www.kadett.cz    www.opelastra.cz
Než zadáte dotaz do technické poradny, ujistěte se, že jste si přečetli FAQ - ČASTO KLADENÉ DOTAZY.

* Toto fórum slouží jako technická poradna pro vozy OPEL, pro jiné příspěvky použijte debatu.
* Než se na něco zeptáte, projděte si návody a články na stránkách, nebo použijte vyhledávání tady ve fóru! Spousta problémů se zde už několikrát řešilo.
* Uvádějte u příspěvků typ auta (Astra, Kadett) a označení motoru (C16NZ,C20NE, atd...).
* Adminem tohoto fóra je Standa. Moderátoři: Brouček, Vendys.
4. Podvozek :  Technická poradna   brzdy, pružiny, řízení, pneu, jízdní dojmy 
Kadett-Hlavní brzdový válec
Autor: Stanley (IP zapsáno)
Datum: 19.07.2005 08:37

Měnil jste někdo hlavní brzdový válec ? Jak moc je to složitý ?

Re: Kadett-Hlavní brzdový válec
Autor: Koubajz (IP zapsáno)
Datum: 19.07.2005 09:07

Vubec to neni slozity.Povolis jen ty 4 matky na kterych to drzi a odpojis zevnitr od pedalu a hotovo.

Re: Kadett-Hlavní brzdový válec
Autor: vrabi (IP zapsáno)
Datum: 19.07.2005 09:18

Není s tím žádný problém, vyšroubuješ všechny trubičky, vyšroubuješ matky mezi posilovačem a válcem a válec vytáhneš ven (posilovač zůstane přimontovaný).Zpět je to opačně :-)U pedálu pokud nebudeš měnit i posilovač nic rozpojovat nemusíš.

Re: Kadett-Hlavní brzdový válec
Autor: Stanley (IP zapsáno)
Datum: 19.07.2005 10:40

No koukal jsem, že se prodávají opravné sady. Myslel jsem jako apalikaci té opravné sady. Celej ten válec je pěkně drahej yawning smiley(

Re: Kadett-Hlavní brzdový válec
Autor: Zdeněk (IP zapsáno)
Datum: 19.07.2005 10:42

Nevím jak je na tom kadett, ale když mi odcházel na vectře, tak nový stál ranec a kamarád si s tím pohrál a brzdilo to potom jak nový auto. A za pár peněz...

Re: Kadett-Hlavní brzdový válec
Autor: paša (IP zapsáno)
Datum: 19.07.2005 11:08

Stačí to rozobrať a potom uvidíš čo kam patrí. sú to len tesniace gumičky nič viac. Len idú dosť tesno takže je ptrebne sa s tým pohrať. Jalepšie je vyrobiť nejakú hliníkovú rúrku prerezanú pozdĺžne a ktorá bude tesne obopínať piestik na ktorú navlečieš gumičku z ktorej ju na mieste potreby vložíš do drážky.

Re: Kadett-Hlavní brzdový válec
Autor: Rom@n Kadett C16NZ (IP zapsáno)
Datum: 19.07.2005 11:26

Kamaráde já dělám ve firmě na brzdový posilovače ATE a bejt tebou,tak se do toho moc nehrabu.Brzdový válec se totiž kompletuje v bezprachovém uzavřeném prostoru a pokud uděláš něco špatně, nemuselo by se Ti to vůbec vyplatit, nemuselo by to někde zabrzdit. Rozhodně se dá sehnat někde posilovač starší, kdybys chtěl mám jeden doma z C14NZ v super stavu (najeto 100tis)

Re: Kadett-Hlavní brzdový válec
Autor: vrabi (IP zapsáno)
Datum: 19.07.2005 12:33

opravná sada jsou většinou vyhozený peníze protože problém bývá hlavně ve vydřeném nebo zkorodovaném těle válce, co mám zkušenosti z jiných aut tak výměna gumiček vydrží tak půl roku a je konec, lepší je sehnat slušný jiný válec. u oplů bývá problém spíš v zanešení kanálků ve válci než se ztrátou tlaku vlivem netěsností, často stačí válec v čistém prostředí rozebrat, stlačeným vzduchem profoukat všechny mrňavé kanály a zas ho složit. jak ale píše r@man do brzd by se měl rýpat jen ten kdo tomu rozumí a mít na to patřičné vybavení a prostředí, pokud nejsi patřičně vybaven tak to buď nech někde udělat a nebo vyměň celý válec.

