www.kadett.cz    www.opelastra.cz
Než zadáte dotaz do technické poradny, ujistěte se, že jste si přečetli FAQ - ČASTO KLADENÉ DOTAZY.

* Toto fórum slouží jako technická poradna pro vozy OPEL, pro jiné příspěvky použijte debatu.
* Než se na něco zeptáte, projděte si návody a články na stránkách, nebo použijte vyhledávání tady ve fóru! Spousta problémů se zde už několikrát řešilo.
* Uvádějte u příspěvků typ auta (Astra, Kadett) a označení motoru (C16NZ,C20NE, atd...).
* Adminem tohoto fóra je Standa. Moderátoři: Brouček, Vendys.
3. Elektrika :  Technická poradna   ECU, osvětlení, přístrojová deska, čidla 
Kontrolka ECU nesvítí
Autor: Nien (IP zapsáno)
Datum: 12.07.2005 04:04

Zdravým. Můžete mi někdo poradit co všechno ovlivňuje controlku ECU. Normálně jsem přijel ke kámošovy autko jelo naprosto v pohodě a už jsem neodjel. Normálně se mi nerozsvítila kontrolka ECU. Zkoušel jsem klasicky vyčistit kontakty na čerpadle, na čívce atd. Nakonec jsem zkoušel vyblikat závadu a ukázalo to jen kód 12 tojest začátek a konec diagnostiky. Bohužel jsem si pak uvědomil že před tím jsem odpojoval baterku takže nespíš se chyby vymazaly. Ale stejně se kontrolka nerozvítila. Čož by mělo znamenat že něco není v pohodě. Ale stejně po několikátém protočení co jsme zkoušely proměřovat snad všechno tak nám pak vyblikala diagnostika jen zase tu 12 (začátek a konec diagnostiky).
Do čerpadla nejde proud ani při protočení, ani do cívky. Fakt jsem už bezradný. Auto mám u kámoše na dvoře a to mám jet v Sobotu na svadbu jako svědek. Mám zkusit odpojit ECU a delší dobu třeba 20 min.

Re: Kontrolka ECU nesvítí
Autor: Nien (IP zapsáno)
Datum: 12.07.2005 04:17

Jo Kadett 2,0 SEH.

Re: Kontrolka ECU nesvítí
Autor: vrabi (IP zapsáno)
Datum: 12.07.2005 05:54

Delším odpojením nic nezkazíš, u GSi často blbne to velký relé na vnitřním podběhu.S tím že by kontrolka nesvítila a při tom šel vyblikat chybový kód jsem se ještě nesetkal, většinou když nesvítí a není to prasklá žárovka tak to bývá odpálená ecu.

Re: Kontrolka ECU nesvítí
Autor: Nien (IP zapsáno)
Datum: 12.07.2005 06:35

No já měl s tou kontrolkou už hodně zkušeností. Nerozvítila se mi když byly zanesené kontakty na čerpadle. Nebo když mi blbnul kábel od cívky k rozdělovači. Ona ta kontrolka se nerozvítí ani když máš nízké napětí na baterce. Hlídá toho hodně ale teď bych radši karbec. yawning smiley) Ale vždycky to šlo po vyčištění nahodit. Ale včera jsem prošel snad všechno a nic. Mám strah že je fakt ECU v háji.
Nejhorší je že pokud je ECU v háji tak druhou na 20SEH budu zhánět fakt těžko.

Re: Kontrolka ECU nesvítí
Autor: Standa (IP zapsáno)
Datum: 12.07.2005 06:43

Clovece kontrolka ECU Te nehlida ani zaneseny kontakty na cerpadle ani kabel k rozdelovaci. Zacal bych vazne premyslet o nove ECU.

Re: Kontrolka ECU nesvítí
Autor: Nien (IP zapsáno)
Datum: 12.07.2005 06:54

Tak to mě musíš přesvědčit nějakým pádným argumentem. Protože mě se to fakt párkrát stalo a pomohlo vyčistit kontakty na čerpadle. Potom ale co vlastně kontrolka hlídá. Při jízdě je to jasné ale co potom znamená že se nerozvítí? Já měl fakt zkušenosti stím čerpadlem.

Re: Kontrolka ECU nesvítí
Autor: Standa (IP zapsáno)
Datum: 12.07.2005 07:30

Kontrolka signalizuje v pameti zavad nejakou chybu, kterou muze vyvolat nektery z cidel na motoru, kdyz dava spatne hodnoty. Benzinove cerpadlo je sice spinany ridici jednotkou pres rele, ale zadny zpetna vazba tam uz bohuzel neni. ECU proste sepne jen rele, tim to pro ni konci.
Padnym argumentem muze byt treba pohled na schema.
Tyhle problemy muzou bejt zpusobeny prave odchazejici ECU, ale spis z mechanicke stranky (elektronika kdyz schori, tak proste nejde), myslim treba studeny spoje atd. Proste kdyz do toho trisknes, tak to chvilku funguje.:-)

