www.kadett.cz    www.opelastra.cz
Než zadáte dotaz do technické poradny, ujistěte se, že jste si přečetli FAQ - ČASTO KLADENÉ DOTAZY.

* Toto fórum slouží jako technická poradna pro vozy OPEL, pro jiné příspěvky použijte debatu.
* Než se na něco zeptáte, projděte si návody a články na stránkách, nebo použijte vyhledávání tady ve fóru! Spousta problémů se zde už několikrát řešilo.
* Uvádějte u příspěvků typ auta (Astra, Kadett) a označení motoru (C16NZ,C20NE, atd...).
* Adminem tohoto fóra je Standa. Moderátoři: Brouček, Vendys.
1. Obecné :  Technická poradna   názory, rady, dotazy 
Jdi na stránku: Předchozí123Následující
Aktuální stránka: 2 z 3
Re: diesel a rostliný olej
Autor: fukin (IP zapsáno)
Datum: 01.10.2005 15:20

Jezdím na Bionaftu už několik měsíců a tankuju u výrobce a každý měsíc alespoň 300 litrů. Plus,co ještě přiliju do atmosférickýho motoru,s Isuzu jezdím jenom na Bio.
V ADW,kde tankuju na to jezdí každej,počínajíc služebníma až po soukromá auta zaměstnanců. Celý problém lepení Bionafty je v delším stání nebo s malým provozem,ale ten,kdo málo jezdí si nemá kupovat diesel.
Protože se ve svém zaměstnání často setkávám s řidiči cisteren,bohužel vím,co všechno se přidává do klasické nafty,lépe řečeno,co se nechává v cisternách,než se plní na převoz nafty. Už dávno jsem ztratil veškeré iluze,ono totiž topný olej v naftě při svém obsahu síry pěkně vyžírá výfuková sedla,výfuky a podobně(stejně jako LPG na benzínu).
K té zkoušce motoru na stolici:
výkon motoru se dělá při zátěži,tak nevím,jak potom někdo jakoby simuluje předjíždění,stolní olej bez speciální úpravy nemůže dosáhnout výhřevnost nafty(i Bio se upravuje a přece jí trošku chybí). Známý má v servisu topení na ojetý olej a když nalije do nádrže olej z hospody,je rád,když moc nemrzne,jinak by dílnu na tento olej nevytopil-a není to o hustotě,na to jsou rozprašovací trysky stavěné.
Když do plné nádrže ropné nafty na Isuzu přidám 3 litry stolního oleje,tak je to sakra poznat na výkonu,podotýkám,že má pouze 190 tisíc(původní majitel s tím téměř nejezdil,byl to starší pán) a v -20°C chytá perfektně,jinak doslova na otočení. A je olej v nádrži hodně poznat.
Pokud to někdo nepozná,tak buď má motor těsně před smrtí,jak já ten atmosférickej a nebo má Volšový nohy.

Re: diesel a rostliný olej
Autor: Marky (IP zapsáno)
Datum: 21.10.2005 22:35

Tak jako fukin jezdim s Isuzu na Naturdiesel (bionafta) uz asi ctvrty rok s prestavkou co to nedelali a jsem max.spokojeny. Sice uz to neni tak cenove zajimave, ale porad se to da sehnat cca o 3kacky levneji nez normalni nafta. Svoje auto mam rad a asi bych se bal ho krmit jen neredenim stolnim olejem. Ve Svete motoru to dopadlo spatne, ale co take mohli cekat, kdyz to neredili a jezdili pri teplote kolem 0st. Jinak osobne se mi vune co se line z takoveho auta docela zamlouva :-)


Re: diesel a rostliný olej
Autor: Radim_17D (IP zapsáno)
Datum: 22.10.2005 07:34

Když už jsme u těch motoristických vůní - kdysi se používal takový trik na přetěsňování chladičů: Přidávala se do vody hořčice.
Šéf to měl, coby vysokoškolák, ve svém prvním autě (Aero 500) a mělo to jeden zajímavý vedlejší efekt: Když byl teplý motor, zvláštně to kolem auta vonělo a kolemjdoucí přitom dostávali nezvladatelnou chuť na párky :-)

Re: diesel a rostliný olej
Autor: Majo (IP zapsáno)
Datum: 07.11.2005 20:14

Od takeho, ako je ten SOKOL bych auto v zivote nekupil.Ste normalni?????
Davajte tam to,co sa tam ma davat.Nie ziadny trafo olej atd!!!!

