www.kadett.cz    www.opelastra.cz
Než zadáte dotaz do technické poradny, ujistěte se, že jste si přečetli FAQ - ČASTO KLADENÉ DOTAZY.

* Toto fórum slouží jako technická poradna pro vozy OPEL, pro jiné příspěvky použijte debatu.
* Než se na něco zeptáte, projděte si návody a články na stránkách, nebo použijte vyhledávání tady ve fóru! Spousta problémů se zde už několikrát řešilo.
* Uvádějte u příspěvků typ auta (Astra, Kadett) a označení motoru (C16NZ,C20NE, atd...).
* Adminem tohoto fóra je Standa. Moderátoři: Brouček, Vendys.
2. Motor :  Technická poradna   převodovka, vstřikování, palivová soustava, náplně, výfuk  
už zase vyvřela voda
Autor: Franc (IP zapsáno)
Datum: 29.06.2005 17:20

mám problem asi tak pred mesicem mi vyvrela voda. dolil jsem novou a bylo vse v poradku. dneska jsem auto stalo cely den na slunci a po ujeti asi 15 km jsem zastavil na benzince a znovu mi vyvrela voda! natankoval jsem a ujel dalsich 10 km a vse bylo v poradku jen v nadobce an vodu mam te vody vic nez kolik jsem lil. nez ta voda vyvrela tak jsem popojizdel tak po kilometru a vzdy zastavil a vypnul motor. stehoval jsem!!!:-((((. potom jsem tomu i trochu slapal do kopce, mohlo by to mit na to nejaky vliv??? nechce se mi verit ze bych mel v prdeli tesneni pod hlavou!?!?! na to ted nemam penize anií cas!!! jinak auto je to kadett C20NE najeto asi 190000, novy olej, filtry. svicky, kabely!!!! opel kadett caravan 2,0i


dík za rady!!! franc

Re: už zase vyvřela voda
Autor: Rom@n Kadett C16NZ (IP zapsáno)
Datum: 29.06.2005 19:16

Buď těsnění pod hlavou, nebo termostat,jak Ti ukazuje teploměr na vodu?Zkusil bych jed ještě s lehce povoleným víčkem na nádržsce,jestli nemáš špatný ten ventil ve víčku.

Re: už zase vyvřela voda
Autor: Franc (IP zapsáno)
Datum: 29.06.2005 20:16

teploměr mi pravě ukazuje normalne. rucicka drzi ve stredu, stoupne jen v kolone nebo kdyz se nekde jen tak popojizdi. vycko vypada v pohode. divne je ze to dela jen obcas. co by se mohlo stat kdybych s tim normalne jezdil dal???

Re: už zase vyvřela voda
Autor: Franc (IP zapsáno)
Datum: 30.06.2005 09:31

na kolik prijde to tesneni pod hlavu?? termostat??? je to slozita prace???

Re: už zase vyvřela voda
Autor: Standa (IP zapsáno)
Datum: 30.06.2005 10:17

Tesneni pod hlavu je cca 600, termostat kolem 300 Kc. Termostat mas vymenenej za 5 minut. K vymene tesneni pod hlavu je treba schodit rozvody, hlavu, ocistit dosedaci plochy hlavy a bloku, dat novy tesneni, momentovym klicem dotahnout srouby, vratit spravne rovody, dolejt naplne a jezdis...:-)) PO nejakejch 50 - 100 km se hlava jeste dotahuje.

Vsechno je to popsany v chytry knize....:-)

Re: už zase vyvřela voda
Autor: jarad77 (IP zapsáno)
Datum: 30.06.2005 12:39

sada těsnění na halvu válců je cca 2200, ale je tam kompletní těsnnění na celou hlavu, včetně gufer . řemen contitech asi 500. pak jestli máš napínák na řemen cca 1100, možná vodní pumpa 1100. plus je dobré dát nové šrouby do hlavy to je asi 500. Teď jsem to děla na svém motoru.

