www.kadett.cz    www.opelastra.cz
Než zadáte dotaz do technické poradny, ujistěte se, že jste si přečetli FAQ - ČASTO KLADENÉ DOTAZY.

* Toto fórum slouží jako technická poradna pro vozy OPEL, pro jiné příspěvky použijte debatu.
* Než se na něco zeptáte, projděte si návody a články na stránkách, nebo použijte vyhledávání tady ve fóru! Spousta problémů se zde už několikrát řešilo.
* Uvádějte u příspěvků typ auta (Astra, Kadett) a označení motoru (C16NZ,C20NE, atd...).
* Adminem tohoto fóra je Standa. Moderátoři: Brouček, Vendys.
2. Motor :  Technická poradna   převodovka, vstřikování, palivová soustava, náplně, výfuk  
Jdi na stránku: Předchozí123
Aktuální stránka: 3 z 3
Re: výměna převodovky
Autor: Rom@n (IP zapsáno)
Datum: 25.04.2005 16:03

1) je potřeba vhodná převodovka (typ F10) cena cca 1000kč (pokud bys potřeboval,tak ji zrovna mám (jsem z Jičína,nebo Ti ji můžu přivést na sraz)
2) pak už je potřeba jen vhodné nářadí a šikovné ruce. Návod najdeš v chytré knížce, nebo bych Ti ho mohl napsat na mail)

Re: výměna převodovky
Autor: vrabi (IP zapsáno)
Datum: 26.04.2005 05:44

Potřebuješ jen převodovku F10, běžné nářadí a plátek pilky abys uříznul doraz na šaltpáce. 1000,- je dobrá cena.

Re: výměna převodovky
Autor: duke (IP zapsáno)
Datum: 26.04.2005 08:40

právě jsem to o vikendu absolvoval a budu mit k mani taky prevodovku 5ti kvalt, takze cena taky 1000kc a tel na me je 777060420 (jen sms) a jsem z Prahy.

Jinak vlastni vymena me zabrala tak dve odpoledne, zaroven jsem pri vymene prevodovky udelal hafo prace kolem motoroveho prostoru. Zadna zaludnost v tom neni, jen me nechteli jit z prevodovky ven poloosy a stacilo vzit velky montpaky a zapacit a najednou byly venku - je potrebat prekonat takovou "pruzinku" jinak vse OK.
Ta prevodovka co nabizim je bez naplne a ma zkontrolovany vnitrnosti - zadne zuby nejsou orvany a ma stalej prevod 4,12 coz je vhodne k ty 1.4

Re: výměna převodovky
Autor: Kevin (IP zapsáno)
Datum: 27.04.2005 09:39

já osobně doporučuji nechat si tu4.Důvodů je víc1.s 5 budeš muset víc řadit stupně budou mít menší sílu,je pravda že tak do 130km/h budeš trošku šetřit motor to je pravda ale jestli jsi koukal do tabulky převodů mezi 4 a 5 tak výsledek je úplně stejný.beru to tak že já většinou jezdím po praze a nemám žadný problém jet na trojku 30km/ ale je to na tobě měj se kdyby něco napiš.

Re: výměna převodovky
Autor: martin (IP zapsáno)
Datum: 27.04.2005 14:38

Mám C14NZ ,5-ti kvalt a taky nemám problém jet na 3 30km/h.1,2,3 je stejné jak u 4 tak 5-ti kvaltu.Čtverka je u 4 kvaltu delší u 5 kvaltu kratší,protože je tam ještě pětka.Dej tam pětikvalt je jednoznačně lepší a jízda je komfortnější..

Re: výměna převodovky
Autor: pavelzt (IP zapsáno)
Datum: 29.04.2005 08:23

mam taky 4ku a lidi kteri vymysleli petku nejsou blby a vedeli proc to delali.. ctverka se strasne dlouho rozjizdi u slabsich motoru jde do haje motor protoze motor je prakticky porad pod otackami a kdo jezdi denne kopcemi tak vi co to je roztahovat motor do vyleteni pistu na dvojku a trojka vam to vezme jen par metru takze lepsi neradit a ne tak jeste nekoho nalozit napr. plne osazenstvo auta..navic dostava na prdel spojka jak prase rozjet se do kopce to je umeni a nejde to bez pridrzeni spojky..ja jsem to tez chtel delat jenze jsem si sehnal 5ku ale s 1,6ky a tam me to nepasne do bloku motoru..a na petku klesne oproti ctverce klesne spotreba podle tezke/lehke nohy az o pul litru a uz jenom tento duvod v teto dobe stoji za uvahu..zatim s pozdravem KADETT E 1.2

Jdi na stránku: Předchozí123
Aktuální stránka: 3 z 3


Jméno: 
Email: 
Téma: 
Smileys
...
(loading smileys)
Spam prevence:
Prosím, opište tento kód. Toto opatření slouží k blokování automatických robotů, které vkládají spam (nevyžádané reklamy).
 ********  **      **  **      **  **      **   *******  
 **    **  **  **  **  **  **  **  **  **  **  **     ** 
     **    **  **  **  **  **  **  **  **  **         ** 
    **     **  **  **  **  **  **  **  **  **   *******  
   **      **  **  **  **  **  **  **  **  **         ** 
   **      **  **  **  **  **  **  **  **  **  **     ** 
   **       ***  ***    ***  ***    ***  ***    *******  
Powered by Phorum.