cz    www.opelastra.cz
Než zadáte dotaz do technické poradny, ujistěte se, že jste si přečetli FAQ - ČASTO KLADENÉ DOTAZY.

* Toto fórum slouží jako technická poradna pro vozy OPEL, pro jiné příspěvky použijte debatu.
* Než se na něco zeptáte, projděte si návody a články na stránkách, nebo použijte vyhledávání tady ve fóru! Spousta problémů se zde už několikrát řešilo.
* Uvádějte u příspěvků typ auta (Astra, Kadett) a označení motoru (C16NZ,C20NE, atd...).
* Adminem tohoto fóra je Standa. Moderátoři: Brouček, Vendys.
4. Podvozek :  Technická poradna   brzdy, pružiny, řízení, pneu, jízdní dojmy 
rány
Autor: Petrsolomon (IP zapsáno)
Datum: 08.09.2011 12:32

Ahoj zdravím. projel jsem to tu a nic co by přesně popisovalo můj problém jsem nenašel. jednoho krásného dne jsem couval ke garáži, měl jsem plný rejt a něco prasklo, takový zvuk jako když praskne pružina. Od té doby při rozjezdu a při prudším zabrždění, občas i při pomalé jízdě přes příčnej práh, to dole pod nohama nebo tam někde bouchne, Zvuk jakoby kov na kov. První co mě napadlo tak silenbloky motoru. Ty jsou OK. Silenbloky na ramenech mám nové. Kontrola tlumičů a pérování proběhla taky OK (akorát horní uložení tam je trochu vylezlá ta guma). Volant sedí, ale u posilovače na šroubu ze spoda trochu kapaliny. Tak mě napadlo jestli by to nemohlo být tím, že by třeba nebyl správný tlak nebo podtlak nebo co tam je, a něco tam tluče, ale to se mi zdá taky jako hloupost. Stabilizační tyč + silenbloky taky OK. Už mě opravdu nic nenapadá, nic není vidět a simulace v podobě houpání a cukání autem na místě mi ten zvuk nevyloudí. Jo a spodní čepy a ložiska taky dobrý. Leda už jen že by ty silenbloky byly prostě ochozený, ale zas není nic co by kam bouchalo. Poloosy bez vůle do skrutu, akorát dovnitř a ven, ale to je normální. Tak už mě prostě napadlo jen poslední a to je napsat sem. Mám astru F 16 16V ekotec 16xeL nebo jak to je,100 koní, rv 1997. Děkuji. Uvítám každou radu.

Re: rány
Autor: Petrsolomon (IP zapsáno)
Datum: 08.09.2011 12:44

Ještě jsem si vzpomněl že za tepla (při ohřátí motoru po delší jízdě) to dělá víc a hlučněji.

Re: rány
Autor: Vendys (IP zapsáno)
Datum: 08.09.2011 14:22

A ty zadní silentbloky ramen jsou opravdu fest utažené, případně máš tam ty ocelové vložky? Ona je tam docela velká díra a když to není fest, může se to tam hýbat.

Kadett E GSI 3dv. C20NE červený - minulost
Vectra A sedan C20NE vínová metal. - minulost
Vectra B kombi X25XE zelená metal. - minulost
Corsa C sport 3dv. Z17DTH červená

Re: rány
Autor: JardaGSi (IP zapsáno)
Datum: 08.09.2011 15:57

Petr:
Když jsem jednomu kamarádovi měnil ramena na Astře F a v rámci nesmyslného šetření se tam daly Starline, tak po cca 700km mu odešly právě ty zadní silentbloky a dělalo to to samé...
Příp. nemáš prasklé rameno ve sváru nebo nápravnici?

Re: rány
Autor: Petrsolomon (IP zapsáno)
Datum: 09.09.2011 16:38

Starline jsem tam dával minuly rok a teť jsem je musel vyměnit. Už jsem fakt nešetřil. Je to 5 dní co jsem to dělal a to jsem právě doufal že to přestane. Ale ne.Tim to nebylo. To začalo od toho prasknutí ,jak jsem tam psal, při couvání a plném rejdu.Na sváry jsem koukal.Ale nic jsem nenašel. Pravda ještě projedu sváry na ramenech na ty jsem nekoukal, ale vzhledem k tomu že jsem to měl venku, tak bych si snad všim. Ono to vychází jakoby pod pedálama, což by ukazovalo na ten silenblok motoru. Ale těžko říct, ono se to může přenášet po tý kastli.



Jméno: 
Email: 
Téma: 
Smileys
...
(loading smileys)
Spam prevence:
Prosím, opište tento kód. Toto opatření slouží k blokování automatických robotů, které vkládají spam (nevyžádané reklamy).
 **    **  **      **  **     **  **     **  **     ** 
 **   **   **  **  **  ***   ***  **     **  ***   *** 
 **  **    **  **  **  **** ****  **     **  **** **** 
 *****     **  **  **  ** *** **  *********  ** *** ** 
 **  **    **  **  **  **     **  **     **  **     ** 
 **   **   **  **  **  **     **  **     **  **     ** 
 **    **   ***  ***   **     **  **     **  **     ** 
Powered by Phorum.