Re: Kadett-Hlavní brzdový válec
Autor: Koubajz (IP zapsáno)
Datum: 19.07.2005 13:51

Je tak pardon...ja myslel,ze chces vymenit celej posilovac i s valcem.Jsem zas jednou neco poradne precetl.smiling smiley

Re: Kadett-Hlavní brzdový válec
Autor: Rom@n Kadett C16NZ (IP zapsáno)
Datum: 19.07.2005 13:57

Vyměnit celý posilovač je asi nejlepší řešení, nikdy nezaručíš, že Ti to bude mezi brzdovým válcem a vakuovým tělesem dobře těsnit a může dojít k úniku vakua z posilovače.

Re: Kadett-Hlavní brzdový válec
Autor: Radim_17D (IP zapsáno)
Datum: 20.07.2005 10:29

Měnit to preventivně i s celým posilovačem mě připadá opravdu jako vyhazování peněz...
On i ten brzdový válec sám o sobě bude stát dost (tuším, že jsem ho kdysi na kadeta kupoval asi za cca 3500 - neorigo).
Řešil bych problémy podle jejich stupně nebezpečnosti - s nefunkčním posilovačem se zvýšeným úsilím zastavit dá, s nefunkčním válcem nikoliv :-(
Stávalo se mi, že jsem občas (tak jednou za několik měsíců) bez varování prošlápnul brzdu až na podlahu a nebrzdilo to vůbec; pak se to vždycky zase nějak srovnalo - našlapalo se to zpátky. Ty těsnící gumičky už byly asi horší a když potkaly nějakou nečistotu, tak se asi občas stalo, že se chytla mezi gumičku a válec a přestalo to dočasně těsnit dokud se zase nečistota nevyplavila...
Z tohoto hlediska stejně jako Rom@n nedoporučuju se do toho moc hrabat (zejména v prašném prostředí) a radši válec vyměnit. Amatérským zásahem můžeš dosáhnout stavu, kdy to bude na první pohled fungovat dobře, ale někdy to náhle bez varování selže :-(

Re: Kadett-Hlavní brzdový válec
Autor: jeník.kadett 1.6DA (IP zapsáno)
Datum: 21.07.2005 21:08

Protoze jsem ten valec skladal a rozebiral 6krat v jednom dni.. po dobu 3dnu.. :-) tak muzu rict ze to stoji za hov*o!!! sehnat jinej funkci je jedina spolehliva moznost .Ja ho sehnal za 300 i s posilovacem a nejvic me stve ze jsem to neudelal hned!.. dve opravny sady za cca 180kc k nicemu.. a ten cas!!Ale jinak.. myslim ze to slozi i opice. kdyby jste videli na kolik zpusobu jsem to slozil, nez jsem uznal ze to je cely k nicemu... i s obracenejma gumickama to brzdilo lip!!!!! nebo.. je jeste uplne zprehazet... :-) nebo tam hodit z uplne jineho auto.... vzdy to brzdilo lip! jasny ujel jsem max 1km. tak se hadat nebudu. o spolehlivosti ! ;-)

Re: Kadett-Hlavní brzdový válec
Autor: Vladol (IP zapsáno)
Datum: 07.09.2005 07:24

To Roman CNZ : Ahoj.prosim ta,mas este ten posilnovac co si tu pisal?a kolko by si zanho chcel?mam problem,potrebujem vymenit hl.brzovy valec.len neviem ci je na C14NZ rovnaky posilnovac ako na C16NZ.
Dikes Vlado Kadett C16NZ

Re: Kadett-Hlavní brzdový válec
Autor: paša (IP zapsáno)
Datum: 07.09.2005 07:38

To Vladol
Mam jeden posilovač aj s valcom na c14nz ak mas zaujem ozvi sa ale som z Prešova

Re: Kadett-Hlavní brzdový válec
Autor: Vladol (IP zapsáno)
Datum: 07.09.2005 07:53

A je to to iste jak z C16NZ?ked tak postou alebo co.do presova to mam tak 300km a s tymi brzdami...kolko by si za to chcel?

