www.kadett.cz    www.opelastra.cz
Než zadáte dotaz do technické poradny, ujistěte se, že jste si přečetli FAQ - ČASTO KLADENÉ DOTAZY.

* Toto fórum slouží jako technická poradna pro vozy OPEL, pro jiné příspěvky použijte debatu.
* Než se na něco zeptáte, projděte si návody a články na stránkách, nebo použijte vyhledávání tady ve fóru! Spousta problémů se zde už několikrát řešilo.
* Uvádějte u příspěvků typ auta (Astra, Kadett) a označení motoru (C16NZ,C20NE, atd...).
* Adminem tohoto fóra je Standa. Moderátoři: Brouček, Vendys.
2. Motor :  Technická poradna   převodovka, vstřikování, palivová soustava, náplně, výfuk  
Spojka hučí Astra F c18xel
Autor: moogr (IP zapsáno)
Datum: 15.12.2017 00:50

Ahoj, dobrý den. Mám Astru F Caravan 1995 1.8 16V 85kW c18xel. Dnes jsem jel do kina a při nastartování mi začalo hučet v motoru, při rozjezdu se to s otáčkami stupňovalo, při sešlápnutí spojky bylo slyšet, jak to s padajícími otáčkami zeslabuje, ne úplně, dělá to i na volnoběh, ale je to tišší, myslel jsem, jestli se to při zahřátí (což moc za ty tři kilometry neproběhlo grinning smiley ) zmírní, ale dělalo to pořád.. Po otevření kapoty jsem zkusil spojku, protože to tomu prostě nějak zvukově odpovídalo při jízdě a práci se spojkou, navíc jsem seřizoval lanko, protože začala brát až kdesi na konci, takže jsem nad převodovkou ani nijak neuvažoval.. A teď otázka, myslíte, že jsou to lamely, nebo ložisko, nebo co by to mohlo být? Když chytnu to táhlo a zatáhnu za něj na druhou stranu, než kterým směrem ho zatahuje lanko při sešlápnutí, přestane to, zkoušel jsem povolit lanko, ale to je blbost, nic se nezměnilo, bylo cítit, že když za táhlo tahám na druhou stranu, že je to proti přirozené poloze.. Chápu to tak, že mám sjetý lamely a už se mi tam něco brousí ala kov na kov a prokluzuje? S řazením nemám žádnej výraznej problém, že by mi tam nešly rychlosti, akorát mi to dlouhodobě cuká při výrazným zrychlení, i na dálnici, to už ale dělá delší dobu, prostě jak se rozjíždím, tak tomu musím dát, nebo se rozjíždět pomalinku, jakmile sešlápnu pedál ne pozvolna, ale nadoraz, cuká, to už ale dělá pomalu rok, egr nemám, klapka je ok, tuším, že když mám vyměněnej středovej i koncovej výfuk, tak bude asi něco s katalyzátorem, protože se mi ve spoji mezi svody a katalyzátorem udělá mezera, když přidám plyn víc, tam jak je ten spoj s pružinami, normálně sešlápnu plyn a začne to rezonovat a unikají mi odtamtud plyny, pak to dosedne, jak kdyby tomu směrem od katalyzátoru něco dávalo odpor.. takže jsem předpokládal, že to třeba dělá to cukání, ten únik plynu, než třeba prokluzující spojka.. Děkuju za reakce smiling smiley

Re: Spojka hučí Astra F c18xel
Autor: Standa (IP zapsáno)
Datum: 15.12.2017 11:58

Vidim to na spojkove lozisko. Kdyz uz to bude rozebrany, vymenit i lamelu. Oblozeni lamely vyjde na cca 600kc.
Pokud neni vydreny pritlacak od nytu z lamely, tak pohoda...



Jméno: 
Email: 
Téma: 
Smileys
...
(loading smileys)
Spam prevence:
Prosím, opište tento kód. Toto opatření slouží k blokování automatických robotů, které vkládají spam (nevyžádané reklamy).
 ********   ******    **     **  ********   *******  
    **     **    **   **     **  **        **     ** 
    **     **         **     **  **               ** 
    **     **   ****  *********  ******     *******  
    **     **    **   **     **  **               ** 
    **     **    **   **     **  **        **     ** 
    **      ******    **     **  **         *******  
Powered by Phorum.