www.kadett.cz    www.opelastra.cz
Než zadáte dotaz do technické poradny, ujistěte se, že jste si přečetli FAQ - ČASTO KLADENÉ DOTAZY.

* Toto fórum slouží jako technická poradna pro vozy OPEL, pro jiné příspěvky použijte debatu.
* Než se na něco zeptáte, projděte si návody a články na stránkách, nebo použijte vyhledávání tady ve fóru! Spousta problémů se zde už několikrát řešilo.
* Uvádějte u příspěvků typ auta (Astra, Kadett) a označení motoru (C16NZ,C20NE, atd...).
* Adminem tohoto fóra je Standa. Moderátoři: Brouček, Vendys.
1. Obecné :  Technická poradna   názory, rady, dotazy 
Jdi na stránku: 12Následující
Aktuální stránka: 1 z 2
LPG
Autor: Katy (IP zapsáno)
Datum: 08.12.2005 12:50

Ahojte lidi a předem se omlouvám pokud se ptám hloupě. Nechala jsem si namontovat do svého C14NZ Lpg a sem tam, asi jednou za 20až 50 km se mi rozsvítí kontrolka motoru. Chvíli svítí a potom zhasne. Známý mi "vyblikal" závadu a je to prý bohatá směs. 45. Ale prý je to normální, že si toho nemám všímat. Dost mi to ale vadí, to by přece nemělo dělat. Poradíte mi, nebo je to opravdu v pořádku? Předem děkuji, K.

Re: LPG
Autor: MarekX14XE (IP zapsáno)
Datum: 09.12.2005 11:23

Já mám Astru X14XE na LPG a taky se mi občas rozsvítila kontrolka - hlavně při jízdě do kopce na více plynu. Chyba 0170 - směs přžíliš chudá nebo bohatá. Prý je to normální. Ale mně to nedalo a postupně se mi to podařilo doštelovat - snížil jsem bohatost směsi.
Obecně řečeno při opravdu šikovně seřízeném LPG by to dělat nemělo. Problém je, že ne vždy se to někomu opravdu povede seřídit. Většina firem naslibuje hory doly. Vezmou peníze za montáž - práce na jeden den a zisk = 50% z ceny). Na pořádné seřízení většinou už nemají čas.

Re: LPG
Autor: marselino (IP zapsáno)
Datum: 10.12.2005 08:52

Pokud Ti to vadí tak zajdi do té dílny, kde Ti to montovali a řekni jim aby Ti to pořádně seřídili a co Ti to dělá. Měli by to seřídit. LPG se po montáži postupně usazuje a je třeba ho seřizovat nějakou dobu.



Astra F X16SZ LPG

Re: LPG
Autor: NOVON (IP zapsáno)
Datum: 10.12.2005 18:26

Stejný motor a LPG jako KATY mám i já ve své Astře.Taky mi svítila kontrolka motoru.V H+L Propanu mi "frajeři" rekli,že je to u lpg normální,tak jsem s te kontrolky vytahnul žárovku...To s tím,že firmy naslibujou a pak neplní,že nemají čas na pořádné seřízení,s tím úplmě souhlasím,alespon v H+P v Ostravě je pro ty fušaře hlávní kvantita než kvalita..Podle mě ani neznají zařízení,které sami vyrábějí a montují..Fuj,už o své zkušenosti nebudu psát,protože bych se zase nas....:-( Ještě by mě zajímala vaše spotřeba plynu,mi to ted v zimě bere 9l/100km...

Re: LPG
Autor: katy (IP zapsáno)
Datum: 10.12.2005 19:02

ahojte kluci a děkuji za rady. Mám to krátce, tak se s tím teprve seznamuju, asi s tím zajedu na to seřízení a pak vám napíšu. A spotřeba? Zatím víc než slušná, mimo město 7,5 l/100km, město zrovna měřím, napíšu pozdej. Tak zatím dík a čau. K.

Re: LPG
Autor: rockycz (IP zapsáno)
Datum: 12.12.2005 12:08

Ja mam Astru, 97, X16SZR, taky LPG, ted v zime spotreba kombinovana - 7,5 l / 100 km (jezdim do prace do ostravy, 3 lidi), ale nijak moc to nesetrim, pokud jsem jezdil brutalne slusne, tak jsem se dostal neco pod 7l / 100km.