Re: diesel a rostliný olej
Autor: Apfel (IP zapsáno)
Datum: 27.11.2005 12:52

fukine a ten olej co do toho leješ to je co? Já jezdim na 100% olej s předehřevem a nepoznám,kdy mi to automatika přepne z nafty na olej. Výkon úplně to samý. Tak buď si superman,co pozná 3l oleje v plný nádrži nebo tam leješ ocet místo oleje. A mám za sebou 15k km..

Re: diesel a rostliný olej
Autor: Apfel (IP zapsáno)
Datum: 27.11.2005 12:56

to Radim_17d: Tak počítej se mnou: Najedu 30000km na olej za 9,90Kč/900ml, přestavba mě stojí tak 7000Kč s komplet elektronikou,kolik nám vyjde úspora? Já myslim,že to docela stojí za úvahu!

Re: diesel a rostliný olej
Autor: Radim_17D (IP zapsáno)
Datum: 28.11.2005 12:46

To Apfel:
Mě teda rozhodně ne - jezdím čím dál tím méně - v současnosti tak 5000km ročně - pokud se něco zásadně nezmění, tak příště jdu jednoznačně do benzínu...
Jen tak na okraj pro dokreslení, jaký jsem "velkoodběratel" paliva: incident z dnešního rána - málem jsem nenastartoval, protož jsem měl v nádrži ještě letní naftu... Je konec listopadu a naposled jsem byl podle mých záznamů u pumpy někdy v říjnu...

Re: diesel a rostliný olej
Autor: Tomáš (IP zapsáno)
Datum: 01.12.2005 18:55

Z vás by se jeden posral, když chcete šetřit tak choďte pěšky!!! Kdo má pak ty vaše vraky na "olej" spravovat. Nechápu, proč to řešíte, když naftu seženete za 20kč litr. Lidi kteří tohle dělaj sou u mě normální ubožáci...a nechci říkat co ještě horšího...

Re: diesel a rostliný olej
Autor: Tairo (IP zapsáno)
Datum: 05.12.2005 08:51

Tomas > vsak je neopravuj a mas to vyreseny smiling smiley Sice auto na olej nemam, ale pri zlodejske danove politice naseho statu s temito upravami souhlasim. Tohle totiz neni jen o tom, jestli nekdo ma, nebo nema penize.

P.S.: Nafta za 20 je nehezky draha a ... Lidi kteří ... ji za ty penize kupujou a jeste machrujou ... sou u mě normální ubožáci...a nechci říkat co ještě horšího...

Re: diesel a rostliný olej
Autor: Lopezo (IP zapsáno)
Datum: 12.01.2006 12:20

Sehnal sem vyfritovaný olej zadara tak sem to zkusil. Olej z fritáku je o hodně hustčí než nový stolní olej. Takže na to taky bacha. V lepších restauracích mají fritáky s vodou. ta se drží dole a do vody padá ten bordel z fritování. voda se vypustí a olej je úplně čistý. Ale hustý. Na léto použitelný tak max 40 litrů oleje a 60 litrů nafty. ale lepší je tam přilit ještě nějaká aditiva. Ale tím se provoz ještě prodraží, tak je to na zvážení, jestli nenačepovat normální naftu. Nebo vbudovat předehřívání, aby to ten olej ohřálo minimálně na 80 stupnů a tím bude ten olej tekutější.
Nalil sem to do nádrže a zředil 20l oleje a 40 nafty a zatuhlo to. dole v nádrži se usadil olej a nafta zůstala nahoře. takže vyčerpat nádrž, vyčistit hadice, byl sem od toho zasraný jak jetel a navíc den práce. a to si nedovedu představit lidi co by to neměli kde dělat. den práce v servise něco stojí. A to ještě nepočítám ty starosti, když mi to chcíplo. Odtah - někoho otravovat a vysvětlovat co sem za blbce, že sem si ucpal nádrž. Tak vesele šetřete.

hodí se to akorát tak na léto a ředit max 40% oleje a 60% nafty.

