www.kadett.cz    www.opelastra.cz
Než zadáte dotaz do technické poradny, ujistěte se, že jste si přečetli FAQ - ČASTO KLADENÉ DOTAZY.

* Toto fórum slouží jako technická poradna pro vozy OPEL, pro jiné příspěvky použijte debatu.
* Než se na něco zeptáte, projděte si návody a články na stránkách, nebo použijte vyhledávání tady ve fóru! Spousta problémů se zde už několikrát řešilo.
* Uvádějte u příspěvků typ auta (Astra, Kadett) a označení motoru (C16NZ,C20NE, atd...).
* Adminem tohoto fóra je Standa. Moderátoři: Brouček, Vendys.
1. Obecné :  Technická poradna   názory, rady, dotazy 
Jdi na stránku: Předchozí12
Aktuální stránka: 2 z 2
Re: lpg
Autor: pragaga (IP zapsáno)
Datum: 13.10.2005 14:48

s tou kontrolkou by to mohlo být jak už se zde někde psalo že je to chudá směs a stím prý moc neuděláš ale vzhledem na to startování si myslím že ti "ODBORNÍCI" co to předělávali to nějak blbě seřídili protože startova na benzín to musí umět. Zkus za jízdy přepnout ručně na benzín pak zastavit vypnout motor a mělo by to zustat přeplý na benzín. jestli to bude znova startovat na plyn tak si vem pořádnou "bejzbolku" a vysvětli jim že by to měli dát dokupy winking smiley

Re: lpg
Autor: lenka (IP zapsáno)
Datum: 13.10.2005 16:25

Tohle je i můj názor. Podle mého by jste se s nimi měl dohodnout.
Lenka

Re: lpg
Autor: Mišut (IP zapsáno)
Datum: 15.10.2005 18:04

Nevím teda jak v ostatních koutech naší vlasti, ale v Brně stojí přestavba na LPG max. 21 000 Kč! Jedná se o kadetta (předpokládám že na astru to bude stejný) 1,6i 8V jednobod, čili C16NZ. Nejjednodušší způsob s podtlakovým nasáváním plynu a normální válcovou nádrží vyjde na 15 000 Kč. S toroidní nádrží a automatickým přepínáním včetně napojení na lambdasondu mě stál 19 000Kč, ale někde chtěli i 21 000Kč. Je ale pravda že to teda není systém ani LOVTEC ani BRC. Ale nějakej AUTRON. Jediný co se ale na tom může podělat je ta elektronika takže až se to podělá tak to vyhodím a nebude to řízený lambdou.

To NOVON: Pokud to máš při startu přepnutý na plyn a nenastartuje ti to na benzín tak máš rozhodně někde problém, a byt tebou tak to neoddaluju a jedu to s nima hned vyřídit!!! Po měsíci už jim budeš těžko něco vysvětlovat.Nehledě až uhodí tuhé mrazy tak budeš mít asi větší problém.

Re: lpg
Autor: NOVON (IP zapsáno)
Datum: 23.10.2005 13:00

Díky za odpovědi.Když jsem byl na přeštelování,tak mi tam řekli,že to přepínání s benzínu na plyn po zvýšení otáček je řízeno impulzem,který dodává takový váleček,umístěný na 1 zapalovacím káblu.JENŽE:::I po vytažení toho káblu s rozdělovače to dostane po otočením kličku odněkud nějaký impuls a prostě to přepne,i když by to vlastně impuls dostávat nemělo...Ten týpek mi říkal,že pravděpodobně jsou někde v elektrice auta nějake bludné proudy,na ktere to reaguje...Tak nevím..,jinak to jede v pohodě.Startuju na studený motor,na benzín,ale musím si to ručně přepnout na přepínači.Vždycky to chytne,tak že by mi to nemělo nijak vadit,ale zase na to za studena musím porad myslet a vlastně se vytrácí ta výhoda toho automatu....ZAJÍMALO BY MĚ,ODKUD SE MŮŽOU BRÁT TY BLUDNE PROUDY.KOLEGA TVRDÍ,ŽE JE ŠPATNÉ UKOSTŘENÍ MOTORU..JÁ TEDA NEVÍM,ELEKTRICE MOC NEROZUMÍM...Jinak jsem s tou přestavou spokojený a hlavně ta úspora:spotřeba 7,6l plynu na 100km,při ceně plynu 15,90kč-parada:-)...Zatím čusky a kdyby vás ještě neco napadlo,tak prosím napište..DÍKY A OPELUM ZDAR,NOVON

