www.kadett.cz    www.opelastra.cz
Než zadáte dotaz do technické poradny, ujistěte se, že jste si přečetli FAQ - ČASTO KLADENÉ DOTAZY.

* Toto fórum slouží jako technická poradna pro vozy OPEL, pro jiné příspěvky použijte debatu.
* Než se na něco zeptáte, projděte si návody a články na stránkách, nebo použijte vyhledávání tady ve fóru! Spousta problémů se zde už několikrát řešilo.
* Uvádějte u příspěvků typ auta (Astra, Kadett) a označení motoru (C16NZ,C20NE, atd...).
* Adminem tohoto fóra je Standa. Moderátoři: Brouček, Vendys.
4. Podvozek :  Technická poradna   brzdy, pružiny, řízení, pneu, jízdní dojmy 
ruční brzda
Autor: Filip (IP zapsáno)
Datum: 28.07.2005 18:03

Ted momentálně rozdělávám zadní brzdy(bubny) a potřeboval bych nejakým způsobem odpojit lanko od tělesa napravy. Lanko vede "samozřejmě" kosek dopředu a pak je tam nejaké šroub...ale je tam blbě vidět , protože je tam plech a výfuk. Mám odmontovat vepředu celej ručák nebo to jde nejak zespoda?
Taky jsem rozdělal naboj zadního kola a u toho druhého ložiska (to větší) tam je takový gufero...bylo uplně usmažený...takže jestli nekdo nevíte jestli se to vůbec prodáva...?jen se ptám...až zetra skočím do shopu...Díky

Re: ruční brzda
Autor: Filip (IP zapsáno)
Datum: 28.07.2005 18:50

sorry mám kadeta 1,3 rv1989

Re: ruční brzda
Autor: Rom@n Kadett C16NZ (IP zapsáno)
Datum: 28.07.2005 18:52

Lanko je navlečené v zadních paknách. Sundáš ho jen vyvléknutím když sundáš paknu. Jinak vepředu je opravdu pod tím plechem hned vedle výfuku.Ten plech se dá lehce demontovat, je jen na čtyřech malých plechových matičkách. Pak už stačí jen vyšroubovat tu matičku z toho dlouhého šroubu za který drží lanovod.

Gufero se dá koupit buď samostatně, nebo jako celá seda spolu s ložiskami. Kupoval jsem to normálně v prodejně na ložiska a v katalogu našli tu sestavu podle auta a stálo to myslím 350kč celá sada.

Re: ruční brzda
Autor: Filip (IP zapsáno)
Datum: 04.08.2005 21:23

Zdravím, ložiska jsem nekupoval jen tu prachovku (gufero) nikde to neměli jen v originál oplu a stalo to 211,- /ks (Brno) tak se mi to zdálo docela dost. Ručák jsem rozdělal docela v pohodě ani není potřeba oddělat výfuk, ten muj je dost zhnilej a posvařovanej tzn. bych musel měnit i to. Ale naštěstí ne, jen lanko od ručáku stálo 450,-. A taky je to docela fuška tu matku odmontovat z šroubu od ručáku (je dosti zarezlej), chce to trpělivost a jde to (já to montoval, těch 40 mm šroubu asi 45 min). A řeknu vám to lanko od ručáku asi nebylo měněný co to auto existuje, taky na levý straně to drželo jen na 3 drátkách..... takže doporučuju na to mrknout a vyměnit (kdo na to nekoukal).
Have a nice day .......... (Jinak díkes Rom@n)



Jméno: 
Email: 
Téma: 
Smileys
...
(loading smileys)
Spam prevence:
Prosím, opište tento kód. Toto opatření slouží k blokování automatických robotů, které vkládají spam (nevyžádané reklamy).
 **     **  ********  **     **   ******   **     ** 
 ***   ***  **        ***   ***  **    **  **     ** 
 **** ****  **        **** ****  **        **     ** 
 ** *** **  ******    ** *** **  **        **     ** 
 **     **  **        **     **  **        **     ** 
 **     **  **        **     **  **    **  **     ** 
 **     **  **        **     **   ******    *******  
Powered by Phorum.