www.kadett.cz    www.opelastra.cz
Než zadáte dotaz do technické poradny, ujistěte se, že jste si přečetli FAQ - ČASTO KLADENÉ DOTAZY.

* Toto fórum slouží jako technická poradna pro vozy OPEL, pro jiné příspěvky použijte debatu.
* Než se na něco zeptáte, projděte si návody a články na stránkách, nebo použijte vyhledávání tady ve fóru! Spousta problémů se zde už několikrát řešilo.
* Uvádějte u příspěvků typ auta (Astra, Kadett) a označení motoru (C16NZ,C20NE, atd...).
* Adminem tohoto fóra je Standa. Moderátoři: Brouček, Vendys.
1. Obecné :  Technická poradna   názory, rady, dotazy 
Topení
Autor: Tom (IP zapsáno)
Datum: 02.11.2005 14:32

Zdravím, mám problém s topením u Astry F, resp. s rozdílným výkonem mezi postranními a středovými výdechy na palubce. Na stranách fouká teplý vzduch, uprostřed o poznání studenější. Čím je intenzita topení menší, tím je rozdíl větší. To samé platí pro venkovní teplotu, čím je chladněji, tím je rozdíl větší. Pokud topím na třetinu výkonu, jde vzduch zprostředka prakticky stejný jako je teplota venku. Největší rozdíl je, když foukám na přední sklo, otáčením ovladače doleva se zmenšuje.
Vypadá to jako by si střední výdechy přisávaly odněkud venkovní vzduch.
Nemá pro mně někdo radu v čem by to mohlo být? V servisu mi na to řekli, že nevědí, klapdy v topení prý fungují dobře... Díky moc T.

Re: Topení
Autor: Ondra 1.7 TD (IP zapsáno)
Datum: 02.11.2005 14:53

Kdyby sis pročetl zdejší forum, zjistil bys že je to úplně normální. Do středních fuků jde studený vzduch, takže je na zimu zavři a máš klid. Dělám to taky tak.
Astra F, X17DTL, 1996

Re: Topení
Autor: Standa (IP zapsáno)
Datum: 02.11.2005 14:56

Umis cist??? Jestli ano, tak si laskave precti text v hornim ramecku. A pro Takovy jako ses Ty, je to radsi cerveny - a stejne na hovno. Protoze kdybys pouzil VYHLEDAVANI, tak odpoved na tenhle problem najdes !!! Resilo se to tady mnohokrat !!!

[www.opelastra.cz]

Re: Topení
Autor: Tom (IP zapsáno)
Datum: 02.11.2005 19:45

Tak sorry, jsem tu poprvé. Vyhledávání jsem použil, ale pro fórum motor, nenapadlo mně hledat to jinde. Jinak si myslím, že fóra jsou od toho, aby se diskutovalo, tak proč ta ostrá slova? Stačilo by snad napsat už se to tu probíralo s odkazem na příslušný příspěvek. T.


Re: Topení
Autor: Tondach-C16SE (IP zapsáno)
Datum: 02.11.2005 19:59

To Tom:Už jsem to psal mockrát-mně jde teplý vzduch uprostřed pouze když mám knoflík ovládání výdechu topení na dvou posledních polohách.Jinak ne.Ale není to pravidlo u všech Aster-moje je sedan z r.93,dovoz Švýcarsko.

Re: Topení
Autor: Jakub (co zapomnel heslo :) (IP zapsáno)
Datum: 03.11.2005 08:30

U novejsich OPELu jde z prostredka uz i teply vzduch. Tedy ne jako tomu je u Kadetta - jen studeny. Ovsem i tento "teply" vzduch je studenejsi, nez postrani fukary. Cim je to zpusobene nevim.

To Standa: Stando sorry, ale obcas to fakt prehanis... chapu, ze si myslis, ze lidi tomu cervenemu nevenuji pozornost, ale docela toho cloveka chapu. Od ty doby, co je tu technicka poradna, sem uz leze kde kdo pro radu a verim tomu, ze sem prijde X lidi, ktery se tu uz nikdy pak vickrat neobjevi... Ostra slova fakt nejsou na miste...

Re: Topení
Autor: Standa (IP zapsáno)
Datum: 03.11.2005 08:42

Okay Jakube, tak budeme kazdej tejdem kvuli Tobe resit stejny tema, jen zmenime nazev aby to tu bylo pestrejsi a potom tu bude takovej bordel ze uz tu nikdo nenajde vubec nic.
A myslim ze je slusnost kdyz vlezu na nejakje WEB trosku se porozhlidnout a zapatrat, alespon ja to tak delam uz jen z toho duvodu, ze se dozvim spoustu dalsich veci.

Re: Topení
Autor: Jakub (co zapomnel heslo :) (IP zapsáno)
Datum: 03.11.2005 08:47

To Standa: Jo, mas pravdu, si admin, mas na to pravo... Ale viz. tema topeni...

Zadas topeni a muze vypadnout tisic temat, protoze se tu uz resilo:
- tekouci topeni, tahla topeni, hadice topeni, fukary topeni... - pokazdy jiny tema, ale porad topeni...

Hele, ja to beru - jen me trosku vadi, ten styl, kterejm to tem lidem podavas. Kdyby to udelal nekdo z nas, letitejch lidi z debaty, muzes rict treba: "Jakube, ty si ale debil, proc to sem kurva davas, kdyz uz se to tu doprdele tisickrat resilo, ty magore?" smiling smiley)) - ja to vemu, protoze tu nejsem poprve a ani naposled. Ale ty lidi co sem lezou prvne, to asi odradi a pak si budou rikat: "nojo, ty Kadettaci a Astraci, to sou naky namachrovany frajeri, kaslu na ne..." - podobnej pocit jsem mel, kdyz jsem pred asi tremi lety dostal podobnou sodu na calibra.cz... Ale jinak v poho smiling smiley

Re: Topení
Autor: Standa (IP zapsáno)
Datum: 03.11.2005 09:00

No vidis, dostal si sodu na calibrawebu a presto jsi je tam oblazoval dal svejma vecnejma problemama...:-) :-)

BTW, vubec nejde o to byt adminem, to co jsem v zacatku prispevku napsal, bych napsal i v pripade ze bych admin nebyl. Funkce snad na nazory vliv nema, ne?? Chapu ze opacne uz to nemusi byt tak jednoznacny... :-)

:-) * * * HOWG * * * :-)

Re: Topení
Autor: Jakub (co zapomnel heslo :) (IP zapsáno)
Datum: 03.11.2005 09:10

Jooooo, to je fakt! smiling smiley



Jméno: 
Email: 
Téma: 
Smileys
...
(loading smileys)
Spam prevence:
Prosím, opište tento kód. Toto opatření slouží k blokování automatických robotů, které vkládají spam (nevyžádané reklamy).
 ********  **     **  **    **  ********   ******** 
    **     **     **   **  **   **     **  **       
    **     **     **    ****    **     **  **       
    **     **     **     **     **     **  ******   
    **     **     **     **     **     **  **       
    **     **     **     **     **     **  **       
    **      *******      **     ********   ******** 
Powered by Phorum.