Re: Kontrolka ECU nesvítí
Autor: Nien (IP zapsáno)
Datum: 12.07.2005 07:37

No to je pak reálné, že je fakt ta ECU v háji. Nevíš jestli by nešlo přehodit ECU s jiného GSI 8V. Např. s C20NE, protože tu bych sehnal podstatně lechčej než na mojeho SEHa.
Nebo jakým kladivem trisknout aby aspoň na chvilku jela. yawning smiley)

Re: Kontrolka ECU nesvítí
Autor: Standa (IP zapsáno)
Datum: 12.07.2005 07:52

No teoreticky by ECU mela byt stejna, az na EPROM, ktera musi mit samozrejme trosku jinou mapu. Nejlepsi by bylo sehnat z C20NE a hodit do toho Tvoji EPROMku.
Ale tohle by chtelo jeste probrat s nekym kdo oba dva motory videl, ja osobne SEHa nevidel...:-( Ale doufam ze na srazu uvidim..:-)

Re: Kontrolka ECU nesvítí
Autor: Nien (IP zapsáno)
Datum: 12.07.2005 08:53

No jestli to budu poračovat tak jak teď tak už ho neuvydím ani já. Půjde z domu. Ikdyž je mi ho fakt líto. Protože je tam plno věcí nových a krom elektriky už se snad nic nemůže podělat. Zkusím asi I.C. ten s těma Epromkama čaroval. Pěvně věřím že to ECU není. Naděje umírá poslední yawning smiley)

Re: Kontrolka ECU nesvítí
Autor: Rom@n Kadett C16NZ (IP zapsáno)
Datum: 12.07.2005 16:59

Kouknul jsi pořádně na pojistky a na relé k čerpadlu?
Já jen, že jsem ztrávil 3hodiny u kámoše na C18NZ, protože mu nešlo čerpadlo a nechtělo mu to chytit, tak kouknu na pojistky a dobrý, jdu po drátech a napětí končí zase u pojistek, tak vytáhnu tu k ECU a byla špatná i když nevypadala, dal jsem novou pojistku a už to jelo.

Re: Kontrolka ECU nesvítí
Autor: Nien (IP zapsáno)
Datum: 13.07.2005 06:12

Pánové dík za rady. Moc mi to pomohlo. Protože každá rada vás přivede ne jiné myšlenky.
Takže závada je odstraněna a nebyla to naštěstí ECU. Ale teplotní čidlo od motoru, právě to co je z druhé strany termostatu. Když se proměřovalo chovalo se že je O.K. Ono čidlo taky bylo fajn ale kontakty byly zelené. yawning smiley) A na ěm je asi 10cm rozpojka tak jsme to měřily tam. Ale moc nechápu jak se to mohlo tvářit normálně a přitom ECU ho nebrala. V záchvatu poslení naděje jsem všechny kontakty na čidlech začal vystříkávat konkorem a právě to teplotní čidlo bylo zaoxidované. Takže autko jezdí opět jako hodinky. Ale od dneška vozím sebou Konkor. yawning smiley)))

Re: Kontrolka ECU nesvítí
Autor: oplik.jenik (IP zapsáno)
Datum: 13.07.2005 06:28

Nevim jestli neplácám blbost ale já si myslím že SEH má stejnou ECU jako 20NE- ten výkon je zvýšenej jínou hlavou /větší komprese/ a jinou vačkou -má jiné časování ventilů

Re: Kontrolka ECU nesvítí
Autor: Standa (IP zapsáno)
Datum: 13.07.2005 06:38

To oplik.jenik : Ja si to taky myslim, jen asi EPROM bude jina, protoze vzhledem k jiny kompresy to bude asi potrebovat trosku jinou mapu predstihu. Tim netvrdim ze to na ECU z C20NE nepojede..:-)
Zkratka neco jako C16NZ a C16LZ, taky jsem s LZ jezdil na ECU z NZ a rozdil v tom byl...

Re: Kontrolka ECU nesvítí
Autor: Nien (IP zapsáno)
Datum: 13.07.2005 07:44

Tak tak podle mě je taky jen epromka jiná. SEH má stejné časování ventilů jako 16V. Jinak co se tíče motoru tak na něm není co vydět protože vypadá úplně stejně jen má jinou hlavu. A díky tomu jinou kompresy, taky nemá už od výroby katalizátor. Což jen napomáhá rozdílu těch 10KW od C20NE.



Jméno: 
Email: 
Téma: 
Smileys
...
(loading smileys)
Spam prevence:
Prosím, opište tento kód. Toto opatření slouží k blokování automatických robotů, které vkládají spam (nevyžádané reklamy).
  ******    ******     ******         **  ********  
 **    **  **    **   **    **        **  **     ** 
 **        **         **              **  **     ** 
 **        **   ****  **              **  **     ** 
 **        **    **   **        **    **  **     ** 
 **    **  **    **   **    **  **    **  **     ** 
  ******    ******     ******    ******   ********  
Powered by Phorum.