Jinak kontrolka se mi taky sem tam rozsvecovala v prumeru tak jednou za 50km, ale zmenil jsem pumpu, a od te doby se to skoro nestava, asi nemaji vsude stejne kvalitni LPG. Doporucuju vyzkouset.

Jen jeste jeden dotaz, stava se vam ze citite v kabine pyn ? Za jizdy je to v pohodem ale pokud stojim treba na svetlech a mam zaple vetrani, tak sem tam citit jde.

Re: LPG
Autor: NOVON (IP zapsáno)
Datum: 12.12.2005 18:08

Podle mě je to normální,že je při stání cítit plyn,protože se to holt odpařuje se splynovače,který je hned nad altíkem,tedy blízko vstupu do ventilační soustavy..

Re: LPG
Autor: MarekX14XE (IP zapsáno)
Datum: 22.12.2005 13:16

Podle mě to rozhodně normální není, aby byl cítit plyn v kabině. S takovým autem bych nejezdil. Měl jsem chvíli po montáži LPG to samé - když auto nejelo a byl zapnutý ventilátor smrad jak blázen. Za jízdy nebylo cítit nic.
Bylo to špatně dotažené víko splynovače (reduktoru). Muselo se dotáhnout asi 6 imbusových šroubů (velikost 3 mm) po jeho obvodu. Od té doby bez problémů

Re: LPG
Autor: NOVON (IP zapsáno)
Datum: 22.12.2005 17:43

No vidíš,tohle mě nenapadlo,dotáhnout ty šroubky na reduktoru..Nemyslel jsem tím "cítěním v autě"takový smrad,že by se to nedalo vydržet,to samozřejmě ne,ale plyn je plyn a ten se dostane všude a cítit prostě jde.Mi to je cítit hlavně když natankuju plnou bombu a taky při docházení plynu..

Re: LPG
Autor: Mišut (IP zapsáno)
Datum: 03.01.2006 05:40

Já mám teď v zimě spotřebu cca kolem 10 litrů a to už jezdím delší trasy. Je fakt že to nějak moc nešetřím, ale taky to zase nějak brutálně nehoním, zdá se mě to dost.Mě je plyn v autě taky trochu cítit, je to hlavně u jednobodů nebo u karbeců, protože toho plynu tam jde vždycky o něco víc a na volnoběh to motor samozřejmě nestráví. Pak to uchází třeba přes vzuchovej filtr až k topení.Mě to smrdívá jenom občas, takže to neřeším.
Ale když už tak to je smrad pořádnej.

Re: LPG
Autor: rockycz (IP zapsáno)
Datum: 03.01.2006 15:29

jak uz jsem psal citit plyn je jen obcas a fakt ne moc velky smrad, jen to proste jde citit, skusim dotahnout ty srouby, jestli to tam nekde najdu smiling smiley treba to pomuze, dik

imho, 10 litru mi pripada hodne prehnane, pokud nejezdis fakt par kilometrove kousky, co mas za motor ?

Re: LPG
Autor: Mišut (IP zapsáno)
Datum: 07.01.2006 09:48

To rockycz: Mám tam C16NZ, kousky jsem sice jezdil , ale už jezdím 60km denně. Mohla by být zbytečně bohatá směs? Nevíte někdo o někom z brna kdo by to uměl DOBŘE !!! seřídit. Nejede to špatně, ale ta spotřeba mě docela štve.

Re: LPG
Autor: NOVON (IP zapsáno)
Datum: 14.01.2006 13:53

Čau pánové,nemáte někdo zkušenost s tím ,co to udělá,když přehodíte kodovací zástrčku na natural 91 a jedete na plyn??Jednotka by se měla přizpůsobit na menší oktanové číslo,protože LPG má méně oktanů než benzín nebo se pletu????Co vy na to??C14NZ

Re: LPG
Autor: marselino (IP zapsáno)
Datum: 15.01.2006 08:50

Můžeš to zkusit, ale LPG má ba naopak mnohem vyšší oktanové číslo než benzín cca 120 - 150 oct. Ale má nižší měrnou výhřevnost.