TO STANDA: v chytrý knížce popisují dotažení hlavy na 25nm + 1x 60stupnu pak znovu 65 stupnu a potom znovu 60, ale u těsnění byl návod kde bylo dotáhnout třikrát 90. čeho by jsi se držel ty. šrouby jsem dával nové.

Re: už zase vyvřela voda
Autor: Standa (IP zapsáno)
Datum: 30.06.2005 12:47

Jo, v chytry knizce tohle pisou, to je fakt, ale kdyz potom po nejakejch 500 km ty srouby zkusis dotahnout, tak by sly div ne rukou. Drzel bych se toho navodu co je na tesneni.

Ja to delam tak, ze dotahnu podle knizky, potom po par kilometrech to dotahnu jeste tak o 90 stupnu a potom jeste po nejakejch tech 500km.
Pokud dotahujes vzdycky vsechny srouby stejne, tak je urcite lepsi vic, nez min.

Ptal jsem se na to cloveka kterej dela motory u delsi dobu a ten se priznal, ze to tesneni ve finale dotahne vylozene na krev, zvlast teda u dieselu. Zatim mu vsechno jezdi a nemel zadnou reklamaci.

Re: už zase vyvřela voda
Autor: Franc (IP zapsáno)
Datum: 30.06.2005 13:53

hoši a co se stane, kdyz budu jezdit dal???? kdyz povolim to vicko od nadobky klesne tlak a je to na ho*no, ne??? jak by jste to resili vy??? dík

Re: už zase vyvřela voda
Autor: Marty (IP zapsáno)
Datum: 30.06.2005 16:11

Me delali taky tesneni pod hlavou, slysel jsem ze vsech stran, ze po cca 1000 km doatahnout. Zajel jsem do Oplu a specialne jsem se na to ptal a bylo receno, ze hlavy nedotahuji od dob Skody MB 1000. Tak nevim.

Re: už zase vyvřela voda
Autor: jarad77 (IP zapsáno)
Datum: 01.07.2005 07:44

jo jenže mě už se jednou podařilo, teda ne u tohohle motoru, přetrhnout štoub, Ten opruz potom.... Proto jsem radši koupil nový a radši postupuju opatrně....
já jsem toho názoru že mi nic neudělá znovu dotažení šroubů, než znovu měnit těsnení pod hlavou... Ale opatrně....

Re: už zase vyvřela voda
Autor: Franc (IP zapsáno)
Datum: 01.07.2005 07:51

Uz ta voda zase nevre!! jezdim s tim a nic!! myslite ze mam prvni zkusit to vicko od nadobky na vodu??? staci ho ppovolit??

Re: už zase vyvřela voda
Autor: oplik.jeník (IP zapsáno)
Datum: 01.07.2005 08:01

To víčko by spíš mělo bejt utažené, ale za předpokladu že funguje tak jak má, spíš když ho máš povolené tak ta voda rychle vaří, tím že to je hermeticky uzavřené tak se posunuju bod varu, jako v papíňáku...

Re: už zase vyvřela voda
Autor: Standa (IP zapsáno)
Datum: 01.07.2005 08:02

Taky jsem kdysi slysel, ze se na techdle autech uz srouby podruhy nedotahujou, ale z praxe vim ze kdyz se to udela jen podle knizky, nebo podle navodu na tesneni, tak je to malo. Potom se clovek nesmi divit, kdyz si to tesneni nekde ufoukne.
Ano, novy srouby to jednoznacne chce a hlavne dokonale vycistit a vyfoukat diry v bloku a NEMAZAT!! maximalne jen nepatrne umazat nejakou grafitovou vazelinou... Videl jsem borce, kterej tam nalil olej a kdyz srouby dotahoval, tak se ten blok roztrh...Bylo to u skodivky...:-)

Re: už zase vyvřela voda
Autor: jarad77 (IP zapsáno)
Datum: 01.07.2005 09:38

Jo škodovky, tam se dalo přetrhnout kde co, šrouby, poloosy, dveře. Zlatý kadett!!!! :-)

