www.kadett.cz    www.opelastra.cz
Než zadáte dotaz do technické poradny, ujistěte se, že jste si přečetli FAQ - ČASTO KLADENÉ DOTAZY.

* Toto fórum slouží jako technická poradna pro vozy OPEL, pro jiné příspěvky použijte debatu.
* Než se na něco zeptáte, projděte si návody a články na stránkách, nebo použijte vyhledávání tady ve fóru! Spousta problémů se zde už několikrát řešilo.
* Uvádějte u příspěvků typ auta (Astra, Kadett) a označení motoru (C16NZ,C20NE, atd...).
* Adminem tohoto fóra je Standa. Moderátoři: Brouček, Vendys.
1. Obecné :  Technická poradna   názory, rady, dotazy 
postup při přihlášení
Autor: berni (IP zapsáno)
Datum: 30.06.2010 06:17

rád by jsem se zeptal, zda máte někdo zkušenosti (a tím pádem můžete poradit jak postupovat a na co dát pozor) při zakoupení auta s německými značkami...jde o Efko, 1,8 ecotec (víc zatím nevím, pojedu jej omrknout, ale počítám že tedy Euro 2?)...a situace je takováto, je od polského majitele, značky má ale stále německé, tj. nemá to zdřejmě na sebe přihlášené....co jsem zjistil, německý průkaz musí být odhlášený (jak to poznám?) a dovoz není limitován věkem vozu...(je to tak?) prosím o další doplnění co a jak dál u nás,případně pokud je tu ještě nějaké JEŠTĚ...díky

Re: postup při přihlášení
Autor: JardaGSi (IP zapsáno)
Datum: 30.06.2010 07:12

berni:
Jak to tak popisuješ, tak to vypadá, že možná půjde o něco nelegálního - přece jen auto jezdí v polsku na německých papírech...to zavání.

Jinak když to kupuješ - podívej se do německého TP a zjisti si označení plněné euronormy - dle seznamu, který je v sekci obecné -důležité.

Potom, prodávající (tedy majitel uvedený v TP) na tebe musí vozdilo odhlásit v zemi nákupu a TP dostaneš ty do ruky (musíš v něm být zapsaný!!!!! - jinak jsi tady v prdeli). Pokud je vozidlo odhlášené z německa na jiného státního příslušníka (tedy ne ČR) dej ruce pryč...

POZOR!!! - Pokud je vozidlo odhlášené - resp. vyřazené v Německu (tzn. ztratilo tam technickou způsobilost k provozu, nejde pak v celé EU kamkoliv přihlásit!!!)

Pak záleží jak sem auto dostaneš, pokud jedeš po ose, musíš si zařídit papírový dočasný SPZky v tamější pojišťovně (a není to levný) - lepší je jet s plaťákem.
Až se přijedeš, přistavíš auto k dovozové STK ,pokud projde, tak s protokolem a přihláškou do evidence skočíš na magistrát a dostaneš čistopis a potom na něj uzavřeš ručení a přihlásíš se...

Re: postup při přihlášení
Autor: berni (IP zapsáno)
Datum: 30.06.2010 12:57

aha,moc děkuji, ale jsem ted pěkně zmaten:c)) já měl za to, že pokud se přihlašuje vozidlo tady z německa, tak je v německu techničák odhlášen, ale bez uvedení osoby....aspon takto mě to totiž popisoval kamarád když kupoval báwo cca r.v. 90. Co se týká toho "mého" efka, tak auto v polsku nejezdí, je co jsem pochopil je zakoupené v neměcku a polák jej asi pouští dál, prostě překupník, na fotografii je automobil s německými značkami, v současné době stojí v garáži...(jde o cabro, kvůli klasickýmu fku bych asi takový harakiri nedělal, ale bertonek tu v této motorizaci moc není...). no mě jde o to, co smí a co nesmí být napsaný v techničáku aby jsem to tady potom legálně zprovoznil a nebyl se do hlavy... taky mě napadá, že zde jsem již kupoval auto co bylo v polopřevodu s tím, že to nebylo dotaženo a já jsme přišel jen s dobrozdáním na moji osobu od toho co byl napsaný v techničáku a nedotáhl to do konce a auto se normálně převedlo na mě...nešlo by to taky takto???