Re: lpg
Autor: marselino (IP zapsáno)
Datum: 24.10.2005 16:32

Mám přestavěné to samé auto jako ty na LPG a taky v HL Propanu v Ostravě. Kontrolka motoru mi taky svítí při zahřátém motoru, ale jen proto, že tam není provedeno překlenutí impulsů z lambda sondy po přepnutí na LPG do ECU(řídící jednotky). Prostě při provozu na LPG nedostává ECU signály a registruje chybu rozsvícením kontrolky. Podle mně to není na škodu, aspoň víš, že Ti kontrolka a ECU funguje.
S tím přepínáním nemám problémy.

A ještě poznámka pro všechny co jezdí na LPG !!!!! A hlavně Lenku!!!!

Jezděte vždy alespoň s 10litry v nádrži, nejen pro startování na benzín, ale hlavně pro chod palivového čerpadla, které je benzínem chlazeno a při chodu naprázdno(nasucho) se během krátké chvilky spálí a je zaděláno na min. 1500-2000Kč za ojeté čerpadlo a tak 10 - 12 000Kč za nové !!!



Astra F X16SZ LPG

Re: lpg
Autor: NOVON (IP zapsáno)
Datum: 25.10.2005 07:19

Tak kontrolka motoru mi už nesvítí,protože jsem z ní vytahl žarovku:-).Díky marselinovi už zase vím,že na Astře to zařízení funguje jak má,tak se mám čím ohánět a zajedu to tam řešit..!!Myslím,že to můžu nějak vyreklamovat a požadovat bezplatnou nápravu,ne??V autě je to namontováno cca měsíc..

Re: lpg
Autor: pragaga (IP zapsáno)
Datum: 25.10.2005 19:57

No určitě musíš být trochu tvrdej, jak jsem říkal vem si s sebou bejzbolku grinning smiley nebo aspoň někoho na hodně krátko ostříhanýho grinning smiley

přeju hodně zdaru

Re: lpg
Autor: pomo (IP zapsáno)
Datum: 29.11.2005 21:13

HL- Propan Ostrava - této firmě se doporučuji vyhnout. Několikrát mi spravovali plyn (Lovtec) na formanu, který sami montovali. Oprava byla nad jejich sily. Ponevadž porucha se neprojevovala stále, dělali se mně blbce. Po opakované reklamaci zjevná neochota až arogance. Nakonec mi pomohli úplně jinde a problém , se kterým se 4 týdny jezdil do Ostravy, vyřešili napoprvé. Vřele doporučuji změnit firmu. Přesvědčil jsem se , že nezávislá neznačková dílna schovala "odporníky " ze HL do kapsy a znali jejich výrobek lépe než oni sami. Jmenovat nebudu, nejsem placený za reklamu.

Re: lpg
Autor: NOVON (IP zapsáno)
Datum: 30.11.2005 10:44

To je škoda,žes nenapsal kde ti to dali do kupy.Mám plyn montovaný v H+L Propan a zase mam problém,tak se mi k těm fušařum už nechce.Napiš prosím kdes byl,my OPLACI SI MUSíME PřECE POMáHAT...Díky

Re: lpg
Autor: marselino (IP zapsáno)
Datum: 10.12.2005 09:04

Já chodím čepovat LPG do Žabně u Paskova (hned u hlavní cesty)a je tam i montážní dílna a pokud u nich natankuješ, tak Ti seřídí LPG zdarma!



Astra F X16SZ LPG

Jdi na stránku: Předchozí12
Aktuální stránka: 2 z 2


Jméno: 
Email: 
Téma: 
Smileys
...
(loading smileys)
Spam prevence:
Prosím, opište tento kód. Toto opatření slouží k blokování automatických robotů, které vkládají spam (nevyžádané reklamy).
 **        **     **   ******   ********  **    ** 
 **        **     **  **    **     **     ***   ** 
 **        **     **  **           **     ****  ** 
 **        *********  **           **     ** ** ** 
 **        **     **  **           **     **  **** 
 **        **     **  **    **     **     **   *** 
 ********  **     **   ******      **     **    ** 
Powered by Phorum.