Re: už zase vyvřela voda
Autor: Franc (IP zapsáno)
Datum: 01.07.2005 10:59

myslite že je teda potřeba měnit to těsnění pod hlavou nebo se nic nestane kdyz se na to vykaslu a pokazde kdyz mi voda vyvre takk doliju novou??? cemu to tesnení zabraní aby ta voda nevyvřela??? je to potřeba to měnit, kdyz voda nevre zase tak casto??? stalo se mi to dvakrta za mesic a pul??? nemohlo by to byt i tim, že na konci zimi jsem měl dírku ve chladiči a nalil jsme tam takovou tu hmotu ktera tu dírku ucpala?? chladic sice uz netece ale slysel jsem, ze takové sračky jsou docela blbost tam lít??? nemám koupit něco na pročištění chladiče a potom tu diru nma chaldiči zapajet, zaletovat nebo tak něco?? myslíte že by pomohla nějaká ta věc na pročištění chaldícího systemu?? docela mě to štve mám jet na konci července do chorvatska s tím autem a mám strach, abych tam někde nezustav vyset, chraň Bůh někde v rakusku na dálnici!! to by byla šupa jako blazen. co mi poradíte?? existuje snad i jiná možnost než těsnění pod hlavou a výměna termostatu, ne??? jsem si jistej že termostat ukazuje spravně! no nic budu čekat na vaše rady pánové a snad pro mě vymyslíte něco méně nákladného než výměnu těsnění pod :-( . byl bych vám dosti vděčný!!!! jo a ještě jednu věc: jak poznám že je výčko od nádobky O.k. dá se to nějak vyzkoušet?????

Re: už zase vyvřela voda
Autor: Standa (IP zapsáno)
Datum: 01.07.2005 11:07

Clovece to je moc chaotickech otazek....
Bud si procti forum zpetne, tam je spousty veci kolem techdle problemu, nebo si kup "chytrou knihu" a nebo to dej radsi nekomu kdo se v autech vyzna a budes mit jistotu, ze Te to nikde nenecha...

Re: už zase vyvřela voda
Autor: Láďa (IP zapsáno)
Datum: 01.07.2005 11:55

Jestli s tím chceš jet Chorvatsko, tak je blbost nechat to být a doufat že to nějak dopadne. Potom se nebudeš stačit divit. Jinak výměna těsnění pod hlavou v Chorvatsku vyšla kolegu na 130euro u jednoho garážníka, až tady zjistil že termostat mu už nedali vůbec a motor šel po necelém roce do háje. Měl to u Vectry s C16NZ. Krom toho po dálnici v Chorvatsku by tě správně měli tahat jen jejich odtahové služby a to je potom cifra že se nestačíš divit.

Re: už zase vyvřela voda
Autor: PetrZ (IP zapsáno)
Datum: 23.08.2005 12:26

Mám dotaz. Také mi vyvřela nedávno voda. Je lepší nechat motor co nejdřív někde prověřit ? Jaká je pravděpodobnost ,že jsem propálil těsnění? Neuškodím moc motoru ,pokud s ním budu dál jezdit? Ujel jsem zatím cca 400km a žádné problémy nepozoruji. Mám ale pocit,že mi více ubývá nafta v nádrži. To potvrdím ale až dotankuju a spočítám spotřebu.
Motor je X17DTL

Re: už zase vyvřela voda
Autor: Stanley (IP zapsáno)
Datum: 24.08.2005 07:27

No mě vyvěrala voda, když mi nefachala sahara. Takže první co bych zkontroloval jestli se správně spouští ventilátor na chladiči (zda vůbec).



Jméno: 
Email: 
Téma: 
Smileys
...
(loading smileys)
Spam prevence:
Prosím, opište tento kód. Toto opatření slouží k blokování automatických robotů, které vkládají spam (nevyžádané reklamy).
 **     **   *******         **   *******   **    ** 
  **   **   **     **        **  **     **  ***   ** 
   ** **    **     **        **         **  ****  ** 
    ***      ********        **   *******   ** ** ** 
   ** **           **  **    **         **  **  **** 
  **   **   **     **  **    **  **     **  **   *** 
 **     **   *******    ******    *******   **    ** 
Powered by Phorum.