Re: postup při přihlášení
Autor: m.artty (IP zapsáno)
Datum: 30.06.2010 13:15

Být tebou, zajdu se zeptat na registr vozidel kam spadáš. Na každém registru si totiž dělají co chtějí a to co je někde problém jinde jde úplně v pohodě.

-------------------------------------------------------
'86 Opel Kadett GLS 5 dv. hatchback (C18NE)
'88 Opel Kadett GSI cabrio (C20NE)
'00 Opel Omega 2,5 TD (X25DT)

Re: postup při přihlášení
Autor: berni (IP zapsáno)
Datum: 30.06.2010 15:05

no asi je toto nejvhodnější postup, ale všichni známe jak jsou tam úřednící příjemní a to že něco řeknou dnes, neznamená že to musí platit zítra. A kolikrát je lepší vědět že něco v zákonu existuje, i když třeba oni to nevědí a tím mít nad ně a prostě je vyvést z omylu:c)) (no ale možná to u Vás funguje jinak:c))) )

Re: postup při přihlášení
Autor: m.artty (IP zapsáno)
Datum: 30.06.2010 15:17

U nás se s úředníkama dá celkem v klidu mluvit i ti ochotně řeknou co všechno si musíš zjistit a zařídit, ale vždycky je toho tolik, že je lepší to nedělat. Jinak Astry F cabrio se dají celkem slušně koupit u nás, co sháníš za motorizaci?

-------------------------------------------------------
'86 Opel Kadett GLS 5 dv. hatchback (C18NE)
'88 Opel Kadett GSI cabrio (C20NE)
'00 Opel Omega 2,5 TD (X25DT)

Re: postup při přihlášení
Autor: JardaGSi (IP zapsáno)
Datum: 30.06.2010 16:39

berni:
Hele dovoz vozdila a jeho následné dohlášení je dost specifický úkon. Rozhodně se jdi zeptat, co po tobe budou u vas chtit. JInak to co tu rikame jsou jen fakty, ktere kdysi platily.

A to ze nechces bojovat s byrokracii chapu, ale timhle postojem se akorat dostanes do pruseru;-)...

Dojdi si tam, oni te neukosunou...Doporucuju si to sepsat co a jak a dojit primo za reditelem toho daneho oddeleni magistratu. On te neodmitne, ponevadz tve pozadavky jsou dost specificke!!!

Re: postup při přihlášení
Autor: berni (IP zapsáno)
Datum: 30.06.2010 20:18

no ono to bude nejlepší, zjistit co a jak, jen budu muset zavolat, osobně to nezvládku, takže ten horší způsob komunikace:c)....motorizaci? přesto že je motorů v efku hafl, u cabra zase až tak moc možností není...já osobně bych chtěl 18 ecotec...podle mého je to ideál a nejvíc mě tento motor z těch co jsme jel vyhovuje...

Re: postup při přihlášení
Autor: berni (IP zapsáno)
Datum: 01.07.2010 12:28

no tak mě bylo řečeno, že je nutné, aby měl automobil schválení ze země původu a původní malý a velký technický průkaz...a v technickém průkazu figurovat nemusím, to je prý na původním majiteli, jak bude postupovat aby to u nich odhlásil...po pravdě ale moc jistě pán nemluvil, s tím že prý moc dovozů nedělali a přitom je to ten, u kterého bych to na DI poté řešil...



Jméno: 
Email: 
Téma: 
Smileys
...
(loading smileys)
Spam prevence:
Prosím, opište tento kód. Toto opatření slouží k blokování automatických robotů, které vkládají spam (nevyžádané reklamy).
 **         **    **  **     **        **  ******** 
 **    **    **  **   **     **        **     **    
 **    **     ****    **     **        **     **    
 **    **      **     **     **        **     **    
 *********     **     **     **  **    **     **    
       **      **     **     **  **    **     **    
       **      **      *******    ******      **    
Powered by Phorum.