Re: diesel a rostliný olej
Autor: kisss tibor (IP zapsáno)
Datum: 24.11.2007 13:32

jazdit na olej je dobre ja už používám rastlinný olej viac rokov teraz mám ato s motorom 2.1 TD . musíte dat pozor na hustotu zvlášt v zime.Miešajte v zime jedna ku dvom a naliat 5 percent benzin a t2 olej.V praxi vyzerá to tak :40l nafty,20 rastlinný olej,2l benzin 95, 0,5l olej dvojtakt T2. V nádrži máte 62.5 l ,Benzin a olej nie sú plus výdavky lacnejšie sú ako nafta. na jednom nádrži ušetríte min. 300 400 sk.V lete viac, Ten olej T2 slúží na mazanie čerpadla a trisiek ,nemusíte sa obávat že sa s motorom niečo stane. Niekomu z vás napadne jazdit na trafoolej tak to možte bez problému len v zime miešajte 1 -1 v lete len čistý olej. Ked má niekto trafoolej nech mna kontaktuje pricestujem predvediem ako nato.Nikdy nemiešajte v nádrži ,miešajte v bandaske a potom naliať to je doležité!!!!!!!!!

Re: diesel a rostliný olej
Autor: dawe z mostu (IP zapsáno)
Datum: 28.11.2007 11:10

njn lamky heledte rostinej olej humus vidim to v praci repka ,tudis roztlinej olej .fuuuuuuuuj do meho diesela jen motorovou naftu s min. primesi bioslozky .......rozleptava to hadicky a tak zasira to filtry a tak delam v chemicce tak vim co to je ,vzdyt ja to tu vyrabim.njn a vy benzinaci se nesmejte budete jezdit na lih z brambor....chi chi

Re: diesel a rostliný olej
Autor: Gizmo_CZ (IP zapsáno)
Datum: 28.11.2007 21:33

To dawe z mostu:
Nezaškodilo by ti, abys navštívil aspoň jeden základní kurz Češtiny! Přečti si to po sobě! Je to hrozný!
Jestli takový lidi dělají v „chemičce“ tak „Aláh“ s námi všemi! A s "bionaftou" taky!smiling bouncing smileysmiling bouncing smileysmiling bouncing smiley

.



Opel Astra F Caravan X17DTL r.v.95


Promiň jsem "chudší duchem" pomalu mě to myslí. :-)



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Gizmo_CZ (28.11.2007 21:34)

Re: diesel a rostliný olej
Autor: dawe z mostu (IP zapsáno)
Datum: 29.11.2007 12:23

njn neudelas nic no a z cestiny sem mel dobre znamky,jen ja tu blbe nepisu ...heled otazka na GIZMA nevis za kolik by se dal sehnat vstrik na 1.7xdtl?trosku sem mu natrhl prdel ,kdyz sem z trojaka dal dvojku a dupnul na to ...neco mel za sebou a je ted v hajzlu ....no uz me to neba porad neco ,ale co ten motor je fajn taky kterej takovejhle motor udela 200 a zrychleni ma okolo 10s 0-100km/h.chichi

Re: diesel a rostliný olej
Autor: Gizmo_CZ (IP zapsáno)
Datum: 29.11.2007 17:19

No komplet motor ale celý!! Stojí na vrakárně 12tis! (bez turba a altíku) Bohužel je to ale Japonec Isuzu

Co se Němce týká, tak jsem scháněl díly přímo na motor ale nikde nejsou!! Prostě X17DTL je příšerně nedostatkový zboží na vrakovištích! - to o něčem svědčí co?!
Možná by se vyplatilo si raději koupit už toho Japonce?? Ovšem otázka je, jestli by nebyl problém s přestavbou - uchycením motoru a přírubou převodovky? V tomhle se nevyznám the finger smileythe finger smiley
Samostatné čerpadlo typuji na + - 5tisthumbs upthumbs up vrakoviště.

