www.kadett.cz    www.opelastra.cz
Než zadáte dotaz do technické poradny, ujistěte se, že jste si přečetli FAQ - ČASTO KLADENÉ DOTAZY.

* Toto fórum slouží jako technická poradna pro vozy OPEL, pro jiné příspěvky použijte debatu.
* Než se na něco zeptáte, projděte si návody a články na stránkách, nebo použijte vyhledávání tady ve fóru! Spousta problémů se zde už několikrát řešilo.
* Uvádějte u příspěvků typ auta (Astra, Kadett) a označení motoru (C16NZ,C20NE, atd...).
* Adminem tohoto fóra je Standa. Moderátoři: Brouček, Vendys.
3. Elektrika :  Technická poradna   ECU, osvětlení, přístrojová deska, čidla 
elektrika
Autor: kamil (IP zapsáno)
Datum: 09.08.2005 21:26

ahoj všichni,
mám chvilku astru, nejde mi vnitřní osvětlení, zadní stěrač a vyhřívání okna a osvětlení značky, může to mít společnou příčinu? na co bych se měl podívat? podle toho na co jsou jednotlivé pojistky to v nich asi nebude, nebo je možný, že si to někdo vypojil schválně? třeba ten interiér? v přihrádce světlo svítí v kufru ne..díky Kamil

Re: elektrika
Autor: Zdeněk (IP zapsáno)
Datum: 10.08.2005 05:23

V první chvíli bych zkontroloval pojistky a vyměnil prasklé žárovky, pak můžeme hledat dál.

Re: elektrika
Autor: Tomino (IP zapsáno)
Datum: 10.08.2005 05:33

No to je opravdu divné, zvlášť když jsou všechny uvedené součásti el. výbavy auta na jiných pozicích pojistek s odlišnou hodnotou ( 3 - stěrače - 30A, 16 - vyhřívání zad. skla - 30A, 19 - osvětlení SPZ - 10A, 24 - osvětlení zavaz. prostoru - 20A ) .

Nefunkční zadní stěrač - může být způsobený nefunkčním ( zaoxidovaným ) motorkem - také jsem to řešil, rozchodit nešel a nakonec jsem jej musel vyměnit ( cena za funkční na vrakovišti 500 kč ) . Zkontroluj také kabely - nutné odčalounit zadní dveře a pak se k němu dostaneš celkem snadno.

Vnitřní osvětlení ( pokud myslíš jen to v kufru ) - rozebrat a vyměnit žárovku a očistit kontakty na kabelech - může to být vlhkem zaoxidované )

Vyhřívání okna - nejprve bych oddělal palstové krytí zadního okna, dostaneš se ke kabelům, které na jedné straně přivání proud a na druhé straně skla zajišťují ukostření. Jsou tam nasunuty na plochém konektoru - opět očistit, mohou být zaoxidované. Pokud to nepomůže, můžeš mít přerušené vlákno ve skle - existuje opravná sada ( už se to tu někde řešilo )

SPZ - místo náchylné na netěsnos a možnost vniknutí vody - rozeber, vyčisti, zkontroluj kabeláž a zda žárovky dobře sedí v paticích .

Pak mne již napadá poze nějaká závada ve svazcích kabelů od skřínky s pojistkami - je třeba to proměřit a pak asi vyměnit ( to jsem zatím nikdy na Astře dělat nemusel ....pouze na mém starém autě po zkratu od mlhových světel a zahoření - spečení - kabelů jsem měnil cca 22 metrů kabeláže - no byla to fuška na dva dny )



Jméno: 
Email: 
Téma: 
Smileys
...
(loading smileys)
Spam prevence:
Prosím, opište tento kód. Toto opatření slouží k blokování automatických robotů, které vkládají spam (nevyžádané reklamy).
 ********        **  ********  ********   **     ** 
 **              **  **        **     **  **     ** 
 **              **  **        **     **  **     ** 
 ******          **  ******    ********   **     ** 
 **        **    **  **        **         **     ** 
 **        **    **  **        **         **     ** 
 **         ******   **        **          *******  
Powered by Phorum.