www.kadett.cz    www.opelastra.cz
Než zadáte dotaz do technické poradny, ujistěte se, že jste si přečetli FAQ - ČASTO KLADENÉ DOTAZY.

* Toto fórum slouží jako technická poradna pro vozy OPEL, pro jiné příspěvky použijte debatu.
* Než se na něco zeptáte, projděte si návody a články na stránkách, nebo použijte vyhledávání tady ve fóru! Spousta problémů se zde už několikrát řešilo.
* Uvádějte u příspěvků typ auta (Astra, Kadett) a označení motoru (C16NZ,C20NE, atd...).
* Adminem tohoto fóra je Standa. Moderátoři: Brouček, Vendys.
3. Elektrika :  Technická poradna   ECU, osvětlení, přístrojová deska, čidla 
Elektro Astra F
Autor: Bodyvlk (IP zapsáno)
Datum: 20.03.2010 13:18

Prosím moc všechny o radu. Nechtěně a z vlastní blbosti se mi podařilo propojit piny v diagnostické zásuvce F a G. Rozezvučel se klakson alarmu (ale trvale). Od té doby mi, když otevřu dveře, pohasne palubní PC a má tendenci troubit klakson. Nevíte co by se kde mohlo potkat či zkratovat a naco se mám zaměřit? Když odpojím spínač ve dveřích, tak to nedělá. Nějak to souvisí - otevřené dveře a pohasínání PC. Dále mám na světlo pod stropem připojen šíbr a teď, když ho chci zavřít, tak se mi také rozezvučí klakson alarmu, ale okno se nezavře. Prosím, zkuste poradit.
Děkuji.

Re: Elektro Astra F
Autor: Stanc. (IP zapsáno)
Datum: 20.03.2010 14:47

Konektor v diagnostice F = 30+pól poj.(F24), konektor G = Dataline (datová schránka),má také přívod na ŘJ DWA (alarm). Zkntroluj pojistku F24 a pokud je v pořádku, tak potom zkus odpojit baterii a tím vyresetovat paměť závad. Pozor při odpojení baterie se zakóduje rádio (pokud je kódované je dobré si zapsat číslo kódu). Pokud ovšem nedošlo při propojení také již k poškození ŘJ DWA(alarm).

Re: Elektro Astra F
Autor: Bodyvlk (IP zapsáno)
Datum: 20.03.2010 15:07

Baterii jsem měl vypnutou ccA 1/2 hodiny. Je možné, že se alarm poškodil, kde ho najdu? Prostě mi jde trvale při otevření dveří 12 V do klaksonu alarmu a při zavřených dveřích cca 8 V. Kabely vypadají dobře. Klidně si seženu starší alaerm z vrakárny, ale nevím, kde najdu řídící jednotku.

Re: Elektro Astra F
Autor: Bodyvlk (IP zapsáno)
Datum: 20.03.2010 15:14

Děkuji mockrát za rady. Byla to pojistka F24. Já lama si je nezkontroloval všechny, ale jenom pár. Ještě potřebuji vyměnit držák čidla ABS, ale to je jiné téma. Ještě jednou děkuji. Manželka bude mít radost, zase může jet do práce autem.

Re: Elektro Astra F
Autor: Stanc. (IP zapsáno)
Datum: 20.03.2010 15:40

Dobře, že to odnesla jen ta pojistka. ŘJ alarmu je v pravém předním sloupku u spolujezdce zárověň s jednotkou Centrál. zamykání a řídicí jednotkou motoru, proto si jednotky nezaměnit. V sekci technika-elektrika/relátka je nákres umístnění řídicích jednotek i relátek.thumbs downsmileys with beer



Jméno: 
Email: 
Téma: 
Smileys
...
(loading smileys)
Spam prevence:
Prosím, opište tento kód. Toto opatření slouží k blokování automatických robotů, které vkládají spam (nevyžádané reklamy).
  ******   ********  ********   ******   ********  
 **    **  **        **        **    **  **     ** 
 **        **        **        **        **     ** 
 **        ******    ******    **        **     ** 
 **        **        **        **        **     ** 
 **    **  **        **        **    **  **     ** 
  ******   **        **         ******   ********  
Powered by Phorum.