.



Opel Astra F Caravan X17DTL r.v.95


Promiň jsem "chudší duchem" pomalu mě to myslí. :-)

Re: diesel a rostliný olej
Autor: dawe z mostu (IP zapsáno)
Datum: 03.12.2007 11:37

to Gizmo_CZ:no heled dneska sem to zkusil nastartovat ,slo to jako vzdycky dvakrat sem nazhavil a trada ,motor se rozebehl jde do otacek skoro normalne jen se to celý třese jako koza celej vnitrewk proste celý ,jeste de slyset od motoru takovy sustivy zvuk jako by neco nekde drhlo .....myslim ze to bude vstrik ,ale kde ho sehnat to je problem volal sem do spousty vrakovist a nikde ho nemaji ja se asi zblaznim uz sem konecne myslel ze to bude cajk a ted tohle mam skoro novou karoserii ,novej lak (zlutej) + kola a tak

Re: diesel a rostliný olej
Autor: jp1 (IP zapsáno)
Datum: 22.03.2008 10:45

tak nám pomalu začíná léto a zas se tam můžou lít ty oleje :-)
ale pořád nějk nevím, už jsem o tom přečetl spusty a mám jaso jen v tom, že do toho isuzu asi ne, ale kdybych měl mercedesa, tak to ai nemá cenu ředit :-)
nevíte výrobce čerpadla na Isuzu?

Re: diesel a rostliný olej
Autor: komar____ (IP zapsáno)
Datum: 23.04.2009 18:01

Sokol napsal(a):
-------------------------------------------------------
> No a já mám TDI 81kW, a na rostlinej 50/50, a Na
> trafo 70/30 a bez problémů.....bez strachu a závad

tak to si jako celkem kaskadér :-)

Re: diesel a rostliný olej
Autor: JardaGSi (IP zapsáno)
Datum: 23.04.2009 20:33

Používáním rostlinných olejů dochází k vylučování pryskyřic z nich - ty se zapékají do pístní skupiny a pronikají do olejové náplně, kterou takto degradují a jí se potom dostávají do celého motoru, takže po cca 50tis. je motor v hajzlusmiling smiley...

Re: diesel a rostliný olej
Autor: Gizmo_CZ (IP zapsáno)
Datum: 24.04.2009 07:25

Ono není tak jednoduchý jen tam "nalejt" "olej" Musí se ještě udělat předehřev toho "oleje"! Jinak to ucpává filtry a vůbec nejede to jak by mělo. Docela dobře se jezdí na hydrauliku nebo na transformátorový olej. Čím řidší tím lepší. No ideální je pak míchat naftu s olejem v poměru cca:

v komurkacich na 40% oleje a 60% nafty a u bezkomurkacu na 30% oleje a 70% nafty.

Což je vyzkoušeno a funguje to naprosto bez problémů. V parných dnech bych klidně zkusil i poměr 1:1.

Co sw zanášení mptoru bordelem týče to je jiná. Ovšem když tak sleduji "recenze" záleží hodně na typu motoru a vstřiků! prostě některé vozi mají problémy okamžitě a na některé to nemá vliv ani po 50tis na čistý olej s frtáku the finger smiley

.



Opel Astra F Caravan X17DTL r.v.95


Promiň jsem "chudší duchem" pomalu mě to myslí. :-)

Jdi na stránku: Předchozí123Následující
Aktuální stránka: 2 z 3


Jméno: 
Email: 
Téma: 
Smileys
...
(loading smileys)
Spam prevence:
Prosím, opište tento kód. Toto opatření slouží k blokování automatických robotů, které vkládají spam (nevyžádané reklamy).
       **  **     **  **    **  **    **  ******** 
       **  ***   ***   **  **    **  **   **       
       **  **** ****    ****      ****    **       
       **  ** *** **     **        **     ******   
 **    **  **     **     **        **     **       
 **    **  **     **     **        **     **       
  ******   **     **     **        **     **       
Powered by Phorum.