www.kadett.cz    www.opelastra.cz
Než zadáte dotaz do technické poradny, ujistěte se, že jste si přečetli FAQ - ČASTO KLADENÉ DOTAZY.

* Toto fórum slouží jako technická poradna pro vozy OPEL, pro jiné příspěvky použijte debatu.
* Než se na něco zeptáte, projděte si návody a články na stránkách, nebo použijte vyhledávání tady ve fóru! Spousta problémů se zde už několikrát řešilo.
* Uvádějte u příspěvků typ auta (Astra, Kadett) a označení motoru (C16NZ,C20NE, atd...).
* Adminem tohoto fóra je Standa. Moderátoři: Brouček, Vendys.
3. Elektrika :  Technická poradna   ECU, osvětlení, přístrojová deska, čidla 
Orosení předních reflektorů
Autor: Figarot (IP zapsáno)
Datum: 29.08.2009 15:26

Dobrý den, protože v príspěvcích jsem o vodě v předních reflektorech nic nenašel, prosím o rady. Vlastním vozidlo Opel Astra G 1.8, 16V, výroba 1999. Po jízdě v silném dešti jsem zjistil, že jeden přední reflektor je zevnitř silně orosený a voda sama nemínila zmizet(předtím to bylo jen postoupením procedůry v myčce a po vysušení byl pokoj). Vháněním teplého vzduchu žárovkovým prostorem jsem vše vysušil, ale k mému překvapení tam byla voda po dvou dnech opět, přestože bylo absolutní sucho. Potřeboval bych vědět, jak vnikání vody zamezit a jak ji co nejrychleji dostat ven.

Předem za rady děkuji

Re: Orosení předních reflektorů
Autor: JardaGSi (IP zapsáno)
Datum: 29.08.2009 15:30

To že se ti tam dostane voda znamená, že to někde netěsní - buď se odfouklo sklo od těla reflektoru, nebo ti někde vypadla guma u žárovek nebo obrysovek. Dalěí možnost je, že ti prasklo plastové tělo světla a tou prasklinou tam lítá bordel - takže vymontuj světlo a hledejsmiling smiley! Až najdeš tak zalep nebo nějak zadělej, co bys chtěl slyšet eye rolling smiley...

A vodu ze světla vylej a opět vysuš - ono se nic moc jiného nedá vymysletwinking smiley...

Re: Orosení předních reflektorů
Autor: Figarot (IP zapsáno)
Datum: 30.08.2009 07:57

Dík za rady, už před dotazem jsem vše gumové zkontroloval, oblepil jsem všechna zvenčí přístupná místa, kde jsou části k sobě přilepeny a vše jsem vysušil tak, že nebyl ani náznak, že by tam mohlo zůstat nějaké vlhko. Dostalo mě ale to, že přestože bylo sucho a horko, zjistil jsem po jízdě, že je sklo zase orosené. Vymontovat celé světlo a vše řádně vysušit a utěsnit venku by bylo nejlepší, ale to je pro mne asi problém, protože jsem přešel ze 120, kde mně nezůstalo téměř nic utajeno (mimochodem stále ji jezdím), na Opla, ke kterému, kromě návodu na používání zatím nic nemám a nerad bych svou neznalostí něco poškodil. A protože i ze svých zkušeností vím, že na každý problém mohou existovat velice jednoduchá a elegantní řešení, obrátil jsem se na fórum.
Díky



Jméno: 
Email: 
Téma: 
Smileys
...
(loading smileys)
Spam prevence:
Prosím, opište tento kód. Toto opatření slouží k blokování automatických robotů, které vkládají spam (nevyžádané reklamy).
 **      **  ********  ********   ******         ** 
 **  **  **  **        **        **    **        ** 
 **  **  **  **        **        **              ** 
 **  **  **  ******    ******    **              ** 
 **  **  **  **        **        **        **    ** 
 **  **  **  **        **        **    **  **    ** 
  ***  ***   ********  ********   ******    ******  
Powered by Phorum.