Nesterilované zelí
Autor: Luboš X17DTL (IP zapsáno)
Datum: 10.10.2013 16:18 Jelikož je doba na přípravu zelí na zimu, je tu jeden tip, kdy nepotřebujete hrnec na zelí, šlapat zelí, jen hezky naložit a potom požívat.
Nesterilované zelí 1 kávová lžička Pyrosiřičitanu (asi 3,5g) 7 kg zelí 1 kg cibule 1/2 bal. kmínu 25 dkg soli Nálev 3,5 l vody 1 l octu hrst hořčičného semene 63 cukerinů Postup Svařit nálev a vlažný nalít na nakrouhané zelí promíchané s cibulí a kořením. Nechat 24 hod. uležet, občas promíchat. Potom plníme do sklenic ajen zavíčkujeme. (NESTERILIZOVAT!!!) Z vlastní zkušenosti: plním do velkých sklenic třílitrtovek, kdykoliv odeberu, plácnu víčko a nic se nekazí. Pyrosiřičitan se kupuje v drogerce, používá se na vysiřování sudů, lahví atd. Pyrosiřičitan a cukerin zajistí, že se nic nezkazí, nezačne kvasit. Při vaření stačí nechat přejít varem (cca 15-30 minut)a zahustit. Kdo nemá rád zelí z kysaného (jako já :-)), pro něj je recept jako stvořený. Chutná jako z čerstvého zelí. Dobrou chuť... ________________________________________ Raději pomalu autem, než rychle sanitkou Opel Astra F Caravan X17DTL=> Opel Astra G Caravan Y17DT=> ??? Luboš X17DTL |