Re: Kadett-Hlavní brzdový válec
Autor: paša (IP zapsáno)
Datum: 07.09.2005 09:21

neviem zavolaj na 0903283080

Re: Kadett-Hlavní brzdový válec
Autor: paša (IP zapsáno)
Datum: 07.09.2005 10:35

Neodpovedal som na otázku posilovač aj brzdový valec je ten isty na c14nz aj na c16nz.

Re: Kadett-Hlavní brzdový válec
Autor: Rom@n Kadett C16NZ (IP zapsáno)
Datum: 07.09.2005 15:06

Ono záleží jestli máš na brzdovém válci takové dva válečky (omezovače brzdného účinku) nebo ne. Na 1.4 bývaly,ale né tak často (záleželo na zadní nápravě a velikosti bubnů. Podle toho vybírej brzdový posilovač.

Re: Kadett-Hlavní brzdový válec
Autor: ALIGATOR (IP zapsáno)
Datum: 13.09.2006 06:24

Zdravím opláci.
Na mém voze opel astra odchází hlavní brzdový, propadá se do půlky od sešlapnutí do ty poloviny tak zajímaje pulzuje a nebrzdí, že je to na sto pro tím. Odvzdušněný to je dobře.

No a teď k věci, volal sem do Opela Car Vik Liberec. Tam mě bylo řečeno, že mají od dvou výrobců, od jednoho na mě vyhrkly 11 tis!!! Prý od výrobce ATE a ten druhy výrobce teď nevím, ale cena byla 7 tis!. To mě docela šokovalo. Ihned sem jel do Autodatu, což není žádna sláva, ale budíš, zjisti cenu. Tam mě známý řekl, že od ATE něco kolem 3 tis?? A ejhle co to teda je jako, no to je snad nějaký trik?? Sem se nenechal a volal po druhé do opelu a vyjebal sem s ním jako co to je?? Prostě reklamní trik, řeknou tenhle je za 11 a tenhle za 7 a ty jako blbec, jé ten je o ½ levnější beru. To ani náhodou. Ještě sem si radši pro jistotu zavolal do Opela Syrovátko Vrchlabí, tam mě bylo řečeno cena 7tis, zeptal sem se jestli mají od jiného výrobce, třeb ATE. Hned mě bylo řečeno že mají jen od toho a ATE není origo!! Takže kde je pravda?? A jsme doma.

Teď tedy k mému dotazu. Našel jsem na internetu brzdový válec od firmy Lucas za 2340kč a nebo tedy ten ATE asi za necelý 3tis. Který by jste mě doporučily? Osobně bych šel do toho ATE , nevím jak Lucas jako značka? Ale slyšel jsem, že je taky docela ucházející.

Dík za rady a vaše nazory.
Čis

Re: Kadett-Hlavní brzdový válec
Autor: vrabi (IP zapsáno)
Datum: 13.09.2006 09:45

oba budou dobrý i lucas i ate



Jméno: 
Email: 
Téma: 
Smileys
...
(loading smileys)
Spam prevence:
Prosím, opište tento kód. Toto opatření slouží k blokování automatických robotů, které vkládají spam (nevyžádané reklamy).
 **    **  **     **  **    **  **    **  ******** 
  **  **    **   **    **  **    **  **   **       
   ****      ** **      ****      ****    **       
    **        ***        **        **     ******   
    **       ** **       **        **     **       
    **      **   **      **        **     **       
    **     **     **     **        **     ******** 
Powered by Phorum.