www.kadett.cz    www.opelastra.cz
Než zadáte dotaz do technické poradny, ujistěte se, že jste si přečetli FAQ - ČASTO KLADENÉ DOTAZY.

* Toto fórum slouží jako technická poradna pro vozy OPEL, pro jiné příspěvky použijte debatu.
* Než se na něco zeptáte, projděte si návody a články na stránkách, nebo použijte vyhledávání tady ve fóru! Spousta problémů se zde už několikrát řešilo.
* Uvádějte u příspěvků typ auta (Astra, Kadett) a označení motoru (C16NZ,C20NE, atd...).
* Adminem tohoto fóra je Standa. Moderátoři: Brouček, Vendys.
1. Obecné :  Technická poradna   názory, rady, dotazy 
motorek odstřikovačů na opel astra f
Autor: nalimo (IP zapsáno)
Datum: 02.12.2008 18:22

Zdravím všechny, jsem tady nový, ale už delší dobu čtu rubriku technická poradna. Jsou zde moc zajímavé věci, které mi pomohly vyřešit většinu problémů, které jsem měl se závadami na mém starším voze opel astra f. Nevím jestli svým příspěvkem pomůžu, ale chtěl bych přispět také nějakou radou, ale možná že už to čím chci přispět máte prodiskutováno, ale zkusím to. Sháněl jsem motorek odstřikovačů, jelikož mě začal zlobit. Když jsem naplnil nádobku na kapalinu, tak přes elektrické kontakty tato kapalina začala protékat. Rozhodl jsem se tedy sehnat nějaký jiný motorek. Dojel jsem na vrakoviště do Velkého Beranova, kde mi jeden ze zaměstnanců byl ochoten jedem motorek z vraku vymontovat. Ptal jsem se ho za kolik, řekl že ho prodávají za asi tak 200,-Kč. Když se vrátil od šéfa už byl motorek za 300,-Kč, což jsem odmítl a udělal jsem dobře. Originál motorek cena asi 1.200,-Kč (pro srovnání). Koupil jsem totiž úplně nový motorek odstřikovačů, který je úplně podobný a dává se do vozidla Favorit. Motorek, typ: APO 061.01, po menší úpravě, přehození elektr. připojení + a - v konektoru, nasazení bužírky na sací trubičku, aby se zvetšil průměr sací trubičky, aby lépe těsnila při zasazení do gumového těsnění nádobky a v poslední řadě připojení hadiček přes propojky (sehnal jsem jenom "téčka"-jeden vývod jsem musel zatavit). Funguje perfektně, cena 231,Kč.

Re: motorek odstřikovačů na opel astra f
Autor: dokturek (IP zapsáno)
Datum: 02.12.2008 21:39

celkem dobry navod určitě ho někdo využije ja to řešil cestou nejmenšiho odporu sednul jsem k Pc a zadal do vyhledavače mjauto.cz tam jsem si našel svoje auto a kliknul jsem na FEBI - dodatkový katalog tam jsem juknul na cenu motorku a obědnal jsem ho za 170 kč + poštovne( bral jsem ještě jine věci tak se to vyplatilo) tod muj navod. neber to jako rejpani ja jen že to jde i jednodušeji.

Re: motorek odstřikovačů na opel astra f
Autor: MartinTomáš (IP zapsáno)
Datum: 02.12.2008 23:56

už se to tu řešilo. když si koupíš motorek na felicii tak ho jen přehodíš a takový nesmysly jako něco přehazovat nebo upravovat nemusíš řešit. cena 300Kč

Opel Astra Caravan F X17DTL r.v. 95



Jméno: 
Email: 
Téma: 
Smileys
...
(loading smileys)
Spam prevence:
Prosím, opište tento kód. Toto opatření slouží k blokování automatických robotů, které vkládají spam (nevyžádané reklamy).
 ********  **         ********  ********  **    ** 
 **        **    **   **           **      **  **  
 **        **    **   **           **       ****   
 ******    **    **   ******       **        **    
 **        *********  **           **        **    
 **              **   **           **        **    
 **              **   **           **        **    
Powered by Phorum.