Astra F X16SZ LPG

Re: LPG
Autor: NOVON (IP zapsáno)
Datum: 14.02.2006 11:04

TAK MÁM ZASE PROBLÉM Z PLYNEM.ZAČALO TO TÍM,ŽE MI PŘESTALO JÍT PŘEPÍNÁNÍ Z PLYNU NA BENZÍN..PROSTĚ JSEM JEL,DOŠEL MI PLYN,TAK CHCU PŘEPNOUT NA BENZÍN A NIC..MOTOR ZHASNUL,AUTO SE ZASTAVILO,NÁSLEDOVAL ODTAH NA LPG PUMPU,NATANKOVAL JSEM PLYN A JEL PORAD NA PLYN I STARTY,PROSTĚ POŘÁD..VYŘEŠILI TO V HL PROPANU VÝMĚNOU PŘEPÍNAČE.1 DEN TO FUNGOVALO BEZ PROBLÉMŮ,JEŠTĚ DNESKA RÁNO TO ŠLAPALO,PAK JSEM MĚL NĚJAKÉ VYŘIZOVÁNÍ A ZASE PROBLÉM...SEDNU DO AUTA-NASTARTUJU-CVAKLO TO NA PLYN-PO 10 SEC.ZASE SAMO NA BENZÍN A PŘEPÍNAČ PŘESTAL REAGOVAT,JELO TO ZASE PORÁD NA BENZÍN,PROSTĚ TO ZASE NEŠLO ANI RUČNĚ PŘEPNOUT NA PLYN-ROZJEL JSEM SE A TO ZAČALO SAMO PŘEPÍNAT NA PLYN-BENZÍN -PLYN BENZÍN A POŘÁD DOKOLA,TAK JSEM TO RUČNĚ PŘEPNUL NA BENZÍN A JEL ZASE DO TOHO HL PROPANU,JENŽE JSEM TAM NEDOJEL,PROTOŽE TO ZASE ZAČALO FUNGOVAT A NEJSPÍŠ BY MĚ TAM MĚLI ZA VOLA...TAK NEVÍM,JSEM S TOHO NEŠTASTNÝ..

Re: LPG
Autor: marselino (IP zapsáno)
Datum: 14.02.2006 18:48

Chtělo by to zkontrolovat jestli nemáš někde přiskříplé kabely k tomu přepínači, zkontrolovat kontakty zástrček na přepínači a motoru. Někde ti to háže kostru a přepínač je z toho blázen!



Astra F X16SZ LPG

Re: LPG
Autor: NOVON (IP zapsáno)
Datum: 16.02.2006 12:53

Tak problém vyřešen.Přišel jsem na to v podstatě sám.Byl tam kratas v kabelech u pojistly LPG systému v HL PROPANU to přepájeli,vyměnili přepínač(tentokráte už opravdu za nový) a funguje to už ted jak má,dokonce to už samo přepíná z benzínu na plyn,což od novoti nefungovalo..Tentokráte musím chlápky z HL PROPANU pochválit,asi je už přestalo bavit,že je tam pořád otravuju:-)

Re: LPG
Autor: ARMAGEDONX (IP zapsáno)
Datum: 19.02.2006 11:18

Hezký den všem,prosím o radu, koupil sem si Astru G R.V.01 1.6 16/V
jaký lpg do ní namontovat, jestli pouze směšovač,nebo sekvenci,která je mimochodem drahá jak blázen,v Omeze sem měl směšovač a byly s tím stále nějaký problémy........
Díky rady



Příspěvek upraven (19. 02. 2006 12:19)

Re: LPG
Autor: NOVON (IP zapsáno)
Datum: 20.02.2006 10:01

NA VÍCEBODOVÝ VSTŘIK,JE NEJLEPŠÍ SEKVENCE.KOLEGA TO MÁ V HONDĚ CRV A JE MAXIMÁLNĚ SPOKOJEN..

Re: LPG
Autor: Davidr X16XEL (IP zapsáno)
Datum: 24.02.2006 08:40

Mam taky sekvencni vstrikovani na podobnem motoru (X16XEL) a absolutni spokojenost. Za dva roky nebyl jedinny problem s plynem. Montaz vysla na 30000NOVON napsal:

Jdi na stránku: 12Následující
Aktuální stránka: 1 z 2


Jméno: 
Email: 
Téma: 
Smileys
...
(loading smileys)
Spam prevence:
Prosím, opište tento kód. Toto opatření slouží k blokování automatických robotů, které vkládají spam (nevyžádané reklamy).
  ******          **  ********  **     **  **      ** 
 **    **         **  **    **  **     **  **  **  ** 
 **               **      **    **     **  **  **  ** 
 **   ****        **     **     *********  **  **  ** 
 **    **   **    **    **      **     **  **  **  ** 
 **    **   **    **    **      **     **  **  **  ** 
  ******     ******     **      **     **   ***  ***  
Powered by Phorum.